Az ​Ördög szolgálatában (Dante Valentine 1.) 101 csillagozás

Lilith Saintcrow: Az Ördög szolgálatában

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

„Munkakapcsolatom Luciferrel egy esős hétfői napon kezdődött” – mondja Dante Valentine – a némi öngyilkos hajlammal is felszerelkezett kőkemény, őrült és rámenős fejvadásznő –, aki nem önként áll az ördög szolgálatába.
Jól megérdemelt nyugalomra vágyik, amikor a sötétség fejedelme visszautasíthatatlan ajánlattal kínálja meg: le kell vadásznia a pokolból szökött Vardimal Santinót, és cserébe Lucifer meghagyja az életét…
Az ajánlatban mindössze egy kisebb csapda van: hogyan öljsz meg valakit, aki halhatatlan? Dante szövetségese csupán egy megbízhatatlan démon, és egy kis csoportnyi pszion, de nem is barátokra, inkább csodára van szüksége, ha le akar számolni Santinóval… Az első pokoli nap Dante Valentine nekromanta és fejvadász életében. Folytatása következik…

Eredeti megjelenés éve: 2006

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Bloody Good Books

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2008
478 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632541075 · Fordította: Szécsi Noémi

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Lucifer


Kedvencelte 20

Most olvassa 1

Várólistára tette 30

Kívánságlistára tette 9


Kiemelt értékelések

>!
molybarby
Lilith Saintcrow: Az Ördög szolgálatában

Ennek a könyvnek megvan a maga jó és rossz oldala. Egyszer már olvastam és nagyjából emlékeztem is a történetre, most mégis olyan volt, mintha egy teljesen új könyvet olvastam volna. Nem hiszem, hogy nagyon maradandót fog hagyni bennem. Annyival jobban is meg lehetett volna írni ezt a könyvet. Túl sok volt a fura kifejezés, amire egyszerűen nem kaptunk magyarázatot, hogy most mit is jelent. Csak néha-néha volt beszúrva egy-egy megjegyzés, de a többire magadtól kellett rájönnöd. Egyébként pedig maga az alaptörténet nagyon jó, érdekes, nem a megszokott sablon alapján van írva. De mégis annyira hiányzik belőle valami, ezért éreztem sok helyen, hogy egyszerűen elkaladozom másfelé. Sajnos a folytatást se adták ki magyarul, ami egy kicsit lehet jobban lendített volna ezen a könyvön és esetleg fogva tartotta volna jobban az olvasót.

>!
Könyvmoly66
Lilith Saintcrow: Az Ördög szolgálatában

Hűha… Ez a könyv rendesen felkavart. Kellett pár óra, míg kihevertem a csalódottságot amit a vége miatt éreztem. A könyv elejét imádtam, mondtam is fűnek-fának, olvassa, bitang jó. Ahha. Aztán jött a fejreesés. Amilyen bitangjó volt az eleje, olyan bitangfos lett a vége. Naggyooon kiakadtam Japhriel halálán, aztán az a befejezés – álomba sírja magát…. Azt hittem ezzel itt vége is, viszont ráébredtem, hogy nem, mert sorozat. Csak éppen nincs magyar folytatása…. Kéééééérlek, ha vóna, kőne, érdekel hogy ebből mit tud kicsikarni, mert maga a sztori oké volt… Reménykedem, hátha kiadják…Tényleg érdekelne.

6 hozzászólás
>!
lena91
Lilith Saintcrow: Az Ördög szolgálatában

Ezt a könyvet néhol faltam, néhol meg nagyon fájt. A fene se tudja, hogy akkor most hogy van. Az biztos, hogy a vége borzalmas, bár ez betudható annak, hogy sorozat, csak a változatosság kedvéért nem adták ki magyarul tovább. Annyira azért nem estem tőle hasra, de egyszer olvasni jó volt.

1 hozzászólás
>!
Japhrimel
Lilith Saintcrow: Az Ördög szolgálatában

Nem szokványos ember-démon kapcsolat. :-)
Az ötlet eredeti, az írás sajnos már nem annyira, ennek ellenére van benne valami, ami nagyon megfogott.. nálam abszolút nyerő.
A karakterek szimpatikusak, kedvelhetőek (bár az első részben nem igazán szerettem Jace-t).
Van benne pár érthetetlen dolog, fogalom – de ezeket a későbbi részekben elmagyarázza az írónő, ill. van egy amolyan „szótár”- féle is a regényhez. Természetesen csak angolul, mint ahogy a sorozat további 4 kötete is csak angolul elérhető. (üdvözlet a kiadónak!)
Összességében semmivel sem rosszabb a hasonló témájú regényeknél, kicsit szerintem korán jelent meg, amikor ez a műfaj még nem volt annyira ismert, elfogadott. (kis hazánkban legalábbis)

>!
Myachi
Lilith Saintcrow: Az Ördög szolgálatában

Nekem bejött bár kicsit lightos meg vége iszonyat gyors volt:S és az a sok fura kifejezés, jó hogy van idegenszavak szótáram:DAzért meghozta a kedvem az ilyen témájú könyvekhez:)

1 hozzászólás
>!
Polaris
Lilith Saintcrow: Az Ördög szolgálatában

Nem volt rossz, a világleírása különösen tetszett, és a főhősnő is még az elviselhető kategórián belül maradt. Nem bánnám, ha kiadnák a folytatását, bár annyira azért nem kötött le, hogy angolul nekiálljak. Erős közepes könyv – kevesebb pózerkedés, önismétlés, erőltetett jópofizás, és gyűrűvillogtatás mellett még igazán jó is lehetett volna.

>!
Stone
Lilith Saintcrow: Az Ördög szolgálatában

this isn't a bloody good book, de egy strandos délutánra ki lehet vinni és el lehet rajta szórakozni. Az elején még jobban ügyelt az irodalmibb megfogalmazványra a csaj, de aztán biztos sietett ő is, hogy vége legyen a könyvnek. Aztán hiányoltam a világ jobb ismertetését is, de végül is volt benn pár fejezetben bővebb kifejtés, és remélem otthon a csajnak megvan egy kis füzetbe, hogy tényleg milyen ez a világ, bár valahogy ezt nem hiszem.

>!
Chris
Lilith Saintcrow: Az Ördög szolgálatában

Néha unalmas, néha izgalmas regény. Az eleje és a befejezés fantasztikus, de közben lesznek pillanatok, amikor a fejed fogod a falba verni.

http://konyvkritika.freeblog.hu/archives/2010/02/04/Az_…

>!
Amyray
Lilith Saintcrow: Az Ördög szolgálatában

Nem mondom, hogy nagy kedvencem lett, de tetszett! Jó kis törénete van, kicsit összecsapott. Kedveltem Danny karakterét, és imádtam Japhrimelt :D

>!
Axelyna
Lilith Saintcrow: Az Ördög szolgálatában

Kezdetben azt hittem, hogy egy gagyibb Anita Blake történet lesz belőle, de nem így lett. Mikor olvastam kicsit olyan érzést keltett, mintha egy sorozat folytatását, nem pedig egy egyszerű regényt olvastam volna. Sok volt az olyan háttér, amiről nem tudtunk semmit, mégis hivatkoztak rá vagy éppen olyan fogalmakat használtak, amit nem magyaráztak meg, így kicsit zavaros volt. Mindent össze vetve jó kis sztori bár nem igazán volt benne fordulat vagy csattanó.


Népszerű idézetek

>!
Sunshine

Ami elől nem tudsz elmenekülni, azt le kell küzdened, amit nem tudsz leküzdeni, azt el kell viselned.

>!
NenaK

Egy esős hétfői napon kezdődött a munkakapcsolatom Luciferrel.

(első mondat)

Kapcsolódó szócikkek: Lucifer
>!
Japhrimel

You will not leave me to wander the earth alone.
Nem hagyhatod, hogy egyedül kóboroljak a világban.

>!
Sunshine

Jaf, a démon egy térdre ereszkedett, majd felállt.
– Késtél – mondta a pokol fejedelme minden szigor nélkül.
– Ki kellett festenem a körmömet – buggyant ki belőlem. – Ha egy démon jelenik meg az ajtómban, és fegyvert szegez rám, attól összezavarodom.

Kapcsolódó szócikkek: démon · Lucifer
>!
Sunshine

– Ha öngyilkos vállalkozásba kezdünk, akkor vágjunk bele.
– Reméljük, nem öngyilkos vállalkozás – mondta Gabe szárazon. – Ki kell fizetnem az ingatlanadót. Nem engedhetem meg magamnak, hogy meghaljak.

>!
NenaK

Elég nagy szívás, ha az ember kételkedik a barátaiban, és csak egy-kettő van belőlük, döbbentem rá.

302. oldal

>!
alaina

Lucifer felemelte a tekintetét, és rám szegezte.
-Abban az illúzióban ringatja magát, hogy van választása.

Hatodik fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Lucifer
>!
Sunshine

– Ha velem akarsz jönni, akkor azt kell tenned, amit én mondok, rendben? Én beszélek, és ne kezdj el verekedni, legfeljebb ha én kezdem. Rendben? És kérlek, ne ölj meg senkit – csak annyira üsd meg őket, hogy fekve maradjanak.

>!
Scarlet_Rose

Az emberek azt hiszik, hogy amikor meghalnak, a Fény megnyílik, és magába szippantja őket. Az esetek nagy többségében ez történik. De időnként – elég gyakran – a lélek ide van láncolva. Időnként azonban a halottak lelkei, amelyek össze vannak zavarodva, vagy haláluk erőszakos körülményei tartják itt őket, egyszerűen képtelen itt hagyni egy szerettüket, olyan helyeken csoportosulnak, ahol akad elég Erő, hogy táplálja őket, és így többek lesznek, mint egy tarkóba lihegett hideg sóhaj, mint egy puszta emlék.

109. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Dan Wells: Nem akarlak megölni
Kim Harrison: Every Which Way But Dead – Bárhogyan, csak holtan ne
Darynda Jones: Második sírhant
Ilona Andrews: Magic Burns – Perzselő mágia
Anne Bishop: Vörös betűkkel
Nalini Singh: Angyalárny
Gail Carriger: Blameless – Szégyentelen
Charlaine Harris: Vérszag
Stephen King: Álom doktor