A ​halál szava (Kate Burkholder 6.) 39 csillagozás

Linda Castillo: A halál szava

A békés kisváros, Painters Mill mellett egy pajtában felakasztva találnak egy köztiszteletben álló férfit. Noha az eset első pillantásra öngyilkosságnak tűnik, a bizonyítékok alapján hamarosan kiderül, hogy az áldozat nem önkezével vetett véget az életének. A helyszínen talált rejtélyes, festett amish fabábú miatt a helyi rendőrfőnöknő, Kate Burkholder arra gyanakszik, hogy az ügynek köze lehet egy harmincöt évvel ezelőtti kegyetlen mészárláshoz.
Amikor holtan találják a helyi galéria tulajdonosát is, Kate egy új nyomot követve sötét titokra bukkan, amely nemcsak a mostani bűntények elkövetőjéhez vezethet el, de a régi tragédiára is magyarázatot adhat. A nőnek versenyt kell futnia az idővel, hogy megtaláljon egy hidegvérű gyilkost, aki arra esküdött, hogy mindenáron igazságot szolgáltat…

Linda Castillo (Utolsó lélegzet, Az alagút) regénye izgalmas és megrázó történet arról, hogy egyetlen rossz döntés miként teheti tönkre több ember életét is, akár mindörökre.

Eredeti megjelenés éve: 2014

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Világsikerek

>!
General Press, Budapest, 2015
328 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789636437305 · Fordította: Tokai Titusz
>!
General Press, Budapest, 2015
320 oldal · ISBN: 9789636437442 · Fordította: Tokai Titusz

Várólistára tette 30

Kívánságlistára tette 14


Kiemelt értékelések

Lillsz P>!
Linda Castillo: A halál szava

Azt a rohadt!
Mi a franc volt ez? Jó értelemben kérdezem Én nem az a krimis lány vagyok. Egyáltalán nem. De ez a könyv valami fantasztikus volt! Linda Castillo baromi jó könyvet hozott össze. És amikor tudatosult bennem, hogy több könyve is van… MIND KELL!!!
500 forint, ennyibe került. Ha tudom, hogy ilyen jó, akkor már rég megvettem volna teljes áron, mert ezért nem sajnáltam volna a pénzem, igazán megérte volna. De így jobban jártam. :D
Kate remek rendőr. Ahogy a többiek is. A történet már az elején igen izgalmas volt és ez az izgalom kitartott a végéig. Nem számítottam rá, hogy ki a gyilkos. Igaz a 270 oldal körül már sejtettem, de nem akartam elhinni.
Áááá ha valaki nagyon szereti a krimiket az azonnal szerezzen be egy Linda Castillo könyvet. ❤ 5/5*

3 hozzászólás
Zabothegyező I>!
Linda Castillo: A halál szava

Zseniálisan indult a kapcsolatom a General Press Kiadó Világsikerek című sorozatával. Már az is bosszantó, hogy eddig nem került egyetlen példány sem a kezembe ezekből a csinos kötetekből Lincoln Child Jégbe zárt félelem című regényéig, most pedig Linda Castilloval ismerkedtem. Nagy valószínűséggel új kedvencet avatok idén, pedig még csak februárt írunk! Hogy miért kezdem ezt a recenziót ekkora rajongással? Mert ilyennek kell lennie egy jó könyvnek: megtapogatod, tetszik, kinyitod, elkezded olvasni, először öt oldalt, majd tízet, s már le sem akarod tenni. Így lett meg nekem első nekifutásból 150 oldal.
A halál szava Painters Mill kisvárosának rejtélyes gyilkosságait meséli el roppant izgalmasan. Linda Castillo 220-szal száguldva nyitja a történetet: egy család tragédiáját mutatja be az első pár oldalon, robbanásszerűen indítva a sztorit. Egy felakasztott hulla körüli helyszíneléssel folytatódik a cselekmény, ahol visszatér Kate Burkholder nyomozónő, aki kitartóan küzd, versenyt futva az idővel, hogy megtalálja a gyilkost. Amikor a helyi galéria tulajdonosát is holtan találják, egy ugyanolyan amish bábuval megjelölve, mint az akasztott hullát, Burkholder megbizonyosodik róla, hogy sorozatgyilkossal van dolga, s az esetnek egy korábbi, 35 évvel ezelőtti mészárláshoz lehet köze…
Linda Castillo mindvégig izgalomban tartja olvasóit. Igényes nyelvezettel, fordulatos cselekménnyel, s egy eredeti történettel mutatkozik be a Kate Burkholder sorozat 6. részében. A műfaj krimiként marad meg az olvasóban, bár rengeteg hátborzongató, félelmetes és véres jelenettel találkozhatunk, ami inkább a thriller felé viszi a műfajt. E két rokonműfajnak a keverése lesz a történet erőssége. A címválasztás értelmezésével még gondban vagyok, bár tény, hogy egyféle magyarázat kiolvasható belőle.
A fülszöveg mögött izgalmas és megrázó történetként emlegetik, arról, hogy egyetlen rossz döntés miként teheti tönkre több ember életét is, akár mindörökre. Tökéletes egymondatos összefoglalója lehet ez Linda Castillo történetének, én pedig ezek után akarom a többi Kate Burkholder-krimit is.

11 hozzászólás
Erzsébet_Szászi>!
Linda Castillo: A halál szava

Azt hittem, ez a történet onnan fog folytatódni, ahol az előző abbamaradt. Ehhez képest ebben a kötetben szó sem esett Kate múltjáról, mintha az a nyomozás nem is lett volna. Ezen kissé csodálkoztam. Persze magánéleti problémák most is akadnak, de most éppen Tomasettinek kell megküzdenie a múlt szellemeivel.
A bűncselekményekkel kapcsolatban nagy csavarok nem voltak, gyakorlatilag az első találkozás áll megsejtettem ki a gyilkos, bár a pontos viszonyok csak később tisztázódtak bennem.
Annak viszont örültem, hogy Kate kivételesen spoiler.

bokrichard>!
Linda Castillo: A halál szava

Szomorúan vettem tudomásul, hogy egyenlőre ennyi volt Kate Burkholder kalandjaiból, mert a 8 kötet végére értem (természetesen nem sorrendben). Érdemes elolvasni ezeket a könyveket minden krimibarát olvasónak, mert nem egy tucatsorozat. Igaz, hogy vannak benne ismétlődő elemek, de a plusz drámai töltet kárpótol. Ez a kötet nem a legjobb számomra, de közel áll hozzá. Kevésbé amish-os a többi kultúrával mélyen átitatott kötet között (végre nem volt rumspringa!!), ami talán nem is akkora baj. A hangulat kellően sötét, még az időjárás is dobott rajta a végén. Két kis bökkenő: a kiszámíthatóság, már a közepe felé rájöttem ki a gyilkos, és a bábu, amit én sem tudtam hova tenni a végére. De ez legyen a legkevesebb! Várom a következő kötetet!

lilaköd P>!
Linda Castillo: A halál szava

Egy harmincöt évvel ezelőtti szörnyű tett kerül ismét a felszínre, és kapcsolódik össze az újabb gyilkosságokkal.
Először csak egy öngyilkosságnak látszó halálesethez kell kivonulnia Kate Burkholder rendőrfőnöknek, de hamar kiderül, valójában gyilkosság történt. Majd ezt sorban követi a többi, nagy kegyetlenséggel elkövetett bűntett.
Egy igazi krimi. Folyamatos feszültség, nyomozás, izgalmas thrillerbe illő jelenetek, autós üldözés és minden ami kelléke lehet egy jó történetnek.
Keresni fogom a többi könyvét is.

fukszia>!
Linda Castillo: A halál szava

Talán a legjobb könyve volt! – bár nehéz választani, mert mindegyik nagyon tetszett!

krisztin1>!
Linda Castillo: A halál szava

Nagyon szeretem ezt a sorozatot, de valahogy mindig elhúzom az új részek olvasását, valószínűleg azért is, mert alig 1 rész jelenik meg évente.
Már az első oldaltól kezdve magába szippantott a könyv, egyszerűen nem tudtam félretenni. S talán mondhatom azt, hogy eddig talán ez az eset az, amit oldalról-oldalra egyre jobban vártam, hogy még mi fog kiderülni.
A múltban játszódó rész végeztével azt gondoltam, hogy spoiler
De végül, valahogy a megérzéseim valóra váltak, hisz sejthető volt már az elején, hogy spoiler
spoiler
spoiler
Szóval számomra most kimagaslik az eddigi részek közül, így teljes mértékben megérdemli az 5 csillagot. Még jókor is olvastam el, így csak alig 1 hónapot kell várnom a következő részre.

smetalin>!
Linda Castillo: A halál szava

Így karácsony táján, amikor az emberlánya nem tud folyamatosan olvasni, mert annyi a t-enni és inni-való, pont jó volt! Nem kellett sokat agyalni rajta, nem voltak nagy csavarok, hisz menet közben minden kiderült.
Régen meggyilkoltak egy amish családot, és ezért bosszút álltak, de hogy anno kik voltak a gyilkosok ezt már tudtuk, és azt is ki volt a bosszú álló! Csordogált a történet és egyszer csak vége lett!!!
( ami rejtély számomra azok az amish fabábuk, honnan voltak? erre nem tért ki az írónő)

minett>!
Linda Castillo: A halál szava

Kicsit félve álltam neki,mert az amishok világa távol áll tőlem,de pozitívan csalódtam.
Lekötött,izgalmas volt,Kate magánélete is érdekelt
Ötletes volt az elkövető személye,én máshogy gondoltam
Első könyvem az írónőtől,de nem az utolsó

langimari>!
Linda Castillo: A halál szava

Majdnem egyetlen értéke a könyvnek, hogy az amishok között játszódik, tulajdonképpen ezért is kölcsönöztem ki a könyvet a könyvtárból, sajnos a történetszövés, meg bűnügyi szál elég gyengécske, azt is mondhatnám, hogy az első pillanattól fogva tudtam mindent. Az amishok németjét viszont egészen jól értem, ha tényleg így beszélnek. Érdekes társaság, már sokat olvastam róluk.


Népszerű idézetek

Lillsz P>!

– Csak akkor becsüljük igazán a fényt, miután megtapasztaljuk a sötétséget.

251. oldal

Lillsz P>!

– Emberek vannak odalent. Englischerek!

11. oldal

Lillsz P>!

Hogy lehet megállítani egy kísértetet?

98. oldal

krisztin1>!

(…) ha holttestet találunk valahol, akkor nem vezet jóra, ha az ember hisz a látszatnak.

44. oldal

krisztin1>!

(…) előbb vagy utóbb mindenkinek meg kell fizetnie a cselekedetei árát.

158. oldal

krisztin1>!

– Van, amikor sokkal kevesebb fájdalommal jár a büntetés elviselése, mint egy titok megőrzése.

246. oldal

krisztin1>!

– A gyűlölet sokféle alakot ölthet.

256. oldal


A sorozat következő kötete

Kate Burkholder sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

John Dickson Carr: A kísértetek háza
Steven Saylor: Eltűnt Massiliában
Carola Dunn: Daisy és a télikert rejtélye
Raymond Chandler: A magas ablak
Nelson DeMille: Szilva-sziget
Earl Derr Biggers: Amit a függöny eltakar
Anne Frasier: A testolvasó
Jodi Picoult: Egyszerű igazság
Paul Auster: New York trilógia
Milton M. Propper: A 822-es szoba