Siva ​utolsó tánca (Leslie L. Lawrence 6.) 161 csillagozás

Leslie L. Lawrence: Siva utolsó tánca Leslie L. Lawrence: Siva utolsó tánca Leslie L. Lawrence: Siva utolsó tánca Leslie L. Lawrence: Siva utolsó tánca Leslie L. Lawrence: Siva utolsó tánca

Rémfilmet forgatnak a Himalájában, amúgy hollywoodi módra. A forgatás azonban igazi horrorrá változik: titokzatos gyilkos öldösi a színészeket. Talán hírmondó sem maradna belőlük, ha nem tűnne fel a környéken a közeli kolostorban kutatómunkáját végző Leslie L. Lawrence és barátja, Jondon láma. Ismét előkerül a pipa, a 38-as Smith and Wesson, s gyilkos hajsza kezdődik a tettes után a világ tetejének égbe nyúló csúcsai között.

Eredeti megjelenés éve: 1988

>!
Studium Plusz, Budapest, 2012
514 oldal · ISBN: 9786155054549
>!
Gesta, Budapest, 2003
464 oldal · puhatáblás · ISBN: 9638229934
>!
Gesta, Budapest, 1996
472 oldal · ISBN: 9638229217

1 további kiadás


Kedvencelte 13

Most olvassa 3

Várólistára tette 17

Kívánságlistára tette 8


Kiemelt értékelések

>!
KillerCat P
Leslie L. Lawrence: Siva utolsó tánca

Lawrence könyvei mindig jók,valahogy sosem tudom megunni őket. Tetszik a stílus,a karakterek és a történet is.

>!
Gyöngyi0309 P
Leslie L. Lawrence: Siva utolsó tánca

Első könyvem volt az írótól. Könnyed krimi, ideális olvamány akkor, ha nem tudunk annyira odafigyelni. Gyorsan végeztem, mert itthon olvastam, de az író könyvei kiválóan alkalmasak lesznek a BKV-s utazás közbeni olvasásra.
Tetszik az író stílusa, a humora. Jó kis történet, szeretem az olyan könyveket, amikor a végén magyarázzák meg az egész bűntényt. Fordulatok is voltak benne bőven, szinte senki sem az volt, akinek hittük.

2 hozzászólás
>!
Habók P
Leslie L. Lawrence: Siva utolsó tánca

Lawrence megint a nők kedvence, okos, ügyes, legyőzhetetlen – bár néhányszor kap a fejére – és persze a rosszaknak annyi. Első olvasáskor nem sikerült egyedül kibogoznom a rejtélyt, a mostani olvasásnál pedig nem az volt a fontos, hanem… Ez egyike a korai LLL könyveknek, vagyis kevesebb benne a sablon, és több a tényleg jó humor. Maga forgatás is egy nagy paródia. Jondon azonnal kedvenc lett spoiler, de Padma Gyamcot és a három Morrist is megkedveltem.

>!
Eltiron
Leslie L. Lawrence: Siva utolsó tánca

Talán ez a kedvenc Lawrenc-regényem, egy pillanatig sem próbálja meg komolyan venni magát, sőt helyenként már önparódiába hajlik.

>!
Biusss
Leslie L. Lawrence: Siva utolsó tánca

Mit mondjak, annyira nem voltam elbűvölve tőle. Olvastam már 100x jobb LLL könyveket, ez olyan volt, mint a tészta, csak nyúlt, de nem nagyon történt semmi hosszú oldalakon keresztül…

>!
Ajnácska
Leslie L. Lawrence: Siva utolsó tánca

Levontam egy csillagot, mert, amikor olvasni kezdtem csalódtam a történetbe. Azt hittem Síva színes világába kalauzol el, kutatások, és eltűnt kincsek…mindennek ellenére hozta a LLL stílust, és nem tudtam letenni. Izgalmas krimi.

>!
Péter_Szombati
Leslie L. Lawrence: Siva utolsó tánca

Nagyon jó könyv, egyike a kevés jól sikerült Leslie néven írt könyvnek! Ez a filmforgatásos alapállás nagyon jót tett a könyvnek, ez egy friss témát kölcsönzött a történetnek. Kreatív és érdekes megoldások vannak benne, ajánlott második-harmadik Leslie-könyvnek, aki még nem olvasta őket (a Gonosz…-t ajánlanám elsőnek, természetesen)

>!
ChEebor
Leslie L. Lawrence: Siva utolsó tánca

Talán a leggyakrabban emlegetett cím az írótól, és tulajdonképp megérdemelten, mert ugyan semmivel nem több egy átlagos LLL regénynél, de mégis minden benne van, ami ezt a szerzőt szerethetővé teszi. A főhős ezúttal mondhatni hazai pályára kerül: egy bhutáni szerzetes kolostorban kell ellopott dolgok után nyomoznia, ám rögtön az elején egy filmforgatás kellős közepébe kerül, ahol aztán sorra halnak az emberek.
A könyv szereplői jól kitaláltak, a rejtély érdekes, és LLL ezúttal is a végére tartogatja a megoldást.


Népszerű idézetek

>!
Justabookworm7

– A fenébe is, történt köztünk valami?
– Történt – mondtam teli bűntudattal.
Hátrahanyatlott, és becsukta a szemét.
– Akkor jó -mondta. – Már megijedtem, hogy csak whiskyt ittunk…

287. oldal

>!
Justabookworm7

– Kedves, Mr. Lawrence, hol az a konkurencia, amelyik megrémülne tőlünk? Ha valaki veszi a fáradságot, hogy elolvassa a forgatókönyvünket, halálra röhögi magát, és esze ágában sem lesz bérgyilkost küldeni utánunk. Legfeljebb néhány ápolót, egy tucat kényszerzubbonnyal.

351. oldal

>!
Justabookworm7

Kezdtem érezni, hogy jó nyomon járok, csak még azt nem tudtam mi felé közeledem.

356. oldal

>!
Justabookworm7

Egyre inkább éreztem, hogy a halál fekete madara kiterjeszti szárnyait a falu fölé.

392. oldal


A sorozat következő kötete

Leslie L. Lawrence sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Frei Tamás: A megmentő
Peter Sheldon: Budai milliárdosok
Borbás Edina: Hullámok csapdája
Nemere István: Szivárványharcos
Nemere István: Démonok órája
Bíró Szabolcs: Sub Rosa
Bíró Szabolcs: Elveszett csillagok
Vavyan Fable: Halkirálynő
Németh Gábor – Szilasi László: Kész regény
Biró Zoltán: A kard nyomában