A ​múlt ára 79 csillagozás

Levia Anne: A múlt ára

Mit tennél, ha egy nap arra ébrednél, hogy mindent elvesztettél?

Ködbe vesztek az emlékek, oda lett a múltad. Nem tudod kik a barátaid és kik az ellenségeid.

Carolinát, az ismert újságírót, súlyos autóbalesete után cserbenhagyjak. A kórházban emlékek nélkül ébred – mostantól csak az ösztöneire hallgathat. Üldözik, élete veszélyben van, és csak egy valakire számíthat. Vajon visszaszerezhető minden, vagy a szerelem is az emlékekkel együtt veszett el örökre?

Minden feltörő emléke keserédes, és veszelyes irányba űzi. A remény hajtja, hogy mindez a küzdelem megéri.

LEVIA ANNE páratlanul izgalmas romantikus krimije az újrakezdésről, a kitartásról, a reményről, a hűségről, a szerelemről és az igaz barátságról szól, egy olyan korban, amikor ezek a szavak már nem sokat jelentenek.

>!
Álomgyár, Budapest, 2014
238 oldal · ISBN: 9786155252600
>!
Álomgyár, Budapest, 2014
224 oldal · ISBN: 9786155252624

Enciklopédia 1

Szereplők népszerűség szerint

Carolina Megan Foster


Kedvencelte 10

Most olvassa 1

Várólistára tette 51

Kívánságlistára tette 43

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

>!
pveronika
Levia Anne: A múlt ára

Fordulatos regény, talán egy hangyányit kiforratlan stílussal, de annál több izgalommal.

Carolina egy cserbenhagyásos gázolás után, egy kórházban ébred. Nem emlékszik semmire, még a saját nevére sem, teljes amnéziában szenved. Azonban elég hamar fordulat áll be a történetben, ugyanis kiderül, hogy Carolina a Chicago Journal egy újságírója, aki egy hónappal ezelőtt tűnt el, és a baleset előtt a chicagói alvilág legmélyebb titkainak felgöngyölítésén dolgozott. Ebben jó néhányan segítségére voltak, köztük a húga, egy titokzatos M. S. nevű idegen, és egy FBI ügynök, aki történetesen a legjobb barátja. A beépüléshez még olyan eszközökhöz sem félt nyúlni, mint elcsábítani az alvilág fejének unokaöccsét, Carlos Ortegát. De kérdés, hogy valódivá váltak-e az érzelmei a férfi iránt, és hogy sikerül-e bejezni a bűnbanda felszámolását?

Nagyon ötletes megoldásnak tartottam, hogy néha a jelenetek közé be lett szúrva egy-egy emlék a múltból. Azokban a pillanatokban, amikor eszébe jutott a múlt egy darabkája a lánynak, az olvasó is kapott egy-egy töredéket, amiből építkezhetett. Azzal a megoldással, hogy a lány sem emlékezett és nem tudta, hogy kinek hihet, vagy mi is történt valójában, az írónő lehetőséget teremtett arra, hogy a könyv sokkal szorosabbra kapcsolatot építsen az olvasóval, hiszen mi is pontosan akkor ismertünk meg minden részletet, amikor Carolina. Ennek ellenére, sajnos nem igazán tudtam azonosulni a főszereplővel, és nem is igazán tudtam megkedvelni. A történet érdekes volt, izgultam Carolináért, és hogy sikerül-e megszereznie a pendriveokat, azonban a romantikus szál és a szerelmi sokszög nekem már picit néha sok volt. Előfordult, hogy már nem is tudtam követni, hogy akkor a lány végül is melyik pasiba szerelmes. Néhány jelenet elment volna egy akciófilmbe, esetleg egy szappanoperába is, de ez nem is igazán zavart, és összességében úgy gondolom, hogy egy hétvégi kikapcsolódásnak tökéletes volt.

7 hozzászólás
>!
Bleeding_Bride ISP
Levia Anne: A múlt ára

Ismét kiderült, hogy érdemes a kortárs magyarjainkat olvasni.
A múlt árát nagyon élveztem, eddig talán a leg"tökösebb" sztori, amit női kezdő író tollából kézhez kaptam. Kicsit nehéz volt megszokni a jelenidős E1-et, de a szerzőnek sikerült ezt végigvinni, sehol sem kavarodott bele, ami nálam már pluszpontos.
Bevallom, az elején azért néhol felhúztam a szemöldököm, sőt még most is tartom, hogy a főhősnő állapota és a cselekedetei nem túl reálisak, legalábbis így a kettő kicsit üti egymást az én olvasatomban (nem spoilerezek, ha elolvasod megtudod :D ), viszont a sztori leírása ezt szépen fokozatosan elfeledtette velem. Adott ponton néhány szereplővel voltak konfliktusaim, volt akinek lehet szurkolni kellett volna, én mégis vártam mikor kap egy végzetes golyót a koponyájába, de ez is annak tudható be, hogy még a való életben is hideglelésem van az ilyen emberektől.
Ami a regény legnagyobb húzó ereje, hogy nagyon izgi. Az események pörögnek, megvan a szép íve a történetvezetésnek, és a leírások miatt akárhány alkalommal összeszorult a gyomrom (tudjátok, az az eset, amikor zsigerből tudod, hogy azt a szituációt meg fogják úszni, meg kell úszniuk, de azért nagyot nyelsz, hogy úristen, vajon tényleg?).
Érződik azért, hogy kicsit csajos regény (a nagyon gonosz fiúk is kicsit puhulnak a szerelemtől), de nem megy át csillámpóniba, így merem ajánlani a kemény pasi olvasóknak is a romantikusabb lelkű, de izgalomra vágyó hölgyemények mellett.
Jó kis évkezdő regény volt, ezerszer jobban élveztem olvasni, mint Kepnes Te c. thrillerét. Ebben több volt az érzelem és fel is kavart néhol.

2 hozzászólás
>!
Pepe0810
Levia Anne: A múlt ára

Egyáltalán nem látszik, hogy az írónőnek ez az első regénye. Nagyon tetszett az egész történet, a romantikus szállal együtt! :) Fordulatos, és izgalmas volt! Szívesen olvasnék még az írónőtől, akár Maggie, és Kenan történetéről! :) A borító nagyon elnyerte a tetszésemet!!

1 hozzászólás
>!
Tóth_Orsolya_3 P
Levia Anne: A múlt ára

Izgalmas, fordulatokkal teli és az én romantikus lelkem is megkapta a kellő érzelmeket. :-)
A történéseket Carolina szemszögén keresztül láthatjuk, aki a könyv kezdetén egy „baleset” következtében amnéziában szenved, aztán apránként kezd visszaemlékezni, ilyenkor kapunk iformációkat a múlt eseményeiről. Jóképű és veszélyes férfiakból sem szenvedünk hiányt. Halkan megjegyezném, hogy a rosszfiúk mindig is gyengéim voltak, most valahogy már a kezdetekkor mégis úgy éreztem, hogy nekem valamiért most a jobb fiú a kedvesebb. ;-)
Carolina a könyv végére meghozza élete egyik legnehezebb döntését, mely sok ember és a saját életét is megváltoztatja.
Kedves Írónő, köszönöm, hogy olvashattam! ;-) És nagyon remélem, hogy hamarosan olvashatom Maggie és Kenan történetét, mert ők is nagyon a szívemhez nőttek.

5 hozzászólás
>!
Sippancs P
Levia Anne: A múlt ára

Hűha a köbön!
Elsőkönyves lét ide vagy oda, ebben a 224 oldalban kaptam egy jó stílusú, olvasmányos, pörgős és fordulatokban gazdag történetet, aminek minden oldalát csak élvezni lehetett, és amiben mind a nyomozásra, mind a romantikára vágyó lelkem megtalálta a maga számításait – egyszóval imádtam. :) Ami miatt mégis levontam fél csillagot, az Carolina karaktere. Bárhogy próbálkoztam, nem tudtam sem megérteni, sem megkedvelni a személyét. Sokszor annyira naiv volt, hogy kedvem lett volna alaposan megrázni, máskor meg olyan felszínesen viselkedett (lsd. Carlos és Michael esete), amit egy szimpla hajtépéssel (is) nehezen lehetettt volna kibírni.
Kíváncsian várom Maggie és Kenan történetét!

8 hozzászólás
>!
Mrs_Curran_Lennart P
Levia Anne: A múlt ára

"Van az a szerelem, amiből egyszerűen nem szabadulhatsz, van, amiért bármit
megteszel, van, amikor mindent feladnál. Még akkor is, ha a józan eszeddel tudod, hogy értelmetlen, hogy sehova sem vezet, és bele fogsz pusztulni…"
Caroline amnéziásan ébred a kórházban és fontos, hogy újra emlékezzen, mivel bűnözők fenyegetik. Aztán szép lassan eszébe jutnak a dolgok…
Újságírónőként a helyi alvilágot készült lebuktatni, a cél érdekében pedig összejött a főnök fiával. Mi történik, ha beleszeretsz a rosszfiúba? Pártatlan maradsz vagy mentegeted? Sajnos a szerelem itt sem győz le mindent, és az emlékekből Caroline lassan rádöbben, hogy mennyi hülyeséget csinált.
A könyv jól van megírva, fanyar humorral és lényegretörően. Caroline időnként egy kicsit idegesítő, főleg a döntésképtelensége miatt. Kenan és Maggie kettőse viszont szuper volt, remélem kapnak egy külön sztorit. Első könyvnek nagyon jó indulás, csak így tovább.

7 hozzászólás
>!
VNoémi
Levia Anne: A múlt ára

Az írónőnek sikerült egy nagyon szórakoztató, eseménydús romantikus krimit megalkotnia, amit első könyvet meghazudtoló tehetséggel papírra is vetett. Rövid volt, könnyed, és olvasmányos. A szerelmi szál kiszámíthatatlan és erotikus, az emlékezetkieséssel küzdő lány élete pedig izgalmakkal teli. Mind a történet, mind az írásmód, a műfaji elemek a helyükön voltak, a szereplők felkeltették az érdeklődésemet, és fejlődött is az írás.

http://egyszervolt-konyvsarok.blogspot.hu/2016/04/levia…

>!
Dinah I
Levia Anne: A múlt ára

Kíváncsian vágtam bele a könyvbe, több okból is. Egyrészt mert magyar író tollából született, másrészt felcsigázott a fülszöveg. Ugyanakkor tudtam, hogy az amnézia-szálat már nagyon sokan elsütötték, és nem féltétlenül sikerrel. Így hát értelemszerűen kíváncsi voltam, mit is lehet kihozni belőle úgy, hogy ne legyen sablonos és unalmas.

Kicsit furcsa volt a jelen idejű narráció, de később sikerült hozzászoknom. Az első fejezetekben még a karakterekkel is gondban voltam, hogy akkor ki kicsoda, olyan sokan lettek hirtelen.

Ahogy haladt előre a történet, úgy vált egyre gördülékenyebbé is. Volt, hogy egy szuszra elolvastam annyi oldalt, amennyit általában egy-két nap alatt összesen.

Tetszett az emlékek visszahozásának megoldása is, főleg a személy miatt, aki előhozta ezeket Carolinából.

A végén az ütközet kicsit gyorsan lezajlott, és a legutolsó rész nem sem ért meglepetésként, szinte várható is volt.

Összességében jól felépített, izgalmas történet, ahol nem mindig történik az, amire az olvasó számít. Gratulálok az írónőnek! :)

A könyvet köszönöm az Álomgyár Kiadónak! :)

2 hozzászólás
>!
Violet_Finch_PMónika
Levia Anne: A múlt ára

Valahogy nem volt az igazi.
A szereplők egyszerűen nem kerültek hozzám közel. Olyan semmilyen. Felőlem Carolina spoiler
Eléggé idegesítő egy liba volt Magggievel együtt. Hány évesek is voltak??? Még azt se lehet tudni.
Adtam 4csillagot mert amúgy maga a történet tetszett.

>!
Abygél P
Levia Anne: A múlt ára

Jól felépített történet, ami végig fogva tartott. Nem tudtam egy szuszra elolvasni, időhiány miatt és komolyan számoltam a perceket, hogy mikor tudom folytatni. Pörgős, csavarokkal és izgalmakkal teli olvasmány, helyenként megspékelve egy kis erotikával, szerelemmel és humorral. Örültem volna, ha kicsit terjedelmesebb a könyv, mert túl hamar vége lett. A szereplők és a helyzetek, számomra rendben voltak. Egyedül, a bombás rész volt kicsit bizar. A Maggie és Kenan közötti érzelmi száltól, nem ezt vártam. Örülnék, ha lenne folytatás, ami róluk szól.Nekem nagyon tetszett és csak ajánlani tudom. Újabb kedvenccel bővült a listám.

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
VNoémi

Nem mindig szeret az ember szembesülni az igazsággal.

184. oldal - 14. fejezet (Álomgyár, 2014)

>!
VNoémi

– Látni egészen más, mint tudni…

102. oldal - 9. fejezet (Álomgyár, 2014)

>!
VNoémi

Olyan, mint a lepkének a láng: hiába a veszély, akkor is vonzza.

184. oldal - 14. fejezet (Álomgyár, 2014)

>!
VNoémi

Olyan vagy, mint a drog: és én függővé váltam.

111. oldal - 10. fejezet (Álomgyár, 2014)

>!
VNoémi

Azt mondják, a szerelem mindent legyőz, hogy nincs lehetetlen. És hinnem kell, hogy nincs lehetetlen.

202. oldal - 17. fejezet (Álomgyár, 2014)

>!
VNoémi

Senki ne mondja, hogy a cipő nem számít! A cípő jelent mindent. Lehet az emberlánya szakadt farmerban és lógós felsőben, ha egy igazán szuper magas sarkút visel, igazi nőnek érzi magát tőle, és úgy is viselkedik – de ami fő: a környezet is így viszonyul hozzá.

167. oldal - 14. fejezet (Álomgyár, 2014)

>!
VNoémi

Nem tudom, hogy attól, hogy valaki olyat öl, aki „rossz”, változik-e a tény, hogy amit csinál, az helytelen.

102. oldal - 9. fejezet (Álomgyár, 2014)

>!
VNoémi

Egy felnőtt embernek mindig van választása.

139. oldal - 12. fejezet (2014, Álomgyár)

>!
VNoémi

A vágy kevés. Ne higgy a mesékben, hogy mindent legyőz, mert nem így van.

192. oldal - 15. fejezet (Álomgyár, 2014)

>!
Mrs_Curran_Lennart P

Van az a szerelem, amiből egyszerűen nem szabadulhatsz, van, amiért bármit
megteszel, van, amikor mindent feladnál. Még akkor is, ha a józan eszeddel tudod, hogy értelmetlen, hogy sehova sem vezet, és bele fogsz pusztulni…


Hasonló könyvek címkék alapján

Vavyan Fable: Ébredj velem!
Lesley Pearse: Árnyak
Blake Crouch: Wayward Pines
Rob Reger – Jessica Gruner: Emily the Strange – Elveszett emlékek
Agatha Christie: Az alibi
Robert Ludlum: A Fantom
S. J. Watson: Mielőtt elalszom
Böszörményi Gyula: Bitó és borostyán
Helena Silence: Ezüsthíd
Jenny Carroll: Fedőneve: Kasszandra