Krisztin (Krisztin 1.) 42 csillagozás

Lilith M. Abbey – Mike Menders: Krisztin

Azon ​a májusi napon változott meg minden, amikor Krisztin hazaérkezett. István, a földbirtokos nagybácsi élete teljesen felfordult a fiatal leány megjelenésével. Egy nyár, ami a szenvedélyről, az erkölcsről, a szerelemről szól, és egy feledhetetlen tél számtalan kalanddal, szenvedéssel, izgalmas fordulatokkal.

A századfordulón játszódó regényben az ifjú és tapasztalatlan Krisztin a nagybácsi segítségével kezdi felfedezni önmagát, a nemiség korábban elhallgatott titkait. A férfi érzései napról-napra mélyülnek, miközben a leány érett nővé válik. Vajon az ész, az erkölcs, vagy az érzelmek győznek ebben a tiltott kapcsolatban? Hogyan végződhet egy beteljesületlen szerelem? Elkerülhetetlen a tragédia, mely hőseinkre vár?

Krisztin lebilincselő története érzelmi és morális kérdések elé állítja az olvasót. A fiatal leány kalandjait nem klasszikus stílusban, hanem a két főszereplő váltott szemszögéből ismerhetjük meg.

A történetet – a nyílt erotikus részletek miatt… (tovább)

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Sukitore könyvek

>!
Magánkiadás, Budapest, 2018
512 oldal · ISBN: 9786150017068 · Illusztrálta: Badari Boglárka
>!
Magánkiadás, Budapest, 2018
512 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786150017044 · Illusztrálta: Badari Boglárka

Kedvencelte 16

Most olvassa 1

Várólistára tette 22

Kívánságlistára tette 16

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

J_K_Smith I>!
Lilith M. Abbey – Mike Menders: Krisztin

Nem szeretek hosszú értékelést írni, és ezen a jó szokásomon most sem fogok változtatni. :D
Figyelmeztetés: Prűdek ne olvassák, vagy épp azért olvassák, hogy ne legyenek olyan prűdek. ;)
A történet olyan fordulatokat tartalmaz, amikre nem számítottam, és éppen ez benne a jó. Sajnos nincs időm szinte semmire, így szakaszokra sikeredett a magamévá tétele, de annyi benne az igencsak részletes, 18 karikás cselekmény, hogy minden szakaszra jutott belőle. XD XD
Egy szónak is száz a vége: Tessék elolvasni, mert marha jó! ;)
Köszi az élményt! ♥

Ficere_Barbara>!
Lilith M. Abbey – Mike Menders: Krisztin

Nagyon nehéz szavakat találnom ezután a történt után, nehéz megfogalmazni mit érzek! Krisztin és Batya története nem volt mindennapi! Egy szerelem kibontakozását kísérheti végig az olvasó gyönyörű szép tájakon, hegyeken, völgyeken át! Egy szerelem amely talán sosem lehet valódi, igazi, egy szerelem amely mégsem tud elszakadni ! Rengeteg mindet kaptam ettől a könyvtől! Hitet az igaz szerelemben, és abban hogy egy nőbe. mekkora erő is lakozik! Hitet a szeretetben, az emberi jóságban ! Hitet abban, hogy minden rosszból van kiút !
A váltott szemszögből íródott könyv nagyon tetszett mert így mindkét szereplő gondolatait, érzéseit átélhettem! Hatalmas csavarok, fordulatok, izgalmak vannak a könyvben! Az első részben inkább az erotikus szálak bontakoznak ki, de nem zavaró módon, gyönyörű tájakat ismerhetünk meg az idő alatt mialatt Krisztin és Batya egymásra találnak!
A második résznél nagyon kapkodtam a fejem, annyi minden történt hirtelen ! Volt mikor féltem, volt mikor örültem ,de mindvégig hittem Krisztinben!
Egy erotikában gazdag, mégis érzelmes, fordulatos, izgalmas könyvet kaptam ismét @Mike_Menders álltál!
Nem egy könnyed , kis egyszerű olvasmány , de elragadott a korszak, a vágyak, az érzések sokasága, a tájak, a birtok szépsége!

1 hozzászólás
Beszterczei_Erika>!
Lilith M. Abbey – Mike Menders: Krisztin

Fantasztikus, igazából többet kaptam, mint amire számítottam. A legjobban a váltott szemszög tetszett, hogy Krisztin és István (Batya) gondolataiba is beleláthattam, tudhattam, melyikük, hogyan éli meg a helyzeteket és pillanatokat. Zavart ez a vérkapcsolat köztük, de nem tettem le a könyvet, érdekelt mi lesz ebből.
Gyönyörű birtokon, dombokon, erdőkön és rengeteg más helyeken járhatunk a könyv olvasása közben. Olyan fordulatokat és csavarokat vittek bele ebbe a könyvbe, hogy én kapkodtam a fejem, volt, hogy leesett az álam.
Mikor azt hiszem, hogy @mikemenders nem tud már meglepni, ht pedig ismét sikerült neki.
Gyönyörű és egyben szivszoritó történet egy igaz szerelemről. ♥
Titok…
Szerelem….
Szenvedély…
Mykee és Tűzvirag ♥♥ köszönöm nektek ♥
Batya és Krisztin örökre a szívemben maradtok!! ♥

3 hozzászólás
Ella_Steel I>!
Lilith M. Abbey – Mike Menders: Krisztin

Őszinte leszek. Ezt a könyvet úgy vettem, hogy még csak a fülszövegét sem olvastam. Hogy miért? Mert egyszerűen kíváncsi voltam arra, hogy milyen egy olyan könyv, amit egy nő és egy férfi írt, váltott szemszögben.
Így az alapok ismerete nélkül, azt kell mondjam, kissé meglepett a szerelmi szál, de hát mit csináljunk? A szerelem már csak ilyen.
A történet elején megismerhetjük a két karaktert. Részesei lehetünk egy titkos viszony kibontakozásának, aminek először főszereplőink is ellen akarnak állni, de végül belátják, hogy ebben a küzdelemben bizony alulmaradtak.
A történet második része rengeteg fordulatot és izgalmas részt tartalmaz, nem kevés könnyel és fájdalommal. Krisztinnek szinte egy perc nyugta sincs. A problémák lavinaszerűen zúdulnak a nyakába, de ő hősiesen küzd, harcol, hogy életben maradjon.

Nekem kicsit furcsa volt, hogy elég sok rész szinte ugyanúgy meg volt jelenítve mindkét fél részéről, de végül elfogadtam, hiszen minden történet más és más. És minden író másként veti papírra a gondolait, történeteit.

Ami számomra talán még hiányzott azok a folyamatos párbeszédek, de hát ez is ízlés kérdése.

Összességében egy erotikában bővelkedő, kalandokkal teli, szép helyszíneken és félelmetes tájakon játszódó, fordulatos regényt olvastam.

Sue_Dylen I>!
Lilith M. Abbey – Mike Menders: Krisztin

Én imádtam ezt a könyvet. Pontosan meg sem tudom megmondani az okát, mégis olvastam és olvastam, amíg a végére nem értem. Iszonyú szerethető karakterek, és lendületesen haladó cselekmények jellemzik. Nekem külön tetszik az, hogy egy monarchia idején játszódó történetet, hogyan itat át a kendőzetlen, fülledt erotika.
Szuper volt, köszönöm az élményt!

Kovács_Ági_3>!
Lilith M. Abbey – Mike Menders: Krisztin

Ez a könyv nagyon szuper volt. Élveztem minden egyes sorát. Igényesen még írt romantikus erotikus történetet kaptam, mely egy könyvben két történet van. Meglepődve vettem észre, de sebaj. A történet első felében Krisztin és a szülei haza érkeznek a családi birtokra. Hogy itt megismerkedjen a rokonokkal. Itt ismerkedik meg Istvánnal, aki Batya becenevet adja Krisztin. Izgalmas, fordulatos igencsak erős erotikus jeleneteket zajlanak kettejük között. Krisztin naiv, bájos és kifogyhatatlan kérdések tömkelegével zúdította Batyára. Tetszett a vidámsága, vicces beszólásai. S maga az egész cselekmény tetszett. Ahogy haladunk a történetben úgy válik egyre égetőbb a kérdés, hogy vajon együtt maradnak? A szerelmük kitart? Vajon az emberek, családjuk mit szólnak hozzá? Sorolhatnám azt a sok – sok kérdést, ami kavargot bennem olvasás közben…

Bővebben itt olvashatod.:

https://www.hungarybooks.hu/2018/08/lilith-m-abby-mike-…

Zsófia_Unger>!
Lilith M. Abbey – Mike Menders: Krisztin

Általában jobban szeretem a modern korban játszódó történeteket, de ez a könyv a maga bájával, kalandjaival, szenvedélyes pillanataival teljesen elfeledtette velem, hogy milyen évszámot is írunk. Nem vélelten végeztem ilyen hamar, mivel nagyon olvastatja magát, egyszerre vicces, érzelmes és kissé szomorkás is. Annyira izgultam a főszereplőkért, néha csak kapkodtam a fejemet a váratlan fordulatok láttán. Bíztam benne, hogy végül minden jóra fordul majd. Nagyon tetszett a két szemszögű mesélés, így sokkal jobban beleélhettem magam a történésekbe és a karakterek érzéseibe is. Imádtam az elejétől a végéig! Köszönöm az élményt Lilith és Mike! ☺

LadyM>!
Lilith M. Abbey – Mike Menders: Krisztin

#kihívásmiatt

Nagyon szerethető olvasmány a 18.-19. század fordulójáról. A könyv olyan témákat boncolgat, ami az adott korszakban még tabu volt, ezért különösen érdekes végigkövetni, hogyan válik Krisztin naiv, tudatlan kislányból felnőtt, érett nővé. Tetszett a könyv felépítése, hogy több szemszögből követhettük az eseményeket.

Nora42>!
Lilith M. Abbey – Mike Menders: Krisztin

Úristen!!! Hogy én mennyire szerettem olvasni!! Ez fantasztikus volt!! Le kell szögeznem, az ilyen könyveket nem szeretem. Nem szeretem azokat a történeteket, ahol nincs vagy nagyon kevés a párbeszéd. Na, de itt! Eleinte zavart, majd beszippantott a történet és már észre se vettem hogy nincs párbeszéd. Egyszerűen imádtam. Szépen elkezdte az író felépíteni a történetet, aztán már csak azt vettem észre, együtt lélegeztem Krisztinnel, az érzelmeit, érzéseit én is átélem. Majd belecsap a lecsóba és egy hullámvasútra csöppenek, izgulok, félek, rettegek, felemelkedek, majd zuhanok!! És a hullámvasút száguld tovább.
Hatalmas élmény volt! És mindezt váltott szemszögből, ami még plusszt adott a történetnek!! Még akarok ilyet!! Sokat!!! A házinyuszit már beszereztem ebookban, remélem egyszer dedikálva könyv alakban is ott figyelnek a polcomon!! Köszönöm az élményt, szuperlatívuszokban tudnék még mesélni!! Imádom! Köszönöm hogy olvashattam!!!

1 hozzászólás
CsonkaSzaboBrigi89 >!
Lilith M. Abbey – Mike Menders: Krisztin

Elég vegyes érzelmeim támadtak a könyvvel kapcsolatban, ami az első résznek köszönhető.
Jó történet, fordulatos, cselekményes, jól fel van építve és a karakterek is nagyon jók! Szeretem a váltott szemszögű könyveket, sőt jobban is szeretem őket, mint amikor csak egyik szereplőnk szemén át látjuk a dolgokat, érzéseket, DE!
Az első rész, amiben minden mondatot és másodpercet mindkét szereplőnk részéről láthatjuk, nekem túl sok volt… Elég lett volna pár mondatban átadni az érzéseket, esetleg egy-két momentumot, de itt mindent, rögtön egymás után kétszer élhetünk át Batyával és Krisztinnel. Nekem ez, hogy még a párbeszédek is kétszer kerültek elém pár oldalnyi történet leforgása után, sok volt.
Szívesen elolvastam volna őket ilyen részletesen, de mondjuk két külön könyvben, nem így egybesűrítve, pár oldalanként…
A második résznél viszont teljesen beszippantott!
Valószínűleg a különválásnak köszönhetően, ugyanis itt megszűnt a számomra egyetlen „hiba” a könyvben, vagyis a folyamatos ismétlés.
Mindent egybevetve egy nagyon jó könyv volt, a levonás csak és kizárólag a fentebb említett dolognak köszönhető – sajnos ez engem nagyon zavart…
Krisztin és Batya is nagyon szerethető karakterek, mindkettő a szívemhez nőtt. Erősek, kitartóak, bátrak és egymás jellemét fejlesztik, építik. Mindketten kinyílnak, változnak – szerencsére előnyükre.
A történet és cselekmény teljesen magával ragadott!
Köszönöm, hogy olvashattam!

14 hozzászólás

Népszerű idézetek

Sukitore>!

Szégyenemben lehajtottam a fejem, és a tudatlanságomba burkolóztam. Akkor ott megfogadtam magamnak, ha nekem valaha gyerekem lesz, annak mindent el fogok mondani.

Sukitore>!

Bőre illata keveredett a természet friss zsongásával, és a mámor kútjába lökött, ahol nem akartam megkapaszkodni, csak azt kívántam: ennek a varázslatnak soha ne legyen vége!

Sukitore>!

Magamon éreztem keze érintését, ölelését, arcomon a leheletét. Olyan bizsergető volt! Miért és mivel hatott rám ennyire? Az apám lehetne.

Sukitore>!

Kipattantam az ágyból, és úgy ahogy voltam, hálóruhában, kócosan a fejemre tettem a kalapot. Az este nem is néztem meg igazán, de az ablakon beszűrődő napfényben szemügyre véve láttam, hogy valóságos remekmű!

Sukitore>!

Megigazítottam a szoknyát a lábamon, majd hasra fordultam. Felkönyökölve néztem rá. Batya csak bámult engem. Mosolyogtam és biztattam, engedje el magát, hiszen olyan szép az élet!

Sukitore>!

Az étterem füstös levegője az ételek étvágygerjesztő illatával keveredett. Aki innen távozott, magával vitt a ruháján ebből a csipetnyi esszenciából, egyértelművé téve a környezetének: a Két bikában töltötte és költötte el élete egy csekélyke falatját.

Sukitore>!

Még hosszú percekig nem tudtunk betelni egymással, utána is csak a vidáman csillogó szemébe néztem.
– Nos, uram – fordult el pimaszul –, ha már kibámulta magát, lesz szíves felkínálni a karját, és elkísérni a sétámon!
Teljes szívemből felnevettem. Én voltam a legboldogabb ember a világon.

Sukitore>!

Kezdtem megérteni mindazt, ami eddig nem jutott el a szívemig. Próbáltam rájönni: ez már a vég?

Sukitore>!

Addig se szomorkodj, mert a szemed akkor szép, ha csillog!

Sukitore>!

Hogy gondolod, hogy csak úgy elmégy otthonról, anélkül, hogy bárkinek is szólnál?


A sorozat következő kötete

Krisztin sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Krencz Nóra – Robin O'Wrightly: Menedék
R. Kelényi Angelika: Szulejmán és a magyar udvarhölgy
J. Goldenlane: Isteni balhé
Karády Anna: A füredi lány
Ruby Saw: Csak két lépés Észak
P. C. Harris: Árnyoldal
Ruby Saw: A rezervátum titka
J. Goldenlane: A jósnő hercege
Tomcsik Nóra: Az elveszett ifjúság
Jennifer L. Armentrout: From Blood and Ash – Vérből és hamuból