Krisztin 17 csillagozás

Lilith M. Abbey – Mike Menders: Krisztin

Azon ​a májusi napon változott meg minden, amikor Krisztin hazaérkezett. István, a földbirtokos nagybácsi élete teljesen felfordult a fiatal leány megjelenésével. Egy nyár, ami a szenvedélyről, az erkölcsről, a szerelemről szól, és egy feledhetetlen tél számtalan kalanddal, szenvedéssel, izgalmas fordulatokkal.

A századfordulón játszódó regényben az ifjú és tapasztalatlan Krisztin a nagybácsi segítségével kezdi felfedezni önmagát, a nemiség korábban elhallgatott titkait. A férfi érzései napról-napra mélyülnek, miközben a leány érett nővé válik. Vajon az ész, az erkölcs, vagy az érzelmek győznek ebben a tiltott kapcsolatban? Hogyan végződhet egy beteljesületlen szerelem? Elkerülhetetlen a tragédia, mely hőseinkre vár?

Krisztin lebilincselő története érzelmi és morális kérdések elé állítja az olvasót. A fiatal leány kalandjait nem klasszikus stílusban, hanem a két főszereplő váltott szemszögéből ismerhetjük meg.

A történetet – a nyílt erotikus részletek miatt… (tovább)

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Sukitore könyvek

>!
Magánkiadás, Budapest, 2018
512 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786150017044 · Illusztrálta: Badari Boglárka
>!
Magánkiadás, Budapest, 2018
512 oldal · ISBN: 9786150017068 · Illusztrálta: Badari Boglárka

Kedvencelte 8

Várólistára tette 12

Kívánságlistára tette 9


Kiemelt értékelések

>!
J_K_Smith I
Lilith M. Abbey – Mike Menders: Krisztin

Nem szeretek hosszú értékelést írni, és ezen a jó szokásomon most sem fogok változtatni. :D
Figyelmeztetés: Prűdek ne olvassák, vagy épp azért olvassák, hogy ne legyenek olyan prűdek. ;)
A történet olyan fordulatokat tartalmaz, amikre nem számítottam, és éppen ez benne a jó. Sajnos nincs időm szinte semmire, így szakaszokra sikeredett a magamévá tétele, de annyi benne az igencsak részletes, 18 karikás cselekmény, hogy minden szakaszra jutott belőle. XD XD
Egy szónak is száz a vége: Tessék elolvasni, mert marha jó! ;)
Köszi az élményt! ♥

>!
Anarchia_Könyvblog P
Lilith M. Abbey – Mike Menders: Krisztin

Akik ismernek, tudják, hogy nem vagyok oda az erotikus/romantikus regényekért, mégis Krisztin lett az a könyv ami a szívemnek egy bizonyos helyét elfoglalja! Imádtam olvasni, imádtam, hogy Miklós alázatos, és elfogadó volt a tanácsaimmal, ritka az ilyen író, aki egy laikus véleményét elfogadja, és hálás érte. Bár nem én írtam a könyvet, szimplán egy előolvasó voltam, valahol mégis a magaménak érzem Krisztin történetét! Köszönöm Nektek, Lilith M. Abbey és Mike Menders, hogy nyomon követhettem Krisztin útját.
Ajánló folytatása a honlapon:
http://anarchiakonyvblog.cafeblog.hu/2018/05/24/lilith-…

>!
Ella_Steel I
Lilith M. Abbey – Mike Menders: Krisztin

Őszinte leszek. Ezt a könyvet úgy vettem, hogy még csak a fülszövegét sem olvastam. Hogy miért? Mert egyszerűen kíváncsi voltam arra, hogy milyen egy olyan könyv, amit egy nő és egy férfi írt, váltott szemszögben.
Így az alapok ismerete nélkül, azt kell mondjam, kissé meglepett a szerelmi szál, de hát mit csináljunk? A szerelem már csak ilyen.
A történet elején megismerhetjük a két karaktert. Részesei lehetünk egy titkos viszony kibontakozásának, aminek először főszereplőink is ellen akarnak állni, de végül belátják, hogy ebben a küzdelemben bizony alulmaradtak.
A történet második része rengeteg fordulatot és izgalmas részt tartalmaz, nem kevés könnyel és fájdalommal. Krisztinnek szinte egy perc nyugta sincs. A problémák lavinaszerűen zúdulnak a nyakába, de ő hősiesen küzd, harcol, hogy életben maradjon.

Nekem kicsit furcsa volt, hogy elég sok rész szinte ugyanúgy meg volt jelenítve mindkét fél részéről, de végül elfogadtam, hiszen minden történet más és más. És minden író másként veti papírra a gondolait, történeteit.

Ami számomra talán még hiányzott azok a folyamatos párbeszédek, de hát ez is ízlés kérdése.

Összességében egy erotikában bővelkedő, kalandokkal teli, szép helyszíneken és félelmetes tájakon játszódó, fordulatos regényt olvastam.

>!
Sue_Dylen I
Lilith M. Abbey – Mike Menders: Krisztin

Én imádtam ezt a könyvet. Pontosan meg sem tudom megmondani az okát, mégis olvastam és olvastam, amíg a végére nem értem. Iszonyú szerethető karakterek, és lendületesen haladó cselekmények jellemzik. Nekem külön tetszik az, hogy egy monarchia idején játszódó történetet, hogyan itat át a kendőzetlen, fülledt erotika.
Szuper volt, köszönöm az élményt!

>!
Kovács_Ági_3
Lilith M. Abbey – Mike Menders: Krisztin

Ez a könyv nagyon szuper volt. Élveztem minden egyes sorát. Igényesen még írt romantikus erotikus történetet kaptam, mely egy könyvben két történet van. Meglepődve vettem észre, de sebaj. A történet első felében Krisztin és a szülei haza érkeznek a családi birtokra. Hogy itt megismerkedjen a rokonokkal. Itt ismerkedik meg Istvánnal, aki Batya becenevet adja Krisztin. Izgalmas, fordulatos igencsak erős erotikus jeleneteket zajlanak kettejük között. Krisztin naiv, bájos és kifogyhatatlan kérdések tömkelegével zúdította Batyára. Tetszett a vidámsága, vicces beszólásai. S maga az egész cselekmény tetszett. Ahogy haladunk a történetben úgy válik egyre égetőbb a kérdés, hogy vajon együtt maradnak? A szerelmük kitart? Vajon az emberek, családjuk mit szólnak hozzá? Sorolhatnám azt a sok – sok kérdést, ami kavargot bennem olvasás közben…

Bővebben itt olvashatod.:

http://magyarszerzokonyve.blogspot.com/2018/08/lilith-m…

>!
Emilly_Palton I
Lilith M. Abbey – Mike Menders: Krisztin

A könyvet az írótól vettem meg, jó pár hónapja, pontosabban a könyvfeszten. Ugyan már rég kiolvastam, de az értékeléssel vártam mostanáig, hogy leülepedjenek a dolgok.

A borító számomra igen tetszetős, annak ellenére, hogy a piros nem tartozik a kedvenc színeim közé. Egyszerű és mégis kifejezi a történet mondanivalóját.

Be kell vallanom, a romantikus irodalmat sem sorolom a kedvenceim közé, de hát egyszer mindent el kell kezdeni. Ami egy picit elriasztott a történettől, az a magyar nevek és helyszínek. Bár, ez csak a saját bénaságom, mert itt ebben a történetben egyáltalán nem zavart.

A történetet két szereplőn keresztül ismerhetjük meg. Van egy női (Krisztin), és egy férfi (Batya) szemszög. Úgy gondolom, hogy ez jót tett az egész cselekménynek. Nőként jobban értékeltem Batya gondolatait, érzéseit.
A történet eleje számomra túl intenzívre sikeredett, ami a szexualitást illeti. Fogalmazhatok úgy is, hogy megismerjük a két főszereplő jellemét, gondolatvilágát, és a szexualitáshoz való hozzáállását. Ez nem baj, sőt, ez kell is a történetbe, hogy utána megértsük a miérteket. Itt még nem indulnak be a pörgős események láncolata. Ez amolyan felvezető, a könyv második részéhez. Jó, az első rész vége egy nagyon nagy csavarral végződik, de úgy gondolom, annak pont ott a helye.
A történet, a cselekmény a könyv második felében kezd érdekes, eseménydús fordulatot venni. Elkapja az embert, nem ereszti, mert izgul, hogy most mi lesz, és képes voltam tövig rágni a körmöm. Akárhogy is nézzük, ekkorra már a két főszereplő a szívemhez nőtt, és fájt, hogy író így megkínozta őket.
Szóval, aki szereti a romantikát, az erotikát, megspékelve pörgős, eseménydús cselekménnyel, annak szívből ajánlom!

>!
Zsófia_Unger
Lilith M. Abbey – Mike Menders: Krisztin

Általában jobban szeretem a modern korban játszódó történeteket, de ez a könyv a maga bájával, kalandjaival, szenvedélyes pillanataival teljesen elfeledtette velem, hogy milyen évszámot is írunk. Nem vélelten végeztem ilyen hamar, mivel nagyon olvastatja magát, egyszerre vicces, érzelmes és kissé szomorkás is. Annyira izgultam a főszereplőkért, néha csak kapkodtam a fejemet a váratlan fordulatok láttán. Bíztam benne, hogy végül minden jóra fordul majd. Nagyon tetszett a két szemszögű mesélés, így sokkal jobban beleélhettem magam a történésekbe és a karakterek érzéseibe is. Imádtam az elejétől a végéig! Köszönöm az élményt Lilith és Mike! ☺

>!
LadyM
Lilith M. Abbey – Mike Menders: Krisztin

#kihívásmiatt

Nagyon szerethető olvasmány a 18.-19. század fordulójáról. A könyv olyan témákat boncolgat, ami az adott korszakban még tabu volt, ezért különösen érdekes végigkövetni, hogyan válik Krisztin naiv, tudatlan kislányból felnőtt, érett nővé. Tetszett a könyv felépítése, hogy több szemszögből követhettük az eseményeket.

>!
Kinga_Abigel_Szabo
Lilith M. Abbey – Mike Menders: Krisztin

Nagyon vártam már ezt a könyvet. Nem csak a borító gyönyörű, amely első látásra megragadja az ember lányát, vagy fiát, hanem a tartalma is. Ez a történet eredetileg a Sukitore oldalon született. A stílus, a váltott szemszögű írás nem volt ismeretlen számomra, mert már előzőleg olvastam Bosszú az éjszakában, Hogy történhetett és Szabadon könyveket, valamint a többi rövidebb sztorit a Sukitore.com oldalon, és annak ellenére, hogy mindegyiket szeretem, ez lett a kedvencem mind közül.
Krisztin egy csodálatos utazás volt számomra. Egyszerűen imádtam. Magába szippantott, és visszarepített az időbe, a századfordulós korszakba, amikor a testi vágyak és a szex tabu téma volt. Amikor a 18-19 éves lányok még kincsként őrizték az ártatlanságukat, amikor a férfiak tisztelettel, és lovagiasan bántak a hölgyekkel. Egy izgalmas, fordulatos, érzelmes, humorral fűszerezve, és szépen megírt történetet kaptunk a két szerzőtől. Olvasás közben minden lehető érzelem átfutott rajtam. Nevettem, sírtam, szívem tele volt szeretettel a szereplők iránt.
Az első részben megismerkedünk Krisztinnel, a naiv, fiatal hölggyel, akit a szülei kirángatnak a megszokott környezetéből, és Magyarországon találja magát idegen rokonok közt. Az elején, a lány, majdnem felnőtt létére egy burokban élt, és semmit sem tud a testi örömökről, vágyakról. Érdekes volt olvasni, hogyan fedezi fel a testét és válik nővé fokozatosan a történet folyamán, egy kicsivel idősebb férfi segítségével, akivel szerelembe is esik, majd együtt, egyre jobban feszegetik a tiltott szerelem által meghúzott határokat. Az első rész végén pedig jön a hatalmas meglepetés, amely olvasásakor csak úgy kapkodtam a fejem, hogy „mi van”?!
A második rész már felér egy kész kalandregénnyel. Krisztin megváltozott, és egy váratlan fordulat következtében arra kényszerül, hogy erős, okos, felnőtt nőként állja ki az elé gördített akadályokat. Persze innen sem hiányozhat a szerelmes férfi sem, aki megmutatja mi mindenre képes egy ember, ha az élete szerelméről van szó. Számomra varázslatos volt!
Mindenkinek ajánlom, aki szereti a tiszta, romantikus, erotikus könyveket, higgyétek el, nem fogtok csalódni!

>!
Badariné_Pál_Tímea
Lilith M. Abbey – Mike Menders: Krisztin

Azt gondolom, nagyon nehéz mostanság olyan erotikus könyvet írni, ami valamilyen szempontból egyedi. Kriszin története pedig számomra ilyen könyv. A váltott szemszögben történő írás, két szerző: férfi és nő szemszögéből kibontakozó cselekmény, és a gyönyörű nyelvezet ami egyedivé teszi Krisztint. A monarchia idején játszódik a történet. Krisztin egy bájos, naiv fiatal lány aki soha nem látott rokonokhoz érkezik haza. Itt találkozik először bácsikájával Istvánnal. Már az elején biztos voltam benne, hogy imádni fogom a könyvet. Szerettem volna időutazó lenni egyenesen a századfordulóba, hogy én is sétálhassak a birtokon, a virágszőnyeggel borított mezőn. A második részben pedig szerettem volna Krisztin árnyéka lenni, hogy a sok viszontagságban amit el kellett szenvednie a segítségére legyek. Magával ragadó történet. A mellékszereplők is belopták magukat a szívembe. 18+ részek perzselőek, szépek, igényesek anélkül, hogy közönségesek lennének. István férfias, sármos, szilárd jellem. Krisztin makacssága, ugyanakkor lágysága, és a második részben a kitartása ami miatt számomra fantasztikus párossá váltak. Egyszerre volt szívet melengető, humoros, fordulatos. Én ilyennek szerettem őket. Krisztin a kezdeti naiv kislány a későbbiekben egy belevaló nő, aki nem ijed meg a saját árnyékától. Egy olyan nő, aki felforgatta István világát. Imádtam olvasni kettejük kapcsolatának alakulását, jellembeli fejlődésüket. Bizonyos részeknél hangosan nevettem, másoknál pedig elmorzsoltam egy – egy könnycseppet, különösen a második részben. Az írópáros feszültségkeltésben is nagyszerű. Megtáncoltatták rendesen az idegeimet, de minden pillanatát imádtam. Megérte.


Népszerű idézetek

>!
Sukitore

Bőre illata keveredett a természet friss zsongásával, és a mámor kútjába lökött, ahol nem akartam megkapaszkodni, csak azt kívántam: ennek a varázslatnak soha ne legyen vége!

>!
Sukitore

Magamon éreztem keze érintését, ölelését, arcomon a leheletét. Olyan bizsergető volt! Miért és mivel hatott rám ennyire? Az apám lehetne.

>!
Sukitore

Szégyenemben lehajtottam a fejem, és a tudatlanságomba burkolóztam. Akkor ott megfogadtam magamnak, ha nekem valaha gyerekem lesz, annak mindent el fogok mondani.

>!
Sukitore

Kipattantam az ágyból, és úgy ahogy voltam, hálóruhában, kócosan a fejemre tettem a kalapot. Az este nem is néztem meg igazán, de az ablakon beszűrődő napfényben szemügyre véve láttam, hogy valóságos remekmű!

>!
Sukitore

Megigazítottam a szoknyát a lábamon, majd hasra fordultam. Felkönyökölve néztem rá. Batya csak bámult engem. Mosolyogtam és biztattam, engedje el magát, hiszen olyan szép az élet!

>!
Sukitore

Az étterem füstös levegője az ételek étvágygerjesztő illatával keveredett. Aki innen távozott, magával vitt a ruháján ebből a csipetnyi esszenciából, egyértelművé téve a környezetének: a Két bikában töltötte és költötte el élete egy csekélyke falatját.

>!
Sukitore

Még hosszú percekig nem tudtunk betelni egymással, utána is csak a vidáman csillogó szemébe néztem.
– Nos, uram – fordult el pimaszul –, ha már kibámulta magát, lesz szíves felkínálni a karját, és elkísérni a sétámon!
Teljes szívemből felnevettem. Én voltam a legboldogabb ember a világon.

>!
Sukitore

Kezdtem megérteni mindazt, ami eddig nem jutott el a szívemig. Próbáltam rájönni: ez már a vég?

>!
Sukitore

Addig se szomorkodj, mert a szemed akkor szép, ha csillog!

>!
Sukitore

Hogy gondolod, hogy csak úgy elmégy otthonról, anélkül, hogy bárkinek is szólnál?


Hasonló könyvek címkék alapján

Anthony Capella: A kávék költője
Sienna Cole: Négyszáz nap szabadság
Borsa Brown: A maffia gyermekei
T. Kovacsics Aranka: Ezüstfelhő
Christina Dodd: A sötétség érintése
Tomcsik Nóra: Az elveszett ifjúság
T. C. Lang: A Lámpás nyomában
Budai Lotti: Shirzan bosszúja
Gaura Ágnes: Attila koporsója
R. Kelényi Angelika: Szulejmán és a magyar udvarhölgy