Utolsó ​lélegzet (Kate Burkholder 5.) 55 csillagozás

Linda Castillo: Utolsó lélegzet

Az ​amish családapa, Paul Borntrager éppen hazafelé tart a bricskáján három gyermekével, amikor egy útkereszteződésben hatalmas sebességgel beléjük rohan egy kisteherautó. A szörnyű balesetet csak az egyik gyermek éli túl, aki – bár szemtanúja volt a történteknek – képtelen segíteni a rendőrségnek. A helyszínre érkező Painters Mill-i rendőrfőnök, Kate Burkholder rémülten ismeri fel, hogy az áldozatok egykori barátnőjének, Mattie-nek a szerettei. Kate hatalmas elszántsággal próbálja felderíteni az első pillantásra cserbenhagyásos balesetnek tűnő ügyet, de nincs könnyű dolga: az amish közösség, amelynek egykor ő maga is tagja volt, elutasítóan viselkedik, és elzárkózik az együttműködés elől. Mattie szerencsére fokozatosan megnyílni látszik volt barátnője előtt, ám lassan kiderül, hogy senki és semmi sem az, aminek látszik. S miközben Kate kétségbeesetten igyekszik bepillantást nyerni barátnője titkaiba, s megvédeni az ártatlanokat, elfeledni vágyott múltja is lesújt rá… A Linda… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2013

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Világsikerek General Press

>!
General Press, Budapest, 2014
328 oldal · ISBN: 9789636436209 · Fordította: Tokai Titusz
>!
General Press, Budapest, 2014
324 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789636435356 · Fordította: Tokai Titusz

Enciklopédia 5


Kedvencelte 2

Most olvassa 1

Várólistára tette 34

Kívánságlistára tette 18


Kiemelt értékelések

mate55 P>!
Linda Castillo: Utolsó lélegzet

Bevallom, szeretem Linda Castillo regényeit.
Izgalmas a cselekményvezetése, kiváló a stílusa, nincs fölösleges erőszak, csak a történethez mérten kellőképpen adagolva. Mindig érdekes belelátni egy különlegesen zárt vallási közösség életébe, szokásaiba.

1 hozzászólás
robinson P>!
Linda Castillo: Utolsó lélegzet

Hmm… ez most annyira nem fogott, nem nyűgözött le…. szóval az előzőleg olvasottakból szinte mindegyik erősebb, komolyabb, izgalmasabb volt nekem. Egynek persze jó, de nem vert le lábról, a kiindulóalap is olyan erőltetett szerintem. Hozza a kötelezőt, de ennyi.

2 hozzászólás
ppeva P>!
Linda Castillo: Utolsó lélegzet

Még mindig az amish vonal miatt vonzó számomra a sorozat, ebből szeretnék minél többet. De azért a krimi szál is érdekes.
Más kérdés, hogy egy 13 részes sorozat 5. részében az ember azért nem rágja tövig a körmét, hogy vajon megmenekül-e a főhős rendőrfőnök asszony…

(Kate és Tomasetti húzódó-nyúzódó viszonya, a folyton ugyanoda visszatérő, hosszas „lelki tusák” ismételgetett elemzése viszont kissé már fárasztó.)

Erzsébet_Szászi>!
Linda Castillo: Utolsó lélegzet

A sorozat eddigi legjobb darabja. Ismét bepillantást nyerhetünk az amish emberek életébe és gondolkodásába. Továbbra is nagyon kedvelem Kate-et. Tisztelem benne, hogy képes fel- és beismerni ha nincs „rendben”. Remélem az a bizonyos múltbéli ügy is megnyugtatóan rendeződni fog, és Tomasettivel is tovább tudnak lépni. A nyomozás nagyon izgalmas és fordulatos, bár az utolsó csavar kissé emlékeztet a spoiler.

Judit_56 P>!
Linda Castillo: Utolsó lélegzet

Hmm, így kisebb kihagyás után nem volt annyira rossz. Egyszerre olvasva a sorozatot eléggé unalomba fulladt, de így magában olvasható, csak kell a részek között fél év kihagyás.

Az előző részben kissé unszimpatikussá vált Kate, most viszont annyira nem zavart. De az tény, hogy ebben a sorozatban ennyi van. Nem lesz több. Kate, Tomasetti, és amishok. Ennyi.
Egyébként ez az amish dolog is megfárad, minden részben ugyanazokat a szavakat mondják, ugyanaz a zárkózottság, minden ugyanaz. Unalmas sajnos.

Virágszépe>!
Linda Castillo: Utolsó lélegzet

Amish környezetet érintő bűnügyi sorozat része az Utolsó lélegzet. A főszereplő Kate Burkholder egy kisváros rendőrfőnöke és ő is amish családba született. A történet során megismerhetjük életüket, szokásaikat, zárkózott egyéniségüket. Feszült hangulatú,érdekes, érzelmes krimi meglepő fordulatokkal. Érdekes, élő karakterek, fordulatos események, helyzetek. Különleges, jó sorozat.

Timi0320>!
Linda Castillo: Utolsó lélegzet

Ez a rész megint jó volt.
A gyilkosság amiben Kate-nek nyomoznia kellett brutális volt. Végig izgalmas volt a történet, és halvány fogalmam nem volt ki lehet a tettes. Teljesen ledöbbentem mikor kiderült.
Örülök, hogy Tomasettivel egyre jobban alakulnak a dolgok, mert jó párost alkotnak együtt.
Jöhetnek a folytatások majd.

Mió>!
Linda Castillo: Utolsó lélegzet

Szeretem L.Castillo történeteit.Olyan,mintha velem szemben ülne és elmesélné élete egy történését.Aztán – a vége felé – rájön,hogy jaj,hát ez nem egy sima mesélős beszélgetés,hanem ez egy kőkemény,megrázó emberi bűnről szóló krimi és akkor csavar egyet a szófolyamon és már fáj is a lelkem a szereplőkért,vagy nem.

giny>!
Linda Castillo: Utolsó lélegzet

Ezt a részt jobbnak találtam az előzőnél, talán picit más kaptafára készült, mint a korábbiak – bár természetesen ennek a végéről sem maradhatott le, hogy spoiler. Az elkövető(k)re egyáltalán nem gyanakodtam, viszont hiányoltam a végéről a magyarázatot, hogy ki tervelte ki, mi volt az eredeti terv és a végső szándék spoiler. Más fordította ezt a kötetet, mint a korábbiakat – bár a vezetéknév ugyanaz –, de ebben is pont ugyanolyan idegesítően furcsán ragozott szavakat és furcsa szórendű mondatokat találtam, amik rontottak az olvasmányélményemen. off


Népszerű idézetek

robinson P>!

A Viktória királynő korabeli ház oly tanácstalanul álldogál a fasor végén, mint valami B kategóriás színész, aki tudja, hogy képtelen lesz rendesen eljátszani a rá kiosztott szerepet.

krisztin1>!

Előfordul, hogy az ember hallgatása hangosabb a szavainál.

krisztin1>!

Az alvás olyan szeszélyes dolog, aminek semmi köze a fáradtsághoz. A lelki békén múlik az egész.

robinson P>!

A lószerszám halk csilingelése és a bricska eresztékeinek ritmikus nyekergése a csendes elmélkedés állapotába ringatta Pault.

robinson P>!

Áporodott, kávészagú levegő tölti meg a házat. Egyenest a hálószobába megyek, útközben kibújok a pisztolytartómból, és a 38-asommal együtt ledobom az éjjeliszekrényre.

Audrey07>!

– A legtöbb bejelentő nem hagyta meg az elérhetőségét? – kérdem.
– Igen. Szerettek volna névtelenek maradni.
– Ezek a fránya amishok – dünnyögöm magam elé.
Mona jót kuncog a megjegyzésemen.
– Na és ezúttal egyetlen ufós bejelentést se kaptunk?
– Dehogynem – feleli –, csak azokat kihagytam az adatbázisból.

18. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: amish
robinson P>!

Leheletének cigarettabűzétől undorodva vágom a szemébe:
– Nincs olyan, hogy tökéletes gyilkosság.

Judit_56 P>!

– Katie, ne feledd, hogy a Jóistennek megvannak a maga tervei. A mi dolgunk nem az, hogy firtassuk, hanem hogy elfogadjuk őket.

krisztin1>!

A gyermekszív olyan érzékeny szerkezet, amelyik sohasem felejt.

Judit_56 P>!

– Ilyet még soha, senki nem mondott nekem – felelem.
– Akkor hát új utakon indulunk.


A sorozat következő kötete

Kate Burkholder sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

J.D. Barker: Az ötödik áldozat
Karen Rose: Közelebb, mint hinnéd
Ker Dukey – K. Webster: Pretty Lost Dolls – Elveszett babácskák
Dot Hutchison: Pillangók kertje
James Patterson – J.D. Barker: A madártollas gyilkosságok
Jud Meyrin: Lowdeni boszorkányhajsza
Janet Evanovich: Két ravatal
Baráth Viktória: Az igazság nyomában
Jennifer Lynn Barnes: Örökösök viadala