Hatalmas ​kis hazugságok 512 csillagozás

Liane Moriarty: Hatalmas kis hazugságok

Egy iskola valahol Ausztráliában, ahová a szépek és gazdagok hordják a gyerekeiket. A felső középosztály paradicsoma ez, ahol a látszat az úr, ahol azonban a csillogó külsőségek mögött sötét titkok rejlenek…
A történet másik oldalán pedig az ártatlan gyermekek állnak, akik tisztaságukban és naivitásukban szándéktalanul is visszatükrözik szüleik világát, mindazt, amit azok elrejteni igyekeznek.
Vajon a zaklatónak a gyermeke is zaklatóvá válik? Vajon az önző kivagyiság gátjai átszakíthatóak? Vajon van esély az őszinte barátságra, érzelemteli emberi kapcsolatokra a felszínes magamutogatás mögött?

Eredeti megjelenés éve: 2014

Alexandra, 2023
448 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634470823 · Fordította: Babits Péter
446 oldal · ISBN: 9789634470953 · Fordította: Babits Péter
446 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634470823 · Fordította: Babits Péter

Madeline Martha Mackenzie · Celeste White · Jane Chapman

MissFortune>!
Liane Moriarty: Hatalmas kis hazugságok

Remek történet, ami első meglátásra egy könnyed olvasmánynak tűnhet. Azonban ez egyáltalán nem így van, több nehéz témát is boncolgat.
Imádtam a stílusát, a szereplőket. Sajnos én a sorozatot láttam már, ( ha előbb olvasom a könyvet még inkább sokkol) de így is tudott újat mutatni. Egy-egy szereplőről sokkal többet tudtam meg, illetve emlékeim szerint a sorozat máshogy végződik.
Nem egy szokványos krimi, de ez engem nem zavart. A csillogó felszín alatt mindenkinek meg volt a maga problémája, de a 3 anyuka egytől egyig nagyon szerethető karakter.
A sorozat és a könyv is nagy hatással volt rám. Mindenkinek olvasnia kellene!

klara_matravolgyi>!

„Bárkiből lehet áldozat.”
Sajnálom, hogy ez megtörténhet. Sajnálom, hogy sokan annyira félnek az ismeretlentől, hogy eltűrik az áldozat szerepét. Ezt a könyvet minden nőnek el kellene olvasnia. Talán akkor rájönnének arra, hogy az igazi áldozatok a gyerekek, akik ezt a viselkedésformát tartják normálisnak. Mert a gyerekek többet értenek, mint gondolnánk.
Na de elég a 'lelkizésből'. :D Ez egy iszonyúan jó könyv volt, volt benne csajosság, könnyedség, komolyság, nevetés, sírás, rejtély . A történet elején megtudjuk, hogy gyilkosság történt, de az áldozat személye ismeretlen, és egészen a végéig az is marad. Lehet izgulni, hogy vajon ki hal meg? Ugye nem az akit megkedveltünk? spoiler A legtöbb karakter szerethető a maga kis gyengeségével és hibájával, megszerettem ezeket a néha gyerekes, de szülőként helyt álló embereket.

Bea_Könyvutca P>!
Liane Moriarty: Hatalmas kis hazugságok

Ha egy mondatban kellene leírnom, akkor azt mondanám, hogy ez a könyv a szülők, a kamaszok, a kisebb gyerekek, régi és új férjek, új és lecserélt feleségek, szeretők, magukra hagyott anyák története, fantasztikus stílusban, nagyszerű humorral.

Mindeközben pedig komoly és mindenkor aktuális témákat érint, mert a családon belüli erőszak, az egyedülálló, önértékelését vesztett anya, és a kamasz gyermekével küzdő anya egyaránt megjelenik, mint ahogyan az iskolai csatározások is, mint a szülők és mind a gyerekek körében.
Bővebben: https://konyvutca.blogspot.com/2018/06/liane-moriarty-h…

Nikolett_Kapocsi P>!
Liane Moriarty: Hatalmas kis hazugságok

Született feleségek ausztrál verzióban. Igazi pozitív meglepetés volt számomra ez a könyv. Nem olvastam korábban az írónőtől, csak a filmből készült nagy népszerűségnek örvendő sorozatot láttam néhány éve, ami annak idején klassz kikapcsolódást nyújtott. Unatkozó dúsgazdag kisgyermekes anyák, tökéletesnek tűnő és irigylésre méltó élettel, a felszín alatt azonban „természetesen” mindenkinek akad bőven titkolnivalója. Ez az alaphelyzet egy századik (ezredik) romantikus tucatregényt, tipikus chick lit történetet sejtet, azonban az írónő remek, sajátos hangvételű stílusának köszönhetően egy fordulatokban gazdag és feszültségekkel teli olvasmányban lehet részünk. A könnyed hangvételű történet rengeteg súlyos problémára világít rá, amelyek jellemzően sajnos rejtve maradnak és többnyire csak akkor kerülnek felszínre, amikor már bekövetkezik a tragédia. Hiszen ahogy azt a könyv lapjain keresztül is megtapasztalhatjuk szinte bárkiből lehet áldozat, nemre, korra, társadalmi helyzetére tekintet nélkül. A rendkívül olvasmányos könyv ugyan nem egy klasszikus krimi, azonban így is bőven rejteget meglepetéseket az olvasó számára, még a filmsorozat ismeretében is. Sajnos a kiadó meglehetősen hanyag munkát végzett, a rengeteg elütési, helyesírási és fordítási hiba miatt igazi kincsesbánya a „baki” funkció használata szempontjából. A magyar kiadás kissé bosszantó hibái ellenére bátran vedd kézbe ezt a könyvet, ha egy csepp borzongással fűszerezett könnyed olvasnivalót keresel, ami azért mélyebb mondanivalót is tartalmaz.

KönyvMoly_1989>!
Liane Moriarty: Hatalmas kis hazugságok

Tökéletes élet. Tökéletes hazugság.

Liane Moriarty története könyvben és tv – sorozatként egyaránt megállja a helyét. Az írónő erős, független, fantasztikus női karaktereket hozott létre, mindenki egy igazi egyéniség! Madeline, Celeste, Jane… Nagyon a szívemhez nőtt mindhárom főbb női szereplő!
Tetszett a könyv mondanivalója, üzenete. Valóban nem minden a látszat és gyakran a felszín alatt sokkal komolyabb dolgok történnek, mint gondolnánk! Nem szabad elsőre ítélkezni, előtte le kell bontani a rózsa szirmait, egyesével, szépen apránként, hogy napfényre kerüljön az eseményláncolat magja.
Krimi, női regény, lélektani történet és megható, életszagú könyv barátságról, családon belüli erőszakról, szeretetről, előítéletről és elfogadásról.
Kedvenc a televízióban és kedvenc nyomtatott formában is. Ajánlom.

Ui. A sorozat tényleg fantasztikus, érdemes megnézni, a beválogatott színésznők tökéletes választások! Nem csoda, hogy rengeteg díjat nyert!

WindStorm>!
Liane Moriarty: Hatalmas kis hazugságok

– Senki sem érdemli meg, hogy bántsák, (…).

Nem lett kedvencem, viszont nagyon élveztem az egész történetet.
A cselekmény pörgős, csak úgy folynak az események. Némelyik része vidám és szórakoztató, a másik része pedig megdöbbentő, dühítő és egyben szomorú.

Sajnos a karakterek nem álltak hozzám túl közel. Volt amikor szívesen megragadtam volna egy-két szereplőt a vállánál fogva, de aztán rájöttem, hogy ezek egytől-egyig velejéig romlottak. Mindegyikben volt valami hiba, méghozzá olyan, ami az én szememben hatalmas nagy szálka. Persze, tudom én, hogy senki nem lehet tökéletes ember, és még csak szülő sem, viszont próbálkozni azért jobban lehetne

Nagyon tetszett a több szemszögű elbeszélés, és imádtam a végét. Olvasás közben igazából nem jöttem rá, hogy ki a gyilkos és ki az áldozat, így számomra az utolsó lapok igazi meglepetéssel szolgáltak.
Összességében jó kis kikapcsolódás volt a hideg, szürke hétköznapokra.

446 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634470823 · Fordította: Babits Péter
dagikám>!
Liane Moriarty: Hatalmas kis hazugságok

Sokszor szembe jött velem ez a történet,akár sorozatként,akár könyvként, de mindig továbbléptem,mondván valami romantikus könyv, úgysem érdekelne. De egy kihívás kapcsán mégis elszántam magam. És milyen jól tettem.
Történt egy gyilkosság,amiről a könyv végéig csak nyilatkoznak,találgatnak az emberek,hogy ki tette,mi vezetett ehhez a szörnyű tragédiáig. Ugyanis csak a végén derül ki,hogy ki hal meg és miért. Szépen hömpölyög a sztori,van itt minden: hazugság,megcsalás,pletyka,zaklatás és családon belüli erőszak.
Nagyon élvezetes és humoros volt. Jól felépítette az írónő.
Kedvenc lett.

maya75>!
Liane Moriarty: Hatalmas kis hazugságok

Azzal kezdeném, hogy imádtam!
Annak idején a sorozatot is elkezdtem, de csak félig-meddig tudtam rá figyelni off, meg félbe is maradt, így aztán adódott a lehetőség, hogy ha kíváncsi vagyok a végére, akkor inkább könyvben fogjak bele.
A sorozat miatt a szereplőkkel és az alapszituval már tisztában voltam, de a csattanó mellett mégis még egy csomó apróság is meglepetést okozott. spoiler A nehéz témák ellenére olvastatja magát a könyv, nem is tudom,utoljára mivel haladtam ennyire gyorsan.
Biztos, hogy ezek után fogok még Liane Moriartytól olvasni.

Ferger_Jolcsi P>!
Liane Moriarty: Hatalmas kis hazugságok

Még @BeerSeeGirl barátnőm ajánlására néztem meg pár éve a HBO adaptációt, amit a kötetből készítettek, és az annyira felkeltette az érdeklődésemet, hogy be is szereztem a hozzá tartozó könyvet. Sajnos még csak most jutottam el odáig, hogy elolvassam és meg kellett állapítsam, hogy szinte semmire nem emlékszem már a sorozatból, úgyhogy olyan érzésem volt, mintha egy teljesen ismeretlen történethez lenne szerencsém. A cselekmény során több nehéz téma is felüti a fejét, mint pl. a családon belüli erőszak, a pletykák ártó hatása, illetve a gyermekek szavahihetősége. Bár annyira nem tudott beszippantani a könyv, mint ahogy azt a sorozat tette, azért érdekes és tanulságos olvasmány volt. Ziggyt nagyon megkedveltem, annyira aranyos volt, hogy végig kitartott az ígérete mellett, még ha emiatt is került nehéz helyzetbe és sok bántást kapott azért, mert azt gondolták, hogy ő bántja az egyik csoporttársát. Szerencsére a kötet végére sikerült mindent tisztázni és végre minden a helyére került, bár eléggé drasztikus módon oldódott meg a probléma.
Bővebben: link

wzsuzsanna P>!
Liane Moriarty: Hatalmas kis hazugságok

A kapcsolatom ezzel a történettel úgy indult, hogy annak idején megnéztem az első részt a sorozatból (igen, azért, mert játszik benne Alexander Skarsgård), ami borzasztóan tetszett. Viszont önmegtartóztató módon nem néztem tovább, mert tudtam, hogy van regény változata is, és előbb azt szerettem volna megszerezni és elolvasni. Karácsonyra meg is kaptam a könyvet, viszont mindenféle más teendő miatt szegény folyton háttérbe szorult, és csak árválkodott a polcon. A tavaszi szünetben úgy döntöttem, nem halogatom tovább, és szerencsére annyira bejött, hogy szinte egy nap alatt a végére is értem.
Első ránézésre ez egy tipikus „csontvázak a szekrényben a csillogó felszín alatt”-jellegű sztori: adva van egy csendes, tengerparti, ausztrál kisváros, ahol többnyire jómódú, kedves családok élnek, a középpontban néhány anyukával, akiknek szinte más dolguk sincsen, mint a helyi elbűvölő iskolába cipelni az elbűvölő gyerekeiket. Hamar kiderül azonban, hogy ezek a nők és családok korántsem annyira tökéletesek, de mondjuk egy Született feleségekkel szemben itt nem a humor viszi el a történetet (bár az is van benne), sokkal inkább a dráma. (…)
Ha egy szóval kellene kifejeznem, miért tartom borzasztóan ütősnek ezt a könyvet, akkor az a szó az őszinteség lenne. A szerző elképesztő bátran és hitelesen mutatja be az emberek – különösen a nők- mindennapi küzdelmeit, nevén nevezve minden olyan érzést és gondolatot, ami az élet sajátja, viszont valamiért mégis szégyenkezünk miatta. Olvasás közben nem csak arra jövünk rá, hogy senki sem tökéletes, hanem arra is, hogy valójában nem is akarunk azok lenni, hiszen a hibáinkkal együtt vagyunk emberek. Nagyon komoly témák merülnek fel a regényben, a családon belüli erőszaktól kezdve a bullying-ig bezáróan, és nagyon jónak tartom, hogy a cselekménybe szőve megjelennek lehetséges megoldások is, amikből aztán az olvasó is meríthet, ha éppen hasonló cipőben jár. (…)
Bővebben:

holdpillango>!

Azt mondják, el kell engedni a haragot. Nem is tudom, én egészen megszerettem az enyémet. Úgy nevelgetem, mint egy kis háziállatot…

Kapcsolódó szócikkek: harag
Beatrix_Farkas>!

– Minden azért van, mert egy nő önbecsülésének alapja a kinézete – magyarázta Jane. – Csakis azért. Mert a szépség megszállottjai vagyunk, mert olyan világban élünk, ahol minden nőnek az az életcélja, hogy vonzóvá tegye magát a férfiak szemében.

Kapcsolódó szócikkek: Jane Chapman · önbecsülés
hanna_emily_stone P>!

A gyerekek már csak ilyenek. Megérzik, ha vitás vagy érzékeny pontra tapintanak, azután csak azt erőltetik, mintha parányi kis ügyészek lennének.

hanna_emily_stone P>!

Az erőszakos kapcsolatok idővel egyre erőszakosabbá válnak.

Kapcsolódó szócikkek: erőszak
katen>!

– Nem kell drámázni Abigail – folytatta Ed. – Csak szépen higgadjunk le.
Madeline arra gondolt: kösz szépen, drágám, mert ez mindig beválik, ha azt mondod egy nőnek, hogy higgadjon le.

BoneB P>!

Vagy talán ez a gondolatmenet is csak egy újabb formája az áldozathibáztatásnak? Velem nem történt volna meg. Én küzdöttem volna. Nem hagytam volna tönkretenni az önbecsülésemet.