Ösztön (Játékszer 1.) 7 csillagozás

Leslie Potter: Ösztön

Luke, ​a harmincas éveiben járó szexfüggő férfi és felesége, April élete teljesen megváltozik, amikor megszületik a gyerekük, Sarah. A korábban tabukat nem ismerő szexuális életük lassan átalakul, April egyre többször mond nemet férje perverz vágyaira, amihez Luke először a tőle megszokott humorral próbál hozzáállni. A gyakori és szenvedélyes szexről azonban továbbra sem képes lemondani. Hosszas hezitálás után szexkapcsolatba kezd a nála jóval fiatalabb kisgyerekes anyával, Evával.
Vajon Luke és April kapcsolata megmenthető? Kit terhel a felelősség a házasság megromlásáért: a szexmániás férjet, vagy a csak magával törődő, még a gyermekét is elhanyagoló feleséget? Meddig tartható fent a szenvedélyes viszony Luke és Eva között, ha mindketten máshoz mennek haza? Valójában ki kinek a játékszere?
Leslie Potter szókimondó, erotikus regénye tabudöntögető, ugyanakkor egy nagyon fontos problémára hívja fel az olvasók figyelmét: a gyerekszülés utáni szexuális élet… (tovább)

>!
Álomgyár, Budapest, 2018
554 oldal · ISBN: 9786150015118
>!
Álomgyár, Budapest, 2018
560 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786150015101

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

April · Luke


Most olvassa 3

Várólistára tette 27

Kívánságlistára tette 28

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Ács_Milán 
Leslie Potter: Ösztön

Nem, nem és nem…!!! Ekkorát régen csalódtam egy erotikus műfajú könyvben, mint ebben. Sokszor le kellett tennem a könyvet, mert egyszerűen nem tudtam tovább olvasni…. Untatott, nem kötötte le a figyelmemet. De mondhatom, hogy szinte mazochista vagyok, legalábbis ami az olvasást illeti, így végigszenvedtem és csak azért is a végére értem. Az olvasási időm is mutatja, hogy mennyire nem fogott meg a regény.
Sem a történettel, sem a szereplőkkel nem tudtam szimpatizálni, azonosulni.
Nos! Adott volt egy házaspár, Luke és April. Szerintem ez a házasság minden volt, csak jó nem. Mivel én is elég hosszú ideje /18 éve/ házasságban élek, van némi tapasztalatom és rálátásom arra, hogy milyen egy harmonikus és szeretettel teli házastársi kapcsolat. Véleményem szerint egy jó házasság alapja az egymás iránt érzett szerelem/szeretet, megbecsülés, bizalom és nem utolsó sorban a tisztelet. Luke és April házasságából ezekből egyet sem sikerült felfedeznem.
Az, ahogyan April a férjével beszélt bicskanyitogató volt. Hogy lehet egy férfit/férjet ennyire lealázni, lealacsonyítani? Mondjuk a másik kérdés ami felmerült bennem, hogy miért is tűrte ezt el?
April anyaként is levizsgázott előttem becsületesen. Luke pedig sokszor úgy viselkedett, mint egy nyálát csorgató vén kéjenc…
Az erotikus jelenetek leírása pedig… pff. Inkább elmentek az alpári és erőltetett irányba, minthogy a jó ízlés határain belül maradtak volna.
Sajnos egyetlen pozitív dolgot sem tudok kiemelni a könyvből, csupán annak örülök, hogy el tudtam jutni az utolsó oldalig.

13 hozzászólás
>!
Dora_Sullivan
Leslie Potter: Ösztön

Ajaj….
Megvallom, hatalmas kín szenvedés volt a történet 90%-át olvasni…
Odáig okés volt, hogy az írónő levezetésképpen adta a tudomásomra, hogy miből fakadt, és hogy mi vezette el odáig a férfi karaktert és a fiatal lányt oda, ahová…
Viszont… baromira sokkoló volt, hogy ez kereken kb 500 oldalon át állt a levezetésből, és csak hogy a maradék pár oldalban érkeztünk el oda, amit egyébként a leírás ígért…
:/
A kevesebb néha több… ahogy szól a mondás. Elég lett volna a negyed része is ennek a levezetése… mert ami volt, az valóban maga volt a kín…
A férfi karakter szimpatikussága hamar elillant még az elején – ami csak akkor tért vissza, amikor a kislányával volt -… Viszont a többi pillanatban, egy papucsférjet véltem benne felfedezni… Nem akartam megérteni s elfogadni azt, hogy miért hagyja magát a feleségével szemben… aki nem mellesleg, egy idegesítő perszóna volt, semmi több… anyaként, nálam is megbukott… de nagyon…

Őszintén szólva, nagyon de nagyon sajnáltam, hogy az helyett, amit ígért ebben a leírás szerint, hogy nem arra fókuszált, hanem a férfi karakter magánéletére és arra, hogy miként távolodtak el egyre inkább a feleségével egymástól… :/

Nem tudom… vagyis nem hiszem, hogy a második részét szándékozom e elolvasni… őszintén szólva, tartok tőle, hogy az is csak csalódás lesz, és hogy kevésbé azt fogja visszaadni, amit a leírás ígér… :/

Sajnálom, de nálam ez most nem nyert… :/

4 hozzászólás
>!
cirmilla
Leslie Potter: Ösztön

Nagyon furcsa könyv. Annyira rossz, hogy már jó. Stílusa „bunkó”, hajmeresztő, vulgáris. Mondanivalója mégis érthető. Szereplői pedig hétköznapiságukkal igen szerethetőek voltak számomra. Nem szeretem az erotikus regényeket, legalább is, amikkel mostanság elárasztanak a könyvkiadók. Ez más volt, mert azoknál is rosszabb volt, ez adta nagyszerűségét.

>!
Filep_Nikii
Leslie Potter: Ösztön

Most úgy érzem, nagyon jól jött az a tulajdonságom, hogy a fülszöveget a regény elolvasása után vettem szemügyre. Ugyanis a fülszöveg egyáltalán nem azt sugallta nekem, ami valójában történt a könyvben. Ez a pár sor arra utalt számomra, hogy a cselekmény aköré fog épülni, hogy Luke és Eva titkos viszonyt folytat, és hogy mennyire menthető meg még Luke és April házassága. Azonban Luke és Eva körülbelül az első 500 oldalon még nem is nagyon fejezték ki nyiltan a másik számára, hogy vonzodnak egymáshoz. A fülszöveg második bekezdését leginkább a regény elolvasása után felmerülő kérdéseknek nevezném, mely egy kedvcsináló a második kötethez.

Engem a regény borítója nagyon megfogott. Még pedig azért, mert a cím és a kép is tökéletesen kifejezi a mű tartalmát. Egy ösztönt, ami a férfiaknál erőteljesebben jelenik meg, mégpedig a szexualitást, a vágyat, a szenvedélyét.
Az író kendőzetlenül, minden prűdséget félretéve felfedi, mi is Luke vágya. A szexfüggőségben szenvedő férfi minden pillanatot kihasznál, hogy az ágyába csábítsa feleségét. Ami sajnos első gyermekük megszületése után már cseppet sem egyszerű feladat. A szerző ezzel egy olyan problematikára világít rá, mely a mai világban számos párkapcsolatban megtörénik.
(…)
Engem első pillanattól teljesen megfogott a regény. Olyan élvezettem faltam a sorokat, hogy észre sem vettem, ahogy telik körülöttem az idő. Bár valóban eléggé szókimondó az író stílusa, de én mégis nagyon megszerettem.
A könyv arányaihoz viszonyítva egyáltalán nem esett túlzásba a szerző az erotikus jelenetekkel. Úgy éreztem, igyekezett az író nem hibába esni azzal, hogy túl hosszúra nyújtaná az intimebb jeleneteket.
Teljes vélemény: https://nikiikonyvblog.blogspot.com/2018/11/leslie-pott…

>!
BTN
Leslie Potter: Ösztön

Ez is egy olyan téma amely igen megosztó véleményeket szokott maga után vonzani.
Úgy vagyok ezzel a történettel, hogy kevés olyan része van ami egyértelműen tettszett és amitől egyértelműen irtóztam. Mert, nagyrésze egyértelműen kiakasztott ês eről nem a könyv tehet hanem a têmája. De még is imádtam. Imádtam Luke, humorát. Sarah-hoz való viszonyát. Az êlet szemléletét.
Ahogy a barátaihou viszonyul, ahogy Eva-hoz és a kisfiához viszonyul.
Rengetegszer fejbevágtam volna…hogy ezt így nem szabad:
-April mentegetése
-Ahogy egyszerre teszi helyre a feleségét és 'lapitja' meg magát.
– Igaz, hogy sokszor megvédi magát…de mêg igy se elêgszer…. ês mentegeti a kapcsolatukat…én ugy érzem, hogy szinte csak ő tesz érte..

Szaval mint sok más könyvnêl itt is érzelmek hullámain lovagtam…és bármilyen hepe hupás is volt. Kíváncsian várom a folytatást!

>!
josie_wallace
Leslie Potter: Ösztön

Nagyon tetszett! Luke -nak nagyon jó szovege van LOL. Valahogy úgy éreztem, érzem, hogy valamilyen szinten saját tapasztalat van az íróban a témával kapcsolatban, sot tovabbmegyek, a párbeszédek nagyon életszeruek úgyhogy nem lennék meglepve ha onmagáról írt volna.Sajnos nem tudtam megrendeli a masodik kotetet mert E konyvben csak az elsó rész van meg de mindenképpen elolvasom a folytatást.

>!
helkaland
Leslie Potter: Ösztön

A fülszöveg felkeltette az érdeklődésemet, aztán jött a hatalmas pofára esés. Oldalakon keresztül nem történik semmi, de tényleg semmi. Luke és April házassága pedig valami borzalom. Ezek miért is maradtak együtt? Majd kíváncsi voltam, mégis mi lesz Luke és Eva között….amire több mint ötszáz oldalt kellett várni, hogy egy morzsányi cselekmény legyen a két páros között. Hogy őszinte legyek a felétől már csak átlapozva olvastam, annyira nem volt jó. Nagy csalódás, mert a fülszöveg alapján ennél jobbat vártam!


Népszerű idézetek

>!
Ács_Milán 

– Ha nincs hátránya valaminek, az csak előny lehet.

322. oldal

>!
Ács_Milán 

(…) nem szabad soha kísértésbe esni, mert ha egyszer megbotlasz, megbotlasz másodszorra is. Ha egyszer megteszed, mi tart vissza attól, hogy máskor is megtedd? Semmi. A saját elveid, már ha vannak.

460. oldal

>!
Ács_Milán 

Egy férfit megkaparintani egy nőnek könnyű, de meg is kell tudnia tartani.

344. oldal

>!
Ács_Milán 

A kommunikáció az információ, az információ pedig minden sikeres üzlet alapja.

321. oldal

>!
Ács_Milán 

Az élet tele van szexszel, vagy tele kellene lennie. […] Nos, a szexualitás nagyon fontos része az embernek. Vezet minket, motivál, nemes dolgokra és óriási hülyeségekre késztet.

5. oldal

3 hozzászólás
>!
Ács_Milán 

A férfiak nagy része előnyben részesíti a szőkéket, pontosabban részesítené, de a valóságban csak álmodozik róla.

11. oldal

1 hozzászólás
>!
Ács_Milán 

Egy átlagember a statisztika szerint naponta átlagosan hétszer gondol erotikára vagy szó szerint a szexre.

19. oldal

4 hozzászólás
>!
Ács_Milán 

A jó szexhez lelki vonzalom is kell, és tisztelet a másik iránt.

216. oldal


A sorozat következő kötete

Játékszer sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Mira Sabo: Amíg kinyílik a szemünk
Pascal Bruckner: Keserű méz
Chuck Palahniuk: Cigányút
Chuck Palahniuk: Fulladás
E. L. James: A szabadság ötven árnyalata
Alberto Moravia: A leselkedő
Tiffany Reisz: A szent
J. R. Ward: Feloldozott szerető