Megegyezés ​Isten akaratával 1 csillagozás

Liguori Szent Alfonz: Megegyezés Isten akaratával Liguori Szent Alfonz: Megegyezés Isten akaratával Liguori Szent Alfonz: Megegyezés Isten akaratával

„Ha pusztában élhetnék, ha kolostorba léphetnék, ha e házon kívül máshova mehetnék, távol ezektől a rokonoktól vagy társaktól, akkor szentté lehetnék, ilyen meg olyan bűnbánati cselekedeteket végeznék, ennyit meg annyit imádkoznék.” – sokan ehhez hasonló gondolatokkal ámítják magukat, s eközben nem haladnak az Isten által nekik szánt úton. Vágyaik megakadályozzák őket a szentté válás folyamatában. Liguori Szent Alfonz jelen írása korunk embere számára is oly aktuális! Arra hívja fel figyelmünket, hogy az önmagát középpontba állító és kiteljesíteni vágyó XXI. századi ember sem mehet el érzéketlenül az életszentségre hívó isteni akarat alázatos hangja, s a keresztáldozat mellett. Isten akaratának magunkévá tétele egyben elfogadása a Legszentebbnek is. Kegyelmei által pedig segítséget nyújt elfogadni az élet mindennapi terheit, nehézségeit; elfogadni saját fogyatékosságainkat, s akár a testi-lelki szenvedést is – megnyugodva, megpihenve a Teremtő végtelen ölelő szeretetében.

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Keresztény lelkiség könyvtára Jel

>!
Jel, Budapest, 2011
112 oldal · ISBN: 9786155147043 · Fordította: Dombi Márk
>!
Korda, Budapest, 1941
66 oldal · Fordította: Dombi Márk
>!
Pallas, Budapest, 1924
66 oldal · Fordította: Dombi Márk

1 további kiadás


Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 4


Népszerű idézetek

Lunemorte P>!

Ha két szolga közül az egyik egész nap pihenés nélkül dolgozik, de mindent a maga módja szerint akar tenni, a másik ellenben kevesebbet fárad, de mindenben engedelmeskedik: uruk bizonyára ezt a másodikat fogja szeretni és nem az elsőt. Hogy szolgálnának a mi cselekedeteink Isten dicsőségére, ha nem történnek az ő tetszése szerint?

I. rész

4 hozzászólás
Lunemorte P>!

Nincs jobb mód arra, hogy Istennek szolgáljunk, mint ha örömmel karoljuk át az ő akaratát. A tiszteletreméltó Avila atya ezt írta egyszer egy beteg papnak: Barátom, ne járjon az eszed azon, hogy mit tennél, ha egészséges volnál, hanem elégedjél meg azzal, hogy beteg vagy ameddig Istennek tetszik. Ha Isten akaratát keresed, miért tartod kívánatosabbnak, hogy egészséges ember légy, mint azt, hogy beteg. S bizonyára jól mondotta; mert hisz nem a mi cselekedeteink dicsőítik Istent, hanem megnyugvásunk és egyesülésünk az ő szent akaratával.

VIII. rész

Lunemorte P>!

Egyesülnünk kell továbbá Isten akaratával nemcsak azokban a kedvezőtlen dolgokban, melyek közvetetlenül Istentől származnak, aminők a betegség, lelki elhagyatottság, szegénység, rokonok halála és más hasonlók, hanem azokban is, melyek az emberek révén érnek bennünket, mint például a megvetés, gyalázat, igazságtalanság, lopás s mindennemű üldözés. E tekintetben meg kell értenünk, hogy amikor valaki megsért bennünket hírnevünkben, becsületünkben, javainkban, jóllehet az Úr nem akarja az illetőnek a bűnét, mindazonáltal akarja a mi megalázásunkat, a mi szegénységünket, a mi önmegtagadásunkat.

III. rész


Hasonló könyvek címkék alapján

Giuliana Pelucchi: Gianna Beretta Molla – Élet az életért
Carlo Carretto: Én, Ferenc
Michel Quoist: Így élni jó
Albino Luciani: Őszinte híve: Albino Luciani
Carlo Pellegrino: Felszállhatunk…
Andrea Tornielli: Ferenc pápa élete, eszméi, szavai
Bruno Ferrero: Több fényt
Bruno Ferrero: Valaki még táncol
Bruno Ferrero: Van ott fenn Valaki?
Luigi Giussani: Lehet így élni? 2. – A Remény