A ​fáraó átka (Dr. Jeremy Logan 3.) 19 csillagozás

Lincoln Child: A fáraó átka

Porter Stone, a híres kincsvadász rátalál a legendás fáraó, Narmer sírjára. Az expedíciót
azonban az első pillanattól kezdve baljós előjelek és gyanús balesetek
kísérik…

Eredeti mű: Lincoln Child: The Third Gate

Eredeti megjelenés éve: 2012

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Világsikerek

>!
General Press, Budapest, 2012
274 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789636434588 · Fordította: Gieler Gyöngyi

Várólistára tette 7

Kívánságlistára tette 7


Kiemelt értékelések

>!
RosszQtya P
Lincoln Child: A fáraó átka

Szeretem a történelmet, az Egyiptomit meg kifejezetten. A rejtélyekért, és misztikumokért meg odavagyok. Nagy várakozással kezdtem bele a könyvbe, de hamar rájöttem, hogy nem nekem íródott. A történelmi szál nagyon gyenge, rejtély nincs, a misztikum meg nagyon az oldalvonalon kullog. A szereplők átlagosak, vagy ellentmondásosak, de annyira azért nem, hogy érdekesek lehetnének. Szóval, kissé untam a könyvet, de rövidségénél fogva ellehet vele tölteni egy unalmas, esős vasárnapot.

>!
agostine
Lincoln Child: A fáraó átka

Jaj, hát ez szuper volt. Egy lebilicselő, izgalmas, misztikus, szuperül megírt történetet olvastam. Ajánlani tudom azoknak, akik szeretik a rejtélyeket, izgalmakat és az egyiptomi történelmet.
A karakterek jelleme nem volt elsődleges a történetben, még egy szerelmi szál sem volt benne, de ettől függetlenül csudijó olvasmány volt. Az írónak végig sikerült fenntartania az érdeklődésem, a környezet és a táj leírásai lenyűgöztek. Borzongás és izgalom a köbön. :)
Igazán el tudnám képzelni, hogy megfilmesítik.

>!
Belle_Maundrell
Lincoln Child: A fáraó átka

Meglehetősen középszerű könyv, nem hiszem, hogy pár hónap múlva sokra emlékeznék belőle. Tényleg annyira semmilyenke, hogy még csak ki sem akasztott.
A szereplők unalmasak, alig tudtam őket megkülönböztetni egymástól. És sajnos a rejtély is nagyon kiszámítható, már az elején ki lehet találni a fő fordulatokat. Pedig úgy szeretem az Egyiptomos könyveket, de a történelmi és a misztikus szál is elég halovány. Egyszer elment, de nem nagy durranás.

>!
Inpu
Lincoln Child: A fáraó átka

Egy bosszantóan gyenge történet az egyébként kitűnő kalandregényeket jegyző Lincoln Child tollából. Ha valaki azt gondolná, hogy az anakronizmusok vagy éppen a régész-kutató sablonos ábrázolásmódja felett akadtam ki, nos, az illető téved. De mit kezdjek egy történettel, melynek „legfondorlatosabbnak” szánt motívumait minden épeszű olvasó legkésőbb a könyv felénél leleplezheti? Másrészt, a filmipar és a lektűrirodalom számtalanszor bebizonyította, hogy a legsikerültebb alkotások pontosan azok, melyek nem csekély mértékben átfedésben vannak a valósággal (vagy amit az átlag fogyasztó annak vél), és úgy tolják el azt valamilyen szokatlan irányba, hogy az így keletkező univerzum továbbra is koherens, ergo hihető marad. Ez a történet azonban minden, csak nem koherens vagy hihető. Félművelt források információi alapján összetákolt sztori, igazi fércmű, melynek elemei mintegy lebegnek a semmiben, ahelyett, hogy lehorgonyoznák a felkínált szövegvilágot a hétköznapok tapasztalatában. Kétségtelen, hogy ha valaki orvosregényt kíván írni, nem árt, ha ellátogat egy kórházba. Hasonlóképpen, dokumentumfilmet forgatni az oroszlánok vadászati szokásairól zoológus vagy etológus segítsége nélkül, esztelenség. Ugyanígy szánalmat keltő eredmény születik, ha valaki történelmi enigmák megfejtésének lát neki, ám a háttérkutatásokat azzal próbálja elspórolni, hogy az utószóban a történetet merő kitalációnak titulálja. Nagy csalódás ez Lincoln Childtól, gyorsan felejtsük is el!

>!
ggizi P
Lincoln Child: A fáraó átka

Érdekes volt, izgalmas, misztikus.
Az ilyen ősrégi korok titkait rejtő történetek néha elgondolkoztatnak, hogy mégis mennyi valóságtartalma lehet az ilyen „átkoknak”, és természetesen a legtöbbször határozottan mondom azt, hogy semmi, de egyszer-egyszer megengedem magamnak az enyhe elbizonytalanodást… úgy másnap reggelig

>!
Anheszenamon
Lincoln Child: A fáraó átka

Tetszett. Főleg azért, mert szeretem az Egyiptomról szóló történeteket. Izgalmas volt, fordulatos és elég sok leírást tartalmazott az ókori egyiptomiak temetkezési szokásairól, hiedelmeikről és szertartásaikról. Szerintem jó kis kalandregény, kikapcsolódásként kiváló.

>!
Maate
Lincoln Child: A fáraó átka

Valahogy hiányérzetem van, ebből lehetett volna jó könyv is, de valahogy csak kisregényke lett belőle, a történet és a mennyiség is inkább erre hajaz. Ettől még persze izgalmas, jól megírt, de valami hiányzik.

>!
Demóna
Lincoln Child: A fáraó átka

Nagyon tetszett, már az elején érdekes indult a történet, aztán csak fokozódott. Biztos, hogy elolvasom az író más könyveit is.


Népszerű idézetek

>!
Belle_Maundrell

– Mi van bennem, amit nem lehet kedvelni? – vonta meg a vállát Logan.
– Akar egy listát?

166. oldal


A sorozat következő kötete

Dr. Jeremy Logan sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Stieg Larsson: A kártyavár összedől
Kathy Reichs: Virals – Kincsvadászok
Dan Brown: Angyalok és démonok
Eric Van Lustbader: Bourne fölénye
Steve Berry: Veszedelmes hazafiak
Frei Tamás: A megmentő
Leslie L. Lawrence: A vérfarkas éjszakája
Ian Fleming: Dr. No
Mario Puzo: A szicíliai
David Mitchell: Felhőatlasz