Gyilkosok ​szektája (Égvilág 1.) 180 csillagozás

Licia Troisi: Gyilkosok szektája

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Egy lány. Egy sors. Egy átok.
Árnyéknak hívják, ő a tolvajok legjobbika.
Az erdőben bujkál évek óta. Korán megtapasztalta a világ borzalmait. 16 éves, a neve Dubhe. A rettegett Testület szerint kiválasztott, egyike a Halál Gyermekeinek, akiknek tökéletesen el kell sajátítaniuk az ölés művészetét. Gyermekkora óta menekül végzete és a gyilkosok szektája elől, mígnem egy éjjel borzalmas átok pecsételi meg a sorsát. Úgy tűnik, az átok feltörhetetlen, gyógyíthatatlan. Orvosságot és enyhülést a Gyilkosok szektája kínál a lánynak.
Cserébe azonban a lelkét akarják.
És Dubhe elindul Éjföldre, a Fekete Isten Templomába, a Testület titkos székhelyére, hogy időt – és talán életet – nyerjen.

Eredeti megjelenés éve: 2006

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

Tartalomjegyzék

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2009
496 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632451442 · Fordította: Garamvölgyi Katalin

Enciklopédia 17

Szereplők népszerűség szerint

Dubhe · Lonerin · Sarnek (Mester) · Ido · Forra · Gorni / Garni · Magara · Melna · Rin · Toph


Kedvencelte 41

Most olvassa 15

Várólistára tette 315

Kívánságlistára tette 200

Kölcsönkérné 9


Kiemelt értékelések

Nikolett0907 P>!
Licia Troisi: Gyilkosok szektája

„Dubhe nem tudta pontosan, mit is gondoljon a fiúról. Furcsa módon zavarba jött tőle. Lonerin olyan dolgokat tett meg érte, amiket senki, és ráadásul úgy, hogy nem is ismerte. Hánykolódott a feltétel nélküli hála és saját hitetlensége között, hiszen túlságosan megszokta, hogy egyedül kell boldogulnia. Csodálatos érzés volt, hogy valaki az életét is kockáztatja érte…”

Kockázatos az a kijelentés, hogy talán ez az évem legjobb könyve, már csak azért is, mert nincs vége az évnek és bőven olvastam olyan történeteket, melyek nagyon tetszettek.
Mindenesetre ez a kötet teljesen lekötött, imádtam minden sorát.
A legjobban hősnőnk látásmódja és szarkazmusa tetszett.
Fantasztikus és gyönyörű világképet kaptam, de ugyanakkor félelmetes és iszonytató is.
Már az elején is pörgős, egy perc nyugta nincs az olvasónak, annyi mindent éreztem olvasás közben, de az unalom nem tartozik bele.
És annyira örülök, hogy megvan a folytatása is, hamarosan neki is esem.

Kedvenc! Ajánlom! ♥

Sylveris>!
Licia Troisi: Gyilkosok szektája

Hogy te mennyire gyönyörű vagy! Nem szép dolog borító alapján magamhoz venni a könyvet, de ha egyszer nagy a kísértés…
Régóta a polcomon csücsül már ez a könyv, és tinikoromban el is olvastam, ám semmi élmény nem maradt meg belőle. Viszont most bátorkodtam a kezembe venni, lehet hogy lassan haladtam vele, viszont iszonyatosan olvastatta magát. A karakterek számomra tökéletesen megírtak, a cselekmény és a történet valami fantasztikusra sikerült.
Egyszerűen imádtam, faltam minden sorát, ahogy az írónő játszadozik a jelennel és a múlttal, az valami hihetetlen, ahogy párhuzamba állítja őket.
Ismeritek azt a felemelő érzést, ahogy megcsillan a szemetek, csak mert két kedvencetek szála találkozott? Én igen! Nagyon, nagyon ismerem. Lonerin és Dubhe találkozása feltette nálam az i-re a pontot. Valójában nem gondolkodtam ahogy olvastam, csak hagytam magam úszni az árral.
Természetesen mint minden könyvben kell egy kis romantika, viszont ebből simán ki lehetett volna hagyni. Először nem értettem, hogy a Mester mitől és miért halt meg, talán én voltam az olyan bugyuta, hogy nem figyeltem oda eléggé, aztán mindenre fény került, a levél a könyv végén…

TiaManta>!
Licia Troisi: Gyilkosok szektája

Nagy, és érdekes világ lenne, egész jó ötletekkel. Egy egészen elviselhető, néhol szerethető főhőssel, akit csak ritkán akartam megütni egy lapáttal.
Az elején nagyon nem akart összeállni egy egésszé a történet. Rossz volt nézni azt az írói szenvedést. Nagyon zavart továbbá, hogy a gyerekkor bűne annyira túl volt tolva. Megértem a súlyát, de a többi ember olyan volt mint valami agy mosott, lefizetett, idióta.
De a fele után végre jobban eltudtam merülni benne. Talán mert végre meg is tudtunk valamit az egész lényegből, képes volt számomra is érdekessé, feszültté válni, volt valami tét is. Legfőképpen azért, mert engem az a téma nagyon érdekel amit behozott. Sok fordulatot várok tőle, remélem nem rontja el valami rossz tinibigyóval. Ha nem sablon gonosz, és egyebek lesz az egészből, akkor még szerethetem is a következő részt.
És nem lesz sok az ilyen gyermekien egyszerű mondatokból benne, mert nagyon nem illet hozzá. Főleg ahol ennyit emlegetik a vér, vérszag, és a szörnyeteg szavakat, hogy menőnek látsszon.

6 hozzászólás
deen>!
Licia Troisi: Gyilkosok szektája

Ez egy nagyon tömény, összetett bevezető kötet volt. Tetszett a világ, Égvilág, ami sok más királyságra oszlik, bár bevallom az ezekről és vezetőikről kapott rengeteg információ nehezen állt össze a fejemben. A könyv a Zsarnok bukásával kezdődik, amiről azt sem tudtam hirtelen eldönteni, hogy jó vagy rossz, illetve az utód Dohor hatalomra jutása is kissé zavaros volt. Azt hiszem második olvasásra már gyorsabban kapcsolnék, de most a rengeteg név, helyszín és esemény összemosódott. A főszereplő Dubhe története ugyanakkor nagyon jól körvonalazódott, a múlt váltogatta magát a jelennel, így megismerhettem hogyan lett Dubhe a Mester tanítványa, miken ment keresztül és mi is törtét kettejükkel, és hogyan kerül pont azok karmai közé, akiket egész életében gyűlölt. A történet maga nagyon gördülékeny volt, olvasmányos, látványos, mégis igazán akkor indul be, mikor Lonerin, a Vizek Tanácsának küldötte megjelenik a szektában. Innentől Dubhe számára új remény bontakozik ki és új lendületet is kap a cselekmény. A könyvben sok volt a kérdőjel, amiknek egy részére meg is kapjuk a választ, ugyanakkor pont annyi megválaszolatlan is marad, ezzel számomra nagyon érdekessé vált a befejezés, hiszen a versenyfutás az idővel még korántsem ért véget. Dubhe élete ugyanazon a hajszálon függ, mint a világ sorsa. Várom a folytatást.

Masni3>!
Licia Troisi: Gyilkosok szektája

Ez így nagyon tömör volt. :D Rengeteg új információt kaptam és hát elég lassan haladtam vele de megérte. És igen! Léteztek menő orgyilkosok Aelin előtt is. :D Persze kicsit sem hasonlítanak, mert az egyik szereti azt amit csinál a másik meg nem. Érdekes egy világba csöppentem az biztos. Gyilkos szekta, gnómok, sárkányok, éjföld és még sorolhatnám, hogyennyi minden van benne… Nagyon megszerettem Dubhe-t és a Mestert is spoiler. És Lonerin… el tudnám őket képzelni együtt. ;)
Jöhet a következő része. :D

4 hozzászólás
Vincenza>!
Licia Troisi: Gyilkosok szektája

Azt kell mondanom, hogy ez, egy „egyáltalán nem rossz” történet!
Persze vannak hibái és vannak hiányosságok, de valahogy mégis annyira szerethető.
Minden fejezetben haladunk előrébb egy-egy lépéssel, ezért olvasmányos és könnyen peregnek az oldalak. Sokszor folyik a vér, határozott és elszánt karakterek vannak benne, különleges fajokkal és érdekes tájakkal megspékelve, hatalmas területeket járunk be 496 oldal alatt (lényegében nincs megállás) és a térkép is szép.
Szóval szerintem több pozitívum szól amellett, hogy nem rossz, „egyáltalán nem rossz”!
Elsőnek lehet, hogy kicsit nehezebb, mert a történet egy negyven évvel ezelőtti csatát ír le és a következő fejezetre ugrik a jelenbe, majd ezt követően múlt-jelen szálon követhetjük végig Dubhe érzéseit, alakulását, fejlődését, cseperedését. (Nekem ezek a részek nagyon tetszettek, szépen és finoman építette fel az érzelmeket Licia dícséret jár érte neki!)
Szóval lehet, hogy az eleje sok mindenkinek zavaros egy picit, de ők még nem olvasták a Vérrel írt ígéreteket… ott a történet elején végig úgy éreztem, hogy lemaradtam valamiről… úgy éreztem kihagytak a buliból..
Nagyon érdekes és érzékeny témákat érintett Licia, kezdve a vallással és vallásfanatizmussal, véráldozatok, az emberi élet teljes semmibevétele..békét tud-e lelni egy ember, aki már ölt? spoiler
Én tudom mennyire rémisztő, amikor egy ember, akit nagyon jól ismersz..és valaha talán szeretted… megöl valakit… Felfoghatatlan, hátborzongató és nagyon, nagyon rémisztő.
Az a gondolat zakatol benned, hogy akár te is lehettél volna, akit megöl és ezt az érzést nem tudod kiűzni magadból, hiába érted meg, hiába sajnálod, hiába bocsájtasz meg neki. Egyszerűen utána már félni fogsz tőle.
Így történt Dubheval is, száműzték, mert embert ölt, persze sajnáltam őt, de teljes mértékben megtudtam érteni a falubelieket is.
spoiler

tamikasipke>!
Licia Troisi: Gyilkosok szektája

Hűha! Ez a könyv egy igazi meglepetés volt számomra. Csak azért vettem kézbe, mert kellett egy „T” betűs író, és a listából még ez a könyv tűnt egész érdekesnek, bár kicsit féltem az orgyilkos témától, hiszen annyi ilyen könyv van a piacon manapság.
De azt kell, hogy mondjam, hogy Licia Troisi könyve rettenetesen jól van megírva (ez persze köszönhető a szuper fordításnak is), és ha angolra lefordították volna, akkor méltán versenyezne a többi nagy kortárs fantasy íróval.
Itt ugyan nincs eposzi méretekben leírt világkép, de mindig pontosan annyit tudunk meg a környezetről, amire tényleg szükség is van, nincsenek felesleges szálak, a történet köré épül a világ, de pont ezért volt jó olvasni. Nincs a könyvben triviális nyálas szerelmi szál sem (na ennek megint nagyon örültem), és bár a főszereplőnk valódi kora tizenX év, akár lehetne huszas, harmincas, negyvenes is, ettől nem lesz szerencsére nyavalygó tini belőle.
Hát nem gondoltam volna, hogy egy ennyire random ismeretlen könyvből kedvenc lesz, de aki egy jó és fordulatos fantasy történetre vágyik, az semmiképpen ne hagyja ki.

2 hozzászólás
Zsuzsanna_Makai>!
Licia Troisi: Gyilkosok szektája

Csatlakozom az előttem szólókhoz, a könyv eleje elég zavaros. Nem tiszta, hogy mikor vagyunk épp, a jelenről van szó, vagy a múltról, és az is rém zavaró, hogy nem tudni pontosan ki kivel van. Aztán a kb 200. oldalra összeáll minden, de az első 200 oldallal bizony meg kell küzdeni.
A könyv maga nagyon tetszett. Nagyon szerettem a Dubhe-Mester részeket, Jennát is bírtam. A Testület részek borzasztóak voltak, utáltam, végig éreztem én is a vér szagát.
Nem lett a kedvenc könyvem, de mindenképp folytatni fogom a sorozatot, mert berántott, nna.

Eszteeer>!
Licia Troisi: Gyilkosok szektája

Remek a történet, jók a karakterek, de valami hiányzik belőle.
Egy kicsit egyszerűnek éreztem az írásmódot is, de talán ennek köszönhetően gördülékeny volt az olvasás.
A Nagy Háborúságról szívesen olvastam volna egy előzetes kis szöveget, hogy tudjam mi merre hány méter, mert kb. a közepétől kezdtem megérteni, hogy mi is történt.
Tetszett a világ, de különösen a Gyilkosok Testületét ismerhettük meg, ami nem gyengén volt morbid. Ettől függetlenül tökéletesen be lett mutatva a szekta felépítése, a hierarchia, a vak imádat Theenar és prófétája felé, a rengeteg vér áldozat, a beavatás, a Gyilkosok kiképzése. És mivel ezek az emberek profi gyilkosok és kiváló kiképzést kaptak, nekem nagyon fura volt, hogy spoiler
A történetbe beszúrt múlt elmesélése jó ötlet volt, bár a vége felé már inkább olvastam volna csak a jelenről, és a Mester sem nyerte el igazából a tetszésemet, de Dubhe felnövéséről jó volt olvasni, még akkor is, ha néhol nagyon butácska volt szegény.
Lonerin ígéretes karakter; határozott, okos, nem haszontalan és elég bátor.
A végén megismerkedünk Idóval, a néhai Legfőbb Tábornokkal, akiről szeretnék a továbbiakban még olvasni. Sokkal jobb Mester alapanyagnak tűnik Dubhe számára.
Összességében remek ifjúsági fantasy egy kicsit talán túl sok vérrel, de who cares és örülök megszereztem az egész trilógiát.

Navi P>!
Licia Troisi: Gyilkosok szektája

A hosszú olvasási idő senkit ne tévesszen meg!! Egy kifejezetten olvasmányos, izgalmas könyv, új világban, érdekes lényekkel, törvényekkel. Jó volt, hogy a múlt és a jelen történései párhuzamosan elevenedtek fel. Az egyetlen zavaró tényező számomra az volt, hogy az ideológiai háttér, a 40 évvel korábbi események nem lettek eléggé kifejtve. Nem mindig tudtam, hogy ki kicsoda. De a későbbiekben ez valószínűleg meg fog változni. Biztosan el fogom olvasni a folytatásait.


Népszerű idézetek

Paan>!

A fájdalom teszi. A fájdalomtól hamarabb érik felnőtté az ember.

268. oldal

Kapcsolódó szócikkek: fájdalom
Julian>!

Dubhe nem tudta pontosan, mit is gondoljon a fiúról. Furcsa módon zavarba jött tőle. Lonerin olyan dolgokat tett meg érte, amiket senki, és ráadásul úgy, hogy nem is ismerte. Hánykolódott a feltétel nélküli hála és saját hitetlensége között, hiszen túlságosan megszokta, hogy egyedül kell boldogulnia. Csodálatos érzés volt, hogy valaki az életét is kockáztatja érte…

472. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Dubhe · Lonerin
Sylveris>!

(…) a gyűlölet olyan, mint a régi barát, akihez édes dolog visszatérni, a gyűlölet új tereket keres, és mindig visszatér.

359. oldal

Julian>!

A Mester nézi, hogy a lány szinte meghatottan figyeli az eget, amely már visszavonhatatlanul az éji sötétbe burkolódzik.
– Ugye láttad a zöld fénysugarat?
Dubhe összerezzen.
– Akkor nem csak képzelődtem?
A Mester megrázza a fejét.
– Nem. Azt mondják, csak a gyerekek láthatják, mert őket még nem fertőzték meg a világ ocsmányságai. Azt mondják, hogy a nap viszi a Koboldok utolsó üzenetét azoknak, akik még tiszták, még nem mocskolta be vér a kezüket.

235-236. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Dubhe · Sarnek (Mester)
NenaK>!

Rossz pillanataiban a sötétség befogadta és átölelte, a valósághoz kötötte és megvigasztalta őt. Másrészről a magány és a sötétség torzít, és elmosódnak a kontúrok. A sötétség megvéd, de hazudik.

141. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Dubhe · magány · sötétség
SzRéka >!

Az árnyék csak egy árnyék maradt, mint számtalan alkalommal az elmúlt két év során.

18. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Dubhe
Fairy_дух>!

– Mi ez? – suttogja Dubhe.
– Ez az óceán. Az otthonom – feleli a férfi.

164. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Dubhe
Sylveris>!

– Te mentetted meg az életemet, én hozzád tartozom.

204. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Dubhe · Sarnek (Mester)
Vivogle>!

Elindulni mindig olyan, mint egy kicsit meghalni (…)

493. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Ido
SzRéka >!

Te voltál a legjobb dolog, ami velem az elmúlt években történt.

439. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Dubhe · Sarnek (Mester)

A sorozat következő kötete

Égvilág sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Kendare Blake: A rémálmok lánya
Sarah J. Maas: Throne of Glass – Üvegtrón
Mary E. Pearson: Az árulás csókja
Pierdomenico Baccalario: A Maskarák szigete
Arwen Elys Dayton: Seeker
Robin LaFevers: Sötét diadal
Morgan Rice: A sárkányok dühe
Renée Ahdieh: Harag & hajnal
Christopher Paolini: Örökség
Cinda Williams Chima: Lángvető