Az ​Ördög szolgálatában (Dante Valentine 1.) 107 csillagozás

Lilith Saintcrow: Az Ördög szolgálatában

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

„Munkakapcsolatom Luciferrel egy esős hétfői napon kezdődött” – mondja Dante Valentine – a némi öngyilkos hajlammal is felszerelkezett kőkemény, őrült és rámenős fejvadásznő –, aki nem önként áll az ördög szolgálatába.
Jól megérdemelt nyugalomra vágyik, amikor a sötétség fejedelme visszautasíthatatlan ajánlattal kínálja meg: le kell vadásznia a pokolból szökött Vardimal Santinót, és cserébe Lucifer meghagyja az életét…
Az ajánlatban mindössze egy kisebb csapda van: hogyan öljsz meg valakit, aki halhatatlan? Dante szövetségese csupán egy megbízhatatlan démon, és egy kis csoportnyi pszion, de nem is barátokra, inkább csodára van szüksége, ha le akar számolni Santinóval… Az első pokoli nap Dante Valentine nekromanta és fejvadász életében. Folytatása következik…

Eredeti megjelenés éve: 2006

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Bloody Good Books Ulpius-ház

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2008
478 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632541075 · Fordította: Szécsi Noémi

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Lucifer


Kedvencelte 19

Most olvassa 1

Várólistára tette 35

Kívánságlistára tette 10


Kiemelt értékelések

molybarby>!
Lilith Saintcrow: Az Ördög szolgálatában

Ennek a könyvnek megvan a maga jó és rossz oldala. Egyszer már olvastam és nagyjából emlékeztem is a történetre, most mégis olyan volt, mintha egy teljesen új könyvet olvastam volna. Nem hiszem, hogy nagyon maradandót fog hagyni bennem. Annyival jobban is meg lehetett volna írni ezt a könyvet. Túl sok volt a fura kifejezés, amire egyszerűen nem kaptunk magyarázatot, hogy most mit is jelent. Csak néha-néha volt beszúrva egy-egy megjegyzés, de a többire magadtól kellett rájönnöd. Egyébként pedig maga az alaptörténet nagyon jó, érdekes, nem a megszokott sablon alapján van írva. De mégis annyira hiányzik belőle valami, ezért éreztem sok helyen, hogy egyszerűen elkaladozom másfelé. Sajnos a folytatást se adták ki magyarul, ami egy kicsit lehet jobban lendített volna ezen a könyvön és esetleg fogva tartotta volna jobban az olvasót.

klaraboglarka P>!
Lilith Saintcrow: Az Ördög szolgálatában

Antikváriumi utazásra vásárolt sokadik könyvem. Szinte minden alkalommal mikor hazalátogattam Debrecenbe, elszaladtam az antikváriumba, hogy találjak valami izgalmasat a visszaútra. Sokkal jobban szeretek magyarul olvasni, mint angolul, és így a szókincsem sem romlik annyira az anyanyelvemen:( Mondjuk ezután a könyv után le is töltöttem a könyv folytatását angolul, de még mindig nem kezdtem bele.

Könyvmoly66>!
Lilith Saintcrow: Az Ördög szolgálatában

Hűha… Ez a könyv rendesen felkavart. Kellett pár óra, míg kihevertem a csalódottságot amit a vége miatt éreztem. A könyv elejét imádtam, mondtam is fűnek-fának, olvassa, bitang jó. Ahha. Aztán jött a fejreesés. Amilyen bitangjó volt az eleje, olyan bitangfos lett a vége. Naggyooon kiakadtam Japhriel halálán, aztán az a befejezés – álomba sírja magát…. Azt hittem ezzel itt vége is, viszont ráébredtem, hogy nem, mert sorozat. Csak éppen nincs magyar folytatása…. Kéééééérlek, ha vóna, kőne, érdekel hogy ebből mit tud kicsikarni, mert maga a sztori oké volt… Reménykedem, hátha kiadják…Tényleg érdekelne.

6 hozzászólás
Aylah>!
Lilith Saintcrow: Az Ördög szolgálatában

Már legalább ötször olvastam végig a könyvet, de továbbra sem tudom megmondani, mi tetszik benne ennyire. A magyar kiadás csapnivaló, lektor tuti nem látta kiadás előtt (ha mégis, nem dicsekednék vele, hogy én csináltam..), a fordítás itt-ott igen kezdőnek tűnik; a főszereplőnő időnként igencsak túltolja az önelemzést. A sztori viszont nagyon jó, a világ is jól fel van építve, pont elég információt ad a történelem alakulásáról ahhoz, hogy érthető legyen, bár egy kis okkultizmus-ismeret nem árt, hogy tudjuk mi az a ceremoniális, pl. Viszont tesómmal teljes egyetértésben pizzázni akarunk menni, ahányszor a pizzázós jelenetet olvassuk. :D

lena91>!
Lilith Saintcrow: Az Ördög szolgálatában

Ezt a könyvet néhol faltam, néhol meg nagyon fájt. A fene se tudja, hogy akkor most hogy van. Az biztos, hogy a vége borzalmas, bár ez betudható annak, hogy sorozat, csak a változatosság kedvéért nem adták ki magyarul tovább. Annyira azért nem estem tőle hasra, de egyszer olvasni jó volt.

1 hozzászólás
Fantom08>!
Lilith Saintcrow: Az Ördög szolgálatában

Jól összepárosított képessége és munka köre van Dantenak, hiszen kitudna a gyilkosról jobb leírást adni mint az áldozat? Márpedig nekromantaként könnyebb kérdezősködni. Persze a fejvadászság nem csak gyilkosok üldözése,de azért lássuk be előny.
Hangulatos ajtónyikorgással kezdődik a történet és már meg is invitálták főhősnőnket a pokolba egy kis munka megbeszélésre az ördöggel. ugyebár az ördögnek nem mondhat csak úgy nemet az emberlánya, ezért egy kiadós pizzázás (meg kell említeni ezt az apró jelenetet, mert nyeltem egy nagyot mikor nekem nem adtak belőle) után indulhat a vadászat.
Viszont ki kell emelni, hogy a szöveg gondozása nagyon… öhm…förtelmes. Ha valaki gyűjti a nem magyarizált mondatokat, vagy az egyéb elírást…stb ezzel a könyvvel meglendítheti a listáját. Nagyon sajnálom, hogy nem kapott nagyobb odafigyelést a könyv.

Japhrimel>!
Lilith Saintcrow: Az Ördög szolgálatában

Nem szokványos ember-démon kapcsolat. :-)
Az ötlet eredeti, az írás sajnos már nem annyira, ennek ellenére van benne valami, ami nagyon megfogott.. nálam abszolút nyerő.
A karakterek szimpatikusak, kedvelhetőek (bár az első részben nem igazán szerettem Jace-t).
Van benne pár érthetetlen dolog, fogalom – de ezeket a későbbi részekben elmagyarázza az írónő, ill. van egy amolyan „szótár”- féle is a regényhez. Természetesen csak angolul, mint ahogy a sorozat további 4 kötete is csak angolul elérhető. (üdvözlet a kiadónak!)
Összességében semmivel sem rosszabb a hasonló témájú regényeknél, kicsit szerintem korán jelent meg, amikor ez a műfaj még nem volt annyira ismert, elfogadott. (kis hazánkban legalábbis)

Stone>!
Lilith Saintcrow: Az Ördög szolgálatában

this isn't a bloody good book, de egy strandos délutánra ki lehet vinni és el lehet rajta szórakozni. Az elején még jobban ügyelt az irodalmibb megfogalmazványra a csaj, de aztán biztos sietett ő is, hogy vége legyen a könyvnek. Aztán hiányoltam a világ jobb ismertetését is, de végül is volt benn pár fejezetben bővebb kifejtés, és remélem otthon a csajnak megvan egy kis füzetbe, hogy tényleg milyen ez a világ, bár valahogy ezt nem hiszem.

Chris>!
Lilith Saintcrow: Az Ördög szolgálatában

Néha unalmas, néha izgalmas regény. Az eleje és a befejezés fantasztikus, de közben lesznek pillanatok, amikor a fejed fogod a falba verni.

http://konyvkritika.freeblog.hu/archives/2010/02/04/Az_…

Amyray>!
Lilith Saintcrow: Az Ördög szolgálatában

Nem mondom, hogy nagy kedvencem lett, de tetszett! Jó kis törénete van, kicsit összecsapott. Kedveltem Danny karakterét, és imádtam Japhrimelt :D


Népszerű idézetek

Sunshine>!

Ami elől nem tudsz elmenekülni, azt le kell küzdened, amit nem tudsz leküzdeni, azt el kell viselned.

NenaK>!

Egy esős hétfői napon kezdődött a munkakapcsolatom Luciferrel.

(első mondat)

Kapcsolódó szócikkek: Lucifer
Japhrimel>!

You will not leave me to wander the earth alone.
Nem hagyhatod, hogy egyedül kóboroljak a világban.

Sunshine>!

Jaf, a démon egy térdre ereszkedett, majd felállt.
– Késtél – mondta a pokol fejedelme minden szigor nélkül.
– Ki kellett festenem a körmömet – buggyant ki belőlem. – Ha egy démon jelenik meg az ajtómban, és fegyvert szegez rám, attól összezavarodom.

Kapcsolódó szócikkek: démon · Lucifer
Sunshine>!

– Ha öngyilkos vállalkozásba kezdünk, akkor vágjunk bele.
– Reméljük, nem öngyilkos vállalkozás – mondta Gabe szárazon. – Ki kell fizetnem az ingatlanadót. Nem engedhetem meg magamnak, hogy meghaljak.

NenaK>!

Elég nagy szívás, ha az ember kételkedik a barátaiban, és csak egy-kettő van belőlük, döbbentem rá.

302. oldal

alaina>!

Lucifer felemelte a tekintetét, és rám szegezte.
-Abban az illúzióban ringatja magát, hogy van választása.

Hatodik fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Lucifer
Sunshine>!

– Ha velem akarsz jönni, akkor azt kell tenned, amit én mondok, rendben? Én beszélek, és ne kezdj el verekedni, legfeljebb ha én kezdem. Rendben? És kérlek, ne ölj meg senkit – csak annyira üsd meg őket, hogy fekve maradjanak.

Scarlet_Rose P>!

Az emberek azt hiszik, hogy amikor meghalnak, a Fény megnyílik, és magába szippantja őket. Az esetek nagy többségében ez történik. De időnként – elég gyakran – a lélek ide van láncolva. Időnként azonban a halottak lelkei, amelyek össze vannak zavarodva, vagy haláluk erőszakos körülményei tartják itt őket, egyszerűen képtelen itt hagyni egy szerettüket, olyan helyeken csoportosulnak, ahol akad elég Erő, hogy táplálja őket, és így többek lesznek, mint egy tarkóba lihegett hideg sóhaj, mint egy puszta emlék.

109. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Laini Taylor: Füst és csont leánya
Richelle Mead: A szukkubusz dala
Rachel Vincent: Lélekmentők
Dan Wells: Nem akarlak megölni
Kim Harrison: A Fistful of Charms – Egy maréknyi bűbájért
Karen Marie Moning: Iced – Megnyílik az ég
Diana Rowland: A démon jele
Darynda Jones: Második sírhant