A ​Serengeti köde 190 csillagozás

Leylah Attar: A Serengeti köde

Egyszer ​Afrikában megcsókoltam egy királyt…

„Így történt, hogy egy régi, piros pajtában, a Kilimandzsáró lábánál felfedeztem azt a tünékeny csodát, amiről addig csak a nagy szerelmes regényekben olvastam. Az újonnan megtalált boldogság szárnyat bontott pillangóként repdesett körülöttem, és a szívembe költözött. Visszafojtott lélegzettel, mozdulatlanul figyeltem, félve, hogy elszáll, és akkor örökre elveszítem.”

Amikor Kelet-Afrika egyik bevásárlóközpontjában bomba robban, az ezt követő események egymás útjába sodornak két idegent, amire egyikük sem számított.

Tanzániában Jack Warden, az elvált kávéültetvényes elveszíti egyetlen lányát. Egy óceánnal arrébb, egy angliai kisvárosban Rodel Emerson elveszíti egyetlen testvérét.

Egy férfi és egy nő, akiknek a sorsuk egy tragikus délutánon összefonódik, egy rendkívüli küldetés nyomába erednek. Átszelik a Serengeti végtelen síkságát, hogy útba ejtve három állomást, megmentsenek három gyermeket – akik többet… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2017

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Arany pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
416 oldal · ISBN: 9789634578895 · Fordította: Margittay
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
416 oldal · ISBN: 9789634578901 · Fordította: Margittay
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2019
416 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634576785 · Fordította: Margittay

Enciklopédia 16

Szereplők népszerűség szerint

Jack Warden · Rodel Emerson · Bahati Mbaya · Katherine Warden (Goma) · Scholastica · maszájok · Olonana

Helyszínek népszerűség szerint

Afrika · Kilimandzsáró


Kedvencelte 42

Most olvassa 4

Várólistára tette 214

Kívánságlistára tette 164

Kölcsönkérné 5


Kiemelt értékelések

Mrs_Curran_Lennart P>!
Leylah Attar: A Serengeti köde

Már egy ideje várólistás volt nálam a könyv, még a magyar megjelenése előtt. Valóban nagyon különleges történet, és teljesen más, mint a Papírhattyú, úgyhogy akinek az nem tetszett, ezt bátran a kezébe veheti. Afrika csodálatos hely, a táj, az állatvilág még a kultúra is, leszámítva azokat a hagyományokat és babonákat amelyek miatt az albínó gyerekek veszélyben vannak
Mindkét főszereplő nagyszerű ember, mellettük Goma nagyit és Bahatit is megkedveltem. A vége fura volt, mert ha valaki ennyire spoiler

13 hozzászólás
Naiva P>!
Leylah Attar: A Serengeti köde

Ha valaki megkérdezné, hogy melyik írónak/szerzőnek szeretnéd, ha gyakrabban jelenne meg könyve, akkor én hezitálás nélkül Leylah Attar-t választanám. Olyan nagyon ritkán ad ki könyvet nagy bánatomra, pedig a tőle olvasott eddigi összes könyv kedvenc lett.
Minden elolvasott könyve után eldöntöm, hogy egyszer majd újra fogom olvasni.
Ez a könyv most újra elvette tőlem a levegőt olvasás közben. Összetörte a szívem és kiforgatta a lelkem. Leylah Attar egyszerűen költészetté rendezi a puszta szavakat, amelyekkel teljesen egyedi és gyönyörű történetet épít fel. A leírásokat most is olyannak éreztem, mintha egy Afrikához szól szerelmes levél lett volna. Most a Serengeti-ben található Kilimandzsáró-hegy közelében született ez a mesés történet, ami igaz történet alapján íródott.
Hihetetlenül magával ragadó olvasmány volt. A leírások elevenek voltak. Magam előtt láttam a látnivalókat, hallottam a hangokat és éreztem a szagokat, a feszültséget, a veszélyt és az örömöt. Ezek mellett a szereplők voltak azok, akik ezt a történetet öt csillagossá emelték. (De csak, mert 6*-ot nem kaphat.)

15 hozzászólás
DarknessAngel>!
Leylah Attar: A Serengeti köde

Ez valami káprazatos volt! Egy utazás a gyászon és szereteten keresztül Afrikában. Nicsenek szavak. Az írónőtől ez a második könyvem, de nem hiszem, hogy a következők képesek lesznek ezt felülműlni.
A Serengeti köde annyi érzelmet hordoz magában, az olvasó csak örülhet, hogy ezt mind megtapasztalhatja. Engem már az első pár fejezet teljesen összetört, hát még az epilógus. Az epilógusra egyáltalán nem voltam felkészülve.
Jack és Rodel útja nem várt módon keresztezi egymást, elhozva a fényt és a boldogságot, amire mindekettejüknek szüksége van. Az egész történet úgy tökéletes, ahogy van. Nem csak a leírások gyönyörűek, hanem a két főszereplő kapcsolata is. Olyan szépen bontakozik ki, és úgy tetszett, hogy a halottaik is mindig ott vannak a szívükben :') Viszont nem csak ők, hanem Scholastica, Goma és Bahati is igazán megmelengették a szívemet. Annyira könnyű volt mindegyiküket megszeretni.
Ez még biztos újraolvasós lesz. Gyönyörű volt♥

„Mind össze vagyunk kötve.”

20 hozzászólás
Pati28 P>!
Leylah Attar: A Serengeti köde

„Néha rátalál az ember egy szivárványra, ami betölti a szívét. Talán soha nem érheti el, és nem lehet az övé, de annyi színt és oly sok csodát hoz az életébe, amit soha nem fog megbánni.”

Ez valami fantasztikus volt. Teljesen letaglózott és magába szippantott a könyv. Fenomenális volt az elejétől a végéig. Leylah egy csodát alkotott.

Ez a könyv megmutatja nekünk, hogy a gyász közepette is szerelembe eshetünk, csak ne zárkózzunk el az érzéseink elől, hagyjuk szárnyalni azokat. :)
Imádtam Ró és Jack kalandjait, szerelmét, elválását és újra egymásra találását is. ♥
Nagyon részletes és szépséges tájleírást kapunk Afrikáról és a sokszínű állatvilágáról, viszont hátborzongató volt olvasni, hogy hogyan bánnak az albínó gyerekekkel, és csak szörnyűlködtem, amikor az interneten is részletesebben utána olvastam, hogy puszta babonából szegényeknek miken kell keresztül mennie.
Tetszett a vége is, de az i-re a pontot az epilógus tette fel, melyben megtudhatjuk, hogy a tragédia előtti percekben pontosan milyen események zajlottak le. Annyira megható volt benne az utolsó mondat, melyet Lily apukájának címez. Egyszerre tudsz sírni és mosolyogni rajta.
Egyszóval imádtam az egészet.
Ez volt az első könyvem az írónőtől, de ezek után biztos, hogy a Papírhattyút is beszerzem. :)

1 hozzászólás
pveronika>!
Leylah Attar: A Serengeti köde

Szívfájdító, varázslatos, izgalmas és gyönyörűséges szavakkal szőtt történet, amely kicsordította a könnyemet és megmelengette a szívemet. Egy utazás keresztül kontinenseken, életeken, gyászon, szerelmen és fájdalmon. Rodel és Jack útjait is váratlan események sorozata szőtte egymásba. Két élet odaveszett, de az éjszaka sötétségéből a ködös hajnal két újat formált.

Ez a csodálatos történet minden nyelven 6 csillagot érdemel! Másodjára is elrabolta a szívemet.

★Értékelésem: http://veronikasreaderfeeder.com/leylah-attar-mists-of-…
★Interjúm a szerzővel: http://veronikasreaderfeeder.com/leylah-attar-mists-of-…
★Teaser: https://moly.hu/karcok/858303

3 hozzászólás
Törpillaa P>!
Leylah Attar: A Serengeti köde

Ez a könyv maga a csoda! ❤ Lenyűgöző, elképesztő, hihetetlen, magával ragadó, csodálatos, érzelmes, és gyönyörűen megírt romantikus történt, egy csöppnyi valós eseménnyel. Imádom. ❤
Percekig kellett ülnöm, és várnom a könyv fölött, miközben próbáltam összeszedni a gondolataimat, hogy valami rendes értékelést tudjak írni erről a csodáról, és közben rágcsáltam az ujjam, amit sosem csináltam még.
Az írónő valami elképesztő dolgot vitt véghez ezzel a történettel, nagyon szépen megírta, és nekem ez annyira tetszett. Teljesen magával sodort a történet, Rodel és Jack szenvedélyes kalandos útja, gyönyörű táj leírással, elképesztő volt mindent magam elé képzelni, és elindulni ezen az úton, amit ők ketten átéltek. Nagyon a szívemhez nőttek mindketten. Ráadásul Goma is. Annyira imádom őt is, és megszólalásait, nagyon vagány egy dédmama, és hihetetlenül szórakoztató is. :-) Scholastica is nagyon aranyos volt, és Lily is az elején. :-) Bahatit is nagyon bírtam, a nagy dumás maszájt. :-D
Voltak részek, amiken nagyon, nagyon sokat nevettem, és volt amikor nagyon fájdalmas volt, főleg a vége, ami teljesen lesokkolt. spoiler Én az epilógusban teljesen másra számítottam, és nagyon váratlanul ért az egész, így nem érhetett véget. Nem, és nem!
Már nem ez volt az első olvasmányom az írónőtől, a Papírhattyú is hihetetlenül hatással volt rám, és most ez is, hatalmas kedvenc lett. Nagyon szépen, és gyönyörűen ír, az írónő, és mindenkinek csak ajánlani tudom, megéri elolvasni. :-) ❤

16 hozzászólás
Márk_2011>!
Leylah Attar: A Serengeti köde

Kalandokkal teli útról tértem vissza. Afrika mesés tájait fedeztem föl. Ahogyan Leylah Attar lefesti élénk a tájat, olvasás közben látom magamelőtt, és ott járok a szereplőkkel a Serengeti Nemzeti parkban. A nap éget, az esőben ázom, és a szél szárítja le a bőrömről a vízcseppeket.
Jack, és Rodel, két főhősünk, a veszteség, a fájdalom a kapocs, ami először összeköti őket!
Jack a kislányát, Rodel a testvérét veszíti el!
Két megszakadt szív, két szomorú ember, és egy közös cél összekovacsolja őket.
Hihetetlenül izgalmas volt olvasni, a kultúráról, a szokásokról a szereplőinken keresztül megismerni, ezt különös világot!
Nagyon szívemhez nőtt a történet, több van benne mint gondolnánk! És a vége….. oh Istenem!
Beigazolodik, hogy véletlenek nincsenek!
Nagyon szeretem az írónő előző könyvét a Papírhattyút is, és bízom benne magyarul egyre többet olvashatunk majd tőle!

26 hozzászólás
vikcs>!
Leylah Attar: A Serengeti köde

A Serengeti köde már régóta piszkálta a fantáziámat, hiszen már a magyar megjelenés előtt, akik olvasták angolul, áradoztak róla. Hiába nem tetszett felhőtlenül az írónő előző könyve, mégis szerettem volna újra olvasni tőle és milyen jól is tettem!

Szívet tépő, varázslatos történet volt Afrika különleges vidékén, ahol mesés állatok között, igazi szafari túrán vehettünk részt. Az írónő aztán az olvasóit is felültette egy érzelmi hullámvasútra, hiszen rendesen megtépázta a lelkünket, főleg az Epilógusnál…

Furcsa belegondolni, hogy mi, itt Európában mennyire biztonságos és kényelmes buborékban élünk és ilyenkor látjuk, miféle szörnyűségek is vannak a világon, tőlünk nem is olyan messze. Beleremeg az ember lelke. Átérezzük Jack és Ro hatalmas fájdalmát és mindig van egy-egy pillanat, ami a tragédiát élteti bennük, mégis együtt tanulják meg a túlélést. Szerelmük enyhülést hozó nyári zivatar egy forró, tüzes napon.

Örülök, amiért újabb esélyt adtam az írónőnek és örülök, amiért megírta ezt a szívbe markoló történetet.

Bővebben a blogomon: https://konyvmaniablog.blogspot.com/2020/03/leylah-atta…

Réka0128 P>!
Leylah Attar: A Serengeti köde

Csodálatos könyv kívül-belül. ♥

Eddig az írónőtől csak a Papírhattyút olvastam, ami nagyon tetszett. Tartottam tőle, hogy A Serengeti köde vajon mennyire fog nekem tetszeni, mert teljesen más típusú történet, de @pveronika annyi jót írt róla, hogy végül megvettem. Igazán jó választás volt, mert rég olvastam már ilyen gyönyörűen megírt romantikus történetet, teljesen magával ragadott. Tele van csodaszép gondolatokkal, érzelmekkel, sok kalanddal és kapunk egy kis humort is. A cselekmény és a helyszín is nagyon különlegessé teszi a könyvet. A leírások annyira jól voltak kivitelezve, hogy szinte én is ott voltam Afrikában és magam előtt láttam a tájat, az állatokat és a Kilimandzsárót. Vannak benne igazán szívszaggató részek, de engem talán az epilógus küldött legjobban padlóra.
A főszereplőket, Rodelt és Jacket nagyon megszerettem. Mindketten össze vannak törve, amikor a sors egymás útjába sodorja őket, de aztán a kettőjük között kialakuló szerelem begyógyítja a sebeiket. Akik még nagyon közel kerültek a szívemhez a szereplők közül, az Bahati, Goma és Scholastica volt. Bahatin sokszor jókat nevettem. :)
Hatalmas kedvencem lett ez a könyv és biztosan újra fogom még olvasni. Remélem, hogy a kiadó jóvoltából olvashatunk még az írónőtől a jövőben.

4 hozzászólás
pribrgre P>!
Leylah Attar: A Serengeti köde

Igazi felüdülés volt olvasni ezt a könyvet. Végre nem a megszokott történet és helyszínek, az pedig, hogy igaz történetek ihlették meg csak ráadás.
Nagyon tetszett a történet, imádtam a szereplőket egytől egyig, ahogy az egész könyvet is.
Ahogy az írónő bemutatja nekünk Afrikát, az valami eszméletlen, úgy éreztem, mintha én is ott lennék velük. Kedvem is támadt újra Wilbur Smith könyveket olvasni. :)

9 hozzászólás

Népszerű idézetek

Naiva P>!

Egy igazi könyvmoly szerint van abban valami szexi, ha egy férfi úgy ismeri a könyvespolcát, mint a tenyerét.

184. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Rodel Emerson
Naiva P>!

– Olyan szexi vagy ezzel a könyvmániáddal!

360. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jack Warden
1 hozzászólás
Naiva P>!

Hidd el nekem! Bizonyos dolgok jobb, ha soha nem kerülnek napvilágra, hanem a sötétségben maradnak. Ott a helyük.

67. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jack Warden
Naiva P>!

Hányszor megyünk el egymás mellett az utcán, és még csak nem is sejtjük, hogy a sorsunk valami titokzatos módon összefonódik!
Hány finom, láthatatlan szál fűz minket egy idegenhez, azok közül, amik összekötnek mindannyiunkat?

158. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Rodel Emerson
2 hozzászólás
Naiva P>!

Idő. Minél kevesebb van belőle, annál értékesebbé válik.

306. oldal

Kapcsolódó szócikkek: idő · Rodel Emerson
Harriet P>!

(…) amikor elvesztesz valakit, akit szeretsz, az nem ér véget azzal, hogy nincs többé, vagy hogy eltemetik, vagy a neve a sírkőre kerül. Újra és újra elveszted, mindennap, apró történésekben, amik letaglóznak.

29. oldal

shadowhunter1975 P>!

Azt mondják, az ember ereje a csapások idején mutatkozik meg. Különös, igazságtalan mérce ez.

15. oldal, Előhang (Könyvmolyképző, 2019)

Marcsi061>!

Mindig olyan helynek gondoltam az otthont, ahol gyökeret ereszthet az ember. Ahol bátran kirakhatja a szarkasztikus feliratú bögréit, annyi könyvespolcot tehet fel, amennyit csak akar, ahonnan nézheti, ahogy borongós, szürke délutánokon az eső veri az ablakot. De rá kellett jönnöm, hogy az otthon nem más, mint egy érzés – egy életérzés, a valahová tartozás érzése.

303. oldal

Kapcsolódó szócikkek: otthon
pveronika>!

– Néha szükségünk van arra, hogy valami kizökkentsen minket a saját világunkból. Túlságosan sokat adunk mások rólunk alkotott véleményére. Bókokra, dicséretekre, elismerésre hajtunk. Pedig csupán egy meghatározó, kijózanító találkozásra lenne szükségünk önmagunkkal ahhoz, hogy meglássuk magunkban a csodát. Azt senki sem tudja megcáfolni, és senki sem veheti el tőlünk.

SignoraSchneider IP>!

Az élet így is, úgy is kicseszik veled. Ez van. Könnyebb, ha elfogadod (…)

8 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Brittainy C. Cherry: A szív ritmusa
J. A. Redmerski: A soha határa
Colleen Hoover: November 9.
Kendall Ryan: Szeress és akarj
Sarah J. Maas: Kingdom of Ash – Felperzselt királyság 1-2.
Sarah J. Maas: Föld és vér háza
Megyeri Judit: Csontvázak a szekrényben