Lázadó ​angyalok (Gemma Doyle-történetek 2.) 325 csillagozás

Libba Bray: Lázadó angyalok

Gemma ​Doyle alig várja, hogy elutazzon a Spence Akadémiáról a karácsonyi szünetre, a barátnőivel töltse az időt Londonban, elegáns bálokra járjon, és ami már nem akkora mulatság, a betegeskedő apját ápolja. Miközben az 1896-os év szilveszterére készül, egy jóképű fiatalember, Lord Denby szeme akad meg Gemmán, vagy csak úgy tűnik? Mégis, a nagyvárosi forgatagban is egyre erőteljesebbek Gemma látomásai három fehérbe öltözött lányról, akikkel valami szörnyűség történt, amit csak a birodalmak tudnak megmagyarázni. Ellenállhatatlan a csábítás, és nemsokára Gemma, Felicity és Ann pillangóvá varázsolják a virágokat a birodalmak igéző világában, ahova csak Gemma révén juthatnak el. A lányok nagy örömére szeretett Pippájuk is itt várja őket, hogy teljessé tegye baráti körüket. De a birodalmakon belül és kívül is viharfelhők gyűlnek. Ismét megjelenik a rejtélyes Kartik, és meghagyja Gemmának, hogy meg kell keresnie a Templomot, és meg kell kötnie a varázslatot, különben rettenetes csapás… (tovább)

Eredeti mű: Libba Bray: Rebel Angels

Eredeti megjelenés éve: 2005

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2012
508 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632450704 · Fordította: Szűr-Szabó Katalin
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2009
508 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632450704 · Fordította: Szűr-Szabó Katalin

Enciklopédia 13

Szereplők népszerűség szerint

Sherlock Holmes · Gemma Doyle · Kartik · Felicity Worthington · Ann Bradshaw · John Doyle · Mrs. Lillian Nightwing · Simon Middleton · Thomas Henry Doyle

Helyszínek népszerűség szerint

London


Kedvencelte 66

Most olvassa 18

Várólistára tette 166

Kívánságlistára tette 111

Kölcsönkérné 5


Kiemelt értékelések

>!
Nikolett0907 P
Libba Bray: Lázadó angyalok

Még mindig nagyon jó a történet, a vége pedig kikészített.

2 hozzászólás
>!
Violet_Finch_PMónika
Libba Bray: Lázadó angyalok

Már most tudom,hogy ez a sorozat kedvenc lesz. Nagyon tetszett ez a része. Az eleje nagyon nehezen indult,de szerencsére nem adtam fel és kaptam egy elég izgalmas sztorit.
Először is az állam esett le,akkor amikor megtudtam ki Kirké. Nagyon nagyon ravasz…..
Felicityt nagyon nem kedvelem. Hiába ami vele történt és a végén még kezd normális is lenni,akkor se szerettem meg. Kiváncsi leszek miket fog csinálni a befejező részben.

Gemma egy kicsit nagyon eltévedt. :D
Hihetetlen hogy szinte a könyv végéig tévesen ítélt meg embereket. Pedig ott volt a jel végig , de még én se tudtam megfejteni tökéletesen.
Örülök,hogy helyén volt az esze a végén.
Katrik…..Hmm még most se tudunk meg sokat róla. Nem lopta be a szívembe magát. Mégha alakul is valami szépen lassan Gemmával.
Ann ohhh Ann miért vagy olyan muja????????????
Jöhet a harmadik rész :D
Kiváncsi vagyom mi lesz még ebből. :)

>!
bartok_brigitta P
Libba Bray: Lázadó angyalok

Részben a korszak vitt rá, hogy tovább olvassam a sorozatot – és végül is tetszett, ahogy Libba Bray visszaadja ezen időszak hangulatát és az is, ahogyan finoman megfűszerezi mágiával az egészet. Mégis hiányzik valami. Valami számomra megfogalmazhatatlan; Ismeritek azt az érzést, amikor ott van valami a nyelvetek hegyén, de bármennyire is igyekeztek kimondani, valahogy nem sikerül?
A próza hozta az előző kötet szintjét, a körítés könnyű és szórakoztató volt, bár maga a történet egy kicsit nehezen indult be. A regény magán viseli az előző kötet gyermekbetegségeit, de a szereplők itt már egy árnyalattal kidolgozottabbnak tűnnek, és kevésbé butának.
Gemma még mindig nem a kedvenc mesélőm, a barátnői még mindig felettébb bosszantó teremtések, de már kezdtek agyat növeszteni, ami mindenképpen jó pontként írható fel a számlájukra. A mellékszereplők közül sem találtam nagy kedvenceket, Simon és Tom nekem nagyon sekélyesek, Katrik alig szerepelt, a felnőttek pedig annyira el vannak foglalva a saját kínjaikkal és jó hírükkel, hogy egyszerűen megvakultak. Sem a Rend, sem a Raksana újonnan felbukkant tagjai nem hoztak lázba.
Nagyon élveztem a bálokat, a látogatásokat és London felfedezését. Maga a nyomozás is nagyon izgalmas volt, viszont a birodalmakat gyerekesnek, túl rózsaszínnek éreztem – sőt, mintha innen-onnan összecsipkedett elemeket tartalmazott volna, ami miatt képtelen voltam nem szúrós szemmel nézni rá. Hiányzott a rendes kidolgozás, és az egyedi ötletek.
Be fogom fejezni a sorozatot, ha már eddig eljutottam, de már látom, hogy nincs esélye arra, hogy a kedvenceim közé küzdje magát.

>!
Vhrai P
Libba Bray: Lázadó angyalok

Nem volt rossz a folytatás, de a regény nagy részét a szereplők társadalmi élete tette ki. A fantasy szál egészen a háttérbe szorult. Ilyen formában én kicsit untam. Ennek ellenére azért tartogat az írónő meglepetéseket!

Bővebben: http://libellum.blog.hu/2017/07/25/libba_bray_lazado_an…

>!
Orsi_olvas
Libba Bray: Lázadó angyalok

Ez a rész már jobban tetszett, mint az előző. Több a cselekmény, több a varázslat, több a megdöbbentő fordulat.
Tetszett a birodalmak világa, a Gemma és Kartik között kialakuló kapocs. Gemma barátnőit továbbra sem tudtam megkedvelni, szerintem ha az embernek ilyen baártai vannak, ellenségek már nem is nagyon kellenek. Voltak fordulatok, amiket előre láttam, ilyen volt például a Gemma édesanyjával kapcsolatos felfedezés, de voltak amik rendesen ledöbbentettek, például, hogy kicsoda Kirké.
A könyvnek nagyon erős oldala az atmoszféra teremtés. A viktoriánus, kísértetjárta hangulat, a bálok, a sötét folyosók, a titkos erdei találkák – egyszerűen úgy éreztem én is ott vagyok a könyvben, Gemma oldalán állva látom az eseményeket.
Nem mondom, hogy kedvenc lesz a sorozat, mert vannak hibái azért, de nagyon élvezetes olvasmány.

>!
Maria_pillowbook P
Libba Bray: Lázadó angyalok

Az első kötet amit olvastam a sorozatból és határozottan állíthatom, a többi része is sorra fog kerülni. A kor amiben íródott, számomra nagyon megnyerő volt. Az írónő csodásan írt, élveztem sorait. A világ amit felépített, néhol megijesztett. Fantáziában nem volt szegény, teljesen elvarázsolt. Ha az ember lánya a kezébe veszi, nem fog unatkozni. Romantikából sincs hiány, de éppen annyi, amennyit a történet megkíván. Alig várom, hogy az első és a harmadik részéhez is eljussak…

4 hozzászólás
>!
dottya
Libba Bray: Lázadó angyalok

Nagyon nehezen indult be, és sokszor untam. Gemma barátnői pedig szörnyen idegesítőek!
Valamint, ami még nagyon szúrta a szemem: mióta mondják a viktoriánus korban élő hölgyek azt hogy IZÉ?!
Ettől függetlenül nem volt rossz, olyan… egyszerolvasós.

>!
dogwhisperer
Libba Bray: Lázadó angyalok

Kicsit hosszúra nyúlt az olvasás, vagyis igazából 4 nap alatt elolvastam, de az eleje olyan lassan indult, hogy majd két hónapot várt a befejezésre.
Ez a kötet is – hasonlóan az elsőhöz – magával ragad, elvarázsol. Egy olyan világot ismerünk meg, ahol a jó nem mindig győz és nem minden úgy történik, ahogyan történnie kell. Fantasy köntösbe csomagolt horror, ami a viktoriánus korban játszódik. Kell ennél több?
Izgatottan várom, hogy a befejező részt is a kezembe vehessem.

>!
Timi0320
Libba Bray: Lázadó angyalok

Ez a rész sokkal jobban tetszett mint az első.
Nem csak azért mert a történet izgalmasabb lett, hanem mert kiszakadtunk a Spence Akadémiáról, és London forgalmas utcáin találtuk magunkat. Jót tett ez a környezet változás a könyvnek.
A lányokkal viszont nem tett jót. Az első rész után azt hittem, hogy túlléptek a folyamatos féltékenykedésen, és sértődéseken, de sajnos nem ezt tapasztaltam, és ez elszomorított. A történtek után érettebb viselkedést vártam volna tőlük. Ez picit zavart. Gemma nem elég határozott, mindig hagyja magát befolyásolni a lányok által, pedig ismeri őket, és ez picit érthetetlen számomra, de talán a harmadik részben már valóban megtörténik amire várok.
A történet egyébként jó volt, sok izgalmas dolog történt benne, és több új szereplőt is megismerhettünk.
Várom a folytatást, biztos izgalmas lesz.

>!
gabcsika1
Libba Bray: Lázadó angyalok

Hozta az előző kötet szintjét, könnyű és szórakoztató volt.
Nagyon élveztem a bálokat, a látogatásokat és London felfedezését. A Templom utáni nyomozás és nagyon izgalmas volt, viszont a birodalmakat még gyerekesebbnek éreztem, mint az előző könyvben. Talán nincs elég kidolgozva, vagy olcsó dolog kentaurokat és sziréneket belerakni, hogy színesítse, de tényleg nem tudom, hogy miért nem tetszik.
Kirké viszont meglepett, és a fináléval is meg voltam elégedve.


Népszerű idézetek

>!
Cheril

– Jó lesz vele vigyázni! – int Kartik.
(…)
– Tudok én vigyázni magamra – jelentem ki. Fürgén sarkon fordulok, és a falba vágom a homlokomat.

221. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Gemma Doyle · Kartik
1 hozzászólás
>!
Lady_Hope I

És én vagyok a remény, Lady Hope. Folyton így szólított.

254. oldal

1 hozzászólás
>!
Maria_pillowbook P

Felicity és Ann szemében a birodalmakba jutás eszköze vagyok.
Nagymamának olyasvalaki, akit alakítani kell.
Tom szemében a húg, akit el kell viselni.
Apának jó kislány, akit mindig csak egy lépés választ el attól, hogy csalódást okozzon.
Simon számára egy megfejtésre váró rejtély.
Kartik számára végrehajtandó feladat.
A tükörképem visszanéz rám, és bemutatásra vár.
Szervusz, te tükörben látható lány! Gemma Doyle a neved, de fogalmam sincs, valójában
ki vagy.

>!
Róka P

Meg kell tanulnunk kiiktatni a kellemetlen gondolatokat, és sohasem foglalkozni velük. Máskülönben életünk végéig azt kiáltoznánk, hogy „Miért?”, telesírnánk a zsebkendőnket, és semmire sem jutnánk.

86. oldal

>!
Sund3lion I

Néha azt keressük, aminek a megtalálására még nem állunk készen.

309. oldal

>!
Cserii

– Nem tudom, hol kezdjem, lehetetlen vállalkozásnak tűnik. Meg kell találnom valamit, ami mintha nem is létezne, s az egyetlen kapcsolópont egy elmebeteg, aki a Bedlamben él, és csak azt hajtogatja, hogy maradjak az ösvényen, kövessem az ösvényt. Boldogan maradnék azon az istenverte ösvényen, ha tudnám, hol van!
Kartik megdöbben. Későn ébredek rá, hogy káromkodtam.
– Jaj, szörnyen restellem! – borzadok el.
– Azt jól teszi, a fenébe is! – és hangos hahotára fakad.

289. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Gemma Doyle · Kartik
>!
Cheril

– Nem teszek ilyet, ha tudom, hogy közvetlenül mögöttem áll.
– Tudod, hogy Mrs. Nightwing olyan, mint Isten: mindenütt jelen van, egyszerre.

23. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Mrs. Lillian Nightwing
>!
Lady_Hope I

Nyújts reményt az Érinthetetleneknek, mert arra van szükségük. Lady Hope. Én vagyok a remény. Én vagyok a remény.

249. oldal

>!
Röfipingvin MP

Átnyújtja a névjegykártyáját.
– A Baker Streeten bérelek lakást. Holnap egész nap otthon leszek, ígérje meg, hogy eljön!

Kapcsolódó szócikkek: 221B Baker Street, London · London · Sherlock Holmes
1 hozzászólás
>!
lizke

[…] a boszorkány vérszemet kap. s egy darab tortát töm Jancsi szájába…
A boszorkány a kezeit dörzsöli, s bevallja ördögi tervét: felhizlalja a gyerekeket, és megsüti őket a nagy kemencében. Mindenki összeborzong, én pedig eltűnödöm, milyen gyermekkoruk lehetett a Grimm testvéreknek..[…]

[p.61.] Szeged: Könyvmolyképző (2009)

6 hozzászólás

A sorozat következő kötete

Gemma Doyle-történetek sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Gail Carriger: Szívtelen
Charlie N. Holmberg: A papírmágus
Alexandra Bracken: Sötét elmék
Ransom Riggs: Üresek városa
Mary Robinette Kowal: Sosemvolt nyár
Imre Viktória Anna: A tébolyult doktor
Kiki Hamilton: Tündérgyűrű
Stephen King – Owen King: Csipkerózsikák
Francesca Haig: A tűz gyermekei
Dan Wells: Nem akarlak megölni