Go-go ​girl és a halott örökös (Addison Holmes 3.) 65 csillagozás

Liliana Hart: Go-go girl és a halott örökös

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Addison ​Holmes lassan okleveles magánnyomozó lesz, ha egyáltalán kihúzza az élők sorában a vizsga időpontjáig… Szokás szerint minden összekuszálódott körülötte, egyre több a megoldandó ügye, váratlanul eltűnt örökösök és DNS-minták nyomában jár. Ráadásul betoppan hozzá a szertelen, vagány festőművész nővére, otthonában pedig távcsövek szegeződnek rá. Foglalkoznia kellene a helyi gengszter fenyegetésével is, aki kilátásba helyezi, hogy elteszi láb alól, hiszen a lány kénytelen egy kábítószerügyletbe beleütni az orrát.
Nagy szerencséje, hogy ismét a két ellenállhatatlan nyomozó, a titokzatos Nick és a munkában kegyetlen hajcsár Savage ügynök védelmét élvezi.
Ki szereti őt jobban, ki a figyelmesebb, és melyikükhöz húz a lány szíve? Ha minden jól megy, végre összefutnak a szálak…

Addison élete veszélybe kerül, szerencsére ő nem vesz erről tudomást, van elég baja… Otthonában szinte állandó szereplőkké válnak a szomszédokból verbuválódott önkéntes polgárőrcsapat… (tovább)

>!
Erawan, Budapest, 2015
336 oldal · ISBN: 9786155469671 · Fordította: Turcsányi Mónika
>!
Erawan, Budapest, 2015
336 oldal · ISBN: 9786155469664 · Fordította: Turcsányi Mónika

Enciklopédia 1

Szereplők népszerűség szerint

Addison Holmes


Kedvencelte 10

Várólistára tette 17

Kívánságlistára tette 8


Kiemelt értékelések

Finn_Hudson>!
Liliana Hart: Go-go girl és a halott örökös

Egyértelműen az eddigi legjobb rész.
A sztorinál most először éreztem azt, hogy alaposan átgondolt és a vége tartogatott pár meglepetést, amikor is összefutottak a szálak. A könyv elején még eszembe se jutott volna, hogy ki állhat a háttérben.
A humor is nagyon átjött, a szereplők is hozták a szokásos formájukat. Rosemariet a fura ruháival és stílusával még mindig imádom, Addison anyukája még mindig nagyon délies és Addison is megmaradt a kelekótya nyomozónak. Aminek különösképp örültem, hogy Nickről és családjáról is derültek ki érdekes dolgok.
Amiért viszont a fél csillagot levontam, az egyrészt a Nick-Addison huzavona, másrészt pár irracionális jelenet, mint például spoiler. Összességében viszont imádom, és sajnálom azt, hogy már csak egy rész maradt hátra a sorozatból.

Sippancs P>!
Liliana Hart: Go-go girl és a halott örökös

Igen, igen és igen! Végre minden szívfájdalom nélkül meg tudom adni az öt csillagot, mert ez a rész nagyon betalált! Már a Prológus se volt semmi, szinte az első oldalak után megfájdult a hasam a nevetéstől, de aztán a Savage előli autós menekülés (ez volt a kedvencem), Rosemarie kalandos magánélete, Phyllis anyai „gondoskodása”, az SZBE és a NYUL… istenem, ha csak eszembe jut, már megint nevetnem kell! Mindemellett pedig kaptam egy pörgős, izgalmas, romantikával és némi erotikával átszőtt nyomozós történetet, egy nagyon-nagyon durva függővéggel.
Hol a folytatás?!

amanda888 P>!
Liliana Hart: Go-go girl és a halott örökös

Valami könnyed, zéró agymunkát igénylő könyvhöz volt kedvem, ami egyben romantikus is. Jó választás volt a go-go girl 3. rész, mert hozta a humort és a szerelmi bonyodalmakat, amolyan Addison Holmes verzióban.
Krimikedvelőként fanyaloghatnék, hogy ebben a kötetben a krimi, meg a nyomozás az inkább csak egy keretet adott Addison szerelmi életéhez, de most ezt el tudom nézni. Valószínűleg, ha nem vagyok ilyen hangulatban, akkor most egy kicsit a krimi rész miatt csalódott lennék.
Addison egyébként hozza a szokásos formáját: hullákba botlik, töri-zúzza magát, és már két férfi iránt is elég erős testi vágyakat érez. Már csak az a kérdés, hogy a szíve kihez húz? :-) A szerencsétlenkedést jó humorral tálalja az írónő, nálam legalábbis betalált, a végére meg egy szép kis meglepetést tartogatott, ami miatt muszáj volt folytatni.

Judit_Megyeri IP>!
Liliana Hart: Go-go girl és a halott örökös

Ezen a részen is remekül szórakoztam, talán még jobban, mint az előzőn. A krimi szál is fordulatosabb volt, Addison és Nick között ugyanúgy szikrázik a levegő, mint eddig, ráadásul a kapcsolatuk sem toporog egy helyben, hanem halad előre, még ha csak apró lépésekben is. Tetszett, hogy Nicket jobban megismerhettük, és imádtam Addison családját meg Rosemaryt, tiszta őrült mindenki közülük, de a szerethető fajta őrült. :D

turanett P>!
Liliana Hart: Go-go girl és a halott örökös

Na ez a rész teljesen kész volt. Maga a történet is jó, de az új szereplők?? A szomszédok, akik megvédik a környéket, a hibbant tesó felbukkanása, és ugyan nem új szereplő, de Kate is okozni fog meglepetéseket. Itt maga a nyomozás nem akkora durranás, de azért az öregek otthona nem semmi. Szép kis kertészetük van. Rosemarie megint hozta a formáját. Imádtam a csajt. Na meg Addison anyukája sem semmi. Szabad szellem, azt meg kell hagyni. Jókat nevettem ezen a könyvön. Azért azt picit sajnáltam, hogy Nick és Addison annyit huzakodott egymással.

Wee IP>!
Liliana Hart: Go-go girl és a halott örökös

Nem igazán tudom eldönteni, hogy három és fél vagy négy csillag. De most jó hangulatom van, legyen négy.
Még mindig nem az igazi. Addison sokszor még mindig irritáló, főleg, hogy folyton a pasik körül forog a huzavona.
Továbbra is tartom, hogy ez egy gyengébb minőségű Evanovich utánzat, de persze ez nem baj, csak Hart tarthatná jobban az arányokat. Konkrétan a könyv utolsó 10 oldalán történt valami eksön. És ennyi.
Ja igen, és a korrektúra hagy maga után kívánnivalókat. A könyv folyamán pl csak háromszor „hordták ki lábon az infarktust”…

evé>!
Liliana Hart: Go-go girl és a halott örökös

Ez most jólesett. Annyira, hogy gondolkodás nélkül vetettem magam a folytatásra. Hála a molyocskáknak, akik pozitívan nyilatkoztak a sorozatról, mert én simán leírtam az első rész után. Könnyű kis csajos kikapcsolódás, minden hibájával együtt. Szingli fejvadász rajongóknak mindenképp megér egy próbát.

tündérrózsa>!
Liliana Hart: Go-go girl és a halott örökös

Ez a sorozat minden résszel egyre jobb és jobb lesz. Az első is tetszett már, jól szórakoztam rajta, de a poénok mégsem ütöttek akkorát, mint vártam. Aztán a második már kicsivel többször megmosolyogtatott, most pedig azt mondom, eddig ez a legjobb. Nem tudom, ennek van-e köze a fordítóváltáshoz, de számomra biztosan, ez a legviccesebb rész. Addison természetesen hozza a formáját, és az előző kötetben megkedvelt Rosemarie nélkül sem lenne teljes a sztori. Sok benne a kiszámítható dolog, mégsem laposodik el, mert mindig jön egy újabb fordulat, ami miatt muszáj csak még egy fejezetet olvasni. Tulajdonképpen nem is tudok olyan (természetesen a jó oldalon álló) szereplőt mondani, akit ne kedveltem volna meg. Az SZBE tagjain éppúgy jókat röhögtem, mint Addison – kicsit idegesítő, de hatalmas figura – anyján, vagy épp Phoebe-n. És akkor a két macsóról még nem is beszéltem. Habár a Lopott Ékkő végén azt mondtam, Savage kicsit szimpatikusabb, Nick ebben a részben visszaszerezte a vezető pozícióját. :)
Azért meglepetések is várnak az olvasóra, nekem például eszembe nem jutott volna, hogy pont az a gyilkos, aki…
És természetesen az írónő megint elérte, hogy tűkön ülve várjam a folytatást. Mégis hogy képes PONT EZZEL a mondattal befejezni? Bosszantó, még akkor is, ha számítottam erre a fordulatra. Tudtam én, hogy várnom kellett volna még egy kicsit ezzel a résszel… most várhatok a következőre.

2 hozzászólás
deen>!
Liliana Hart: Go-go girl és a halott örökös

Szerintem kezd fejlődni a sorozat. Addison még mindig vonzza a bajt, és tényleg néha nagyon bénázik, de végre használja a fejét is, és nem csak arra, hogy a fiókokba, polcokba, ajtókba vagy éppen a padlóba verje. A nyomozás persze csak másodlagos, de mégis halad előre együtt Addison elég bonyolult szerelmi életével. Savage végre megkapja, amit akar, vagy Nick rájön, hogy nagyot hibázott, amikor otthagyta Addisont a kórházban? Bevallom nekem mindkét pasi szimpatikus a maga módján, és Addison sincs könnyű helyzetben. Savage-ről kiderül, hogy barátként is tud viselkedni, de igazi FBI ügynökként azért mindig vannak hátsó szándékai. Nick pedig elég kitartó tud lenni, ha valamit el akar érni. A könyv humora sokkal jobban hatott, mint eddig, ehhez erősen hozzájárultak az öregek otthona szexmániás lakói az SZBE szedett-vedett csapata és Rosemarie szerelmi élete. A cselekmény szerintem egy kicsit gyorsan ért véget. Az utolsó oldalakon nagyon pörögtek az események, és nagyon gyorsan a helyére kattantak a dolgok. Az írónő viszont nagyon ért a függő végekhez. Az az utolsó mondat…
Könnyed, vicces kikapcsolódás volt.

Anita82>!
Liliana Hart: Go-go girl és a halott örökös

Továbbra is nagyon tetszik ez a sorozat, könnyed és nagyon szórakoztató, feldobta a délutánomat/estémet ;)


Népszerű idézetek

Cheril>!

– Ő az a zsaru, akivel nem fekszel le? Ha engem kérdezel, ez nagy hiba.
– Én is ezt mondom neki – mondja Nick.
– Mindkettőtök véleményét észben tartom.

Cheril>!

– Addison, itt az anyád – szól bele, amint fölveszem. – Miért nincs rajtad melltartó?

Juca P>!

Az ajtófeltörés fortélyait YouTube videókat nézve sajátítottam el és a házam hátsó ajtaján gyakoroltam.

8. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Addison Holmes
Cheril>!

– Utálok futni, edzeni, izzadni, jógázni, nem is beszélve azokról az átkozott felülésekről.
[…]
– Miért várják el a nőktől, hogy ilyeneknek tegyék ki a testüket? A társadalom nem tudja, hogy nekünk, nőknek puhának és gömbölydednek kellene lennünk és egész nap pitét sütnünk?
– Ha jól látom, a feminista szervezetek nem téged hívogatnak egész nap.

BataHelga>!

Legtöbbször a saját kis fantáziavilágomban élek, mert ami ott történik, sokkal izgalmasabb, mint a valóság. De úgy vagyok vele, hogy amíg ezt beismerem, ahelyett, hogy tagadásban élnék, nincs nagy baj.

Cheril>!

– Hol vagy? – suttogom.
– Pont most fordulok be az utcádba. Elkéstem?
– Nem, de van egy kis gond! Savage a háza előtt áll, és nem akarok vele találkozni. Majd kirohanok és beugrom a kocsiba, még mielőtt hozzám tudna szólni, te meg gyorsan gázt adsz és elhajtasz.
– Jézusom – hallom, hogy nehezebben lélegzik a vonal túloldalán. – Izzad a tenyerem. Tudod, hogy nem bírom a stresszt.
[…]
– Nem hiszem, hogy gengszterek sofőrjének születtem – mondja végül. – Néha egy kicsit túlpörgöm a dolgokat.
– Semmi gond. Ha valaha bankrablásra adnám a fejemet, majd valaki mást hívok.

amanda888 P>!

És igen, pontosan tudom, hogy jobban állnék anyagilag, ha végre egyszer meg tudnám állni, hogy lenullázzam a hitelkártyámat, de a fagyi nem mindig elég, hogy felvidítson. Egy lánynak néha cipő kell!

2 hozzászólás
Cheril>!

– Reggeli protein-turmixot. Ez majd egész napra ellát energiával.
– Van benne fánk?
– Ha attól megiszod, akkor igen, van.

amanda888 P>!

Úgy forgatja a szemét, hogy kezdek beleszédülni. Tudom ám, hogy van szemhéja. Mindenkinek van. Csak az övét még sosem láttam.


A sorozat következő kötete

Addison Holmes sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Janet Evanovich: A négy fejvadász
Meg Cabot: Töltött galamb
Marni Bates: Zűrzavar a vonal végén
Ilona Andrews: Magic Burns – Perzselő mágia
Jennifer Crusie: Száguldás a szerelembe
Ella Barrick: Gyilkosság tánclépésben
J. D. Robb: Halálos rögeszme
Gail Carriger: Szívtelen
Julie Garwood: Árnyéktánc
Julie James: A hamis partner