Sworn ​to Silence (Kate Burkholder 1.) 3 csillagozás

Linda Castillo: Sworn to Silence Linda Castillo: Sworn to Silence Linda Castillo: Sworn to Silence Linda Castillo: Sworn to Silence

In the sleepy rural town of Painters Mill, Ohio, the Amish and “English” residents have lived side by side for two centuries. But sixteen years ago, a series of brutal murders shattered the peaceful farming community. In the aftermath of the violence, the town was left with a sense of fragility, a loss of innocence. Kate Burkholder, a young Amish girl, survived the terror of the Slaughterhouse Killer but came away from its brutality with the realization that she no longer belonged with the Amish.
Now, a wealth of experience later, Kate has been asked to return to Painters Mill as Chief of Police. Her Amish roots and big city law enforcement background make her the perfect candidate. She’s certain she’s come to terms with her past—until the first body is discovered in a snowy field. Kate vows to stop the killer before he strikes again. But to do so, she must betray both her family and her Amish past—and expose a dark secret that could destroy her.

Eredeti megjelenés éve: 2009

>!
Minotaur Books, New York, 2017
384 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781250161635
>!
Minotaur Books, New York, 2009
336 oldal · keménytáblás · ISBN: 9780312374976 · ASIN: 0312374976
>!
458 oldal · ISBN: 9781429983730

2 további kiadás


Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Benjamin Lapp · Kate Burkholder


Kedvencelte 1

Várólistára tette 1


Kiemelt értékelések

Mónika_Sándor>!
Linda Castillo: Sworn to Silence

Éljen! Mostanában ismét szerencsém van a krimikkel. :) Ez a regény műfajának igazi vérbő képviselője: homályos múltú főszereplők, brutális gyilkosságsorozat, izgalom, a végéig nincs igazi gyanúsított. Ugyanakkor kőkemény thriller is egyben: ezt könyvekről ritkán mondhatom el, de szabályszerűen fizikailag éreztem az aggodalmat, az izgalmat. Igazi filmbe illő környezet, évszak, ritkásan lakott környék, sötét tél, tomboló hóvihar. Ráadásul részben amisok között játszódik a történet, akik számunkra kvázi ismeretlenek, így rájuk is hajlamosak vagyunk gyanakvóan tekinteni. Olvasás közben végig arra gondoltam, milyen jó film alapja lehetne a könyv. Igazi borzongás a moziban. Aztán rájöttem arra, hogy már készült a könyv alapján film, de IMDB-s értékelések alapján igencsak gyengécskén sikerült. Kár!
De nem szeretnék leragadni a krimi /thriller jellegénél a könyvnek, mert ennél jóval több rétege van. Feszegeti azt a témát, hogy a nők hogy boldogulhatnak a munka világában, különösen a (jellemzően férfiak uralta) rendvédelem kötelékében. Azon is elgondolkodtat, múltunk, „örökségünk” mennyire meghatározza tetteinket, és a végső üzenete is pozitív: ha pillanatnyilag rossz passzban vagyunk is, előbb-utóbb minden jobbra fordul.
Na és ne menjünk el amellett sem, hogy a főszereplők nagyon szimpatikusak – nem is kérdés, hogy folytatni kell a sorozatot!

dondika P>!
Linda Castillo: Sworn to Silence

Az elejétől fogva „beszippantott”. Erős felütéssel kezdődik, rögttön egy brutális büntény, majd a nyomozás. Végig rendkívül érdekfeszítő, izgalmas, a főszereplő rendőrnő karaktere nagyon szimpatikus, jól kidolgozott. Az amish közösségről szóló könyvek, filmek mindig is érdekeltek, most is bepillantást kaphatunk zárt, rendkívül különös világukba.


Népszerű idézetek

Mónika_Sándor>!

I’m Kate Burkholder, chief of police in Painters Mill.

Kapcsolódó szócikkek: Kate Burkholder
Mónika_Sándor>!

Holding a lantern, Benjamin Lapp squints at me as if I just beamed down from another planet.

137. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Benjamin Lapp

A sorozat következő kötete

Kate Burkholder sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Jennifer L. Armentrout: Till Death
J.D. Barker: The Fifth to Die
Daniel Cole: Hangman
J. D. Robb: Holiday in Death
Becca Fitzpatrick: Black Ice
Dan Wells: I Am Not a Serial Killer
Joe Hill: NOS4A2 (angol)
Sarah Pearse: The Sanatorium
Olga Tokarczuk: Drive Your Plow Over the Bones of the Dead
Jo Nesbø: The Snowman