Az ​elveszett tündérfalu (Második Atlantisz 2.) 74 csillagozás

Lilian H. AgiVega: Az elveszett tündérfalu

Tíz ​évvel járunk az első kötet, a Második Atlantisz eseményei után. Hőseink felnőttek, és problémáik már nem kamaszos botorságok, hanem a felnőttkor jóval komolyabb gondjai.
Azaész, miközben attól tart, hogy varázsereje ismét rossz útra téríti, kénytelen azzal is szembenézni, hogy édesapja betegsége miatt hamarosan rászáll a korona.
Aengus a pilisi erdő mélyén rálel egy eddig ismeretlen tündérkolóniára, ahol az őskori matriarchális társadalmak törvényei uralkodnak.
Szerelemmel és árulással egyaránt meg kell küzdenie, miközben megpróbál változtatni a magyarországi tündérek évezredes, kegyetlen szokásain.
Santorinin feltűnik Lucien, Spiro féltestvére, hogy híres bátyja találmányai után szaglásszon, ő pedig többre bukkan, mint legvadabb álmaiban képzelte volna.
Az emberi kapzsiság lelepleződéssel fenyegeti Atlantisz városát, ahova a gaztevők útja a pilisi tündérek aljas kihasználásán keresztül vezet.
Vajon fel tud-e nőni Azaész az uralkodás sellőt… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2011

Tartalomjegyzék

>!
Aba, Budapest, 2011
580 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155033520
>!
Atlantic Press, Budapest
ISBN: 9786155033520

Enciklopédia 33

Szereplők népszerűség szerint

Aengus · Patrik · Finola · Johann Wolfgang Goethe · Lilla · Bres · Conor · Csenge · Dagda · Dohnal · Enikő · Esztrella · Eumélosz · Kalliopé · Lantos papa · Meandra · Morc · Richárd · Spiro · Stavros · Stavroula · Tündéranya

Helyszínek népszerűség szerint

Írország · Atlantisz · Norvégia · Németország · Görögország · Smaragdsziget


Kedvencelte 13

Most olvassa 2

Várólistára tette 73

Kívánságlistára tette 57

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Babó_Buca
Lilian H. AgiVega: Az elveszett tündérfalu

Erős karakterekkel és fejlődéssel elvarázsolt történet, mely tündérszerető emberek kedvében jár. Trónörökösök harca a szerelemért, a családjukért, és az apaság fojtogató kérdésének boncolgatása. A sok szemszög még élvezetesebbé teszi az egészet. Az 50 éves Lantos papától Patrikig felvonultatja a korosztályokat.
www.egy-lany-blogja.blogspot.com/2016/07/csaladi-perpat…

>!
Szédültnapraforgó
Lilian H. AgiVega: Az elveszett tündérfalu

Második olvasásom az írónőtől. Mivel az első rész elvarázsolt, úgy döntöttem, hogy elolvasom a trilógiát.
Sajnos az első két rész elolvasása között eltelt 3 év, ami valószínűleg rányomta a bélyegét a tetszési indexre. Ez a most nem tudtam úgy értékelni, ahogy az első részét.
Egyrészt a szereplők jórészt „idegenek” lettek számomra, és ebben a könyvben zavart a helyszínek közötti ugrálás.
Az első részben a három kedvencem Aengus, Azaész és Lilla volt, itt Aengus kivételével a többiek „kiestek a kosárból” :) Csenge, Morc és talán Patrik volt a három kedvencem. Na meg ezért Ricsit is bírtam.
Amíg friss az élmény, most addig kell elővennem a harmadik kötetet. :)

1 hozzászólás
>!
bagie P
Lilian H. AgiVega: Az elveszett tündérfalu

Nagyon régen olvastam az első részt, de emlékeim szerint annak bája annyira elvarázsolt, hogy vágytam a folytatást… és régóta is őriztem/őrzöm a folytatásokat, amiket kölcsönkaptam ( ég a pofám)… viszont ez annyira „felnőtt” volt már, hogy túl életszagú lett…bennem meg elmaradt a varázslat. Most nem várok a folytatásra ilyen sokat, de már a „gyerekes” izgalom sincs bennem, hogy olvassam… :(

3 hozzászólás
>!
Hermione24
Lilian H. AgiVega: Az elveszett tündérfalu

Uu, amikor a könyvtárban ránéztem a könyvre nagyon meglepődtem, hogy ez ilyen vastaag? Hát igen, az volt. A könyv első fele egyáltalán nem kötött le, azt sem értettem ki kicsoda(mert hát ugye nem olvastam az első részt :D ) szóval abba akartam hagyni, számoltam a fejezeteket, hogy még mennyi van hátra :/ aztán a közepe fele kezdett beindulni a dolog, néhány rész kifejezetten tetszett, a végével is meg voltam elégedve, szóval örültem hogy végül nem hagytam abba :)) Folytatni viszont nem fogom, de kellemes meglepetés volt a közepétől :)

5 hozzászólás
>!
MezeiMarcsi
Lilian H. AgiVega: Az elveszett tündérfalu

Ez már egy kicsit felnöttesebb mint az előző rész. Ami persze nem baj. Így is tetszett.
Az írónőnek határtalan a fantáziája. Ennyi mindent beleszőni egy történetbe. Néha kicsit már sok is volt. Mindig mindenkivel történt valami. Senki nem kapott egy szusszanásnyi időt sem, és így én sem. :))
Számomra annyi csak a negatívum, hogy Atlantisz nagyon kezdett emberi világra hasonlítani. pl. börtön. Talán ez nem kellett volna.
Nagyon várom, hogy olvashassam a köv. részt !

2 hozzászólás
>!
kisbeka
Lilian H. AgiVega: Az elveszett tündérfalu

Hejj, ez már tényleg jó volt. Nem is volt kedvem hibákat keresni benne, mert annyira magával ragadott a történet. Azaész meggyőzött végre, Aengust továbbra is imádtam, Lilla jelleme is beállt, bár ő egy kicsit olyan súlytalanná vált felnőttként. A matriarchális amazon tündérek faluja Pilisben tényleg eredeti ötlet volt. Na és Béla… – Nos ezen sikítva röhögtem fel … Esztrella sem volt semmi.. Megértek a karakterek, csiszolódott a stílus, rétegződött, bonyolódott a szerkezet, könnyedebbé vált a történetszövés; és megjelent az elengedhetetlen humor is. Ha ez a fejlődés tendenciózus marad, akkor pár év múlva végre egy nemzetközileg is ismert magyar fantasy írónőnek örvendezhetünk Lilian H. AgiVega személyében.

1 hozzászólás
>!
rhea_silvia
Lilian H. AgiVega: Az elveszett tündérfalu

Mivel ezt az értékelést a teljes sorozat elolvasása után írom, elmondhatom, hogy ez a kötet volt a kedvencem. Nyilván Aengus miatt, aki talán ebben szerepelt a legtöbbet, illetve ebben volt a legérdekesebb mindaz, ami vele történt. És természetesen a magyar tündérek miatt. Aengus mellett rátaláltam a sorozat másik legjobb arcaira, Morcra és Dohnalra. A két öreg viszi a prímet a kis Vöröske mellett!

3 hozzászólás
>!
kte
Lilian H. AgiVega: Az elveszett tündérfalu

Az elveszett tündérfalu egy több cselekményszálon futó, igen fordulatos, helyenként vicces, máshol romantikus (esetleg mindkettő) tündérmese, ami jólesően simogatta a lelkemet olvasás közben.
Elképzelem, ahogy AgiVega, mint gyakorló boszorkány (azaz író) kevergeti az üstöt és adagolja a hozzávalókat és a fűszereket. Időnként kóstolgat: kellene még egy kis bazsalikom, lestyánból nem szabad többet tenni, stb… Az eredmény egy igen ízletes menüsor lett, ahol csak egy-két ponton volt bennem valami halvány elégedetlenség, amikor valamiből picit kevés vagy sok volt. Természetesen ez teljesen szubjektív.

A történetet a főbb szereplők szemszögéből követhetjük és szeretném kiemelni, hogy nem voltak zavaróak a váltások, pedig mostanában több könyvnél idegesített. A bonyolult és összefonódó szálak mind rendben vannak, nincsenek le nem zárt részek, logikátlanságok benne.
A szereplők rokonszenvesek és jó volt velük nem közvetlenül az előző könyv vége után, hanem 10 évvel később újra „találkozni”. Bizonyos dolgok sokat változtak, mások megrekedtek a korábbi állapotban. Örültem az újaknak is, főleg a gyerekeknek, színesebbé tették a sztorit.
A cselekmény egy részét lehetett előre sejteni, más része pl. spoiler egyértelműen meglepetés volt. spoiler
Van benne halál, dráma, árulás, mégis a végén jól alakulnak a dolgok, amit egy tündérmesétől el is várok. Örültem, hogy több magyarországi helyszín is szerepelt benne.
Javíthatatlan romantikusként egy rossz szavam sem lehet arra, hogy a párkapcsolatok jelentős része pozitívan alakul. :-)

2 hozzászólás
>!
Filippino P
Lilian H. AgiVega: Az elveszett tündérfalu

Míg az első résznél sokkot kaptam a stílustól, a folytatása már tudatos választásom volt, mert tudtam, mire számítsak, és épp ezt kerestem! Nagyon-nagyon megszerettem a sorozatot, sőt, egyre jobban tetszik, remekül lehet szórakozni rajta, alig lehet letenni.

5 hozzászólás
>!
Fairy
Lilian H. AgiVega: Az elveszett tündérfalu

Először is a borító nagyon szép szeretem a fákat és a kedvenc színem a zöld.
Nekem ez a rész is nagyon nagyon tetszett. Aengus-t továbbra is imádtam ő nagy kedvenc.
Csenge nekem nagyon tetszett ő lett a női kedvencem, igazi belevaló klassz csaj,pont összeillenek Aengus-el. Morc nálam vitte a pálmát nagyon tetszett az öreg a lila szárnyaival. Dohnal is a szívemhez nőtt a derekára kötött szakállával. Ebben a részben sokkal többet szerepeltek a tündérek ami nekem nagyon bejött faltam az oldalakat. Cselekmény dús és izgalmas a történet, be kell vallanom,hogy amikor eltört a tündérkő kicsit megijedtem,le is kellett raknom a könyvet egy kicsit,de tudtam,hogy az írónő megoldja a problémát. Azi önfeláldozása nagyon tetszett nekem még mindig ő az aki jelentős jellemfejlődésen megy keresztül. Aengus és az a hegyes kanalas rész jó volt. A végén meg az a csavar nagyszerű ötlet de így megörülök mire olvashatom a folytatást,már tegnap is késő lett volna.

7 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
blankaveronika IP

A nők már csak olyanok, mint egy végtelen influenza. Nem lehet kigyógyulni belőlük.

465. oldal, II. rész; 23. fejezet: Szolgálat; A Meandra fedélzetén

Kapcsolódó szócikkek: nők
>!
Életveszélyes_és_Tilos 

– Állj, állj! Aengus doktornak össze kell foglalnia a hallottakat! Értsem úgy, hogy Azi egyféle Anakin Skywalker, aki már megtapasztalta a Sötét Oldal hatalmát, de miután mégis a jó oldal mellett döntött, állandóan fél, hogy ismét Sith lesz belőle?
Lilla komoran bólintott.
– Valami ilyesmi. Pedig ő távolról sem Sith, csak egy ostoba, idegesítő Jedi, aki nem veszi észre a saját értékeit!

202. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Anakin Skywalker
>!
Sastojci

[…] kis hazánkat ugyanis legalább annyira kedvelik a tündérek, mint a Smaragdszigetet.
Legyünk erre büszkék, hiszen e két országon kívül sehol máshol a világon nem élnek a Tuatha De Danann fiai. Még Németországban sem, hiába is írt Goethe verset egy tündérkirályról, aki kisfiúkat ragad magával.

15. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Johann Wolfgang Goethe · Németország · Smaragdsziget
10 hozzászólás
>!
Babó_Buca

Mindenki legnagyobb ellensége saját maga.

523. oldal, 25. fejezet

>!
MisssBee

– Azt hiszem, Lesieur, a maga bátyjának a házában senki és semmi sem az, aminek látszik.
– Talán még ez a napló sem – intett a képernyő felé Lucien. – Talán félrevezetés az egész.
– Ha ez félrevezetés, akkor a bátyja nem tudós, hanem a második Tolkien – morogta Auxerre.

285. oldal

Kapcsolódó szócikkek: J. R. R. Tolkien
>!
Babó_Buca

Egy világba bele kell születni ahhoz, hogy minden apró szabályát megértsd.

277. oldal, 15. fejezet

>!
Babó_Buca

Sokan azt mondják, hogy az emberi psziché csodákra képes, ha hiszünk valamiben.

407. oldal, 21. fejezet

>!
Életveszélyes_és_Tilos

– A Lélektükör a lélek tükre – válaszolt bölcsen Dohnal.
– Nahát, tényleg? – horkantott Aengus.

338. oldal

>!
Babó_Buca

– Hé, te, mit integetsz? – morgott rá Louis.
– Á, csak két ismerősömet hívtam, hogy bemutassam őket neked. Aengus, Richárd, ő itt Louis. Louis, ők Aengus és Richárd. Ez pedig az öklük.

489. oldal, 24. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Aengus · Richárd
>!
Babó_Buca 

Ha a fahidakon nem látott volna söprögető, beszélgető és izgatottan mutogató tündéreket, valószínűleg megkérdezte volna, hogy a Star Wars-beli ewok-falu díszletei közé csöppent-e.

33. oldal, 2. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Star Wars

A sorozat következő kötete

Második Atlantisz sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Margit Sandemo: Átkos örökség
Margit Sandemo: Holdboszorkány
Cassandra Clare: Üvegváros
Cassandra Clare: Hamuváros
Erlend Loe: Fvonk
Jo Nesbø: Fejvadászok
Richelle Mead: Vámpírakadémia
Kun Árpád: Boldog Észak
Helene Uri: Szavak a múltból
Jo Nesbø: A fiú