Az ​új birodalom (Égvilág 3.) 71 csillagozás

Licia Troisi: Az új birodalom

Dubhe ​nem vesztegetheti tovább az idejét. Dohor, Napföld zsarnoki uralkodója a Gyilkosok Szektájával (Gilda) szövetkezve véres hódító hadjáratot folytat Égvilág ellen. A Gilda nem titkolt célja a szövetséggel az, hogy Nihal unokájának (San) a testében feltámassza Astert. A jó öreg Idora bízzák a fiút, hogy akár élete árán is megóvja őt. Lonerin és Sennar úton vannak, hogy a hatalom ősi varázstalizmánját – amely újra háborút szíthat a népek közt – megszerezzék. Dubhe viszont nem várhatja ölbe tett kézzel, míg a király megadja magát, hiszen karján lüktet az átok pecsétje és csak egyetlen módon tud megszabadulni tőle: meg kell ölnie Dohort, méghozzá a lehető leghamarabb. Minél inkább kitörni készül belőle a fékezhetetlen Vadállat, annál erősebb az elszántsága, hogy küldetését végrehajtsa. Megismeri Learcot, Dohor fiát, akiben hasonló vadság tombol, mint benne. A végső csatában, amikor úgy tűnik, az összes küldetés dugába dőlt, mindenkinek számot kell vetnie a múltjával, de Égvilág… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2007

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

Tartalomjegyzék

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2012
464 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632452487 · Fordította: Megyeri Zsuzsanna

Enciklopédia 16

Szereplők népszerűség szerint

Dubhe · Lonerin · Learco · Ido · Dohor · Forra · Nihal · San · Sennar · Sulana · Talya · Theana

Helyszínek népszerűség szerint

Égvilág


Kedvencelte 18

Most olvassa 6

Várólistára tette 76

Kívánságlistára tette 91

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

Nikolett0907 SP>!
Licia Troisi: Az új birodalom

„Nem mi választjuk meg, hogy mikor mi jön, de azt tudjuk, hogy az elmúlás mindig valami újnak a kezdete.”

És igen, végre egy sorozat, ami az első kötetétől kezdve az utolsóig kiváló.
Imádtam, pedig nem volt könnyedebb most sem.
Bőven oda kellett figyeljek mit olvasok éppen.
A karakterek színesek, sokat fejlődtek, megszenvedte mindenki a maga harcának maradványait, de képesek voltak megélni, ki elengedni, ki pedig avval együtt élni mit kapott.
Az epilógus nekem kicsit hiányos volt, persze már sejtem, hogy miért, és igyekszem türelemmel kivárni..
A lényegen nem változtat, nagyon elégedett vagyok.
Természetesen újra fogom olvasni.

Kedvenc!♥

Navi P>!
Licia Troisi: Az új birodalom

Méltó befejezése egy nagyon jó trilógiának. Szerettem a szereplőket, bár némelyiknek néha tudtam volna adni egy-egy anyait :) Lonerin, San.
A gonoszt legyőzték, a szerelmesek egymásra találtak, a veszteségeket bizony megkönnyeztem. Viszont az epilógusban megemlíthette volna a szerzőnő spoiler párosát, mi lett velük utána. Vagy kapnak egy külön könyvet? Az jó lenne, látok bennük lehetőséget :)
Az előző könyvekhez képest néha kicsit "könnyebb"nek éreztem a nehézségeket, de így is voltak akadályok bőven.
Szerintem valamikor újra fogom olvasni a sorozatot :)

2 hozzászólás
deen>!
Licia Troisi: Az új birodalom

Jól sikerült a befejező rész. A szereplők sokat fejlődtek és végül mindenki megtalálta a maga küldetését. Az új és a régi generáció együtt küzd, hogy Aster ne támadhasson fel. Ido elmenekíti és elbujtatja Sant a tenger mélyén. Sennar és Lonerin a feltámasztáshoz szükséges talizmánt keresik, hogy Lonerin végleg megszabadíthassa Aster lelkét, akár a saját élete árán is. Dubhe és Theana pedig Dohor udvarába igyekszik, hogy Dubhe megszabadulhasson az átoktól. Dubhe egy egészen új oldalát mutatta be ebben a részben. Hiszen ő is ember nem csak orgyilkos, és végre talál valakit, a ki miatt érdemes élnie. A sors fintora, hogy éppen miatta vállalja az önfeláldozást is, ha szükséges. Izgalmas volt a cselekmény, a vége fele pedig igazán megható is. Sajnáltam a szereplőket, a döntéseket, amiket meg kellett hozniuk Égvilág megmentése érdekében. Maradt még befejezetlen szál a történetben, szívesen olvasnék még Sanról, hogyan válik felnőtté. Az epilógus is hagyott maga után kérdőjeleket, de legalább Learco és Dubhe jövője körvonalazódott. Szerettem ezt a sorozatot, igazán jó szórakozást nyújtott.

Masni3>!
Licia Troisi: Az új birodalom

Új kedvenc sorozatom lett!!
Hihetetlen hogy Dubhe miket képes túlélni. Erős, egyedi és kemény csaj. Nagyon megszerettem őt, ahogy a többieket is. Theana nagyon meglepett. Amilyen gyenge és nyápic volt az elején a végén annyira kemény és határozott lett. Lonerin. spoiler Lonerin más lett, mint az előző kötetekben.
Learco pedig… spoiler Annyira szép az ő szerelmük. Ahogy támogatják és megmentik egymást. Vigaszt lelnek egymásban, és meg is érdemlik mindketten. Imádom
A végén a hallottakat is sajnáltam, spoiler de megérdemlik a pihenést. Mindenüket odaadták, hogy a fiatalok élhessenek.
Vér és szenvedés, boldogság és halál is játszik benne, ami nekem tökéletessé teszi ezt a történetet.

VMCsilla>!
Licia Troisi: Az új birodalom

Annyira örülök, hogy adtam még egy esélyt a sorozatnak 12 év után, mert abszolút kedvenc lett ez is. Valahol vérzik a szívem miatta, de szép befejezést kapott. Learco jó király lesz, tetszett a záró szövege az epilógusban, és persze nagyon örültem az új királynőnek is. Az érdekelne, hogy San-nal mi lesz/lett. Még jó lett volna egy kisebb epilógust olvasni Theana-Lonerin párosról is.

Dr_Szöszi>!
Licia Troisi: Az új birodalom

Az egész trilógiából ez lett a kedvenc részem. Mindig történt valami, sosem állt egy helyben a cselekmény, úgyhogy örülök hogy elolvastam. Továbbá ebben a részben még jobban megkedveltem Learco karakterét.

koppy>!
Licia Troisi: Az új birodalom

Eszméletlenül jó volt a befejezés! A karakterek egytől egyik magukkal ragadtak, a szemem előtt változtak, fejlődtek és ez nagyon jó. Egyedül Dubhe változása nem tetszett annyira, de ez van. Maga a sztori is végig izgalmas volt, úgy éreztem, hogy a könyv hozzánőtt a kezemhez. A végén pedig még a könnyem is kicsordult, pedig ez nálam egyáltalán nem szokás.

Dolostiel>!
Licia Troisi: Az új birodalom

Ez egyszerűen borzalmas volt. Azt se tudom hol kezdjem a jellemzést!
Már az első kettő rész sem volt épp remekmű, de azokban legalább megcsillant a fantázia, az alapvető jó ötlet, amiből ez a sorozat született, és bár a kivitelezés szörnyű lett, legalább valami egyedit olvashattunk. Na ennek nyoma sincs a 3. részben. Semmi fantázia, egyediség. Az egész már az első 10 oldal után teljes egészében kiszámítható.
A karakterek mindegyike szánalmas, hisztis, logikátlan agyhalott lett, még azok is akikre az előző kötetekben számítani lehetett. A főszereplő életképtelensége most is megnyilvánul.
De ami a legjobban felidegesített:
1. A párbeszédek abszurditása. Egyszerűen életidegen módon beszélgetnek egymással a karakterek. Olyanokat mondanak el, amiket a viselkedésükből kellene, hogy kiderüljön, de persze ott semmit sem tapasztalunk belőle, inkább az ellenkezőjét. Ráadásul túl direkt, mint egy narráció. Borzalmasan szenvedtem miatta.
2. Cselekmények logikátlansága, fizikai képtelenségek. Az írónak nem ártott volna ha utánanéz hogyan is működnek a dolgok a valóságban. És ezt nem csak a harci jelenetekre értem, amiket jobb lett volna ha meg se próbál papírra vetni. Most a hétköznapi dolgokról beszélek, mint pl.: 3 napig étlen-szomjan, nagyon kevés oxigénnel, hidegben folyamatosan csak egy helyben ülni. Vagy milyen hatása van a valóságban 50!!! korbácsütésnek. Mennyi idő alatt gyógyul egy csontig hatoló sérülés (mert megsúgom, hogy nem egy nap alatt) stb.
És a befejezés…azt nem emlegetem fel, hogy mézes-mázas boldog befejezést kapott, mert ez érthető egy ifjúsági fantasy esetében. De érdekes módon az egyik legfontosabb szálat (San) teljesen nyitva hagyta. Gyakorlatilag a főszereplőn kívül mindenki más sorsa nyitott maradt.
Egyedüli pozitívum, hogy végre véget ért a sorozat, és biztos, hogy soha többé nem olvasok ettől a szerzőtől semmit sem!

Vivogle>!
Licia Troisi: Az új birodalom

Ilyen egy jó befejezés. A második résznél kicsit megijedtem, mert minőségromlást tapasztaltam az elsőhöz képest, de ezzel most minden rendben volt. A szereplők végre igazán magukra találtak, legfőbbképpen persze Dubhe, de Lonerin, Learco, és Theana karakterének kibontása is nagyon élvezetes volt, tartogattak meglepetéseket magukról ők is. Különösen tetszettek az erkölcsi kérdések, amiket boncolgatott a regény, bűnösségről, megtisztulásról, arról, hogy a gyilkosság helyes lehet-e bizonyos helyzetben. Ami teljesen új problémafelvetés volt számomra, és más könyvben még nem találkoztam vele, az az volt, hogy az öregeknek bele kell-e, egyáltalán bele szabad-e avatkozniuk a fiatalok háborújába? A felvetés jogos és a rá adott válasz is korrekt volt. Ezzel a könyvvel az írónő megpecsételte sorsát, a kedvenc íróim közé kerül.

Banshee>!
Licia Troisi: Az új birodalom

Egy kalandos, letehetetlen fantasy véleményem szerint tökéletes lezárását olvashattam az Égvilág utolsó részében. :)
Maga Égvilág egy nagyon szépen felépített birodalom, teljesen el tudtam veszni a múltbéli utalásokban és helyszínekben és mint egy krónikát olvastam a sorozatot lapról-lapra.


Népszerű idézetek

[névtelen]>!

– Mi a baj, San? – hallatszik édesanyja lágy hangja.
– Félek.
– Mitől?
– Látok valamit a sötétben.
Anyja kedvesen felnevet, és gyengéden így szól.
– Gyere ide!
Két kar fonódik köré, és érzi a lepedő friss, tiszta illatát.
– Nem kell félni. A Nap ilyenkor elmegy pihenni, de néhány óra múlva újra felkel. Aludj, és meglátod hamar itt a reggel. Majd én őrzöm az álmod.

355. oldal

Kapcsolódó szócikkek: San · Talya
[névtelen]>!

Félek.

(első mondat)

Kapcsolódó szócikkek: Theana
Cheril>!

A gyűlölet is elmúlik egyszer. (…) Belefáradsz. Néha még felparázslik, aztán elhamvad. (…) De a végén elmúlik.

223. oldal

Kapcsolódó szócikkek: gyűlölet · Sennar
[névtelen]>!

Az éjszaka, mint rég nem látogatott szerető, úgy fogadta a lányt: elégedetten és cinkosan.

176. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Dubhe
Masni3>!

– A múlt démonai nem nyugszanak sosem. Minden tettünk visszaüt ránk és a bőrünkbe ég, akár egy pecsét nyoma.

Habók P>!

A tenger dübörgő morajlását hallgatta. Azt gondolta, hogy ha a fájdalmát ki lehetne hangosítani, leginkább ehhez hasonlítana.

Úton a szakadék felé

[névtelen]>!

Olyan, mint én, amikor anyám ajtaja előtt kuporgok éjszakákon át, azt várva, hogy kijön és megsimogat. Olyan, mint én, amikor a csata végeztével visszavonulok a sátorba, és a meggyilkolt emberek szelleme kísért.

95. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Dubhe · Learco
Krenai P>!

Az életben nincsenek rövid és könnyen járható utak. Mindenkinek végig kell járnia a számára kijelölt ösvényt, akkor is, ha meredeken felfelé megy, és tüskés bokrok szegélyezik.

83. oldal

[névtelen]>!

Ő Gyilkos, és ezen semmi sem változtathat. Úgy vette fel a ruháit, akár egy szertartásra készülő pap, aztán összefogta a haját, akár egy menyasszony.

243. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Dubhe
Cheril>!

A hősök megöregszenek, és reményvesztetté válnak, az erdők kiszáradnak. Előbb-utóbb minden elenyészik.

341. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Sabaa Tahir: Szunnyadó parázs
Erin Morgenstern: Éjszakai cirkusz
Krencz Nóra: A követ
Lana Millan: Egy angyal az élet küszöbén
Christelle Dabos: Rejtélyes eltűnések a Holdvilágban
Gail Carriger: Blameless – Szégyentelen
Rick Riordan: Athéné jele
Richelle Mead: Dermesztő ölelés
Rachel Hartman: Seraphina
Sara Raasch: Hó mint hamu