Libraries ​Change Lives 1 csillagozás

Libraries Change Lives

When you think of library, do you think of a place where people find jobs? Where kids read to dogs? Where grandparents Skype with their families?

All these activities and many more are happening at Europe's 65.000 public libraries every day.

The Public Libraries 2020 team visited public libraries in 15 EU countries to document some of their stories. We also invited Members of the European Paliament to visit a library in their country to see with their own eyes how libraries change lives.

In this book you can read the personal stories that give a face to the statistics.


Kiemelt értékelések

Brigi007>!
Libraries Change Lives

Bár rövid, de annál tartalmasabb, színes kiadvány. Három témakörben (life long learning, álláskeresés és digitális bevonás) mutatja meg azokat az európai jógyakorlatokat, amelyeket a könyvtárak tudnak felmutatni. Rengeteg egyedi élmény, színes képek és hatásos mondatok. Azt hiszem, a legjobban az ilyen kiadványokkal lehet rámutatni arra, miért is fontos a mi szakmánk, mert ez egyrészt tényleg életszagú (még akkor is, ha ugyanakkor marketing szagú is) és élvezetes olvasni. Persze, vannak olyan országok, ahol a könyvtári stratégiát is ki lehet adni ilyen formában. Ahol a képek és az felhasználóktól számító idézetek ugyanolyan értékek, mint a hivatalos szövegek.


Hasonló könyvek címkék alapján

Nicole Hennig: Podcast Literacy
Jeanette Winter: Biblioburro
Neil Gaiman: The View from the Cheap Seats
Gina Sheridan: I Work at a Public Library
Vicki Myron – Bret Witter: Dewey
Taylor Jenkins Reid: Forever, Interrupted
Colin Thompson: How to Live Forever
Kazuno Kohara: The Midnight Library
The Library Book
Libraries in Korea