Go-go ​girl nyomoz (Addison Holmes 1.) 160 csillagozás

Liliana Hart: Go-go girl nyomoz

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Mondjuk ki, Addison Holmes csapnivaló táncosnő, ezért nem is csodálkozik, amikor egy este alatt véget ér a bártáncosnői karrierje. Ráadásul ahová lép, ott bűnügybe botlik, pedig ő aztán nem akar holttesteket találni. Hogy mit akar? Hát először is az exe új barátnőjének (régi riválisának) bemosni egyet (sikerül). Aztán azt, hogy Nick, a jóképű nyomozó ne szerezzen tudomást rövidke sztriptíztáncosnői pályafutásáról. (Nem sikerül.) Jó volna még, ha megoldódna a lakásproblémája (kétséges), és ha nem kellene visszaköltöznie az anyjához (hmm…). Ezen kívül még csomó problémája van, de a barátnője munkát ad neki a nyomozóirodájában, és akár akarja, akár nem, elindul a magánnyomozói karrierje…

Eredeti megjelenés éve: 2011

>!
Erawan, Budapest, 2014
276 oldal · ISBN: 9786155469077 · Fordította: Lami Juli
>!
Erawan, Budapest, 2014
276 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155469060 · Fordította: Lami Juli

Enciklopédia 6

Szereplők népszerűség szerint

Addison Holmes

Helyszínek népszerűség szerint

KFC


Kedvencelte 12

Most olvassa 4

Várólistára tette 52

Kívánságlistára tette 35

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

cicus61 P>!
Liliana Hart: Go-go girl nyomoz

Nekem nagyon tetszett! A krimi szál nem a legfontosabb a történetben, inkább a humor és a szócsaták viszik a sztorit és persze Addison és Nick kettőse. Minden főszereplő kedvencem lett, Kate a legjobb barátnő, aki segít a bajban, Addison anyukája is szuper, mindent megtesz a lányáért, még a hülyeségekben is benne van :) A borító nekem sem tetszik. Tehát aki kemény krimire vágyik, annak nem ajánlom, de aki szórakozni akar és kikapcsolódni, annak nagyon ajánlom!!!! :) Jöhet a többi rész.

Finn_Hudson>!
Liliana Hart: Go-go girl nyomoz

Nem egy irodalmi műalkotás, de kellemes kikapcsolódás volt egy kemény vizsgaidőszak után.
A chick lit szál nagyon jól sikerült. A humor és a romantika is átjött, a főszereplők kiegészítették egymást: az ügyetlen, ám vakmerő lány és higgadtabb rendőr tökéletes párost alkottak. Ezzel a szállal nem is volt gond, sokkal inkább a krimi részével. A történet izgalmasan indul, nem kell fejezeteket várni, hogy bármi cselekmény is történjen, rögtön egy gyilkosságba csöppenünk. Túl sok információ nem hangzik el az üggyel kapcsolatban azon kívül, hogy ki volt az áldozat, így esély sem volt már most azon gondolkodni, hogy ki lehetett a gyilkos és ez a regény végéig így is marad. Persze közben felmerül egy-egy név, de Addison is főleg a kisebb félrelépések lebuktatásával foglalkozik. A vége felé aztán beindulnak a cselekmények, újabb áldozatok kerülnek elő és a végére a gyilkos kilétére is fény derül, de nekem hiányérzetem maradt. A krimi könyvekben a kedvenc részem, mikor végül kiderül, ki volt a merénylő és egy részletes magyarázatot kapunk a személy indítékáról, módszereiről és a többi felmerült kérdésről. Itt azonban ez elmaradt, megtudtuk, ki spoiler állnak a gyilkosságok mögött, de az alapos magyarázat, amikor is minden részlet a helyére kattan, elmaradt, így jó pár kérdésem maradt megválaszolatlanul.
Mindezek ellenére egy nagyon jó sorozatindító rész volt, de azért remélem a későbbiekben erősebb krimi szálra számíthatok.

nypiro P>!
Liliana Hart: Go-go girl nyomoz

Azt a mindenit. Addison nem százas☺. Igazán vicces, bolondos csaj. Nick pedig méltó társa mind a hülyeségben, mind a bizsergetésben.
Kate nagyon rendes barátnő, hogy kisegíti a bajban. Szegény Addison anykája, mire rá nem veszi a lánya☺. De igazi szülőhöz mérten segít a bajban.
Az igazgató úr és Fanny „jófajták” együtt, megérdemelték egymást.
A sztorit egyszerűen nem lehet elmesélni annyira gyagya, vicces, a szavam elállt tőle néha☺

>!
Erawan, Budapest, 2014
276 oldal · ISBN: 9786155469077 · Fordította: Lami Juli
3 hozzászólás
Sippancs P>!
Liliana Hart: Go-go girl nyomoz

Szerettem, élveztem, kikapcsolt és szórakoztatott*, de valami számomra mégis hiányzott az öt csillaghoz. Talán néhol túl erőltetett volt a humor vagy túl abszurd Addison viselkedése… nem tudom. Mindenesetre a stílus, az alapötlet, a krimi szál és a szereplők (Nick csakis az enyém, most szólok!) tetszettek, úgyhogy kíváncsian várom, hogy ez a bolond nő mit tud alakítani a második részben!

*Nem olvastam a Szingli fejvadász sorozatot, így nincsen összehasonlítási alapom.

Judit_Megyeri IP>!
Liliana Hart: Go-go girl nyomoz

Ennek a könyvnek a borítójával engem ki lehet üldözni a világból, a Go-go girlös cím pedig szörnyen hatásvadász, főleg hogy spoiler, de maga a regény rettentő szórakoztató. Addison olyan, mintha Bridget Jones vagányabb kiadása elhatározná, hogy magánnyomozónak áll. Nickben pedig egyszerre van meg Mark Darcy arroganciája és Daniel Cleaver feslettsége. Szóval a párosuk nálam instant telitalálat. Igazából a szócsatáik és a közöttük izzó vonzalom el is vitte a hátán regényt, annak ellenére is, hogy a krimiszál nem túl izgalmas, és komolyan se nagyon vehető. De a karakterek itt tényleg kárpótolják az embert az egyéb hiányosságért. spoiler A humor is pont olyan, amit szeretek, rég nevettem már ennyit könyvön. Jöhet is a következő rész! :-))

7 hozzászólás
nat>!
Liliana Hart: Go-go girl nyomoz

Első olvasóként kicsit kötelességemnek érzem, hogy felhívjam a figyelmet erre a könyvre. Ugyanis nagyon jó :)
Amit tudni kell róla:
– inkább chick lit mint krimi, habkönnyű limonádé egy kis nyomozgatással
– nagyon-nagyon hasonlít a Szingli fejvadászra (mindenki döntse el, hogy ez előny vagy hátrány)
– jóval forróbb és szexibb mint a Szingli fejvadász (szintén mindenki döntse el, hogy ez előny vagy hátrány)
– két szereplő, szerintem fergeteges és izzik köztük a levegő
– Nick tulajdonképpen egy viccesebb és többet szereplő Morelli

A krimi szál nem éppen erős, én az elején kitaláltam, hogy mi van a háttérben. Ezt most nem nagyképűsködés, inkább figyelmeztetés, hogy ne ez miatt vegyétek a kezetekbe a könyvet. Erős a romantikus szál, de ne felejtsük el, hogy sorozatról van szó és alapvetően humoros krimiként van eladva a történet.
És csak úgy vegyétek a kezetekbe, ha egyértelműen tudjátok, hogy ez egy Szingli fejvadász 2.0.
Nekem tetszett, biztos, hogy folytatni fogom.

16 hozzászólás
felícia97>!
Liliana Hart: Go-go girl nyomoz

Te jó ég! Nem is tudom mikor röhögtem utoljára ennyit egy könyvön.De tényleg.Még egy ilyen szerencsétlen,és elképesztő karaktert mint Addison még nem pipáltam.(azért csak így zárójelben megjegyzem:nagyon remélem,hogy ilyen emberek nem léteznek)Komolyan amit művelt néha…És itt mondhatnám,hogy valószínűleg sokan idegesítőnek találták,engem ez most valahogy mégsem zavart.Úgy látszik igen csak jó pillanatomban fogtam ki a könyvet,mert ahelyett,hogy bosszankodtam volna inkább csak nevettem,vagy a fejemet fogtam(olykor mindkettőt egyszerre :D ) Na szóval Addison élete kész szappanopera,de egyszerűen nem lehet nem szórakozni rajta…Problémát problémára halmoz,ráadásul egy gyilkossági ügybe is sikerül belekeverednie,és ez nem lenne elég,még egy jóképű nyomozó is feltűnik a színen,ők ketten pedig alkotnak rendesen :)
Nagy mélységeket nem ugyan kell várni ettől a könyvtől,de szórakozásnak nagyszerű volt,mivel két pocsék napon is sikerült feldobnia.Attól tartok,hogy muszáj lesz lecsapnom a folytatásra :)

h_niki_i>!
Liliana Hart: Go-go girl nyomoz

Pontosan ez kellett most.Erre volt szükségem.Annyi fantasy után nem is tudom kicsit más volt valami újjat olvasni,főleg ha az krimi.
Életem első krimije.Köszönöm,köszönöm.De tervezek többet is :DD
Nagyon tetszett.Tegnap leültem és csak olvastam és csak olvastam.Aztán arra eszméltem fel,hogy már hajnali fél kettő és már rég aludni kellene,deén arról is elfelejtkeztem,hogy hivnak annyira beleéltem magam a sztoriba.
A fél csillag levonás azért van mert ,hogy lehet ilyen hülye neveket adni a szereplőknek?A keresztnevek még oké,Adison meg Nick ezek tök jó választások,de a vezetéknevek te jó nem ,hogy kiejteni ,így visszaemlékezve már leírni sem tudnám.
Egyébként tetszett a főszereplő nő személyisége.Adison az a tipikus kétbal lábas lány.Nem is kell mondanom magamra ismertem benne :DDD .Tetszett benne még,hogy független,nem érdekli mit gondolnak mások általában nem érdekli :DD Nick pedig az a tipikus dögös,bunkó,de gyengéd pasi <3 kedvenc *-*
A történet végkifejlete pedig hideg zuhanyként ért,de valami nagyobb csattanóra számitottam és még nem tudom de nekem hiányzott,a szembesités.Tudják amikor elkapják a gyilkost,de valami uton módon valaki vagy elmondja vagy a gyilkos saját maga vallja be vagy a főszereplő pontosan leírja,hogy hogy vitték véghez a gyilkosságot meg minden :)

Readergirl>!
Liliana Hart: Go-go girl nyomoz

Meglepően jó kis történet volt, pedig kíváncsi voltam hogy hova is fog majd kilyukadni az egész. Mondjuk a címet nem találom valami találónak, hiszen spoiler. Ennek ellenére viszont egy nagyon szórakoztató könyvvel volt dolgom. Először nem értettem, hogy ez a sok szál, a nyomozások hova fognak kilyukadni. Miért volt olyan nagy a hangsúly Addison magánnyomozásain, miért nem az őt érintő ügyből tudtunk meg kicsit többet, mert eléggé vakon voltam kb a könyv utolsó 3/4-ig. Amikor aztán kiderült, hogy minden mindennel összefügg. Főleg, ha Addisonról van szó, aki bár kicsit bénácska az életben és mindig sikerül rosszkor rossz helyen lennie, mégis egy igazán belevaló csajszi és azért a hebrencs természete ellenére eléggé jó megérzései és szimata van ehhez a magánnyomozósdihoz. A Nickkel kialakult kapcsolata is érdekesnek bizonyul, kíváncsi vagyok hova fog majd fajulni a dolog a következő részekben. A spoiler, egy picit hosszabb magyarázatnak valószínűleg jobban örültem volna, csak hogy tényleg minden a helyére kerüljön mert nekem ez így egy kicsit last minute volt egyben. Jobban szeretem, ha fokozatosan vagyunk mi is, az olvasók rávezetve a végkifejletre, hogy ki is lesz a rosszfiú/nő akit keresünk. Minden esetre nagyon kellemes kis kikapcsolódást nyújt, jó kis egyvelege a chick lit/romantikus és krimi műfajnak és kíváncsian várom mi fog történni a későbbiekben a mi Ms Holmessunkkal.


Népszerű idézetek

Cheril>!

Elegem van azokból az emberekből, akik mellett hülyének érzem magam. Ez elég jól megy egyedül is.

Cheril>!

Tökéletes esküvőm volt.
Egyetlen pici gond akadt csupán: a vőlegény nem jött el.

NellielTu>!

– Még megbánod, hogy idehívtad az anyámat. Csak várd ki, hogy elkezdjen faggatni! Anyám mesterien facsarja ki az embereket. Vagy talán az összezavarni a legjobb szó.
– Arra célzol, hogy már meg is kérdezte, van-e feleségem és gyerekeim? Vagy, hogy tudni akarta a teljes kórtörténetemet, és hogy volt-e valaha nemi betegségem?
Felnyögök, és hátrabillentem a fejem. Ha én nem voltam elég, hogy menekülőre fogja, majd anyám elintézi.
– Az volt a kedvencem, amikor megkérdezte, hogy csak „dévajkodni” akarok-e veled – teszi hozzá Nick vigyorogva.
– Mit válaszoltál?
– Azt mondtam, mihamarabb szeretnélek meztelenül látni. Erre meghívott vasárnap ebédre! Ja, a desszertet nekünk kell vinnünk.

Dórica P>!

Minden tanár életében van egy osztály, amelyik olyan hatást vált ki belőle, hogy legszívesebben villát szúrna a saját szemébe.

113. oldal

Szami81>!

– Várj, ez nekem túl gyors – szólalok meg, és eltolom magamtól.
Összehúzom magamon a köntöst, és dupla csomót kötök rá.
– Oké, de akkor megkaphatom az ütemezést? Benned akarok
lenni, mielőtt nyugdíjba megyek, és meghalok.

Cheril>!

– Nem azért vettem fel, hogy hergeljelek – jelentem ki felháborodottan. – Hanem mert kényelmes.
– Én viszont megígérhetem, hogy a farmerem egy pillanat alatt kényelmetlenné válik, ha visszaveszed a sortot. Mindig is odavoltam a finom combokért.
– Megálljunk a KFC-ben hazafelé?
– Hú de vicces vagy, Addison.

Kapcsolódó szócikkek: KFC
Cheril>!

Sajnos hülyeség miatt nem lehet letartóztatni senkit.

Cheril>!

– Mi volt ez a sóhaj? Mi a baj?
– Semmi.
– Oké. Nem baj, ha nem hiszem el? Voltam már házas, és az a tapasztalatom, hogy amikor egy nő azt mondja, „semmi baj”, az valójában azt jelenti: „nagy szarban vagy, haver”.

Cheril>!

Van egy aprócska problémám mostanában, és csak annyit mondanék, hogy az, aki szerint a pénz nem boldogít, nyilvánvalóan még sosem volt pénzszűkében.


A sorozat következő kötete

Addison Holmes sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Janet Evanovich: Két ravatal
Elle Cosimano: Finlay Donovan bedobja magát
Meg Cabot: Csúcsformában
Susan M. Boyer: Délvidéki pezsgés
Joanne Fluke: Epertorta és gyilkosság
R. Kelényi Angelika: Édes Flores
Jennifer Crusie: Száguldás a szerelembe
Ella Barrick: Halálos keringő
J. D. Robb: Halálos ünnep
Darynda Jones: Első sírhant