A ​férjem valamit titkol 219 csillagozás

Liane Moriarty: A férjem valamit titkol

„Ha ezt a levelet olvasod, akkor az azt jelenti, hogy én már meghaltam…”

Mit szólnál ahhoz, ha a férjed írna egy levelet, ami ezzel a mondattal kezdődik? Mit szólnál ahhoz, ha a folytatás a férjed legsötétebb, legmélyebb titkáról szólna, ami tönkreteheti nemcsak a közösen felépített életeteket, hanem másokét is? És most képzeld el, hogy akkor bukkansz rá erre a levélre, amikor a férjed még él és virul.
Cecilia Fitzpatrick pontosan ebbe a helyzetbe kerül. Sikeres vállalkozóként minden vágyát megvalósította, kis közösségének tartópillére, elkötelezett feleség és anya. Az élete pont olyan makulátlan és csillogó, mint az otthona. De az a bizonyos levél mindent megváltoztat. Ráadásul nemcsak az ő sorsát, hanem sok más, látszólag laza szállal egymáshoz kötődő emberét is.

Rejtélyek, tévedések, újabb és újabb meglepetések. Pedig minden csak egy ártalmatlannak tűnő levéllel kezdődött…

Eredeti megjelenés éve: 2013

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Pipacs könyvek Pioneer Books

>!
Pioneer Books, Budaörs, 2014
394 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155435058 · Fordította: Morvay Krisztina

Kedvencelte 15

Most olvassa 9

Várólistára tette 213

Kívánságlistára tette 144

Kölcsönkérné 8


Kiemelt értékelések

Lanore P>!
Liane Moriarty: A férjem valamit titkol

„Olyan sok titok övezi az életünket, amikről soha nem szerzünk tudomást.”
Ez a könyv pontosan erről szól, a nagybetűs Titkokról, ami talán mindannyiunk számára ismerős lehet. Az egészen piciktől kezdve a nagy, életeket megváltoztató titkokig. Van, amelyik kiderül, és van amelyik örökre rejtve marad. A történetben 3 különleges nő sorsa kapcsolódik össze, mindhárom egyedi a maga módján. Cecilia, aki egy titokzatos levelet talál férjétől, Tess, akinek csalódnia kell a számára legfontosabb emberekben, és Rachel, akinek fel kell dolgoznia a múltat ahhoz, hogy továbbléphessen. Engem teljesen levett a lábamról az életük, a gondolataik. Moriarty már az előző könyvében is bebizonyította, hogy milyen jól ír, és itt is nagy hangsúlyt fektetett a karakterekre, alaposan, részletesen megismerhettem őket, igazi, élő szereplők voltak, akár a mi szomszédaink is lehetnének. A fülszöveg ellenére ne egy könnyed kis romantikus sztorira készüljön, aki olvasni szeretné, az írónő kemény témákat feszeget, tele érzelemmel, lelkifurdalással, valós vagy vélt bűnökkel, bosszúval, megbánással. Imádtam.

3 hozzászólás
Chivas>!
Liane Moriarty: A férjem valamit titkol

Annak ellenére, hogy a még mindig tartó olvasási válságom kellős közepén olvastam, ez a könyv nekem maga volt a tökéletesség. Nagyon szeretem, amikor ennyire mélyen vagyunk a szereplők gondolataiban és érzéseiben, annyira hihető volt az egész történet, hogy akaratlanul is arra gondoltam, hogy ezeket átélte maga az író is. Máskülönben honnan is tudhatná?

Ferger_Jolcsi P>!
Liane Moriarty: A férjem valamit titkol

Izgalmas és jól felépített regény, nekem nagyon tetszett. Van benne rejtély, bonyodalom bőven, viszont ilyen nagy csavarra nem gondoltam, mint amit a végére épített be az írónő. Azt sejtettem, hogy nem lesz minden teljesen happy end, legalábbis nem mindenki számára, de ilyen végkifejletre nem számítottam. A fülszöveg alapján teljesen másként képzeltem el a cselekményt. spoiler Azonban az epilógus teljesen más szemmel láttatja az addig olvasottakat, felfedi azokat a rejtve maradt tényeket, amiket egyik szereplő sem tudhatott, s ezáltal teljesen másként tekintettek egymásra/önmagukra. Kár, hogy John-Paul és a többiek is teljesen más hitben, az igaz tények tudta nélkül kell leélniük az életüket.

Katica_98 P>!
Liane Moriarty: A férjem valamit titkol

Nem tudom mivel is kezdjem az értékelést. Azzal hogy tetszett? Egy ilyen könyvre az mondjuk hogy tetszik?
Nem találom a megfelelő szavakat. Nagyon nehéz írni a könyvről. Magáról a történetről nem akarok írni, mert nem szeretnék elárulni semmit.
Adva van három nő:
1. Akinek a férje valamit titkol.
2. Aki a lánya tragikus halálán nem tud túllépni.
3. Akinek a férje bejelenti, hogy szerelmes a felesége unokahugába.
A három nő története valami folytán összekapcsolódik. Hogy mi is az? Olvassátok! Ajánlom!

És az epilógus…!

gabiica P>!
Liane Moriarty: A férjem valamit titkol

Több szálon futó történet, ahol minden és mindenki összefügg mindennel. Ez most egy jól kivitelezett verziója ennek a műfajnak. Nagyon jók voltak a leírások, tetszett, hogy ennyire részletesen megismerhettük a szereplőket és az érzéseiket. Jól esett a könyv olvasása, segített rálépni arra az útra, ami során kilábaltam egy hatalmas válságból.

moonchristal P>!
Liane Moriarty: A férjem valamit titkol

Hm… Megint egy olyan könyv, ami után nehezen találok szavakat. Megdöbbentő, és mindeközben zseniális történet. Ahogyan felépítette az írónő a könyv szerkezetét, kellőképpen fokozza az izgalmakat, így egy pillanatig sem tűnik unalmasnak, és letenni szinte lehetetlen. (Ettől függetlenül sajnos muszáj volt néha letenni…) Bár őszintén szólva, utólag tűnik így, egészben látva, mert eleinte kicsit nehezen szoktam bele stílusba. Ilyen az élet, utólag látjuk csak meg néhány dolog értelmét.
Mostanra pontosan tudom, hogy Liane Moriarty neve garancia a különleges, egyedi, nehéz élethelyzetekről szóló történeteknek, mégis kicsit hétköznapi, egyszerű köntösbe öltöztetve. A szereplői hús-vér, hétköznapi emberek, akikben sokszor magunkra ismerhetünk. Jól kidolgozott minden karaktere, és ez ismét egy olyan történet, amely rávilagít arra, hogy semmi sem fekete vagy fehér, és arra, hogy bármilyen klisé is, néha tényleg csak meg kell vizsgálni mindent és mindenkit egy másik szemszögből.
A könyv tele van olyan apró emberi dolgokkal, amelyek bebizonyítják, mennyire gyarló az ember, hogy a harag, a félelem, a magány mennyire rossz tanácsadó, és hogy a döntéseinknek súlya van, még akkor is, ha csak később fizetjük meg az árát. Elgondolkodtató, fantasztikusan megírt lélektani dráma, ahol, csakúgy mint az életben, végül minden a helyére kerül. Szeretem az ilyen könyveket, remek olvasmány volt.

3 hozzászólás
gab001 P>!
Liane Moriarty: A férjem valamit titkol

Vannak titkok, melyek jobb, ha soha nem derülnek ki és vannak olyanok is, amelyeket nem kéne rejtegetni. Mindenesetre semmiképp nem szeretnék egy olyan titokkal szembesülni, amire a könyv címe utal. Bevallom, nem is sejtettem, hogy miről lehet szó. Az írónő igazán mesterien bonyolítja a szálakat, amelyet ráadásul még fokoz azzal, hogy olykor rámutat arra is, hogy mi lett volna, ha valami másképp történik. Három nő életébe is belecsöppenünk egyszerrre, s mindhárom megérdemelne akár egy-egy külön könyvet. Ezt viszont most mindenképp megvenném, ha nem lenne saját példányom.

>!
Pioneer Books, Budaörs, 2014
394 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155435058 · Fordította: Morvay Krisztina
nat>!
Liane Moriarty: A férjem valamit titkol

Nagyon-nagyon kellemes csalódás volt! A hasonló, gyönyörű borítójú könyvektől mindig tartok egy kicsit, mert általában túl szenvelgősek, szépek, émelyítőek nekem. Hála Istennek itt erről szó sem volt.
A fülszöveggel ellentétben három nő sorsát követhetjük nyomon, pontosabban egy hetét, amikor mindegyikük élete gyökeres változáson megy keresztül. Igazából annyira jól ír az írónő, hogy mindegyik nőt kedveltem, bár Tess állt hozzám a legközelebb. Annyira igazak voltak a gondolatai, nem tudom ezt másképp írni. Ironikusak, keserűek, tele humorral és igazsággal. Néha hangosan felnevettem a könyv elején, amikor egy-egy gondolatát elolvastam. Aztán már inkább a történet ragadott magával, és senki ne gondolja azt, hogy ez egy humoros könyv, de attól még a maga életszerű módján néhol bizony vicces.
Egy apró csillagot levonok a vége miatt. Volt olyan szál, ami zseniálisan lett lezárva, de volt sajnos olyan, amit más megoldással képzeltem el.

ZsúésKrisz_Olvas>!
Liane Moriarty: A férjem valamit titkol

Összességében nagyon jó kikapcsolódás volt elolvasni és azt leszámítva, hogy ez nem az a könyv, amit nem tudok letenni valahova és ottfelejteni, kellemes meglepetéseket tartogatott számomra. Szerelemről szólt, őszinteségről és megbocsátásról, telis-tele mocskos kis titkokkal.
http://zsuolvas.blogspot.hu/2016/04/kivetelesen-nem-csa…

ggizi P>!
Liane Moriarty: A férjem valamit titkol

Ez a könyv hatalmas érzelmi kavalkád volt!
Három szálon futnak az események, amikbe nagyjából azonos időben (Semmit nem kapsz ingyen!) kapcsolódhattunk be egy szörnyűvé vált hétfői napon. Mindhárom vonalnak megvoltak a maga gyötrelmei, amik olyan gyönyörűen fonódnak össze, hogy csak úgy faltam a sorokat! Nagyon tetszett az írónő stílusa. Annyira világosan és mélyen tudta közvetíteni az érzelmi zűrzavart és bizonytalanságot, amit ezek a hétfők a felszínre hoztak és amik megkérdőjelezték a hosszú évek óta megélt és felépített családi életeket. A férj titka meg enyhén sokkoló volt számomra is. No nem maga a titok tárgya, hanem annak széleskörű következményei, az abból levont következtetések, a felelősség, majd a fő kérdés, a Hogyan tovább?
És a Mi lett volna ha… epilógus is nagyon tetszett.
Igazán érdekes és elgondolkodtató egy könyv.

Olvasom a jó kis európai agyammal „Nagypéntek”…, majd ”Gyűlölöm az őszt.”… Hirtelen elakadtam… Mmi van?? De aztán persze leesett: hát a déli féltekén vagyunk ember!! cc…


Népszerű idézetek

Beatrix_Farkas>!

Különben is, a nőknek jogukban áll szexistának lenni a következő mintegy 2000 évben, amíg kiegyenlítik a számlát, nem igaz?

Mentavirág P>!

Mérlegelni kellett a nagyobb jót. Az élet ugyanis nem fekete és fehér.

259. oldal, 33. fejezet

Mentavirág P>!

Talán nincs válasz az efféle kérdésekre. Talán semmi sem elrendeltetett. Talán csak az élet van, amelyből pillanatnyilag megpróbálják a legtöbbet kihozni.

372. oldal, 51. fejezet

Mentavirág P>!

Az emberek túlbecsülik az őszinteség értékét. Higgy nekem!

365. oldal, 51. fejezet

Mentavirág P>!

Olyan sok titok övezi az életünket, amikről soha nem szerzünk tudomást.

393. oldal, epilógus

Kókuszka>!

Könnyű beleszeretni egy másik emberbe. Bárki szerelembe eshet. A szerelem megtartása a nehéz.

365. oldal, 51.fejezet

Beatrix_Farkas>!

Esther biztosan tudja, hogy ki rukkolt elő a berlini fal gondolatával. Valószínűleg még a születési dátumát is meg tudná mondani. Kétségkívül csak férfiról lehet szó. Csak egy férfi tud kitalálni olyasmit, ami ennyire könyörtelen: ami ennyire alapvetően ostoba és mégis könyörtelenül hatékony.
Most akkor szexista?

Beatrix_Farkas>!

A horgászat lehet ehhez fogható. Csendet és türelmet igényel. (Legalábbis ezt hallotta. Cecilia előbb vert volna szöget a saját fejébe, mint hogy horgászni menjen.)

Szelén>!

A hangja pontosan abba a csúf, anyai hisztériába csapott át, amelytől megpróbálta megkímélni az orvost.

Cormia>!

Fiatalkorunkban olyan megmosolyogtató komolysággal beszélünk a „beleszeretésről", mintha csak ténylegesen feljegyezhető esemény volna, pedig mi is valójában? Kémia. Hormonok. Elmetrükk.


Hasonló könyvek címkék alapján

Joël Dicker: A Baltimore fiúk
Celeste Ng: Amit sohase mondtam el
Natsuo Kirino: Kín
J. A. Redmerski: Megölni Sarait
Alafair Burke: Egy feleség dolga
Thomas Harris: A vörös sárkány
Dot Hutchison: Pillangók kertje
Ittzés Laura: Nyolc perc
Baráth Viktória: A főnök 2.
Riley Sager: Három lány