Néma ​eskü (Kate Burkholder 1.) 139 csillagozás

Linda Castillo: Néma eskü

Az ​ohiói kisváros, Painters Mill lakosai évszázadok óta békében élnek az amish közösséggel. Tizenhat évvel ezelőtt azonban brutális gyilkosságok sorozata rázta meg a helyieket: az elkövető fiatal amish lányok közül szedte áldozatait. Az öldöklés amilyen megmagyarázhatatlanul indult, olyan váratlanul véget is ért. Az erőszak azonban kitörölhetetlen nyomot hagyott mindenki lelkében. Kate Burkholder, egy amish kamaszlány túlélte ugyan a gyilkos támadását, ám az eset megrázó felismerést hozott számára: el kell hagynia a közösséget. Majdnem két évtizeddel később Kate-et Painters Mill lakói felkérik, hogy térjen vissza a városba rendőrfőnökként. Időközben szerzett nagyvárosi tapasztalata és amish gyökerei miatt ő lenne a tökéletes jelölt a feladatra. Kate biztos abban, hogy feldolgozta múltjának tragikus eseményeit egészen addig, amíg fel nem bukkan az első holttest egy hófödte mezőn. A nyomozónő megesküszik, hogy elfogja a gyilkost, mielőtt az újra lecsaphatna. Ehhez azonban nem csupán… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2009

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Világsikerek General Press

>!
General Press, Budapest, 2010
342 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789636431877 · Fordította: Tokai András

Enciklopédia 7

Szereplők népszerűség szerint

Kate Burkholder · John Tomasetti · Rupert "Glock" Maddox · T. J. Banks · Dr. Ludwig Coblentz

Helyszínek népszerűség szerint

Painters Mill


Kedvencelte 6

Most olvassa 4

Várólistára tette 128

Kívánságlistára tette 63

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

robinson P>!
Linda Castillo: Néma eskü

Hű, azanyját! Remek sorozatindító krimi. Kim Stone light esti mese, pedig azt is kedvelem, de Katie sokkal erősebb, vagányabb karakter, igazi „tökös” női alak…. A véres és kegyetlen gyilkosságok mögött olyan valaki áll, aki valóban minden gyanútól mentes. Szeretem az ilyen krimiket, mindeközben két sérült lélek egymásra talál. Nem csak kriminek, de emberileg is szép történet.

1 hozzászólás
Bea_Könyvutca P>!
Linda Castillo: Néma eskü

A nyomozás egy percét sem untam, végig nagyon feszült és izgalmas volt a könyv. Sok szimpatikus szereplő volt a könyvben, meg persze voltak igazi utálnivaló, ellenszenves figurák is.
Nagyon kíváncsi leszek a sorozat többi részére is (szerencsére van még belőle bőven!).
Az izgalmas, csavaros thrillereket kedvelőknek jószívvel ajánlom ezt a könyvet!
Bővebben: http://konyvutca.blogspot.hu/2016/09/linda-castillo-nem…

klara_matravolgyi>!
Linda Castillo: Néma eskü

Egész jó kis krimi volt ez, de nem tudom öt csillagra értékelni. Néha átugrottam részeket mert nem kötöttek le, és a befejezés sem ütött túl nagyot. Ennek ellenére látok a sorozatban potenciált, biztosan folytatom a második résszel.

maya75>!
Linda Castillo: Néma eskü

Tavaly olvastam a Szégyen c. könyvet, amire az amishok világa miatt bukkantam, de menet közben kiderült, hogy egy sorozat sokadik része. Annyira tetszett, hogy el is kezdtem beszerezni a sorozat többi kötetét, és most jutottam el odáig, hogy bele is vágjak az első részbe. Jó nagy csalódás volt… Az rendben van, hogy egy sorozatgyilkosságról nem lehet széplelkeknek való stílusban írni, de ami itt ment, már gyomorforgató volt. Nem értem, miért volt szükség az áldozatok ennyire naturális leírására… Nem csak a sokat látott rendőrök, de én is majdnem kidobtam a taccsot, mikor magam elé képzeltem a leírtakat… Pedig a sztori szerintem enélkül is működött volna, én legalábbis csak az utolsó pillanatban off jöttem rá, ki a gyilkos, ezért addig nagyon is fenntartotta az érdeklődésemet spoiler.
Mindenesetre hiába szereztem be az összes részt, most kénytelen vagyok egy kis szünetet tartani benne, mert ez megülte a gyomromat.

cseri>!
Linda Castillo: Néma eskü

Hát igen, ismét krimihétvége volt. Igazából azért választottam ezt a könyvet, mert amishok szerepelnek benne. Gondoltam, ez majd érdekes lesz. De az az igazság, hogy ez nem túl sokat adott jelenleg a könyvhöz, talán a sorozat más részeiben jobban előtérbe kerül. Az igaz, hogy a főszereplő egy kiugrott amish, és vannak más amish szereplők is, de ennyi. És a bűntények nagyon brutálisak. Úgy egészében véve amúgy korrekt krimi, nyilván sok helyen nagyon sablonos, a végét ki lehet találni (nem a gyilkost találtam ki, hanem hogy mi fog történni). Elég érdekes a főszereplő, hogy tovább olvassam majd egyszer, más krimihétvégéken. Gondolom, szexjelenet (1 darab) mindegyikben lesz, de nekem nem hiányzott.
Ami viszont kicsit meglepett, a rendőri brutalitás nyílt ábrázolása. Itt ugyanis, ha valakit kihallgattak, aki lehetett gyanús, vagy csak simán suttyó, mindenféle erkölcsi aggály nélkül ütötték a vallomás érdekében, a női rendőrfőnök is. Ez valahogy eddig más könyvben nem tűnt fel.

Gyöngyi0309>!
Linda Castillo: Néma eskü

Nagyon régóta kívánságlistás volt a könyv, eljutottam az olvasásáig is.
Tetszett, de még úgy érzem, hogy hiányzik valami.
Az elejét picit elhúzták, kíváncsi voltam Kate múltjára, amire persze fokozatosan, lassan derült fény. Kicsit sok volt a tépelődés, míg igazán beindult a nyomozás, de onnan nem volt megállás. A gyilkosságok brutálisak voltak, hála a Gyilkos elméknek, viszonylag hamar rájöttem, hogy ki áll mögöttük, de ez nem vont le az élvezeti értékből.
Tipikus amerikai, feszültségekkel teli nyomozós történet volt, nekem a műfajban ez a könnyedebb kategória volt, a brutalitás ellenére is.
Kate szimpatikus nyomozó, a csapata is, illetve John is érdekes figura. Folytatom mindenképp, amint lesz rá lehetőségem.

1 hozzászólás
ppeva P>!
Linda Castillo: Néma eskü

Hát ez nagyon durva volt. Brutális nőgyilkosságok, erőszak, kínzás, megcsonkított hullák… :( Nem is mertem magammal vinni a pár napos vidéki utazásra, ne kapkodjam folyton a fejem.

De azért egy 13 részes sorozat első részében az ember nem rágja tövig a körmét, hogy vajon megmenekül-e a főszereplő…

Nem tetszett a magyar cím. Semmi értelme nincs a Néma eskü-nek, ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy valaki hallgatást fogad, vagy hallgatásra ítéltetett.

Tulajdonképpen azért kezdtem el olvasni, mert olyan kevés könyvet találok az amish-okról. Ebben a krimiben is ők érdekeltek a legjobban, és ezért (is) fogom elolvasni a sorozat további részeit.

Dénes_Gabriella>!
Linda Castillo: Néma eskü

Igazán kellemes meglepetés ez a regény. Szeretem, hogy végig ott van benne a feszültség, és nagyon tetszik, hogy az amish és amerikai kultúra találkozását is érzékelteti. A kulturális vonás ábrázolása szerintem nagyon jól el lett találva, épp kellő mennyiségű, és szépen be van építve a cselekménybe. A hitelességnek nem jártam utána, főleg azon egyszerű ok miatt, mert a könyv a lényeget átadja, és szerintem a lényeg itt nem a tényközlés.
Maga a krimi/thriller rész is egész jó, ráadásul nyomokban idézi a hardboiled krimit is spoiler. A sorozat többi tagja is várólistás lett.

gyuszi64>!
Linda Castillo: Néma eskü

2021/91, könyvtár, 43/107 eddigi értékelés

Szórakoztató krimi jó nyomozási folyamattal, hálás környezetépítéssel és csavarokkal. A sok vér ellenére (kicsit skandináv a beütés) is olvasmányos, Barclaynál nehezebb, leginkább Bryndzára hasonlít a tartalom, de annál meg talán könnyebb.

Mindenesetre helyesen tettem, hogy a sorozat sokadik részét kicseréltem erre az első rész olvasására. Ki tudja, mi lesz ebből az ismeretségből?

1 hozzászólás
_Katie_ P>!
Linda Castillo: Néma eskü

Azt kell, hogy mondjam, nagyon jó kis sorozat kezdő részt kaptunk!!!
Volt itt minden: vér, kegyetlenség, erőszak, titok, hátbaszúrás, kis romantika, csavar, izgalom, összetartás, csapatmunka, pszichopata gyilkos, szabdalás, kötözés, szinte semmi nem hiányzott.
Kate-et nagyon megszerettem, de igazából a csapat minden egyes tagja a szívemhez nőtt!
Kedvemcet ugyan nem avattam, de biztos vagyok benne, hogy folytatni fogom a sorozatot!!


Népszerű idézetek

Szédültnapraforgó >!

Sok rossz napom volt már életemben. Általában úgy fogadom a rosszat, mint a jó ellentétét, és abban bízom, hogy végül kiegyenlítik egymást.

181. oldal

robinson P>!

Kate lecsavarta a vodkásüveg kupakját, és töltött. Egy pillanatig mindketten némán nézték a poharaikat. Aztán a nő fölkapta a magáét, és egy hajtásra kiürítette. Rögtön töltött magának még egy pohárral. Ebből John rájött, hogy Kate Burkholder már rég nem amish kislány, hanem igazi, belevaló zsaru.

robinson P>!

Az éjfél egy éjszakai ragadozó jéghideg lépteivel lopakodik felém.

robinson P>!

Ruth Bogart ugyanis túlságosan korrekt volt politikailag ahhoz, hogy valaha is őszintén kimondja, amit gondol.

robinson P>!

A gyilkosság ritka az amish közösségben. A halál legtöbbször természetes módon következik be.

robinson P>!

De mostanra már tisztában lett a sorsával: tudta, hogy a dolognak csúnya vége lesz. Nem tud egyezkedni a szörnnyel. Nem menti meg a rendőrség. Nem érkezik kegyelem az utolsó pillanatban.

nypiro P>!

– Egy pisztolyt viselő, káromkodós, amishnak született női rendőrfőnök! Itt süllyedjek el, ha láttam még ilyet!

Kapcsolódó szócikkek: John Tomasetti · Kate Burkholder
robinson P>!

– Az egyetlen, amit feltételezhetünk, hogy sorozatgyilkossal van dolgunk. Ez nem hirtelen felindulásból elkövetett gyilkosság.

robinson P>!

Az amishok nem igazán a beugratásokról híresek. Painters Mill olyan kicsi város, hogy itt mindenki ismeri egymást.

robinson P>!

A körülbelül ötvenöt éves nő, akinek feketére festett haja és apró, barna szemei vannak, alacsony, de olyan kerekded, mint egy jól táplált tehénborjú.


A sorozat következő kötete

Kate Burkholder sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Jennifer L. Armentrout: Míg a halál…
J.D. Barker: Az ötödik áldozat
Jud Meyrin: Lowdeni boszorkányhajsza
Daniel Cole: Hóhér
J. D. Robb: Halálos ünnep
Becca Fitzpatrick: Black Ice – Tükörjég
Joe Hill: NOS4A2
Dan Wells: Nem vagyok sorozatgyilkos
Sarah Pearse: A szanatórium
Karen Rose: Sikíts értem