Az ​elveszett tündérfalu (Második Atlantisz 2.) 82 csillagozás

Lilian H. AgiVega: Az elveszett tündérfalu

Tíz ​évvel járunk az első kötet, a Második Atlantisz eseményei után. Hőseink felnőttek, és problémáik már nem kamaszos botorságok, hanem a felnőttkor jóval komolyabb gondjai.
Azaész, miközben attól tart, hogy varázsereje ismét rossz útra téríti, kénytelen azzal is szembenézni, hogy édesapja betegsége miatt hamarosan rászáll a korona.
Aengus a pilisi erdő mélyén rálel egy eddig ismeretlen tündérkolóniára, ahol az őskori matriarchális társadalmak törvényei uralkodnak.
Szerelemmel és árulással egyaránt meg kell küzdenie, miközben megpróbál változtatni a magyarországi tündérek évezredes, kegyetlen szokásain.
Santorinin feltűnik Lucien, Spiro féltestvére, hogy híres bátyja találmányai után szaglásszon, ő pedig többre bukkan, mint legvadabb álmaiban képzelte volna.
Az emberi kapzsiság lelepleződéssel fenyegeti Atlantisz városát, ahova a gaztevők útja a pilisi tündérek aljas kihasználásán keresztül vezet.
Vajon fel tud-e nőni Azaész az uralkodás sellőt… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2011

Tagok ajánlása: 16 éves kortól

Tartalomjegyzék

>!
Aba, Budapest, 2011
580 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155033520
>!
Atlantic Press, Budapest
ISBN: 9786155033520

Enciklopédia 33

Szereplők népszerűség szerint

Aengus · Johann Wolfgang Goethe · Lilla · Bres · Conor · Csenge · Dagda · Dohnal · Enikő · Esztrella · Eumélosz · Finola · Kalliopé · Lantos papa · Meandra · Morc · Patrik · Richárd · Spiro · Stavros · Stavroula · Tündéranya

Helyszínek népszerűség szerint

Írország · Németország · Norvégia · Atlantisz · Görögország · Smaragdsziget


Kedvencelte 12

Most olvassa 2

Várólistára tette 66

Kívánságlistára tette 52

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Babó_Buca P>!
Lilian H. AgiVega: Az elveszett tündérfalu

Erős karakterekkel és fejlődéssel elvarázsolt történet, mely tündérszerető emberek kedvében jár. Trónörökösök harca a szerelemért, a családjukért, és az apaság fojtogató kérdésének boncolgatása. A sok szemszög még élvezetesebbé teszi az egészet. Az 50 éves Lantos papától Patrikig felvonultatja a korosztályokat.
www.egy-lany-blogja.blogspot.com/2016/07/csaladi-perpat…

Tímea_Kocsis_2>!
Lilian H. AgiVega: Az elveszett tündérfalu

A sellők és tündérek története folytatódik tíz év kihagyással. Az eltelt idő alatt volt ami megváltozott, volt ami nem, gyerekek születtek. A történet ismét mozgásba lendül, viszonylag rövid idő alatt sok minden történik. Kiderül, hogy Írország mellett a Pilisben is élnek tündérek, ráadásul egy igencsak fura csoport. spoiler A történet kicsit csapongó, gyakran vált helyszínt és nézőpontot, de mindenképp izgalmas és egyedi.

1 hozzászólás
Szédültnapraforgó>!
Lilian H. AgiVega: Az elveszett tündérfalu

Második olvasásom az írónőtől. Mivel az első rész elvarázsolt, úgy döntöttem, hogy elolvasom a trilógiát.
Sajnos az első két rész elolvasása között eltelt 3 év, ami valószínűleg rányomta a bélyegét a tetszési indexre. Ez a most nem tudtam úgy értékelni, ahogy az első részét.
Egyrészt a szereplők jórészt „idegenek” lettek számomra, és ebben a könyvben zavart a helyszínek közötti ugrálás.
Az első részben a három kedvencem Aengus, Azaész és Lilla volt, itt Aengus kivételével a többiek „kiestek a kosárból” :) Csenge, Morc és talán Patrik volt a három kedvencem. Na meg ezért Ricsit is bírtam.
Amíg friss az élmény, most addig kell elővennem a harmadik kötetet. :)

1 hozzászólás
Agatha>!
Lilian H. AgiVega: Az elveszett tündérfalu

Annyival, de annyival sokkal jobb volt ez a rész, mint az első.
Jót tett a főszereplőknek, hogy felnőttek, mert valahogy már jobban a helyére került ez az egész (ugyebár az első résznél az volt a bajom, hogy nem értettem, kinek szánta az írónő a könyvét), és a történet is nagyon tetszett. Valahogy következetesebb, jobb volt a vonalvezetés, megfelelő helyeken fordulatok és végig fenntartotta az érdeklődésem. És nem tudom miért, de a több szállal, a váltott szemszögekkel most nem volt bajom, nem éreztem tőle szétdaraboltnak a történetet.
spoiler

2 hozzászólás
Lovas_Lajosné_Maráz_Margit P>!
Lilian H. AgiVega: Az elveszett tündérfalu

Második Atlantisz 2.

Hűha, ez még sokkal izgalmasabb volt, mint az 1. rész, pedig az sem volt semmi.
Minden szereplő fejlődött, sokan teljesen levetkőzték rossz, illetve kellemetlen szokásaikat.
De továbbra is a kedvenc szereplőm Aengus, remek humorával, lazaságával és macsóságával, és nőcsábászságával. De ebben a részben bizony őt is elkapja a hatalmas szerelem.
Richi sem sokat változott, igazán illek rá az Aengus által ráragasztott Rinyagép becenév, bár neki is akad néha hősies megmozdulása, akárcsak az 1. részben.
Azaész és Lilla kapcsolatában is, annak ellenére, hogy vitathatatlan egymás iránti szerelmük, akadnak súrlódások, ami hétköznapi emberivé teszi őket,ami feltétlenül jót tesz a történetnek. Kevésbé tűnik meseszerűnek, bár természetesen egy fantasy történetnek, nem kell valósághűnek lennie.
Szóval nagyon jól szórakoztam a történeten, élveztem minden sorát.
Kedves AgiVega, köszönöm az élményt.

2 hozzászólás
bagie P>!
Lilian H. AgiVega: Az elveszett tündérfalu

Nagyon régen olvastam az első részt, de emlékeim szerint annak bája annyira elvarázsolt, hogy vágytam a folytatást… és régóta is őriztem/őrzöm a folytatásokat, amiket kölcsönkaptam ( ég a pofám)… viszont ez annyira „felnőtt” volt már, hogy túl életszagú lett…bennem meg elmaradt a varázslat. Most nem várok a folytatásra ilyen sokat, de már a „gyerekes” izgalom sincs bennem, hogy olvassam… :(

3 hozzászólás
MezeiMarcsi>!
Lilian H. AgiVega: Az elveszett tündérfalu

Ez már egy kicsit felnöttesebb mint az előző rész. Ami persze nem baj. Így is tetszett.
Az írónőnek határtalan a fantáziája. Ennyi mindent beleszőni egy történetbe. Néha kicsit már sok is volt. Mindig mindenkivel történt valami. Senki nem kapott egy szusszanásnyi időt sem, és így én sem. :))
Számomra annyi csak a negatívum, hogy Atlantisz nagyon kezdett emberi világra hasonlítani. pl. börtön. Talán ez nem kellett volna.
Nagyon várom, hogy olvashassam a köv. részt !

2 hozzászólás
kisbeka>!
Lilian H. AgiVega: Az elveszett tündérfalu

Hejj, ez már tényleg jó volt. Nem is volt kedvem hibákat keresni benne, mert annyira magával ragadott a történet. Azaész meggyőzött végre, Aengust továbbra is imádtam, Lilla jelleme is beállt, bár ő egy kicsit olyan súlytalanná vált felnőttként. A matriarchális amazon tündérek faluja Pilisben tényleg eredeti ötlet volt. Na és Béla… – Nos ezen sikítva röhögtem fel … Esztrella sem volt semmi.. Megértek a karakterek, csiszolódott a stílus, rétegződött, bonyolódott a szerkezet, könnyedebbé vált a történetszövés; és megjelent az elengedhetetlen humor is. Ha ez a fejlődés tendenciózus marad, akkor pár év múlva végre egy nemzetközileg is ismert magyar fantasy írónőnek örvendezhetünk Lilian H. AgiVega személyében.

1 hozzászólás
Solya24>!
Lilian H. AgiVega: Az elveszett tündérfalu

Uu, amikor a könyvtárban ránéztem a könyvre nagyon meglepődtem, hogy ez ilyen vastaag? Hát igen, az volt. A könyv első fele egyáltalán nem kötött le, azt sem értettem ki kicsoda(mert hát ugye nem olvastam az első részt :D ) szóval abba akartam hagyni, számoltam a fejezeteket, hogy még mennyi van hátra :/ aztán a közepe fele kezdett beindulni a dolog, néhány rész kifejezetten tetszett, a végével is meg voltam elégedve, szóval örültem hogy végül nem hagytam abba :)) Folytatni viszont nem fogom, de kellemes meglepetés volt a közepétől :)

5 hozzászólás
kte P>!
Lilian H. AgiVega: Az elveszett tündérfalu

Az elveszett tündérfalu egy több cselekményszálon futó, igen fordulatos, helyenként vicces, máshol romantikus (esetleg mindkettő) tündérmese, ami jólesően simogatta a lelkemet olvasás közben.
Elképzelem, ahogy AgiVega, mint gyakorló boszorkány (azaz író) kevergeti az üstöt és adagolja a hozzávalókat és a fűszereket. Időnként kóstolgat: kellene még egy kis bazsalikom, lestyánból nem szabad többet tenni, stb… Az eredmény egy igen ízletes menüsor lett, ahol csak egy-két ponton volt bennem valami halvány elégedetlenség, amikor valamiből picit kevés vagy sok volt. Természetesen ez teljesen szubjektív.

A történetet a főbb szereplők szemszögéből követhetjük és szeretném kiemelni, hogy nem voltak zavaróak a váltások, pedig mostanában több könyvnél idegesített. A bonyolult és összefonódó szálak mind rendben vannak, nincsenek le nem zárt részek, logikátlanságok benne.
A szereplők rokonszenvesek és jó volt velük nem közvetlenül az előző könyv vége után, hanem 10 évvel később újra „találkozni”. Bizonyos dolgok sokat változtak, mások megrekedtek a korábbi állapotban. Örültem az újaknak is, főleg a gyerekeknek, színesebbé tették a sztorit.
A cselekmény egy részét lehetett előre sejteni, más része pl. spoiler egyértelműen meglepetés volt. spoiler
Van benne halál, dráma, árulás, mégis a végén jól alakulnak a dolgok, amit egy tündérmesétől el is várok. Örültem, hogy több magyarországi helyszín is szerepelt benne.
Javíthatatlan romantikusként egy rossz szavam sem lehet arra, hogy a párkapcsolatok jelentős része pozitívan alakul. :-)

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

blankaveronika I>!

A nők már csak olyanok, mint egy végtelen influenza. Nem lehet kigyógyulni belőlük.

465. oldal, II. rész; 23. fejezet: Szolgálat; A Meandra fedélzetén

Kapcsolódó szócikkek: nők
Életveszélyes_és_Tilos>!

– Állj, állj! Aengus doktornak össze kell foglalnia a hallottakat! Értsem úgy, hogy Azi egyféle Anakin Skywalker, aki már megtapasztalta a Sötét Oldal hatalmát, de miután mégis a jó oldal mellett döntött, állandóan fél, hogy ismét Sith lesz belőle?
Lilla komoran bólintott.
– Valami ilyesmi. Pedig ő távolról sem Sith, csak egy ostoba, idegesítő Jedi, aki nem veszi észre a saját értékeit!

202. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Anakin Skywalker
Sastojci>!

[…] kis hazánkat ugyanis legalább annyira kedvelik a tündérek, mint a Smaragdszigetet.
Legyünk erre büszkék, hiszen e két országon kívül sehol máshol a világon nem élnek a Tuatha De Danann fiai. Még Németországban sem, hiába is írt Goethe verset egy tündérkirályról, aki kisfiúkat ragad magával.

15. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Johann Wolfgang Goethe · Németország · Smaragdsziget
10 hozzászólás
Életveszélyes_és_Tilos>!

– A Lélektükör a lélek tükre – válaszolt bölcsen Dohnal.
– Nahát, tényleg? – horkantott Aengus.

338. oldal

Babó_Buca P>!

Mindenki legnagyobb ellensége saját maga.

523. oldal, 25. fejezet

MisssBee>!

– Azt hiszem, Lesieur, a maga bátyjának a házában senki és semmi sem az, aminek látszik.
– Talán még ez a napló sem – intett a képernyő felé Lucien. – Talán félrevezetés az egész.
– Ha ez félrevezetés, akkor a bátyja nem tudós, hanem a második Tolkien – morogta Auxerre.

285. oldal

Kapcsolódó szócikkek: J. R. R. Tolkien
Babó_Buca P>!

Egy világba bele kell születni ahhoz, hogy minden apró szabályát megértsd.

277. oldal, 15. fejezet

Babó_Buca P>!

Sokan azt mondják, hogy az emberi psziché csodákra képes, ha hiszünk valamiben.

407. oldal, 21. fejezet

Babó_Buca P>!

– Apám mindig azt mondta, a király nem az első, hanem az utolsó. A király mindenki szolgája – motyogta maga elé. – Így lenne ez a varázslattal?

460. oldal, 23. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Azaész
Babó_Buca P>!

– Hé, te, mit integetsz? – morgott rá Louis.
– Á, csak két ismerősömet hívtam, hogy bemutassam őket neked. Aengus, Richárd, ő itt Louis. Louis, ők Aengus és Richárd. Ez pedig az öklük.

489. oldal, 24. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Aengus · Richárd

A sorozat következő kötete

Második Atlantisz sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

On Sai: Apa, randizhatok egy lovaggal?
Emily Millier: Eurielle
Fróna Zsófia: Démonok közt
Stephanie Garber: A soha többé balladája
Brodi Ashton – Cynthia Hand – Jodi Meadows: Lady Jane
Gail Carson Levine: Elátkozott Ella
Lana Millan: Egy angyal a szerelem küszöbén
Robin O'Wrightly: Város a föld alatt
Soman Chainani: Az én váram
Carlos Ruiz Zafón: Szeptemberi fények