Jégbe ​zárt félelem (Dr. Jeremy Logan 2.) 27 csillagozás

Lincoln Child: Jégbe zárt félelem

Az Északi-sarkkörtől majdnem háromszáz kilométerre, a Föld egyik legzordabb és legsivárabb helyén elhagyatott katonai épület áll. Evan Marshall és maroknyi csapata innen indul tudományos expedícióra, hogy a közelben lévő gleccseren tanulmányozza a globális felmelegedés hatásait. Kutatás közben azonban egy hatalmas őslény jégbe fagyott tetemére bukkannak, amely látszólag örökre a jég fogságába esett. A helyi őslakosok baljós figyelmeztetése és Marshallék aggályai ellenére a kutatást finanszírozó médiabirodalom rögtön megragadja a lehetőséget, hogy pénzt csináljon az egyedülálló leletből. Ám a tudósok szörnyű felfedezést tesznek: a fenevad nem hasonlít semmilyen más fajhoz sem – és még ők maguk sem sejtik, hogy veszélyesebb minden valaha élt élőlénynél…
Lincoln Child (Örvénylő mélység, A fáraó átka) legújabb regényét egy ősi mítosz és a mindent átható félelem keveréke szövi át, hogy ismét kitűnő szórakozást nyújtson a rejtélyeket és borzongást kedvelő olvasóknak.

Eredeti megjelenés éve: 2009

>!
General Press, Budapest, 2015
312 oldal · ISBN: 9789636437381 · Fordította: Ipacs Tibor
>!
General Press, Budapest, 2014
312 oldal · ISBN: 9789636436728 · Fordította: Ipacs Tibor

Most olvassa 2

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 11


Kiemelt értékelések

EssentialHencsi P>!
Lincoln Child: Jégbe zárt félelem

Semmi extra, jó kis B kategóriás sci-fi-horror-kaland. Most már tudom, hogy a Pendis sorozatban ki a felelős a misztikus szálért.

2 hozzászólás
cicus61 P>!
Lincoln Child: Jégbe zárt félelem

Hát ez borzasztó volt. Olvastam már régebben az írótól, itt is volt, ami jó volt, volt ami nem. A történet sablonos, titokzatos szörny, sarkvidék, rejtély, tudósok, kapzsi emberek, akiknek csak a pénz számít. Evan nem volt szimpatikus, kicsit beképzelt és okostojás, nem szerettem. Ezt most kár volt elolvasnom.

A_Shara >!
Lincoln Child: Jégbe zárt félelem

Ez elég gyenge volt, számomra nem volt nagy a rejtély, a borzongás is elmaradt.
Többet vártam.
De kap még esélyt Child:)

Kawaii_vIVIv>!
Lincoln Child: Jégbe zárt félelem

Nem volt egy nagy durranás könyv, de ettől függetlenül fenntartotta az érdeklődésemet és lekötött az esős időben, amikor a legjobb program az olvasás. :)

Zabothegyező I>!
Lincoln Child: Jégbe zárt félelem

Lincoln Child az Örvénylő mélység és a Fáraó átka című regényeiről lehet ismerős a hazai olvasók számára. Én a Jégbe zárt félelemmel indítottam ismeretségemet a szerzővel. Stílusát tekintve roppant könnyed, amolyan napvégi fáradtság elűzésére kiválóan alkalmas történet, ami nem fekszi meg az ember gyomrát, nem fárasztja le az agyát, mégis végig izgalomban tartja olvasói kíváncsiságát. Azt gondolom, nem akar ez a könyv több lenni egy átlagos kriminél, amit szívesen olvasunk, nem teszünk félre pár megunt oldal után, de nem is emlegetjük a legjobbak között.
Remek szórakozási lehetőség volt egy latyakos hétvégén, emlékezetemben éppen a felvezető bekezdésben említettek miatt marad meg éllovasként, s attól sem zárkózom el, hogy további Lincoln Child-krimiket vegyek kézbe.

http://olvasokasarokban.blog.hu/2015/02/09/lincoln_chil…

1 hozzászólás
Hadley>!
Lincoln Child: Jégbe zárt félelem

Tetszett, bár újat nem tudott mutatni, végig azt éreztem, hogy láttam-olvastam már ilyen történetet. Könnyed, gyorsan olvasható, izgalmas kalandregény.

korhuti>!
Lincoln Child: Jégbe zárt félelem

ha van egy szabad szombat estétek, amikor egyik haver sem ér rá, vagy ha kíváncsiak vagytok rá, hogy mit lehet még a „Dolog” c. műből kihozni akkor hajrá ! :)

domby>!
Lincoln Child: Jégbe zárt félelem

Könnyed, olvasmányos kalandregény a fagyos északon. Se több, se kevesebb :)

Mió>!
Lincoln Child: Jégbe zárt félelem

„… az a dolgom, hogy használjam a képzelőerőmet.”
Hát Child használta.
Nekem kicsit nehezebb volt.


A sorozat következő kötete

Dr. Jeremy Logan sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Dan Simmons: Terror
Dacre Stoker – J.D. Barker: Dracul
Greg Iles: Csontfa
Thomas Harris: A bárányok hallgatnak
Neal Shusterman: Unwind – Bontásra ítélve
Richard Paul Evans: A 25-ös cella foglya
Sherry Gammon: Elviselhetetlen
Justin Cronin: A szabadulás
Dot Hutchison: Pillangók kertje
Michelle Hodkin: The Evolution of Mara Dyer – Mara Dyer változása