The ​Diviners – A Látók (A Látók 1.) 183 csillagozás

Libba Bray: The Diviners – A Látók

Hiszel ​abban, hogy szellemek, démonok és Látók élnek közöttünk?
Evie O’Neillt unalmas szülővárosából New York nyüzsgő utcáira száműzik – amitől ő ma-xo-lú-te el van ragadtatva. 1926-ot írunk. New Yorkban tobzódnak az illegális italmérések, a Ziegfield lányok és a pimasz zsebtolvajok. Az egyetlen bökkenő, hogy Evie-nek a nagybátyjánál kell laknia, aki az okkult tudományok megszállottja.
A lány attól tart, hogy Will bácsi felfedi majd legsötétebb titkát: természetfeletti képességét, ami eddig csak bajba sodorta. Ám amikor a rendőrség egy meggyilkolt lányra bukkan, testén egy titkos jellel, és Willt a helyszínre hívják, Evie ráébred, hogy képessége segíthet elkapni egy sorozatgyilkost.
Ahogy beleveti magát a gyilkossal való macska-egér játékba, újabb históriák kerülnek napvilágra a sosem alvó városban.
Egy Memphis nevű fiatalember életét a rémálmok irányítják.
Theta, a táncosnő, a múltja elől menekül.
Egy diák, Jericho pedig megdöbbentő titkot… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2012

Kiadói ajánlás: 16 éves kortól · Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2014
662 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633739310 · Fordította: Benedek Dorottya
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2014
662 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633739327 · Fordította: Benedek Dorottya

Enciklopédia 45

Szereplők népszerűség szerint

Evie O'Neill · Theta Knight · Sam Lloyd · Memphis Campbell · Jericho Jones · Mabel Rose · Henry DuBois · Will Fitzgerald · Adelaide Proctor · Dr. Georg Poblocki · Gabe Johnson · Ida Knowles · Isaiah Campbell (Jégember) · Jake Marlowe · John Hobbes · Mary White · Norma Wallingford · Ruta Badowski · Terrence Malloy · Tommy Duffy

Helyszínek népszerűség szerint

New York · Amerika · New York-i Közkönyvtár


Kedvencelte 26

Most olvassa 11

Várólistára tette 300

Kívánságlistára tette 269

Kölcsönkérné 7


Kiemelt értékelések

Bea_Könyvutca P>!
Libba Bray: The Diviners – A Látók

Imádom a 20-as években játszódó történeteket (igazából a 30-as, 40-es, 50-es, 60-as években játszódó történeteket is szeretem, úgyhogy mondjuk úgy, hogy a múlt rabja vagyok), ez volt az, ami miatt felfigyeltem a könyvre.
A Vöröspöttyössége miatt egy kicsit azért tartottam is tőle, de végül a 1926-os nyüzsgő New Yorknak és a szesztilalomnak csak nem tudtam ellenállni.
És még milyen jól tettem, hogy nem álltam ellen! :)
Bővebben:http://konyvutca.blogspot.hu/2016/10/libba-bray-latok-d…

3 hozzászólás
hpatrik97>!
Libba Bray: The Diviners – A Látók

Megint egy fantasztikus könyv, aminek a beszerzését, majd az elolvasását rengeteg ideig halasztgattam. Megint haragszom a múltbéli énemre, hogy eddig ettől a csodától megfosztottam magam.

Mert vannak azok a könyvek, amikről már azelőtt tudod, hogy szeretni fogod, mielőtt kézbe vennéd, és elkezdenéd olvasni. Én így voltam ezzel a könyvvel. 1920-as évek New York, rejtélyes gyilkosságok, rémisztő szellemek, fantasztikus karakterek, jóslatok, képességek és álmok. Nekem ennél nem kell több. Már az első fejezetekben megfogott a könyv hangulata, szerintem Libba fantasztikusan ír, és a fordítók is remek munkát végeztek!

Hatalmas könyv a maga kb. 650 oldalával, de egyszer sem unatkoztam az olvasása közben, és egyáltalán nem tűnt ilyen hosszúnak. Tetszett ez a világ, tetszett, hogy több szálon futott a történet, tetszett, hogy ennyi karakter volt. A nyomozás is nagyon okosan volt kitalálva, és néhol igazán rémisztő volt a történet.

Evie, Sam, Will, Memphis, Theta és Henry lettek a kedvenceim, bár remélem utóbbi kettő többet fog szerepelni a következő részben, mert még sok minden homályos velük kapcsolatban. Sajnos Jericho-t nem sikerült annyira megkedvelnem, pedig nagyon próbáltam!

Még jó, hogy előre beszereztem a második részt, ezek után biztos, hogy még mostanság nekikezdek!

5 hozzászólás
Orsi999>!
Libba Bray: The Diviners – A Látók

Amikor a könyvtárban megláttam a könyv borítóját rögtön tudtam, hogy én ezt el akarom olvasni. Mivel nagyon tetszik a borító és sokkal szebb, mint az eredeti.
Nagyon ritkán van olyan, hogy nem olvasok utána egy könyvnek, így lehet, hogy pont ez volt az oka annak, hogy csalódtam ebben a könyvben.
Szinte a könyv feléig azon gondolkodtam, hogy félbehagyom ezt a könyvet, de végül adtam neki még egy esélyt. Ezután is még egy kicsit unalmas volt, de amikor elkezdődött a nyomozás akkor egy kicsit izgalmasabb lett a történet. Néha eléggé zavaros volt a cselekmény és csak kapkodtam a fejemet, mert nem értettem semmit se.
Nagyon tetszett Evie képessége, de olvastam már egy hasonló könyvet, amiben a főszereplő lánynak ugyan ez volt a képessége. Maga Evie személyisége már kevésbé tetszett, szinte már idegesített.

2 hozzászólás
cintiatekla P>!
Libba Bray: The Diviners – A Látók

Azta, mennyire nagyon jó, hogy miért is ne?-alapon megrendeltem, mert micsoda remek élmény volt! Dzsesszkorszak, misztikum, természetfeletti – na és egy jó nagy adag borzongás. Sok helyen tulajdonképpen totálisan kész voltam az izgalmaktól, szóval határozottan nem egy Vörös pöttyös besorolású könyv, de ettől függetlenül kincsre leltem (mert tetszett a műfaj).

A fekete leves pedig hogy magyarul befejezetlen a sorozat, ó magasságos, pedig azt hiszem új kedvencre leltem :(

cicus61 P>!
Libba Bray: The Diviners – A Látók

Hát, szenvedtem rendesen mire elolvastam. Megint bejött, hogy a kevesebb, több lett volna. Rengeteg felesleges szöveg, és leírás. Én is szeretem a régi időkben játszódó történeteket és egyik kedvencem a 20-30-as évek, sok jó könyvet olvastam már ebből az időből. A történet itt sem lenne rossz, sok rejtély, gyilkosság és misztikum, de már a misztikum is túlzás volt. Néha fogalmam sem volt, miről is olvasok, annyira összezavarodtam. Szereplőket sem kedveltem, Evie nagyon idegesített a folytonos „azt csinálok, amit akarok, úgysem szól senki” stílusával. A többiekről nem is tudok mit írni, annyira érdektelenek voltak.

Roni_olvas>!
Libba Bray: The Diviners – A Látók

Libba Bray regénye igen monumentális mű. Nem csak terjedelme miatt gondolom ezt, hanem azért is, mert egy igen széles témát ölel át, komplikált és igen összetett karakterekkel, kisebb epizódokkal, történetekkel melyek egy összefogó, nagyobb egész apró mozzanatait jelentik csupán. Csakúgy, mint maga ez az első kötet is.

A könyv tökéletes és igen átfogó képet ad a 20-as évek Amerikájáról, a szesztilalom, a jazz, a korabeli viselet, zenék és táncrevük világáról. Emellett megismerünk egy igen rejtélyes és misztikus, sőt egyenesen kísérteties másik világot is: egy fanatikus, kegyetlen vallási irányzatot, és azok háttértörténetét, egyenesen az életre kelt gonoszt. Egy gyilkost, aki sorban szedi áldozatát, egy ősi legenda útmutatóját követve. Ez a krimibe csapó szál igen izgalmas és érdekes vonulatot ad a történetnek, lapról lapra rakjuk össze a kirakós darabkáit, miközben végig körbevesz minket egyfajta rémisztő, hátborzongató légkör

Libba Bray könyve nem egyszerűen egy fantasy, legalább annyira történelmi regény, krimi és családregény. Számos érdekességet és izgalmat rejt minden sora, karakterei sziporkázók, egyediek, hangulata kísérteties és félelmetes.

Ne rémisszen meg Titeket az oldalak sokasága, észre sem veszitek, már el is fogytak a lapok!

Bővebben a linkeknél!

2 hozzászólás
Vicky3>!
Libba Bray: The Diviners – A Látók

Azok az 1920-as évek! *ábrándos sóhaj*
Valami egészen megmagyarázhatatlan bűbájjal hatottak rám mindig is a 20-as években játszódó történetek, már egész kicsi korom óta elbűvölve figyeltem a gyöngysorokba és prémekbe bújt, bubifrizurás flapper lányokat, a szesztilalom elől bujkáló titkos partikat és a new yorki maffiaküzdelmeket a háttérben. Na és ne feledkezzünk meg, a mindezt átlengő amerikai szabadság szelleméről (Itt bármi és bárki lehetsz) – bármekkora hazugság is. Legnagyobb örömömre, ezt a hangulatot nagyon jól sikerült a regénynek fülön csípnie és berántania engem is ebbe a misztikus new yorki kalandba. Hiteles, korabeli személyek, helyszínek, események, világszemlélet, sőt nem utolsó sorban hirdetések teszik színessé a korrajzát ennek az időszaknak, ami a megismerésben segített. (Tudjátok, ahogy a Leányrablás Budapesten az ezredfordulós Budapestet bemutatta).

Bővebben: https://three-points-of-view.blogspot.hu/2018/04/20s-mi…

Dyus33 P>!
Libba Bray: The Diviners – A Látók

Olyan hosszú ez a könyv, és oly sok az ismétlés benne, hogy a felére már nem is emlékszem :) Annyi a szereplő, mint csillag az égen, és kb. 3 volt lényeges, de gondolom ez a folytatásokban majd kialakul. Nos, a nyomozás érdekes volt. A megismert látók képességeire alig derült fény, de biztos ez is majd később… Néhol kusza volt, néhol túlmagyarázott, mégis volt egy bája, ami miatt jól csúszott. Még nem tudom, folytatom-e…

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2014
662 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633739310 · Fordította: Benedek Dorottya
1 hozzászólás
Edina_Varga>!
Libba Bray: The Diviners – A Látók

Megszenvedtem vele. Több, mint 600 oldal, amiből kb. 200 volt lényeges. A többi csak sallang, felesleges szócséplés. Mint mikor feleletnél a diák, adja a sódert, körülírja még a körítést is, mert fogalma sincs a lényegről.
Rendben vam, hogy Evie flapper, de miért ez viszi a hangsúlyt, miért kell Evieből alkoholistát csinálni? Csak elveszi az ember kedvét az olvasástól.
Will a maga titokzatosságával nagyon nem való arra a feladatra, amivel megbízta a testvére. Miszerint nevelje meg kicsit a kicsapongó unokahúgát. Még a természetfeletti képességével sem tud mit kezdeni, pedig biztos nagyobb, több tudás van a hátterében, de valami visszatartja és ez is, mivel semmiről nem tudunk meg semmi konkrétat eléggé zavaró.
Számomra Theta sem volt szimpatikus szereplő, a feltörekvő revütáncosnőcske. Titkokkal körülvéve.
Mindent felvezetett Libba még sem merült el semmiben a nyomozáson kívül. Az legalább érdekes és izgalmas volt.

HoneyBunny>!
Libba Bray: The Diviners – A Látók

Hát ez is megtörtént! Vörös kis folt esett a becsületemen :) Elolvastam életem első vöröspöttyös regényét. Azért kíméletesen bántam magammal a választásnál, és nem ugrottam fejest egy tinivámpír románcba, így nagyon kellemes csalódásban volt részem. Igazából azért kukkantottam bele, mert nagyon kíváncsi voltam, hogy mit tud egy ilyen történet a 20-as években, és egyszer csak be lettem szippantva!
Természetesen van benne csacska főhősnő, aki very funny, de ezt itt simán a flapper stílus számlájára tudtam írni.
Természetesen vannak benne szuper képességek, de olyan képregényesen (mittomén fantasztikus négyes, hellboy, mindenkinek más képesség álljunk össze egy fasza kis bandává jelleggel).
Természetesen tele van klisékkel, mind horror, mind misztikus szakterületen, de hangulatosan, könnyeden, és legyünk őszinték ezt egyeseknek (Gaiman nagyúr pölö) nem csak elnézzük, hanem még meg is köszönjük!
Természetesen trilógia, tehát jobb esetben várhatok egy csomót, mire folytathatom, ezt a remek kis kikapcsolódást, rosszabb esetben pedig rájön a könyvmolyképző, hogy ez mégsem tartozik annyira a zsáner könyveik közé, és jól abba hagyják.
(Egyébként a könyvön felbuzdulva elkezdtem a szerzőnő Rettentő gyönyörűségét, majd a felénél egy hümmentéssel szépen félretettem. Az sokkal inkább a tipikus ifjúsági misztikus izé és jót tett az írónak a több mint tíz év korosodás!)

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

SMesi P>!

– Az édesanyád és én nem támogatjuk az ivászatot. Hát nem hallottál a Tizennyolcadik módosításról?
– A szesztilalomról? Amikor csak tudok, iszom az egészségére.

19. oldal, Evie O'Neill, Zenith, Ohio

Kapcsolódó szócikkek: Evie O'Neill
vargafanni>!

Mabel intett a pincérnek.
– Kérhetnék egy Sloe Gin Fizzt gin nélkül?
– Abban meg mi a pláne, kisasszony? – kérdezte a pincér.
– A holnap reggel – válaszolta Mabel.

296. oldal, A Hotsy Totsy

Kapcsolódó szócikkek: Mabel Rose
vgabi >!

– Az iskoládban nem tanították meg neked, hogyan állj neki a kutatásnak?
– Nem. De el tudom szavalni a The Battle Hymn of the Republicot, miközben martinikat keverek.
– Siratom a jövőt.
– Onnan jön a martini.

380. oldal, Megidézheti az ördögöt

Kapcsolódó szócikkek: Evie O'Neill · Will Fitzgerald
VNoémi>!

– Megosztok veled valami bizalmasat az üggyel kapcsolatban. De meg kell esküdnöd James király Bibliájára…
– Ateista vagyok.
– Meg kell esküdnöd az ateista Bibliára, hogy nem árulod el senkinek.
– Nincs olyan, hogy ateista Biblia.
– Akkor majd írunk egyet.

438. oldal, Knowles' End

Kapcsolódó szócikkek: Evie O'Neill · Mabel Rose
Cheril>!

– Az emberek hajlamosak azt hinni, hogy a gyűlölet a legveszélyesebb érzelem. De a szeretet éppoly veszélyes – magyarázta Will.

526. oldal, A Borneói Vadember

Kapcsolódó szócikkek: Will Fitzgerald
Cheril>!

– Úgyhogy hátba lőttem a férfit – szólt Jericho, Evie-t tesztelve.
– Érdekes – felelte Evie anélkül, hogy felnézett volna.
– És azután levágtam a fejét, amit most az ágyam alatt tartok.
– Persze – mormolta Evie.
(…)
– Mit mondtam az előbb?
Evie üres tekintettel bámult rá.
– Nos, bármi volt is az, biztos nagyon, nagyon értelmes volt.
– Azt mondtam, hogy hátba lőttem egy férfit, és levágtam a fejét.
– Biztosan megérdemelte.

396-397. oldal, Egy szörnyű döntés

Kapcsolódó szócikkek: Evie O'Neill · Jericho Jones
Cheril>!

– Csak azt akartam, hogy tudd, pár napra lelépek innen – folytatta.
– Feketébe bújok, és egész éjszaka siratlak.

622. oldal, A közelgő vihar

Kapcsolódó szócikkek: Evie O'Neill · Sam Lloyd
hinodranzer>!

– Amikor egyeseknek a világ túl gyorsan halad előre, megpróbálnak minket visszahúzni a félelmeikkel.

551. oldal - Brethren

Kapcsolódó szócikkek: Will Fitzgerald
SMesi P>!

– Annyira leégtem, hogy át kellett ugranom a korláton, hogy felszállhassak a vonatra. Hívhatja a zsarukat, ha akarja. Valójában kicsit sem hibáztatnám érte. De olyan őszintén mondom, mint egy szenátor, hogy én találtam meg az eltulajdonított értékét, uram. Remélem, ez számít valamit.
– Úgy hallottam, a Sing Singben elég jó a koszt – morogta Evie. – Napi háromszori étkezés.
– Evangeline – sóhajtotta Will. – A könyörületességet otthonról hozzuk.
– Ahogy az elmebajt is.

175-176. oldal /Az örök visszatérés/

Kapcsolódó szócikkek: Evie O'Neill · Sam Lloyd · Sing Sing · Will Fitzgerald
Cheril>!

– Hogy lehet egy vallást létrehozni? – kérdezte Evie.
Will ránézett szemüvege felett.
– Csak így szólsz: „Isten a következőket mondta nekem”, és aztán várod, hogy az emberek feliratkozzanak.

169-170. oldal, Az örök visszatérés

Kapcsolódó szócikkek: Evie O'Neill · Will Fitzgerald

A sorozat következő kötete

A Látók sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Dan Wells: Az ördög egyetlen barátja
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Madeleine Roux: Sanctum – A rejtélyes társulat
Justin Cronin: A tükrök városa
Stephen King: Éjszakai műszak
Anne Rice: Interjú a vámpírral
Stephen King (Richard Bachman): A rendcsinálók
Stephen King – Peter Straub: A fekete ház
Stephen King: A Setét Torony – A hármak elhívatása
Christine Lynn Herman: Az elemésztő homály