Isten ​lánya 14 csillagozás

Lewis Perdue: Isten lánya

A híres művészeti ügynök Svájcba utazik, hogy megvásárolja egy titokzatos műgyűjtő gazdag gyűjteményét. Ám mielőtt megkötné az üzletet, belekeveredik egy több ezer éves összeesküvés hálójába. A gyilkosságok és intrikák sora egy titokzatos női Messiás rejtélyével kezdődik – és végződik. Ha kiderül, hogy a fiatal lány valóban élt, meghalt és feltámadt, akkor alapjaiban rendül meg a nyugati kultúra… A hátborzongató misztikus krimi végkifejlete meglepő és döbbenetes – ezért igazi „kötelező olvasmány” a műfaj kedvelőinek.

Eredeti megjelenés éve: 2000

>!
Gold Book, Debrecen, 2006
396 oldal · puhatáblás · ISBN: 9634250939 · Fordította: Sámi László
>!
Gold Book, Budapest, 2000
396 oldal · ISBN: 9634250939 · Fordította: Sámi László

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

>!
Bla I
Lewis Perdue: Isten lánya

Egy nagyon logikus misztikus témaválasztású kalandregény, mely követi a Da Vinchi kód által kitaposott ösvényt. Ha Jézus Isten fia volt, akkor lehetett lánya is, vagy akár az Isten is lehet nőnemű is, azaz androgün (kétnemű), s bár magának a történetnek ehhez a kérdéshez semmi köze, csak a nyomokat szeretnék a szereplők megtalálni, ill. elrejteni, számos valós elem működik közre a kötetben. A vatikáni adminisztráció, a II. világháborús náci műkincsvadászat maradványait birtoklók és megszerezni akarók, jók és rosszak csapnak össze ebben a jól megírt krimiben, amely végig izgalmasan tölteti el velünk az időt, kellemes kikapcsolódásként, s közben elmolyolhatunk Sophia létezése, jelentése, s bennünk való megléte fölött…

>!
Inpu
Lewis Perdue: Isten lánya

Bár nagy kedvvel olvasom a történelmi kalandregényeket, s kiváltképp odavagyok a kis misztikummal fűszerezett történetekért, kissé bosszantanak azok a könyvek, melyek végső soron adósok maradnak ezzel a motívummal. Ilyesmi az Isten leánya is. Alig több, mint egy átlagos – igaz, jól megírt – krimi, mely címében és fülszövegében a Da Vinci kód megjelenése óta sokadik reneszánszukat élő történelmi kalandregények, az akár-így-is-történhetett-majd-te-eldöntöd-hogy-hiszed-e-vagy-sem-típusú könyvek sikerét igyekszik meglovagolni.
A regény az első lapjától az utolsóig izgalmas, mozgalmas, olvasmányos, filmszerű. Ebben hozza a kötelezőt. Számomra kissé zavaró a testi sérülések plasztikus, már-már szadista realizmussal való ábrázolása. Számos szerző él ezzel az eszközzel, de még nem jöttem rá a miértjére. A történet mindenesetre nem ettől lesz jobb (legfeljebb rosszabb). Záró megjegyzésként egy apró szemrehányás: sok író bebizonyította már, hogy mestere a nagy történelmi rejtélyekre épülő fikciónak. Én egy olyan szerzőtől szeretnék most már olvasni, aki átlépi a katartikus határvonalat a jelen és a lehetséges jelen vagy jövő között, és nem torpan meg a bennünket körülvevő világ milyenségének kényszerítő ereje hatására.

>!
Ata_Szabó
Lewis Perdue: Isten lánya

Borzasztóan nagy csalódás. A borító remek, az ajánló nagyon csábító (amiből semmi sem igaz). Hát ennek az ég világon semmi köze nem volt a misztikus krimihez, sőt igazából egy unalmas, kiszámítható akcióregény.

>!
chica
Lewis Perdue: Isten lánya

Az elején tartottam a könyvtől, egyrészt mert elolvastam egy csomó negatív kritikát, amit nem szabad, hagyni kell, hogy mindenkit külön-külön befolyásoljon egy könyv. Másrészt tele volt az eleje klisészerű kifejezésekkel. De aztán beindultak az izgalmak és felfaltam a könyvet. A történet fiktív, de vannak benne valós elemek. A témája szerintem időszerű.

>!
fukszia
Lewis Perdue: Isten lánya

Az első oldaltól az utolsóig élvezetes és izgalmas könyv.

>!
viogabi
Lewis Perdue: Isten lánya

Letehetetlenül izgalmas könyv,szinte filmszerű megjelenítéssel.Nem is értem miért nem filmesítették meg.Vagy igen?:)


Népszerű idézetek

>!
Bla I

– Amennyire én emlékszem, nem ez volt az első eset, hogy egy teológiai vitának a kard élével szabtak határokat.

24. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Dan Wells: Nem akarlak megölni
Karen Rose: Sikíts értem
Dennis Lehane: Sötétség, fogd meg a kezem
Becca Fitzpatrick: Black Ice – Tükörjég
Ryan Gattis: Közel a tűzhöz
Harlan Coben: Senkinek egy szót se
Dennis Lehane: Titokzatos folyó
Chris Carter: A keresztes gyilkos
Thomas Harris: A vörös sárkány