Varázskert 47 csillagozás

Lévai Katalin: Varázskert

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

„Nem tudhatod, mit érez egy nő, amikor rájön, hogy senki nem szereti igazán, és csak akkor él, amikor becsukja a szemét és álmodik. Az álmok még mindig biztosan állnak” – mondja a regény hősnője, aki kettős életet él. Egy „valódi” életet a férjével, és egy másikat, amelyet Mirkóval, gyerekkori szerelmével álmodott meg magának. Sok ezer nő fantáziavilága szólal meg ebben a költői vallomásban, olyan erővel, hogy úgy érezzük, mindaz, amit olvasunk, velünk történik meg. Mindenkinek megvan a maga Mirkója, képzeletbeli barátja, szerelme, akivel feledhetetlen, veszélyes és felkavaró pillanatokat élhet át. Mirkó: mi magunk vagyunk. Mindazok, akiknek szenvedélyes a lelke, akik nem érik be a hétköznapi élet tapasztalataival, hanem annál sokkal többre vágynak.

Eredeti megjelenés éve: 2008

>!
Alexandra, Pécs, 2008
248 oldal · ISBN: 9789633708439

Kedvencelte 5

Most olvassa 3

Várólistára tette 18

Kívánságlistára tette 6

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
Ninácska P
Lévai Katalin: Varázskert

Ahogy a többi értékelésből is remekül látszik, nemcsak nekem tűnt összevisszaságnak ez a könyv. Azt hittem, csak én nem értem, de úgy tűnik, más sem.
Adtam három csillagot, mert tetszettek a rövid, magvas gondolatokat tartalmazó kis párbeszédek, mondatok, de a történet ici-picit sablonos volt. Most már kezd elegem lenni abból, hogy majdnem az összes könyvben, amit olvastam, semmiféle boldog házasság nincs. Mindenki csak válni akar… Elképesztő…
A fülszöveg és a borító keltette fel az érdeklődésem, ezek nagyon jól sikerültek, maga a történet viszont lehetett volna jobb is. Kicsit idegesített a főszereplő nő gyerekessége, hanyagsága.
Összességben persze laza, könnyed olvasmány, de azt hiszem, nálam meg is marad egyszer olvasott műnek.
(Azt viszont nem értem, miért ez a címet kapta…)

>!
sassenach
Lévai Katalin: Varázskert

Miért csak 67%??? :-O Szerintem nagyon jó ez a könyv. Szeretem Lévai Katalin stílusát és a témákat, amikről ír.

1 hozzászólás
>!
Briza
Lévai Katalin: Varázskert

Éld az álmaidat! Mindenki ismeri a mondást, mégis hányan merik bevállalni és vajon hányan vannak, akik helyette valami képzeletbeli világba menekülnek? A könyvbeli családanya ezen a téren nem ismer lehetetlent, olyan tökélyre fejlesztette ezt a saját kis fantáziavilágát, hogy a valóság határain átlépve szinte észrevehetetlenné vált, hol kezdődik az egyik, s hol végződik a másik. Tényleg így kell elmenekülni a valóság és a problémák elől, ahelyett, hogy magunk tennénk érte? Nagyon idegesítő volt a főhősnő éretlensége és tehetetlensége. A befejezésben történtek pedig nem győztek meg a nő személyiségfejlődéséről, túl gyermeki volt, hogy felnőjön a feladathoz.

>!
Amyray
Lévai Katalin: Varázskert

Nem mondom, hogy rossz könyv, mert nem az, de valahogyan nem fogott meg annyira, hogy még egyszer elolvassam, vagyhogy megvegyem magamnak. Szépen ír, jó fogalmazás, megválogatott szavak!
És igaz az, hogy nem vagyunk feltétlenül boldogak, ha megvan mindenünk: pénz, egy menő állású férj, egy egészséges és okos gyerek, egy szép ház, egy jó munka… Mert múlik az idő, az emberek pedig a szokások, a mindennapok rabjává válnak és elfelejtenek álmodni… álmodozni…
Egyszeri olvasása mindenképpen ajánlott!

>!
tizenegy
Lévai Katalin: Varázskert

Kellemes könyv. Nem unalmas , nem izgalmas. Néha egy-egy gondolat mintha a sajátom lenne. .

>!
Dizike
Lévai Katalin: Varázskert

Többet vártam. De ez az én meggonolatlanságom. Egy könyvről nem kell ítéletet mondani az első percben. Megvan a lényege, fontos dologot vesz gorcső alá, de a köntös számomra nem is tudom milyen. Könnyen olvasható, az igaz, jól megfogalmazott alkotás és a maga nemében jó, de valahogy a címe nem illik a műhöz.

>!
Nicole_Kinney I
Lévai Katalin: Varázskert

Strandon olvasgatós, laza, kellemes könyv; de semmi rendkívüli.

>!
husza68
Lévai Katalin: Varázskert

Lévai Katalinról sok pro és kontra véleményt olvastam, ezért voltam kíváncsi rá.
A következőkre jutottam. A főszereplő a regényben meséli, hogy elit gimi, elit tanulója volt, egy „mintamókus”.
Ezzel a szóval tudnám jellemezni a regényt is-Mintamókus-nagyon szép, nagyon jó,csak nem biztos, h szeretjük.


Népszerű idézetek

>!
Miestas

Nem tudhatod, mit érez egy nő, amikor rájön, hogy senki nem szereti igazán, és csak akkor él, amikor becsukja a szemét és álmodik. Az álmok még mindig biztosan állnak

1 hozzászólás
>!
ritusss

Az ember semmi mástól nem fél annyira, mint a közöny és a megszokás elburjánzásától, mégis, mintha maga táplálná a vadnövény gyökereit, önvédelemből, hogy ne égjen porig az érzelmek hevében. Csüggedés nélkül kellene tudomásul vennünk, hogy szükségünk van a megszokásra, hiszen ettől válik élhetővé az élet.

112. oldal

1 hozzászólás
>!
Briza

Van egy rejtett énünk, amely idegen nyelven szól hozzánk, nem értjük, mert ezt a nyelvet előbb magunknak is meg kell tanulnunk.

>!
Ninácska P

Az emlékeim egész éjjel velem maradnak, tudom.

35. oldal - Varázskert (Alexandra, 2008)

>!
Ninácska P

Miért félünk a folyamatos változástól, a fényárnyék játéktól, ha egyszer nem tehetünk ellene semmit, az égvilágon semmit?

234. oldal - Varázskert (Alexandra, 2008)

>!
ritusss

Egy pisszenés sem hallatszik a teremben, a közönség lélegzet-visszafojtva hallgatja a zeneirodalom legmeghatóbb áriáját.

(első mondat)

>!
Ninácska P

A házasság olyan, mint egy jól felépített erődítmény – mondtad egyszer –, amelynek falai között biztonságban élhetünk.

64. oldal - Varázskert (Alexandra, 2008)

>!
Briza

Micsoda paradoxon, hogy jobban bízunk a törékeny pillanatok tartóerejében, mint az erős hétköznapok szilárdságában.

>!
Szelén P

Az írás, mint a hétfátyoltánc, mint a meztelenre vetkőzés fortélyos művészete, frivol és nemes játék, amely feloldozást ad hétköznapi gyarlóságaink alól. Ahogyan egyre mélyebbre merültem a történet írásában, úgy hullottak le egymás után az álarcaim, és teljesült ki mind jobban az a vágyam, hogy a valódi képmásomat hagyjam hátra magam után. Végül is az írás és a tánc ugyanarról a tőről fakad, mindkettőben a mozgás kimeríthetetlen ötletessége a lényeg, ugrásra kész test vagy ugrásra kész gondolat – egyre megy. A jó író, miként a jó táncos, semmihez sem hasonlítható hangulatot teremt, amelyben kiszámíthatatlan érzelmi és gondolati elemeket kapcsol össze. Ezek ihlető erejétől függ, képes-e elvarázsolni a közönségét, és egyetlen hatalmas ugrással berobbanni a névtelenségből az örökkévalóságba. A mozgás megszűnése maga a halál. Aki ír, aki táncol, a halált űzi el magától. De bármilyen mozgékony is az elme vagy a test, pillanatnyi diadalt arat csupán. Ezzel pontosan tisztában voltam.

>!
Ninácska P

A külvilág semmivé lett, de soha, egyetlen percig sem éreztem a hiányát.

94. oldal - Varázskert (Alexandra, 2008)


Hasonló könyvek címkék alapján

Böszörményi Gyula: Nász és téboly
Valeria Screwy: Miss Screwy csavaros árvái
M. G. Brown: Bimbózó Rózsaszirmok
J. Goldenlane: Csillagok szikrái
Böszörményi Gyula: Lúzer Rádió, Budapest! II.
A. O. Esther: Megbocsátás
On Sai: Calderon, avagy felségáruláshoz bricsesz dukál
Carrie Cooper: Ügynök tűsarkúban
Leiner Laura: Valahol
Baráth Viktória: Az igazság nyomában