Vihar ​után (Kate Burkholder 7.) 35 csillagozás

Linda Castillo: Vihar után

Egy ​zárt világ – megannyi titok

Painters Millen tornádó söpör végig, sérülteket, hatalmas pusztítást hagyva maga után. A romeltakarítás során egy cserkészcsapat emberi maradványokra bukkan. A kiérkező Kate Burkholder rendőrfőnök rögtön gyilkosságra gyanakszik, pedig a csontok legalább harminc éve ugyanazon a helyen feküdtek. Ki az áldozat? És kinek állt érdekében egy pajta alá rejteni a holttestet? Talán a mellette talált eljegyzési gyűrű segíthet azonosítani az áldozatot, vagy elvezethet a gyilkoshoz, de amikor végre a rendőrség elindulhatna egy nyomon, az amish közösség zárt ajtajain kell döngetnie. Kate fiatalon szakított amish gyökereivel, mégis könnyebben szóra bírhatja a közösséget, de az elvakult hit, a tolerancia hiánya újabb akadályokat gördít a nyomozás elé. Az évtizedes családi titkok családi titkok maradnának, ha egy hajdani ártatlan szív rá nem döbbenne arra, hogy az élete egészen másként is alakulhatott volna. Kate pedig nem tehet mást, mint hogy az idővel is… (tovább)

Eredeti mű: Linda Castillo: After the Storm

Eredeti megjelenés éve: 2015

>!
General Press, Budapest, 2016
320 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636439019 · Fordította: Beke Zsolt
>!
General Press, Budapest, 2016
320 oldal · ISBN: 9789636439439 · Fordította: Beke Zsolt

Enciklopédia 1


Most olvassa 1

Várólistára tette 18

Kívánságlistára tette 23


Kiemelt értékelések

>!
smetalin
Linda Castillo: Vihar után

Nos kérem szépen, most annyira nem tudtam belemerülni, átérezni, elmélyedni a sztoriban. Hozta a szokott dolgokat, amish gyilkosság,titok, dráma, csontváz, lövöldözés és Kate&Tomasetti magánéleti válsága vagy minek is nevezzem. Nem volt rossz, de semmi extra, még ez a tornádó is, olyan hirtelen csapott le a könyv elején, egyszer csak ott volt, senki nem vette észre jóformán odalopakodott és vitt mindent, és így került elő 30 év után egy csontváz és indult el a nyomozás.

>!
mate55 
Linda Castillo: Vihar után

A regény izgalmas prológussal kezdődik, amelyben egy kislány szemtanúja lesz egy szörnyű bűncselekménynek. Egy tornádóval folytatódik. Ez a természeti katasztrófa „felszínre hozza” egy több évtizedes gyilkosság emberi maradványait.
Ha Linda Castillo, akkor szinte borítékolható a romantikus feszültséggel teli történet, ami egyben: keserédes, szomorkás hangulatú, happy end nélküli végkifejlet, amit kárpótolnak a többnyire jól kidolgozott karakterek, emberközeli történetek, mély és elgondolkodtató mondanivaló. A történetben voltak fordulatok, titkok, de nagyjából sejthető volt, hogy merre tart az elbeszélés, viszont mindig adódott egy-két mozzanat, ami teljesen feldobta a sztorit. Ezáltal egy jó kis nyomozós történetet olvashattunk. Könyve egy különös világról is szól, két szemlélet, értékrendszer ütközéséről, mindezt úgy, hogy egyik mellett sem foglal állást, ami még fontosabb nem ítélkezik, és ez csak előnyére vált a krimijének. Azonban ahogy néhány jelenetben egybemossa az amishok egyszerű életét, és a modern társadalmi beidegződést, viselkedést, kétség támadhat bennünk vajon melyik szemlélet a normális, amelyik még mindig lovas kocsin közlekedik, vagy amelyik holmi turistalátványosságnak nézi ezeket a régimódi embereket. Amit hiányoltam: a nagy csavar (az általános és mindenkori feszültség ellenére) elmarad a történet végéről, az a fülledt, szorongató érzés, amely összerántja az ember gyomrát, és nem ereszt egészen a kötet utolsó lapjáig. Férfi mivoltomból kifolyólag: kicsit túlburjánzanak a szerelmi, erkölcsi és etikai (karrier) dilemmák a krimi szál rovására. Azért a „Vihar után” egy kiváló bűnügyi regény, női szemmel és lélekkel boncolgatva az emberi közösségekre jellemző értelem és érzelemtérképet.

>!
Sylveris
Linda Castillo: Vihar után

Remek!
Először is magáról a könyvről ejtenék pár szót; Valami hihetetlen érzés fog el, amikor a kezembe veszem. A borítója és annak tapintása gyönyörű. Annyira kézbe illik!
Féltem ettől az olvasmánytól, hiszen egy sorozat 7. része, de ahogy @Ngie mondta, nem kell aggódnunk emiatt :) Mindig is imádtam a természeti katasztrófákat, a maguk szépségében egyediek, az hogy mellékesen krimi is, csak tett a kíváncsiságomra. Jómagam képtelen vagyok végigülni egy nyomozós filmet, talán ezért is olvastam ezt annyira sokáig, viszont minden egyes percét élveztem. A prológust nem igazán tudtam tenni sehova sem, annyira nem illett bele, a cselekmény közepére tudtam volna elképzelni, mint egy kisebb megoldás-falatot, vagy kitekintést. Túlzottan egy karakter sem lopta be magát a szívembe, viszont Kate-t megsajnáltam, többször is… Tomasettivel való kapcsolata is semmitmondó volt, a „titkolózás”, hogy most együtt vagy sem.
A cselekmény maga jól felépített, karakterek „összeszedettek.”

>!
Ngie P
Linda Castillo: Vihar után

Olyan volt ez a könyv kicsit nekem, mint amikor kapcsolgat az ember a tv-ben, és hirtelen rátalál egy filmre, ami teljesen leköti a figyelmét, és pár óra múlva pislogva nézi a reklámokat – hogy hű mi volt ez?
Jó stílus, érdekes történet, izgalmas helyszínek, helyenként durva jelenetek…

https://youtu.be/izPzPz-vk4o

>!
Zanit 
Linda Castillo: Vihar után

Kb. két éve olvastam a sorozat előző részeit és imádtam őket. Ez a kötet sokkal gyengébb. A bűnügyi rész túl egyszerű, a magánéleti szál nem csigázott fel túlzottan.
Kate spoiler
Remélem, a következő rész érdekesebb lesz.

>!
krisztin1 P
Linda Castillo: Vihar után

Ezzel a sorozattal mindig úgy vagyok, akármilyen hangulatom van, nem tudom elhúzni az olvasását, viszonylag most is nagyon hamar kivégeztem. S az előző részekhez hasonlóan ezt is csak dicsérni tudom, imádtam:)
Azért azt el kell ismernem, hogy kicsit azért eltér, mivel a magánélet ebben a részben szinte ugyanannyira a középpontban volt, mint maga a nyomozás. Máskor is előtérben szokott lenni Kate magánélete, de úgy érzem, ennyire nem. Mondjuk, most volt min izgulnia, és teljesen meg is lepett, amit az írónő produkált. spoiler
A bűnügyi rész szerintem elég kiszámítható volt. spoiler
S olyan nehezen hiszem el, hogy ez már a 7. rész volt, úgy érzem, mintha sokkal kevesebb rész jelent volna meg… valószínűleg azért mert alig 1 rész szokott kijönni egy évben.

>!
Anó P
Linda Castillo: Vihar után

Kate Burgholder jó rendőr, de anyának nem volna jó. Egyelőre biztos nem. Mert gondolkodás nélkül veti magát egyik veszélyes helyzetből a másikba, a testébe került icipici lényt legfeljebb mint érthetetlen kis zavaró körülményt számításba véve.
De rendőrnek valóban jó, minden körülménnyel számoló, alapos, körültekintő.
Amisokról még eddig nem olvastam, csak filmről ismertem őket. Nyilván vannak jó dolgok is az életmódjukban, de szélsőségesen konzervatívak és elmaradottak. Nem szerettem meg őket e regény alapján egyáltalán.
Aki igazán pozitív szereplő, az Tomasetti. Lehetetlen nem kedvelni, bár a múltja miatt először nem úgy reagál Kate bejelentésére, ahogy a nő szeretné.
Linda Castillo stílusa, írásmódja, meseszövése tetszik, szívesen olvasok tőle a jövőben is.

>!
vollys
Linda Castillo: Vihar után

Szeretem az ilyen krimiket. Ez már a 7. kötet, de még mindig nem tudom megunni Kate és a társai, valamint Tomasetti kalandjait. A stílus továbbra is magával ragadó, a krimis szál hozta az elvárt szintet. Kate keményfejűségén szoktam bosszankodni, hogy minden veszélyes helyzetet egyedül akar megoldani és nem hív segítséget. Szerintem ettől inkább rosszabb rendőr mint jobb, bár az ösztönössége és a jó szimata viszi…de akkor is… A magánéleti vonalon voltak hiányosságok és ellentmondások, ezektől többet vártam, így marad a 4 csillag.

>!
bokrichard
Linda Castillo: Vihar után

Véletlenül futottam össze ezzel a könyvvel, de megérte. Nekem nagyon bejött. Pörgős cselekmény, szerethető figurák, kissé kiszámítható vég, de ez nem számít. Mehet az 5 csillag!

>!
Narrow86 P
Linda Castillo: Vihar után

Erős kezdés után gyenge, mondhatni unalmas folytatás. A téma (amish) érdekesnek tűnt, de kimagaslóó- kiemelni való dolgot nem tudok írni sajnos. A főszereplő hölgy sem lett a kedvenc karakterem.


Népszerű idézetek

>!
mate55

A GYEREK AZ EGYETLEN OLYAN KINCS, AMIT AZ EMBER MAGÁVAL VIHET A MENNYEKBE.

264. oldal

>!
mate55

Elcseszett alakok azok, aki állatokat bántanak.

208. oldal

>!
mate55

Nem lehet halállal fenyegetni azt, aki meg akar halni.

297. oldal

>!
Sylveris

– Wer lauert an der Wand, Heert sie eegni Schand. – Ha hallgatózol a falnál, meghallod, ahogy mások a hibáidat emlegetik.

>!
mate55 

– Ne csinálj semmit behúzott farokkal.

259. oldal

>!
Sylveris

Megérinteni meg tudlak, de nem érek el hozzàd.

263. oldal

>!
mate55 

Jó ember volt, kedves és szorgalmas. Ami pedig még ennél is fontosabb, hogy szerette őt.

17. oldal

>!
mate55 

Legendák keringtek a régi pajtáról.

(első mondat)

>!
mate55 

A szíve megtelt szerelemmel, és nem először kérdezte meg Istent arról, hogyha valami ennyire jó és tiszta, az miként lehet ennyire rossz.

19. oldal

>!
krisztin1 P

Őszintén megvallom, hogy ötletem sincs, melyik lehet a rosszabb: ha az ember megtudja, hogy meggyilkolták a szerettét, vagy ha nem tudja, hogy életben van, vagy sem. Ha valaki eltűnik, akkor ott van a remény. A remény azonban minden egyes nappal, amennyiben nincs megoldás, egy kicsit jobban összefacsarja a szívet. Ez a remény és az elkeseredés ördögi köre. A családtagok nem tudják lezárni a történteket. A többségük megreked a saját életében is.

Kapcsolódó szócikkek: ördögi kör

A sorozat következő kötete

Kate Burkholder sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Jodi Picoult: Egyszerű igazság
Danielle Steel: Az idők végezetéig
Catherine Anderson: Dédelgetés
Borsa Brown: Gyalázat és hit
Tami Hoag: Sarah bűne
Rachel Vincent: Rogue – Latrok
Dan Brown: Az elveszett jelkép
Christine Flynn: Karodba sodor…
Janet Evanovich: A szingli fejvadász 1.
Harlan Coben: Ne engedj el!