The ​Husband's Secret 22 csillagozás

Liane Moriarty: The Husband's Secret Liane Moriarty: The Husband's Secret Liane Moriarty: The Husband's Secret Liane Moriarty: The Husband's Secret Liane Moriarty: The Husband's Secret Liane Moriarty: The Husband's Secret Liane Moriarty: The Husband's Secret Liane Moriarty: The Husband's Secret Liane Moriarty: The Husband's Secret

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Your husband writes a letter to be opened after his death. Do you read it?

My Darling Cecilia
If you're reading this, then I've died . . .

Imagine your husband wrote you a letter, to be opened after his death. Imagine, too, that the letter contains his deepest, darkest secret – something so terrible it would destroy not just the life you built together, but the lives of others too. Imagine, then, that you stumble across that letter while your husband is still very much alive . . .

Cecilia Fitzpatrick achieved it all – she's an incredibly successful business woman, a pillar of her small community and a devoted wife and mother. Her life is as orderly and spotless as her home. But that letter is about to change everything, and not just for her: Rachel and Tess barely know Cecilia – or each other – but they too are about to feel the earth-shattering repercussions of her husband's devastating secret.

Eredeti megjelenés éve: 2013

>!
Berkley, United States, 2017
446 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780425267721
>!
Berkley, New York, 2017
496 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780451490049
>!
Pan Macmillan Australia, Ausztrália, 2015
416 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781742613949

4 további kiadás


Most olvassa 1

Várólistára tette 11

Kívánságlistára tette 6


Kiemelt értékelések

Izolda P>!
Liane Moriarty: The Husband's Secret

Húúú, ez de nagyon jó volt!
Remek konfliktusok, izgalmasan megírva, a feszültség szépen épül fel, szívszorítóan emberi a vége. De azért spoiler
Köszi, @BZsofi! :)

>!
Penguin, London, 2013
406 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781405911665
2 hozzászólás
BZsofi P>!
Liane Moriarty: The Husband's Secret

Valószínűleg többször és bátrabban kellene csak és kizárólag borító alapján könyvet választani, mert most ez is egy telitalálat volt. Három különböző korú nő, különböző élethelyzetek, különböző problémák. Egyiküknek talán nagyobb, mint a többieknek, hiszen szembesül a férje majd' 30 éves titkával, ami mindenki életét megváltoztatja.
Ebben az évben eddig 3 könyvet fejeztem be, egy novelláskötetet és még egy regényt. A Fannie Flagg: Sült zöld paradicsom és a The Husband's Secret alapján lehet, hogy ez az év a női sorsok éve lesz nálam? (spoiler)
A nyelvezete viszonylag egyszerű volt, de igényes, lubickoltam az idiomákban és az érzékletes hasonlatokban.
Még fogok Moriarty-könyvet olvasni.

>!
Penguin, London, 2013
406 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781405911665
4 hozzászólás
szakriszt P>!
Liane Moriarty: The Husband's Secret

Nagyon tetszett ez a könyv, éjszakába nyúlóan olvastam, aztán a végét többször újraolvastam. De ez nem újdonság a Moriartyval való kapcsolatomban. spoiler Abban egyetértek a szerzővel, hogy vannak olyan dolgok, titkok, amik nem baj, ha titkok maradnak, bár spoiler

Szamღca>!
Liane Moriarty: The Husband's Secret

Haaat nagy gondban vagyok az ertekelessel….. Sajnos a kapcsolatom nem ugy kezdodott a konyvvel ahogy kellett volna.
1. Talan ezt a konyvet vartam a legjobban az idei olvasmanyterveim kozul. Nagyon (tul) magasra tettem a lecet….
2. Engem a fulszoveg nagyon megtevesztett…. majdnem egyfajta thrillerre szamitottam tele rejtellyel…. es vegulis kaptam harom no osszefonodott lelki tusajat ami nem jelenti az hogy rossz, mert ettol meg lehetett volna jobb is mint amit vartam (3 tortenet egy helyett) de nekem nem lett az… pedig szeretem az olyan tipusu torteneteket is….

Raadasul valahogy a szereplok tavol maradtak tolem….. nem igazan tudtam veluk egyutterezni…. olvastam, sajnaltam oket de az egesz nekem sok esetben hihetetlen volt….a reakciok; a szereplok viselkedese sokszor nem volt eletszeru….

De ennek ellenere azt mondom, nem volt rossz konyv…. csak valahogy velem nem talalta meg a kozos hangot…. ami siman lehet akar azert is, mert neha ugy erzem mintha egyfajta olvasasi valsagom lenne….
Igazan sajnalom, hogy igy alakult…. :((((

Nazgul>!
Liane Moriarty: The Husband's Secret

This book was so amazing and it's truly unputdownable. I can highly recommend it. It caught my attention in a bookstore in Dublin 's fair city but I can praise myself for buying it. I really like the cover image, though.

>!
Penguin, London, 2013
406 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781405911665
BallaNóci>!
Liane Moriarty: The Husband's Secret

Nem gondoltam, hogy ez a könyv ennyire jó.
Hihetetlen. Sok mindent el tudtam volna képzelni erről a könyvről, de ezt nem.
Nagyon szépen van felépítve a cselekmény. A külön szálak ahogy összefutnak…
Rachelt nagyon sajnálom, hogy ennyire felemésztette a gyász. De legalább a végére meg tudta az igazat.
Tesst nem teljesen tudom megèrteni. Azt hittem, hogy spoiler választja. Így nekem a végkifejlet nagyon erőltetett lett.
John-Paul és Cecilia része a legdurvább… Sok mindenre gondoltam a levél kapcsán, csak erre nem.
Kicsit nehéz volt néha az írónőt követni, olykor elkalandozott, legalábbis szerintem. De összességében örülök, hogy elolvastam. :)

kicsi_Coco P>!
Liane Moriarty: The Husband's Secret

Olvasás közben végig olyan érzésem volt, mintha a Big Little Liest nézném, aztán (nem meglepődve) rájöttem, hogy az írónő írta azt a könyvet is.

Kissé szkeptikusan álltam neki, mert láttam, hogy spoiler Aztán a nagy titkot tulajdonképpen egész hamar kitaláltam így az nem tartotta már fogva a figyelmem. Onnantól már csak haladtam az árral, vártam, hogy mit hoznak ki a sztoriból, mert egyébként meg tök olvasmányos volt végig, egyáltalán nem unalmas. Amúgy is szeretem a több főszereplős könyveket.

Bár elsöprő izgalmak azért nem voltak benne, nagyon jól megírt cselekményről van szó. Amikor olvastam, hogy sok benne a belső vívódás, monológ, kicsit féltem, nem szeretem a nagyon monologizáló könyveket, viszont tényleg olyan jó gondolatokat ültetett a szereplők fejébe az írónő, ami az átlagember agyában is megfordul.

Az utolsó fejezet meg talán az egyik legyjobb volt, amit valaha olvastam, szinte pörögtek a szemem előtt a képkockák, nagyon hatásos volt.
Alig várom, hogy egy másik könyvét is elolvassam az írónőnek, csak most már tudom, mire számítsak… ne thrillerre :)

rabbit_republic>!
Liane Moriarty: The Husband's Secret

Ez az író nagyon jó belső monológokat tud írni, nagyon-nagyon szórakoztató belelátni a főbb szereplők fejébe minden könyvében, vicces és emberi. Ez viszont kicsit gyengébben sikerült, mint a többi amit olvastam tőle. A nagy csattanó már kilométerekre látszik, a vége meg teljesen össze van csapva, az epilógusban pedig még bedob egy csomó nagy leleplezést ami szerintem bénán sikerült. Olvasok még tőle az biztos, de ezt a könyvet nem ajánlanám senkinek.

Ana>!
Liane Moriarty: The Husband's Secret

Ez a könyv is letehetetlen, mint általában Liane Moriarty könyvei. Izgalmas, fordulatos, váratlan. Olvassátok el. :)

szangi P>!
Liane Moriarty: The Husband's Secret

Szeretem a -mi lett volna ha- kitekintéseket, volt belőle pár itt, talán pont azért mert az életben ilyen sosincs, pedig néha érdekelne :D Szerintem nagyon jól írja le a szereplők belső vívódásait, viszont nem az erőssége a karakterek közti kapcsolatok ábrázolása… És az összes gyerek mintha csak kellék lenne benne, Liamnak pl semmi személyisége nem volt. spoiler


Népszerű idézetek

BZsofi P>!

Tess smiled at her. She couldn't help it. It was like the way you automatically say thank you to a police officer who is handing you a speeding ticket you don't want and can't afford.

320. oldal (Penguin Books, 2013)

2 hozzászólás
BZsofi P>!

Falling in love was easy. Anyone could fall. It was holding on that was tricky.

368. oldal (Penguin Books, 2013)

BZsofi P>!

She always pretended to herself that she didn't let Lauren [her daughter-in-law] help because she was trying to be the perfect mother-in-law, but really, when you didn't let a woman help, it was a way of keeping her at a distance, of letting her know that she wasn't family of saying, 'I don't like you enough to let you into my kitchen.'

317-318. oldal (Penguin Books, 2013)

1 hozzászólás
BZsofi P>!

What's that old saying? „A son is a son until he takes him a wife, a daughter is a daughter for all of her life.”

283. oldal (Penguin Books, 2013)

BZsofi P>!

She learned that [just to sit and wait] with her daughters. Don't say a word. Don't ask a question. Give them enough time and they'd finally tell you what was on their mind. It was like fishing. It took silence and patience.

10. oldal (Penguin Books, 2013)

BZsofi P>!

She was a far better mother when she had an audience.

17. oldal (Penguin Books, 2013)

BZsofi P>!

He [Will, Tess's husband] loved Tess, presumably he did, but right now he was in love with Felicity, and everyone knew which was the more powerful feeling. It wasn't a fair fight. It was why marriages fell apart. It was why, if you valued your marriage, you kept a barricade around yourself and your feelings and your thoughts. You didn't let your eyes linger. You didn't stay for the second drink. You kept the flirting safe. You just didn't go there. At some point Will had made a choice to look at Felicity with the eyes of a single man. That was the moment, he betrayed Tess.

325. oldal (Penguin Books, 2013)

Izolda P>!

When they got to Berlin, they found tourists lined along the Wall, trying to chip off pieces as souvenirs, using keys, rocks, anything they could find. The Wall was like the giant carcass of a dragon that had once terrorised the city, and the tourists were crows pecking away at its remains.

12. oldal

BZsofi P>!

Dishwater-grey morning light flooded through their bedroom windows.

302. oldal (Penguin Books, 2013)

BZsofi P>!

Jewellery and clothes for Isabel and Polly. A piece of the Berlin Wall for Esther.

12. oldal (Penguin Books, 2013)

2 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Colleen Hoover: Verity (angol)
Sabine Durrant: Remember Me This Way
Ashley Audrain: The Push
J. P. Delaney: The Girl Before
Ker Dukey – K. Webster: Pretty Lost Dolls
Jennifer Lynn Barnes: The Inheritance Games
J. A. Redmerski: Killing Sarai
Celeste Ng: Everything I Never Told You
Helen FitzGerald: The Cry
Diane Setterfield: The Thirteenth Tale