Idhunn ​fája (Sárkánylány 2.) 65 csillagozás

Licia Troisi: Idhunn fája

Sofia ​egyike a kiválasztottak. Benne ősidők óta szunnyadó, legendás sárkányok lelke él tovább. A nehéz sorsú árva kislány életét nem könnyíti meg Thubantól, a sárkányok leghatalmasabbjától kapott öröksége, de idővel elfogadja a fantasztikus kihívást. Új barátai segítségével felveszi a harcot Nidhoggr, az ébredő, félelmes, gonosz kígyó ellen, aki a világ fölötti hatalomra tör. Most a Professzor a harmadik Sárkányos keresésére indul, és magára hagyja Sofiát és barátnőjét, a szintén Sárkányos Lidját. A lányok számára a legjobb rejtekhelynek egy cirkusz ígérkezik. Sofia, aki sosem szerette a cirkuszt, egyik napról a másikra Beneventóban találja magát, a porondon, nyakig habostortában, bohócnak öltöztetve. És a turné állomáshelye is olyan különös… Benevento kövei titkokról regélnek. Egykor itt állt a boszorkányok szent fája, amely körül félelmetes szertartások zajlottak. De vajon tényleg boszorkányok voltak? És az a fa, Idhunn fája megtalálható-e még? És mi köze a Sárkányosokhoz, a… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2009

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2010
218 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632452371 · Fordította: Garamvölgyi Katalin

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Sofia · Fabio · Lidja


Kedvencelte 10

Most olvassa 7

Várólistára tette 44

Kívánságlistára tette 33

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Zsuzsanna_Makai>!
Licia Troisi: Idhunn fája

Hát de jó volt ez is! Nem tetszett annyira, mint az első, nekem ebben túl sok volt a harc, de az érzések, érzelmek, gondolatok, gyengeségek, megint a helyükön voltak, nagyon berántott ez a sorozat, nagyon örülök neki.

petrichor>!
Licia Troisi: Idhunn fája

Sajnos az utolsó 50 oldalt 2 hónap kihagyás után tudtam csak elolvasni, így az utolsó csattanót már nem tudtam teljesen élvezni, ettől függetlenül jó volt.

Leobelo P>!
Licia Troisi: Idhunn fája

Kezdem azzal, hogy Sofia felnőtt!!! Már nem az a nyavalygós, beszari kislány, mint az előző részben, bár néha még felbukkan. Lindja néha kicsit túl sok, bár még elviselhető mértékben. A professzort megkedveltem. Fabio pedig… róla még nem döntöttem. Gonosz-fronton minden rendben, az írónőnek sikerült elég gonosz fő gonoszokat alkotnia. :)
A történet továbbra is tetszik de most jegelem a sorozatot, mert Sofia még így is sok egy picit, kell egy kis szünet a folytatáshoz. :) De mindenképpen folytatom majd.

Vivogle>!
Licia Troisi: Idhunn fája

Szuper volt ez a rész is, jó látni, ahogy Sofia egyre inkább magára talál. Amikor már kezdtem hiteltelennek érezni a nagy bátorságát és magabiztosságát, szerencsére ismét elbizonytalanodott. Kicsit sajnáltam, hogy már nem volt olyan nagy hangsúly Sofia belső vívódásain, de gondolom ez azt jelezte, hogy egyre jobban legyőzi őket, csökken a jelentőségük. Örülök, hogy Lidjával megtalálták a közös hangot, és rájöttek, hogy milyen jól kiegészítik egymást. A születőben lévő szerelmi szálat is díjazom, nagyon aranyos. És Fabio… Nem csodálom, hogy Sofia így belehabarodott én is belehabarodtam. Emellett kapunk még elég izgalmat és (talán még több) „akciójelenetet”, mint az első részben. Amit még szeretnék megemlíteni, hogy nagyon örültem a magyar vonatkozásnak és érdekesnek tartottam, hogy az írónő külön figyelmet szentel annak, hogy Lidja cigány. Ilyen apróságokból látszik, hogy nem csak az elképesztés meg minél több kötet eladása a célja, hanem adni is szeretne valamit az olvasóinak.

Kiki_chan>!
Licia Troisi: Idhunn fája

Az eleje nagyon nehezen indult számomra. Idegesített mindenki benne, úgy állították be, hogy Prof elment, mintha soha nem is akarna vissza jönni és mintha se szó, se beszéd nélkül lépett volna le.(nem spoiler, mert már az első 20oldalban benne van)
Nem is igazán történik semmi, csak Sofia nyávogását hallgatjuk, hogy ő még mindig milyen szerencsétlen és jaj. És szó szerint jaj, mert már úgy voltam vele, hogy befejezem és vissza rakom a polcra a könyvet.
Aztán szerencsére beindult a könyv, a történet.
A megfogalmazással viszont bajom volt. Néha úgy éreztem, hogy túl van erőltetve a fiatalos, szlenges beszéd. Néha könnyed, szerethető. Volt viszont egy két olyan beszólás a szereplők részéről, amiről nem tudtam eldönteni, hogy ez most mi is? Mert hogy nem gyereknek való, az is biztos. Szerintem legalábbis.
Amit az előző könyvből hiányoltam, itt megjelenik. Megemlítik a többi Sárkányost és Őrzőt, meg hogy nem csak Rómában van ez a harc.
Sajnos nem tudom jobban csillagozni, mivel annyira nem tetszett. Kb az utolsó 100-120oldal az aminél nem tudtam letenni és érdekelt mi lesz a végkifejlett. Kíváncsi vagyok a következő részre, hogy mi lesz. Ami bánt, hogy láttam van még két könyv és valószínű lesz több is, nem tudom hova tudják ezt még húz, nyúzni.
Amit nem értek, hogy ezt egy vastagabb könyvben simán meg lehetett volna írni, ha nem ekkora betűkkel, sorközzel, margóval adja ki. És lenne egy csinos vastag könyve, ami folyamatosan izgalomban tartja az olvasót. De biztos csak nekem vannak nagy igényeim.

ElectricWizard>!
Licia Troisi: Idhunn fája

Nem volt ez rossz, csak hiányozott belőle az a titkos összetevő, ami egy könyvet igazán meghatároz. Ám az előző résznél sokkal-sokkal jobb volt, Sofia csak alig nyavalygott a bénasága miatt(és amit mégis, az megérthető volt), ám az instant szerelem egyszerűen borzalmas. Olyannyira instant, hogy még a könyv végén se lesz érhető.
Viszont Nidhoggr világa nagyon tetszik nagyon remélem, hogy ő nyer, és végre egy árnyaltabb Sárkányost/sárkányt kapunk Eltain személyében.

lonely15>!
Licia Troisi: Idhunn fája

A könyv továbbra is hozza a formáját, bár kissé irritált, hogy „semmit sem lehet megoldani szerelem nélkül…” Na, mindegy, ez elnézhető, elvégre a mai tinik igényeit (vagy inkább igénytelenségeit) remélhetően kielégíti. Egyébként ezt leszámítva nagyon jó, ajánlom azoknak (főleg a lányoknak), akik szeretik a sárkányokat, de elegük van a sárkánylovasokból.

kaata15>!
Licia Troisi: Idhunn fája

Már valamivel jobban tetszett, mint az első kötet. Igaz az elején Sofia még mindig nyafogott, és az a „szerelem-históriája” kikészített. Csak egyszer láttad, és akkor is bunkó volt veled. Hát nooooooormális???
Ez a kötet azért lehetett jobb, mint az első, mert sokkal rövidebb, tömörebb volt, ugyanannyi kalanddal és izgalommal, nem volt annyi elmélkedés, önsajnálat és felesleges körítés.

ReNyx>!
Licia Troisi: Idhunn fája

Sofia kicsit ütődöttnek tűnik az első rész és ez alapján is. Azért érdekelne, hogy összeszedi e magát a többi részben, illetve, hogy sikerül e megállítani a gonoszt.


Népszerű idézetek

Paan>!

Az ötlet, hogy a régmúlt romjait csak úgy építőköveknek használják, először szinte felháborította. Aztán azt mondta magának, hogy az élet csak egyszerűen túllendül a halálon; az ami addig csak rom volt, halott kődarab, hirtelen új értelmet kap. Biztonságérzetet adott, ha jól belegondolt.

29. oldal

1 hozzászólás
[névtelen]>!

A Világ Fája felnyögött.

(első mondat)

[névtelen]>!

Még egy sárkányszárny alatt is doboghat fekete szív.

129. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lidja
[névtelen]>!

Thuban fájdalmasan üvöltött az égre, és elsírta a világ minden könnyét.

161. oldal

Habók P>!

Sikerült kihámoznia a lényeget. Benevento a boszorkányság fővárosa volt, vagy legalábbis majdhogynem az. A dallam, amelyet az anyó dúdolgatott, a boszorkányok dala volt, ez a kantiléna szólította fel őket, hogy gyűljenek össze a városban egy rejtélyes diófa körül boszorkányszombatra. Ez a rituálé – ahogy azt a könyvekből kivette – félúton lehetett egy féktelen diszkóbuli és egy sátáni rítus között.

Vivogle>!

Aszott öreglány volt, de fiatalosan friss, és kellően rafinált észjárású. Bőre napszítta, hosszú, szürke csíkos ősz hajában kis copfok, fémpénzek és amulettek. Fekete bársonymellényt hordott, bő ujjú piros blúzt és csillogó zöld szoknyát. Akadt pár aranyfoga, amelyeket előszeretettel mutogatott – mindig nevetett. Mosolya nyílt és őszinte, és megállás nélkül cigarettázott. (…)
– Tudod, ő még eléggé kötődik az eredetünkhöz. Jobban, mint én – magyarázta Lidja.
– Miért, ti honnan származtok?
– Mi romák vagyunk, cigányok.
Sofia sosem gondolt erre, bár elég kézenfekvő volt. De egyáltalán nem hasonlítottak azokra a cigányokra, akikről eddig hallott. Képtelenségnek tűnt, hogy Lidja és Alma azért járnák a világot, hogy lopjanak vagy gyerekeket raboljanak el. Lehet, hogy azok a történetek nem is annyira valódiak?

21. oldal, 2. fejezet - Hogy került Sofia a cirkuszba?

Kapcsolódó szócikkek: Lidja · Sofia

A sorozat következő kötete

Sárkánylány sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Darren Shan: Rémségek Cirkusza
Erin Morgenstern: Éjszakai cirkusz
Darren Shan: Gyilkos születik
Pierdomenico Baccalario: A Maskarák szigete
Rick Riordan: Athéné jele
Mats Strandberg – Sara B. Elfgren: Kulcs
Colleen Houck: A tigris utazása
Cinda Williams Chima: Lángvető
Michael Peinkofer: A griffek visszatérése
Christopher Paolini: Örökség