A ​Bermudák királynője (Második Atlantisz 3.) 47 csillagozás

Lilian H. AgiVega: A Bermudák királynője

A ​Második Atlantisz trilógia befejező kötete a Bermuda-háromszögbe kalauzolja el olvasóit.
A térség hatalmas varázserővel bíró, de gonosz királynője, aki ráadásul atlantiszi gyökerekkel rendelkezik, évezredeken át ejti fogságba a mélytengeri birodalma felett elhaladó hajók utasait, hogy velük egészítse ki elöregedő alattvalói sorát.
Ezúttal nagyobb halra veti ki a hálóját, mint valaha: Atlantisz királyát szemeli ki új áldozatául, s őt nem csupán alattvalójává akarja tenni; tőle többet akar, mint azelőtt bárki mástól. Többet, mint amit Azaész hajlandó lenne megadni neki.
Nem Atlantisz királya azonban az egyetlen uralkodó, aki rablók kezére kerül, s míg a pilisi tündérek Azaész nyomába erednek, Aengus és Elel belesétál egy rég elfeledett ismerős állította csapdába.
A Bermuda-háromszög mindenkinek meglepetéseket tartogat: Spirónak egy atlantiszi géniusz személyében vetélytársa akad, és az élete múlik azon, hogy sikerül-e felvennie vele a versenyt, a városban… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2012

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Aba, Budapest, 2013
ISBN: 9786155033865
>!
Aba, Budapest, 2012
572 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155033858

Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Aengus · Lantos papa · Richárd · Spiro


Kedvencelte 8

Most olvassa 2

Várólistára tette 41

Kívánságlistára tette 44


Kiemelt értékelések

>!
Babó_Buca
Lilian H. AgiVega: A Bermudák királynője

Pozitív hatást gyakorolt rám, nem bántam, hogy elolvastam annak ellenére, hogy cselekményszegény volt. Eléggé érdekeltek a karakterek ahhoz, hogy élvezni tudjam. Bár a hossza egy kritikus pont lett nálam. Lehetett volna kevésbé húzni, mint a rétestésztát, de így legalább passzol a többihez.

www.egy-lany-blogja.blogspot.com/2016/12/miert-eppen-tr…

3 hozzászólás
>!
kte
Lilian H. AgiVega: A Bermudák királynője

Az előző két részhez hasonlóan sok szálon bonyolított, szépen megtervezett történetfolyam. Jó volt követni az előző részekben megismert szereplők sorsát és aggódtam is értük, bár tudtam, hogy nagy baj nem lehet, hiszen ez igazi tündérmese, a szó minden értelmében. Szeretem a sorozatban, hogy mindenkiben megmutatja a jót, a negatív tulajdonságok kialakulásának folyamatát és a változtatás lehetőségét, még ha tündérmeséhez illően néha kissé hihetetlen is.
Nem tudom pontosan megfogalmazni, hogy miért, de a végére kicsit elfáradtam a csavaros szálak követése során, ezért nem kapta meg az öt csillagot.

1 hozzászólás
>!
NewL P
Lilian H. AgiVega: A Bermudák királynője

A sorozat legjobb kötete, itt már izgultam a szereplőkért. Arról nem beszélve, hogy egy-két helyzeten roppant jól szórakoztam.

>!
Lovas_Lajosné_Maráz_Margit
Lilian H. AgiVega: A Bermudák királynője

Második Atlantisz 3.

Ez csodálatos befezező része volt egy csodálatos trilógiának. Gratulálok kedves AgiVega és köszönöm az élményt, nagyon jól szórakoztam olvasás közben.
Imádtam a szereplőket a végére még Richárd-ot is megkedveltem. De továbbra is a kedvenc szereplőm Aengus volt. Annyira humoros volt, hogy a fél könyvet kiírhattam volna idézetként. De a humor mellett nagyon izgalmas is volt a sorozat és talán a legizgalmasabb ez a befejező rész volt. Szétizgultam magam, számomra néha megoldhatatlannak tűnted a problémák, a szereplők egyre mélyebben merültek az borzalmak ingoványába. De persze az írónő mindig megtalálta a kiutat.
Árkádia királynőt kellően utáltam, és nem tudtam elnézően viszonyulni hozzá, még akkor sem, ha gyermekkori száműzetése vezetett oda, hogy ennyire érzéketlen és gonosz boszorkány legyen belőle. Semmi sem indokolhatja, hogy valaki ilyen gonosszá váljon. De természetesen kell egy fő-gonosz is egy jó fantasy történethez.
Jószívvel ajánlom mindenkinek korra és nem való tekintet nélkül, aki szereti a kalandos, humoros, legendákra épülő, korokon átívelő történeteket.

7 hozzászólás
>!
Hiranneth
Lilian H. AgiVega: A Bermudák királynője

Hű. Szerintem mindent elmond a tény, hogy egy nap alatt elolvastam. Amit azért kicsit sajnálok, mert így most ismét tündérek, atlantisziak nyüzsgése nélkül lennem.
Nem is tudom, igazán ki volt ebben a kötetben a kedvenc karakterem, igazából majdnem mindenkit szerettem…na jó, Árkádiát időnként meg tudtam volna csapkodni, de neki sem lehetett könnyű. Na jó, meg néha Patrikot is megráztam volna, de minden jó, ha a vége jó.
Morc nagypapa és Dohnal karaktere pedig…két öreg nagyot alakított ;)

2 hozzászólás
>!
Felixa P
Lilian H. AgiVega: A Bermudák királynője

Ez már jóval komolyabb, mint az előző két rész; de ismét odatapasztott az oldalak elé és csak olvastam és olvastam… A két veterán Dohnal és Morc tündéri! :) Az öt csillaggal messze nem tudom kifejezni, hogy mennyire tetszett! Fantáziából és humorból kiváló! A trilógiának a könyvespolcomon a helye!!!

1 hozzászólás
>!
MezeiMarcsi
Lilian H. AgiVega: A Bermudák királynője

Nagyon tetszett az egész sorozat. Végig pörgős, ötletes, fantázia dús, kerek, vicces. A szálak nagyon jól egybe fonódtak. Nekem kicsit sok volt a szereplő, és mivel nem tudtam folyamatosan olvasni, néha vissza kellett lapozni, hogy ki kicsoda. A negatívum csak ennyi.

4 hozzászólás
>!
Maszatostappancs
Lilian H. AgiVega: A Bermudák királynője

Tündéri:-)!!! Nem is értem, hogy miért tartott ennyi ideig, mig észrevettem, hogy kijött a 3 rész…, de hát nincsenek véletlenek és most legalább volt időm egy menetben elolvasni:-)
A pontocska levonást nehezen tudom megmagyarázni, mert imádtam, hogy ismét itt vannak a kedvenc szereplők, szeretem, hogy elég jól meg vannak magyarázva a történések, imádtam, hogy a vége pompásan le lett zárva és kicsit lehetett örülni a boldogan éltek, míg-nek. Mégis időnként fogalmazás érzésem volt, azaz olvastam, de valamiért mégse szippantott be a történet, azaz inkább néha kipottyantam belőle, de lehet, hogy ezúttal az én készülékemben volt a hiba.
Érdekes lenne egy újabb rész, mondjuk ezúttal a fiatalok szemszögéből néhány évvel később, mert a világ maga mágikus, igazán ajánlom!

5 hozzászólás
>!
blankaveronika IP
Lilian H. AgiVega: A Bermudák királynője

Hát, én is befejeztem. Mikor belefogtam, reméltem, hogy nem happy end lesz, vagy legalábbis olyan keserédes, de ez számomra boldog vég a javából.
Árkádia személyisége kicsit zavart. Tudom, hogy a gonoszok nem is gonoszok, meg legyek tekintettel a körülményekre, de nem igazán tudom, mit gondoljak. Örülök Azaésznek, Elelnek, Aengusnek, Csengéne, Patriknak meg mindenkinek.
Szép lett a vége.

3 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
selene

Egy éjszaka a könyvtárban, ami pillanatnyilag csak az övé. Spiridon Papafotiu ennél nagyobb gyönyörűséget elképzelni sem tudott.

486. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Spiro
>!
Ninácska P

Furcsa dolog ez a lelkiismeret-furdalás: olykor képesek vagyunk tudomást sem venni róla, elaltatni, elnyomni, de ha rosszra fordulnak a dolgok, a lelkiismeret ébredezni kezd, rémképekkel töltve meg az ember fejét, azt sugallva, hogy minden rossz, ami vele történik, egyfajta büntetés.

398. oldal

>!
Ninácska P

– Miért nem ébresztettek fel előbb? Akkor még lett volna lehetőségem…
– …felkötni magadat az első fára? Jaj, bocs, itt nincsenek is olyanok! – élcelődött Patrik. – Egyébként félóránként próbáltunk felrázni, de Csipkerózsika úgy aludt, mint akinek a fejére esett a rokka.

379. oldal

4 hozzászólás
>!
Allegra

Egy új élet a halál után? Annyi bizonyos, hogy ez a víz alatti birodalom létrejötte óta egyfolytában haldoklott, mert azt, hogy úrnője erőszakkal töltötte fel a lakosság sorait, a legnagyobb jóindulattal sem nevezhette életnek. Egyetlen olyan ember sem élt és dolgozott a birodalomban, aki igazán, szíve szerint is ezt a várost tekintette otthonának. S ha egy ország lakosai nem érzik kötelességüknek hazájuk építését, fenntartását és védelmét, akkor az az ország halálra van ítélve.

498. oldal

3 hozzászólás
>!
Lovas_Lajosné_Maráz_Margit

– Papa, mi az, hogy megcsalt? – ásított Ariel, akit vagy a szülei heves csókolózása, vagy Richárd epés megjegyzése ébresztett fel.
– Az, ha valaki házas, de olyasvalakivel fekszik le, aki nem a felesége vagy nem a férje – válaszolt készségesen Aengus, mire Azaész morcos pillantást vetett rá a kéretlen felvilágosításért.
– Aha – dörgölte a szemét a kislány, akinek halvány sejtelme sem volt arról, hogy a „lefeküdni” nem minden esetben azt jelenti, hogy „aludni menni”. – Papa, te tényleg mindenkivel lefeküdtél, akivel csak akartál?
Azaész arca pipacspirossá vált.
– Miről beszélsz, kincsem?
– Hát, egyszer ezt mondtad Marynek – válaszolt Ariel. – Szóval, tényleg? Miért volt jó neked, hogy sok mindenkivel aludtál? Nem horkoltak nagyon?

>!
Viv_

– Hol volt, hol nem volt, a nagy korallzátonyon is túl, élt egyszer egy tengerisün, akit Szurkának hívtak. Nagyon szomorú, magányos kis süni volt, mert a tüskéi miatt senki sem mert a közelébe menni. Semmire sem vágyott jobban, mint hogy valaki egy szép nap megölelje…

87. oldal

>!
kisbeka

Ez nagyon hülye, fojtott el egy sóhajt, amikor Atlantisz királya felkapaszkodott a mellvédre, majd némi habozás után nekiugrott a láthatatlan varázsmezőnek. De legalább szépen pattog, állapította meg, ahogy Azaész hanyatt esett, és halkan nyöszörögve vérző orrát masszírozta.

453. oldal, 23. fejezet - A Nagy Tündér mindent lát (Aba Könyvkiadó, 2012)

>!
Viv_

Aengus nagyon is jól ismerte ezt az érzést: serdülőkorában legalább olyan nyughattlan volt, mint az unokaöccse. Sőt, ha alaposan magába nézett, el kellett ismernie, hogy még mindig ugyanolyan nyughatatlan.

110. oldal

>!
MezeiMarcsi

– Aha – dörgölte a szemét a kislány, akinek halvány sejtelme sem volt arról, hogy a „lefeküdni” nem minden esetben azt jelenti, hogy „aludni menni”. – Papa, te tényleg mindenkivel lefeküdtél akivel csak akartál?
(…)
– Szóval, tényleg? Miért volt jó neked, hogy sok mindenkivel aludtál? Nem horkoltatok nagyon?

524. oldal

>!
Babó_Buca

– Az én dolgom, miért szeretnék veletek tartani. Egyszerűen csak engedjétek, hogy segítsek, ha tudok!
– Hát jó erre az ajánlatra aligha mondhatunk nemet. Elvégre egy majdnem Oscar-nyertes színész alakítja mellette James Bondot! – élcelődött Aengus.

258. oldal, 13. fejezet - Őrült ábrándok


Hasonló könyvek címkék alapján

Rick Riordan: Percy Jackson és a görög istenek
Kerstin Gier: Zafírkék
Robin O'Wrightly: Az amulett rejtélye
Rick Riordan: Athéné jele
Kristin Cashore: Bitterblue – Keserkék
Alwyn Hamilton: A homok leánya
Majoros Nóra: Pityke és prém
Rick Riordan: A vörös piramis
Richelle Mead: The Glittering Court – A ragyogó udvar
Cassandra Clare: Az angyal