Sötét ​úton (Kate Burkholder 9.) 12 csillagozás

Linda Castillo: Sötét úton

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Az ​erőszakos, zűrös természetéről ismert Joseph Kinget a felesége meggyilkolása miatt életfogytiglani börtönbüntetésre ítélik. A kiközösített amish férfi azonban két hét múlva megszökik a börtönből, és egyenesen Painters Millbe tart. A szökés híre futótűzként terjed, és nagy kihívás elé állítja Kate Burkholder rendőrfőnököt meg a csapatát. Az ügy ráadásul személyesen is érinti Kate-et, hiszen a férfival együtt nőtt fel, és álmában sem gondolta volna, hogy az egyszer csak megjelenik, majd őt magát, valamint öt saját gyermekét is túszul ejti az amish nagybátyjuk birtokán. A férfi kétségbeesett, fegyvere van, és úgy érzi, nincs vesztenivalója.

Kate szörnyen félti a gyerekeket, ezért egyezségre jut Josephfel, aki arra kéri, segítsen neki bebizonyítani az ártatlanságát, cserébe szabadon engedi őt. A rendőrfőnök kételkedik ugyan a férfi igazában, ám amint egyre több tény és bizonyíték mond ellent egymásnak, maga sem tudja, mit higgyen. Hűséges csapatával karöltve saját… (tovább)

Eredeti mű: Linda Castillo: Down a Dark Road

Eredeti megjelenés éve: 2017

>!
General Press, Budapest, 2018
300 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634521242 · Fordította: Beke Zsolt
>!
General Press, Budapest, 2018
304 oldal · ISBN: 9789634521259 · Fordította: Beke Zsolt

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Kate Burkholder · John Tomasetti · Rupert "Glock" Maddox


Most olvassa 1

Várólistára tette 10

Kívánságlistára tette 6


Kiemelt értékelések

>!
bokrichard
Linda Castillo: Sötét úton

Nagyon vártam Kate Burkholder újabb kalandját annak ellenére, hogy a legutóbbi nem aratott akkora sikert számomra. Nem a legkomolyabb, legbonyolultabb sorozat, a kultúra csepegtetése, a vallási oldal meg már nem tud akkora pluszt eredményezni ennyi köteten keresztül, lássuk be. Az utóbbi időben néhány molybarát rávilágított erre a tényre spoiler, így az új kötetet ennek fényében néztem. Oda-vissza pattogtak a csillagok, miközben olvastam a sorokat. Nagyon fontos első dolog, hogy ha nem ott játszódik, ahol (direkt nem használom az amish szót), akkor ez elmenne bárhol, bármilyen kontextusban, hisz nem a vallás a súlypontja ennek a kötetnek. Az első fele nagy meglepetést nem mutat, de hirtelen váratlan fordulat alakul ki, mely után azonban nem nagyon van feljebb. A végkifejlet a 2/3-ánál kitalálható, nagy fejtörést nem okoz. Sokkal inkább feszegeti, döntögeti a korrupcióval, a visszaélésekkel kapcsolatos mindennapos problémákat, ami számos könyvben előfordul, mint kardinális téma, de itt, ilyen „előélet” mellett mégis újdonság. Hogy várom-e a következőket? Még szép, hisz egészében nézve kellemes olvasmány, könnyed nyári kikapcsolódásnak teljesen megfelelt, és Burkholder nekem nyavalyoghat! spoiler

2 hozzászólás
>!
Meso87 P
Linda Castillo: Sötét úton

Kezd rendesen kifulladni ez a sorozat, már az előző könyv se annyira tetszett, ez még annál is gyengébb. Nulla karakterfejlődés a főszereplők egy helyben toporognak, egyre bénább a krimiszál nagy kár érte, mert a első kötetek izgalmasak voltak.

>!
krisztin1 P
Linda Castillo: Sötét úton

Nehezen tudom elhinni, hogy ez már a sorozat 9. darabja, nem éreztem, hogy már ennyi ideje megy a történet.
Még mindig az egyik kedvenc krimisorozatom, aminek egyetlen darabját sem hagyom ki, és nekem ez a rész is hozta az elvárt színvonalat.
Mindig tud újat mutatni, s itt is egy teljesen új helyzetet képes volt teremteni.
A fülszöveg alapján tartottam tőle, hogy a történet nagy része majd spoiler
spoiler
A prológus miatt azt gondoltam, hogy majd a gyerek lesz spoiler
Már most olvasnám a következő részt.

>!
vollys
Linda Castillo: Sötét úton

Aki eddig eljutott a sorozatban, az tudja, hogy mire számítson. Mindig szeretek visszatérni Kate-hez és csapatához. Nem egy agyeldóbós krimi, de kellemes kikapcsolódást nyújtó könyv.
Kate ezúttal a múltja egy darabkáját idézi vissza. Találkozik egy régi tinikori szerelmével, akit a felesége meggyilkolásával ítéltek el, azonban a férfi állítja, hogy nem ő az elkövető. Régen a fiú kedves barátja és játszópajtása volt, de 20 év elteltével Kate nem tudja bízhat-e az érzéseiben.Kezdetben kételkedik, de egyre több apró nyomot talál, ami alátámasztja régi barátja állításait. Tisztára akarja mosni a család hírnevét a gyerekek érdekében, de mint mindig beletenyerel valami olyanba, amire nem számított…
Természetesen itt is, mint mindig Kate a saját feje után megy, és alapvető hibákat követ el…de ettől függetlenül élvezhető volt a történet.


Népszerű idézetek

>!
bokrichard

Megvárta, amíg a gyerekek elalszanak.

(első mondat)

>!
krisztin1 P

– Megesik, hogy az igazság fájdalmas dolog, és csak fájdalmat okoz másoknak is. Megesik, hogy akkor döntünk a legjobban, ha hallgatunk.

222. oldal

>!
krisztin1 P

– Az ember sosem tudhatja, hogy mi válthatja ki az őrületet egy másik emberben.

270. oldal

>!
krisztin1 P

– Nincs rosszabb egy csapat seggfej zsarunál.

118. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Rupert "Glock" Maddox
>!
krisztin1 P

– Az amishok néha azokkal a legkegyetlenebbek, akiket a legjobban szeretnek.

125. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kate Burkholder
>!
krisztin1 P

– Néha a szeretteinkről a legnehezebb elfogadni az igazságot.

142. oldal

Kapcsolódó szócikkek: John Tomasetti

Hasonló könyvek címkék alapján

Böszörményi Gyula: Nász és téboly
Arthur Conan Doyle: Sir Arthur Conan Doyle összes Sherlock Holmes története I-II.
Dan Wells: Nem akarlak megölni
Karen Rose: Sikíts értem
Agatha Christie: Gyilkosság az Orient expresszen
J. D. Robb: Halálos növendék
Fjodor Mihajlovics Dosztojevszkij: A Karamazov testvérek
Agatha Christie: Ferde ház
Jo Nesbø: Szomjúság