Monszun 83 csillagozás

Leslie L. Lawrence: Monszun Leslie L. Lawrence: Monszun

Vigasztalanul zuhog a monszuneső az Aranyháromszögben. Fogságba esett turistákat kísér Kumbhakarna, a környék rablóvezére, hogy váltságdíjat csikarjon ki értük. A turisták között van John C. Lendvay is, Leslie L. Lawrence későbbi kriminalisztikatanára. Hirtelen fordul a kocka: az üldözőkből üldözöttek lesznek. Miközben megállás nélkül zuhog az eső, s a Mekong hullámait vörösre festi a vér…

Eredeti megjelenés éve: 1996

>!
Gesta, Budapest, 2010
586 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789639591493
>!
Gesta, Budapest, 1996
500 oldal · puhatáblás · ISBN: 9638229233

Kedvencelte 10

Most olvassa 2

Várólistára tette 11

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

>!
VERDI
Leslie L. Lawrence: Monszun

Ez a story nagyon jó.
Pörög az egész és csak esik az eső.

>!
vöri P
Leslie L. Lawrence: Monszun

Nos, ez már jobban megközelítette azt az élményt, amit egy LLL regénytől várok. Lendvay figurája is egy icipicit mintha szimpatikusabb lett volna Leslie-nél.

>!
Mándi_Ádám
Leslie L. Lawrence: Monszun

Régóta vagyok nagy LLL rajongó, szinte Laci bácsi könyvein nőttem fel, és így nagy hiányosságom, hogy ezt a könyvét még csak most tudtam elolvasni. És milyen könyv volt! :O A szerző legtöbb művének elolvasása után is azt kell mondjam, a Monszun helye a legjobbak között van, lapjain egy feszült, végig pörgős cselekmény bontakozott ki, amelynek Thaiföld a folyamatosan zuhogó monszunesőjével egy zseniális, igen egyedi helyszínként szolgált. Az eső és a sok víz a remek leírások köszönhetően tényleg fullasztóan nyomasztóvá tette a könyvet, ahogy a folyamatos pára és rossz látásviszonyok is szimbolikusan kifejezték azt a ködös szituációt is, amelyben Lendvay találta magát, egy életveszélyes kalandban, ahol senki sem az volt, akinek látszott. Külön tetszett, hogy Lendvay karaktere talán ebben a könyvben volt eddig a legszerethetőbb, valamint a szépségkirálynők is kivételesen egyedi szereplők voltak a tipikus LLL-figurákhoz képest, sőt minden szereplőt sikerült most szerethetővé tennie az írónak. Maga a cselekmény is kissé rendhagyó volt, a szokványos krimi helyett egy sokkal pörgősebb, brutálisabb élet-halál játszmát láthattunk, amely számos igen emlékezetes jelenetet szült.
Röviden összefoglalva a Monszun tehát egy kissé rendhagyó, de pont ezért kiváló regény a szerző tollából :-)

>!
Dün SP
Leslie L. Lawrence: Monszun

Újabb hullaszámlálás – http://moly.hu/kihivasok/lorincz-i-hullaszamlalas-avagy-egy-kihivas-ujra-eletre-kel –, ráadásul egészen mozgalmas volt most a történet áldozatok szempontjából – meg eső szempontjából is –, 20 elhunytat sikerült azonosítani.
Kicsit kuszán indult, aztán kuszán is ért véget, de tulajdonképpen olvastatta magát, és a hullaszámlálós kihívás most már afféle guilty pleasure nekem. :)

2 hozzászólás
>!
bszgabi
Leslie L. Lawrence: Monszun

Ez volt az első könyv, amit tőle olvastam. Nagyon tetszett, emiatt kezdtem el a többit is.

>!
Lívia22
Leslie L. Lawrence: Monszun

azt hozta, amit vártam, se többet, se kevesebbet .-)

>!
ritazsofia
Leslie L. Lawrence: Monszun

Az alapötlet jó és ennek a sok esőnek kétségkívül volt egy sajátos hangulata, ami végigkísért az egész könyvön.. Valamiért nálam mégis a közepes kategóriában landolt, annak ellenére is, hogy felüdülés volt John C. Lendvay főszereplése és személyisége. Számtalan jobb történetet olvastam már az írótól.

>!
cocos55
Leslie L. Lawrence: Monszun

Nagy rajongója vagyok Leslie L. Lawrence-nak, de ez a könyve nem igazán tetszett. Az alapötlet nem volt rossz, a monszun ideje alatt játszódó cselekménynek van egy sajátos hangulata,mégis inkább a közepes kategóriájúak közé sorolnám ezut a regényt.Túl hosszú volt és vontatott az első 200 oldalon szinte semmi említásre méltó nem történt. A szereplők is túl sokan voltak, nem volt könnyű számon tartani őket és megjegyezni ki kicsoda.Régóta várakozott már elolvasásra, és örülök, hogy végre szakítottam rá időt, de azokat a történeteit melyekben saját magát teszi eg főszereplővé jobban szeretem.

>!
Vladyslav_Stanislav
Leslie L. Lawrence: Monszun

59. LLL könyvem az idén. Meg kell mondanom, hogy nehezen indult be a cselekmény. Mondhatni, hogy a könyv első harmada döcögős, unalmas, de a többi része már a klasszikus LLL-i minőséget hozza!
Lendvay professzornak bántóan kevés története jelent meg, de mégis -vagy épp ezért- nem olyan unalmas és sablonos karakter, mint Leslie L. Lawrence.


Népszerű idézetek

>!
Dün SP

Burmában azt mondják az olyanra, aki ha szeretettel is, de akadályozza valakinek a dolgát, hogy szeg a meztelen talpa alatt.

146. oldal

>!
Dün SP

– Nem is tudtam, hogy maga buddhista.
Az emberhegy rosszallóan pillantott rám.
– Nem is vagyok az.
– Akkor miért imádkozik hozzá?
Kumbhakarna megvonta a vállát.
– Jobb egy feleslegesen elmondott ima, mint egy, amelyet nem mondtunk el, és később számon kérik rajtunk.

296. oldal

>!
schuminator

Kumbhakarna lebernyege alá nyúlt, és összetekert ragasztószalagot húzott elő.
– Bizonyára láttak már ilyet. Csoda kényelmetlen, ha valakinek a képére nyomják. Arról már nem is beszélve, ha később letépik róla. Takarítsuk meg egymásnak a kellemetlenségeket. Miss Fliege?
– Mit akar? – kérdezte mogorván Vinnie.
– Amint láttam, ön az ablakot verte.
– És?
– Utálom, ha az ablakot verik. Nálam csak a Mikulás verheti az ablakot, vagy ha Amerikában járok Halloweenkor, akkor a töklámpást cipelő kölykök…

1996., Gesta Könyvkiadó, 180. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Böszörményi Gyula: A Rudnay-gyilkosságok
R. Kelényi Angelika: Bűnös örömök városa
Carrie Cooper: Ügynök tűsarkúban
Bíró Szabolcs: Elveszett csillagok
Rejtő Jenő (P. Howard): Piszkos Fred, a kapitány
George Cooper: Magánügy
Cathrin Smith: Teremtők
Rejtő Jenő (P. Howard): Az elsikkasztott pénztáros / Egy bolond száz bajt csinál
Kirsch Ákos: Vörös hó
Borsa Brown: A maffia szívében