A ​kis pillangó utazása Lesznán és a szomszédos Tündérországban 11 csillagozás

Lesznai Anna: A kis pillangó utazása Lesznán és a szomszédos Tündérországban Lesznai Anna: A kis pillangó utazása Lesznán és a szomszédos Tündérországban

„Miért születtél te szeptemberben? Rendes kis lepkék tavasszal szoktak születni!” – kérdezte egy öreg lepke a kék kis pillangót, aki egy őszi napon bújt elő Anna néni szobájában egy virág kelyhéből. A kis lepke szégyellte ugyan, hogy ő nem olyan mint minden más lepke, de azért nem nagyon bánta: tudta, hogy neki Tündérországba kell elrepülni, méghozzá a harmadik, a legszebbik Tündérországba

Eredeti megjelenés éve: 1978

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Móra, Budapest, 1985
22 oldal · ISBN: 9631139794 · Illusztrálta: Lesznai Anna
>!
Hungaroton, 1980
Felolvasta: Törőcsik Mari
>!
Móra, Budapest, 1978
24 oldal · keménytáblás · ISBN: 9631112004 · Illusztrálta: Lesznai Anna

Várólistára tette 10

Kívánságlistára tette 10


Kiemelt értékelések

olvasóbarát>!
Lesznai Anna: A kis pillangó utazása Lesznán és a szomszédos Tündérországban

Tavaly a Rukkolán találtam rá a Lesznai Anna képeskönyvre. Akkor kezdtem ismerkedni művészetével, életével és irodalmi munkásságával. Nagyon sokszínű, érdekes egyéniség volt. Ez a kis mesekönyv a szerző saját illusztrációjával készült, a mese nagyon egyszerű, de szépen megfogalmazott történet, a képekkel együtt számomra egy értékes alkotás.

Chöpp >!
Lesznai Anna: A kis pillangó utazása Lesznán és a szomszédos Tündérországban

Gyönyörűséges mese, szépen megírva. Leszna elvarázsolt helyénél csak Tündérország varázslatos stációi jobbak!

Uzsonna>!
Lesznai Anna: A kis pillangó utazása Lesznán és a szomszédos Tündérországban

Érdekes volt kék lepkeszárnyakon végigrepülve felfedezni világunkat és eljutni a nagy kék hegyeken túlra, szép tündérországba. És milyen jó, hogy ez a mese mindig újjászületik! :-)

Zinecske>!
Lesznai Anna: A kis pillangó utazása Lesznán és a szomszédos Tündérországban

Nekem ez a világ legszebb meséje. Gyerekkoromban teljesen véletlenül választottuk ki anyukámmal a gyerekkönyvtár polcáról. Csodálatosan szép nyelvezete van. Imádtam.
Aztán évekig a címére sem emlékeztünk, csak a kis kék pillangóra. Nagyon boldog voltam, mikor egy könyvtár felszámolásakor rábukkantam és megszereztem. Kincs. Az írónő illusztrációi is nagyon érdekesek. Gyerekszememnek szokatlanok és megragadóak voltak.

Honey_Fly P>!
Lesznai Anna: A kis pillangó utazása Lesznán és a szomszédos Tündérországban

Egynek jó volt, de nem lett kedvenc. Az illusztrációk szépek, a nyelvezettel nem az a baj, hogy régies, hanem valahogy olyan fura mondatok vannak benne, nem nagyon tudtam eldönteni, hogy hogyan kell hangsúlyozni. De azért a nyitott vég az bevált itt is, a saját mesélés jobban tetszik mindenkinek.


Népszerű idézetek

olvasóbarát>!

A kis pillangó kiterjesztette szép, hímporos szárnyát, és szállott a fák, virágok között. Mert ősz volt, a hársak már sárgák, a májusfák meg pirosak voltak. Ősszel tudják a falevelek, hogy eljön értük a hervadás, ezért félnek, és el akarnak rejtőzni előle; mindenféle piros és arany köntöst öltenek magukra, hogy a hervadás elmenjen mellettük és azt mondja:
„Ezeket nem bántom, ezek nem falevelek, zöld lombok, hanem pompás bíborruhás királyleányok, hogy mernék feléjük közeledni?!”

10. oldal

olvasóbarát>!

Az udvar olyan szép, hogy menten kivágyódik belőle az ember és a lepke – mert azt sejti, hogy ezután csak még szebb kertek és mezők következhetnek. Nagyon elvágyódás és mégis ottmaradós is az udvar.

8. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Lázár Ervin: A Hétfejű Tündér
Wass Albert: A fogfájós róka
Móra Ferenc: Csalavári Csalavér újabb kalandjai
Gárdonyi Géza: Móka meg a fia
Sebők Zsigmond: Falusi cica Budapesten
Fésűs Éva: Az ezüst hegedű
Marék Veronika: Coffi, Pocak, Paprika
Lázár Ervin: Gyere haza, Mikkamakka!
Lázár Ervin: A nagyravágyó feketerigó
Wass Albert: Tavak és erdők könyve