Kilenc ​idegen 132 csillagozás

Liane Moriarty: Kilenc idegen

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Kilenc ember a legkülönfélébb okoknál fogva úgy dönt, hogy befizet egy tíznapos gyógyüdülésre. Van, aki fogyni akar, van, aki a válságba jutott házasságát reméli helyrehozni, de olyan is akad, aki egyszerűen csak pihenni akar, kiszakadva a hétköznapok taposómalmából. Az isten háta mögötti Oltalom Háza minden tekintetben megfelelő helynek tűnik céljuk eléréséhez, hogy tudniillik tíz nap múlva felfrissülve, megújulva térjenek vissza régi életükhöz. Ám a rekreációs program kissé eldurvulni látszik, és a kilenc idegen azon kapja magát, hogy valamiféle őrült kísérlet alanyaivá lesznek, melynek során a legmélyebb szorongásaikkal és eltitkolt vétségeikkel, elfojtott vágyaikkal és elhazudott kudarcaikkal kell szembenézniük. No meg a kísérlet eszelős kitalálójának hatalmával…

Liane Moriarty új könyvében a lélek legmélyére kalauzolja olvasóit, akik maguk is úgy érezhetik olvasás közben, hogy radikális megújuláson esnek át, mire a végére érnek ennek a regénynek.

Eredeti megjelenés éve: 2018

>!
Alexandra, Pécs, 2018
448 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634472735 · Fordította: Babits Péter

Enciklopédia 10

Szereplők népszerűség szerint

Ben Chandler · Frances Welty · Heather Marconi · Jessica Chandler · Lars Lee · Maria Dmitrichenko (Masha) · Napoleon Marconi · Zoe Marconi


Kedvencelte 1

Most olvassa 13

Várólistára tette 151

Kívánságlistára tette 88

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

meseanyu P>!
Liane Moriarty: Kilenc idegen

Elragadó történet, engem végig lekötött és szórakoztatott. Nem az a fajta, amitől lerágod izgalmadban a körmödet, de nagyon érdekesek a szereplők és a különböző traumáik. Tök jó a helyszín, én imádom az ilyen szállodás, összezárós sztorikat. Szívszorító is sokszor, de közben meg tele van csipkelődő humorral, a vége meg nagyon cuki.

3 hozzászólás
Bea_Könyvutca P>!
Liane Moriarty: Kilenc idegen

Liane Moriarty korábban olvasott két könyvével elérte azt, hogy az összes ezután megjelenő könyvét szeretném elolvasni. Még úgy is, hogy a Kilenc idegennel kapcsolatban meglehetősen vegyesek az érzelmeim.
Egyrészt izgalmas volt, érdekes és lekötött, olvastatta magát, másrészt voltak vontatott részek benne, amikor azt éreztem, hogy a kevesebb több lenne, ugyanakkor helyenként mégis kevésnek találtam az információt, a részleteket, például az egészségcentrum vezetőjét Mashát részesíthette volna nagyobb figyelemben a szerző, és talán nagyobbat üt a végén a csattanó is. Mert volt így is, de mégis.

Úgy éreztem, meglehetősen nehezen ment előre a történet, mint amikor rozsdásak a fogaskerekek, sőt néha egy-egy nem odaillő alkatrész van a gépezetben, ilyesmi érzéseim voltak a történettel kapcsolatban. Az előzőleg őrületként emlegett rész pedig már eléggé elképzelhetetlen volt, de lehet, hogy csak az én fantáziámmal van baj.
Bővebben: http://konyvutca.blogspot.com/2020/03/liane-moriarty-ki…

gabiica P>!
Liane Moriarty: Kilenc idegen

Nagyon vontatottnak éreztem. Lekötött, mert kíváncsi voltam, hogy mi lesz, de úgy éreztem, hogy nem nagyon halad előre a történet. Valahogy egyik karakterrel sem tudtam azonosulni, vagy valakit kiemelni, akit esetleg megkedveltem. Nagyon lassan bontakoztak ki az események, ehhez képest a lezáró csattanót nagyon hirtelennek éreztem. Kevés volt hozzá az előkészítés, pedig lehetőség lett volna rá bőven. Sajnos nem tudtam megszeretni annyira, amennyire szerettem volna, vagy amennyire a fülszöveg felkeltette az érdeklődésemet. Enyhe csalódás volt.

ScarlettBlair P>!
Liane Moriarty: Kilenc idegen

Hát. Először három csillgot akartam rá adni, de végül csak 2,5 lett.
Igazából fura egy könyv. Olvastatja magát, de közben meg rém unalmas. Meg akarsz tudni mindent a szereplőkről, de közben mégsem érdekel, ha nem lesz teljes a kép. El is mennél az Oltalom Házába, aztán meg nyilván mégsem.
Ez volt az első könyvem az írónőtől, és örülök neki, mert a Hatalmas kis hazugságok sorozat annyira tetszett, hogy ha azzal a könyvvel kezdtem volna feltételezem ez most hatalmas csalódás lett volna. Francesen kívül valójában senki nem kapott rendes befejezést, pedig érdekelt volna, hogy mi történt Zoeval és Bennel, vagy Larssal, vagy bármelyik másik szereplővel.
Igazából nagyjából szerintem olyan 100-150 oldal volt érdekes a könyvben, de annyira az sem, hogy megérje a három csillagot.
Viszont rossznak sem mondanám, mert nem volt rossz, inkább csak unalmas. És az a rengeteg hiányző betű, na az valami iszonyatosan bosszantó volt benne…

Anarchia_Könyvblog>!
Liane Moriarty: Kilenc idegen

Ahogy a cím is és a fülszöveg is írja: kilenc idegen befizet egy tíz napos üdülésre, mindezt azért, hogy megváltozzon az életük. Nos, a könyv feléig úgy voltam vele, hogy ilyen helyre én is elmennék. Csodás hely, nyugodt környezet, teljes odafigyelés. Akartam a változást magamba is, magamon is. Liane Moriarty bevezetett egy történetbe, ahol megismerhetjük a saját önzőségünk, a kicsinyességünk, hogy mennyire nem számítanak azok a dolgok, amelyekről azt gondoljuk, hogy elengedhetetlen az életünkben, a mindennapjainkban. Lehetne ez egy önismereti könyv is, a történet pikantériája mégis az, hogy mindezt megfűszerezte izgalommal és némi feszültséggel. Tetszett, hogy az írónő kilenc különböző embert és azok problémáit ismerteti meg, így nem csak egy adott gondra összpontosított, hanem megpróbált minden nehézséget belevinni a regénybe, amivel nekünk is szembesülnünk kell a világban, az életünkben.
Ajánló folytatása itt:
https://anarchiakonyvblog.blog.hu/2018/12/16/liane_mori…

moonchristal P>!
Liane Moriarty: Kilenc idegen

Érdekes, hogy majdnem a végéig azt gondoltam, ez a könyv nem fog tetszeni, miközben olvastatta magát, és jó is volt. Talán inkább csak az zavart, hogy rengeteg nyomdai hiba volt a kiadásban, ami persze nem az írónő hibája, viszont bármennyire érdekelt is a szereplők élete, valahogy nem került közel hozzám egyik sem, nem tudtam velük azonosulni úgy, ahogy a szerző többi könyvében. Emellett azt hiszem, azt vártam, amit a fülszöveg végén ígérnek, hogy némi változást az én életembe is hoz majd. Nos, ez elmaradt sajnos.

Azért érdemes-e elolvasni? Mindenképpen! Legalábbis akkor, ha valaki szereti a lélektani regényeket, ahol nem az a fontos, hogy lerágjuk a körmünket izgalmunkban, hanem inkább olyasmit vár tőle, amin napokig lehet még tűnődni, valamit, ami sokat ad hozzánk.

Bővebben itt írtam róla: https://kockaspapir.blog.hu/2019/06/18/kilenc_idegen

adrienn_szucs>!
Liane Moriarty: Kilenc idegen

Tökéletes kikapcsolódást nyújtott. Mostanában „nehezebb” könyveket olvastam ás vágytam valami könnyedebbre; ezt meg is kaptam .Szépen fel lett építve a történet, teljesen oda tudtam magam képzelni és még irigykedtem is egy kicsit, aki megteheti, hogy elmenjen egy ilyen drasztikus kikapcsolódásra.A szereplők szimpatikusak voltak, és nem tudom, miért, de Mashát Anna Wintour-ként, Frances-t pedig Celeste Barberként képzeltem el (ha nem tudod, ki Celeste, keress rá, nagyon jól fogsz szórakozni :D)
Fél csillag levonás azért jár, mert a Kiasszonyok 2. részét nagyon durván elspoilerezik a könyv végén! Na ezzel jól felhúztak…Tehát aki- úgy mint én- mostanában olvasná a Jó feleségeket, először azt olvassa, és csak után ezt.

HHajni>!
Liane Moriarty: Kilenc idegen

Nagyon tetszett. Az idei év sok rossz könyve után végre valami gyorsan olvasható, izgalmas történtet, jól kidolgozva. Nem volt vontatott, mellőzte az írónő a hosszas leírásokat, kedveltem a szereplőket, az élethelyzeteket. Mindenkinek megvan a maga baja és ezt jól átültette a könyvbe. Természetesen Frances volt a kedvencem. Jól azonosulni tudtam vele, kedveltem a humorát.

Sz_Léda_22>!
Liane Moriarty: Kilenc idegen

Hát ez valami borzalom volt. Akkora a felhajtás körülötte, hogy én totál borítékoltam, hogy ez egy izgalmas, LEGALÁBB annyira izgalmas könyv lesz, mint a Hatalmas kis hazugságok sorozat volt. Bár bevallom azt nem olvastam, de a sorozat nagyon tetszett. Nem értem magam sem miért nem hagytam abba az első harmad után a könyvet. Valahol titkon reménykedtem, hogy lesz miért izgulnom. De az izgalom csak azért volt, hogy minél előbb fejezzem be.

BoneB P>!
Liane Moriarty: Kilenc idegen

Hát, ez egy elég érdekes könyv volt. Őszintén szólva az elejét nagyon untam. Frances legszívesebben fejbe csaptam volna, igaz őt a végén is. Akkor kezdett izgalmas lenni a dolog, amikor egy szobában volt mind a kilenc ember és sorba derültek ki a háttérsztorik, ki, merre, mikor, miért van itt, miért ilyen, stb. Masha meg egy komplett spoiler. A végén külön tetszett, hogy minden szereplőről leírták, hogy mi történt velük a gyógyüdülés után, és persze, hogy ott volt a végén Frances spoiler :D


Népszerű idézetek

Bea_Könyvutca P>!

Az ember azt hinné, túl öreg már ahhoz, hogy aggódjon, mit gondolnak a testéről vagy a fürdőruhájáról, de ez a neurózis szemlátomást tizenkét éves korban kezdődik és sosem ér véget.

162. oldal

Bea_Könyvutca P>!

Az emberek mindig félnek attól, amit nem értenek.

203. oldal

Bea_Könyvutca P>!

Visszamegyek dolgozni – közölte Jo. – A munka könnyebb. Tévhit, hogy egész nap semmi dolgom. A testvéreim azt várják, hogy innentől én gondoskodjam idős szüleinkről. A gyerekeim azt várják, hogy innentől én gondoskodjam az ő gyerekeiről. Imádom az unokáimat, de okkal találták fel az óvodát.

428. oldal

moonchristal P>!

Azt hiszik, éhesek! Tudják egyáltalán, milyen az igazi éhség? Álltak sorba valaha is öt percnél tovább, hogy hozzájussanak az alapvető élelmiszerekhez?

377. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Maria Dmitrichenko (Masha)
Bea_Könyvutca P>!

Nem tudta elhessegetni a rossz érzést, hogy na nem örökíti meg telefonjával a pillanatot, akkor valójában meg sem történik, nem számít, nem valóságos. Tudta, mennyire irracionális, de nem tehetett róla – telefon nélkül szó szerint nem volt önmaga.

144. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jessica Chandler
moonchristal P>!

A tulajdon semmit semmit sem jelent! Hogy felemelkednek-e a hamvakból? Emlékezzenek, mit mondott Buddha: „Senki nem menthet meg minket, csak mi magunk.”

398. oldal

vikike911>!

– Tudja, hogy a félelem és izgatottság között az egyetlen különbség a kilégzés? – kérdezte Napoleon. – Amikor félünk, bent tartjuk a levegőt a tüdőnk felső részében. Ki kell lélegeznie.

Kapcsolódó szócikkek: félelem · izgatottság · Napoleon Marconi
Farby>!

Az égből pottyant vagyon a leghatásosabb arcápoló.

147. oldal

vikike911>!

– Imádom a mosolyát! Mintha az egész arca összegyűrődne tőle, mint a… mint a… gyűrött papír zsebkendő.

239. oldal

Haspók>!

Túl ifjú és boldog volt ahhoz, hogy tudja : a szeretet néha nem elég. Túl ifjú, hogy tudja, milyen sokféle módon megtörheti az embert az élet.

206. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Markus Zusak: Az üzenet
Kate Morton: A tóparti ház
Kimberley Freeman: Parázs-sziget
Kimberley Freeman: Álom-öböl
Stephanie Laurens: Henrietta tévedése
Graeme Simsion: Örökké holnapig
Tomcsik Nóra: Az elveszett ifjúság
Priscille Sibley: Csillagpor
Rojik Tamás: Befogad és kitaszít