Mogyoróallergia (Báthory Orsi történetei 2.) 56 csillagozás

Leslie L. Lawrence: Mogyoróallergia

Debby O'Harát a sorozatgyilkos leleplezése közben olyan sokk érte, amelyet hosszú idő alatt tudott csak kiheverni. Leslie L. Lawrence legújabb regényében Debby már egyetemre jár, ahol ismét gyilkossági ügybe keveredik. Egy rejtélyes erő arra készteti, hogy próbálja meg elkapni a gyilkost. Eközben ő maga is többször életveszélybe kerül. Ismét megjelenik álmában a titokzatos asszony, sőt nem csak álmában, hanem olykor a valóságban is, és csak beszél-beszél azon a furcsa, idegen nyelven. Aztán már nem csak beszél…

Eredeti megjelenés éve: 2012

>!
I.P.C., Budapest, 2019
436 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636357016
>!
Studium Plusz, Budapest, 2012
438 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155054464

Kedvencelte 6

Várólistára tette 14

Kívánságlistára tette 12

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
kolika
Leslie L. Lawrence: Mogyoróallergia

Az első résznél eléggé csodálkoztam, hogy női főszereplőt választott a szerző, de azon már nem annyira, hogy ez a főszereplő is mindent megold. Itt még inkább érvényesült ez. Sokszor olvasható, hogy annyira meglepődött a főszereplő, hogy nem tudott mozogni, szólni, s mégis minden bajból kivágja magát. Persze ehhez hozzájárul,hogy álmai asszonya segíti ügyeiben, na de akkor is! A legszebb, a legjobb, mindenki érte bolondul, legjobb feleségnek való anyag … Kedves szerző, kicsit nem túlzott a túlzásokkal?
Továbbra sem kaptam választ a korábbi kérdéseimre. Azonkívül, hogy megtudtam a szellemek is képesek a ruhaváltásra, nem sok újdonságról olvastam. Kicsit úgy érzem, hogy a szellem körüli történet kissé egy helyben topog.
Sejtettem,hogy a történet visszatekint a korábban történt öngyilkosságra, s ennek is köze lehet a mostani gyilkosságokhoz.
Valahogy úgy érzem, hogy a szerző nem járt mostanában a mai diákok közt. Munkám során napi szintem találkozok egyetemistákkal, de még nem hallottam, hogy egymást szívemnek, aranyomnak stb. szólították volna. De az is lehet, hogy az amerikai ifjúság között ez dívik.
Csak izgatja a fantáziámat ez Báthory Orsis történet (feltételezem, hogy a szellemet tisztelhetem benne), így majd valamikor jön a következő rész olvasása is.

>!
gabona MP
Leslie L. Lawrence: Mogyoróallergia

Lehetek akármennyire gyarló, én kerek perec megmondom, hogy bírom ezt a sorozatot Laci bácsitól. Ekézik miatta rendesen, de valamelyest üde színfolt a sok Lawrence-sztori között az eddig megjelent öt Debby O' Hara-könyv. Igaz, hogy össze-vissza olvastam őket, de hát annak idején a Harry Pottert is az azkabani fogollyal kezdtem, szóval…

Ebben a második kötetben a főhős már egyetemre jár, négy év telt el az Álmaim asszonya történései óta. Ami cseppet zavaró, hogy minden pasi rá van indulva a 18-19 éves lányra, nem egy fazon kapásból el is akarja venni. Ami mondjuk ezekben a könyvekben tetszik, hogy túl nyilvánvaló a tettes kiléte, így nem kell túlzott agytorna ahhoz, hogy rájöjjön az ember, mi a helyzet.

A humor és a helyzetkomikum rendesen a helyén van, azonban most igazán lehetett volna húzni a sztoriból, mert helyenként eléggé túlírt lett. Egyébként érdemes lett volna tényleg sorban olvasnom, mert rá kellett jönnöm, mind A múlt árnyai, mind Az ikrek ideje túlzottan hajaz erre az előzménye, de Laci bácsit már csak így szeretjük…

>!
Studium Plusz, Budapest, 2012
438 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155054464
>!
Deracon
Leslie L. Lawrence: Mogyoróallergia

Nagyon jó könyv. Nagyon tetszett. Maga a mű szépen kidolgozott, de azért felfedezhetőek benne Laci bácsi írói sajátosságai.
Bár a végén szerettem volna, ha Debby és Morgan összejön. De ha már nem is jönnek majd össze a folytatásban, remélem nem marad el Morgan és Debby között a csók.

>!
kanga021
Leslie L. Lawrence: Mogyoróallergia

Hmmm. Még mindig mintha elmaradna a megszokottól… Kevésbé kötött le.

>!
diamondfox P
Leslie L. Lawrence: Mogyoróallergia

Egy éve volt szerencsém olvasni, most már írok is róla valamit: nem volt rossz! Jobban bejött, mint a felvezető kötet, bár az végig idegesített, hogy az összes pasi Debbyért volt oda. Aki mindeközben facér, sőt, mi több, szűzies. (hm, rossz szójáték, de a lényeg azért átjön)
A krimi része nagyon tetszett, pláne, hogy parlagfű is virágzott, szóval én is allergiáztam – még ha nem is oly' végzetesen, mint a szereplők.

>!
Rohír
Leslie L. Lawrence: Mogyoróallergia

Nekem nem tetszett annyira, mint a régebbi kötetei. Mindenesetre olvasásra való. :)

>!
tigi5 IP
Leslie L. Lawrence: Mogyoróallergia

Végül is nem volt rossz, de a végére nagyon untam Debby „álmai asszonyát”. Ha a harmadik részben sem jutnak előre ezen a fronton, egy időre lemondok Leslie L. Lawrence-ről.

>!
Eszter05
Leslie L. Lawrence: Mogyoróallergia

Jó kis regény volt, nekem tetszett. Nem mindennapos, hogy egy történet a mogyoróallergia köré épüljön. :D Néha azért éreztem azt, hogy na, ez az azért elég abszurd, de nem volt zavaró. A gyilkosságok ellenére elég játékos, tréfás a hangneme. Debby humorát kifejezetten szeretem. :D Nem mondom, hogy teljesen lázban tartott, de kikapcsolódni tökéletes ez a könyv.

>!
GTM P
Leslie L. Lawrence: Mogyoróallergia

Kedves, bugyuta sületlenség. Soványka a sztori (a megszokotthoz képest), de jobb, mint az első rész. Remek börleszk. Legalábbis én csak így tudom értelmezni. Jól mulattam olvasás közben, kikapcsolt, semmi magasröptű gondolat. Kell ez néha.

>!
Annie04
Leslie L. Lawrence: Mogyoróallergia

Összességében jó volt, csak hamar kilehetett következtetni, hogy ebben a kötetben ki(k) a hunyó(k).


A sorozat következő kötete

Báthory Orsi történetei sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Vavyan Fable: Szamurájszív
Douglas Preston – Lincoln Child: Titkok háza
George Mann: Mechanikus London
Böszörményi Gyula: A Rudnay-gyilkosságok
Cathrin Smith: Eredet
Bíró Szabolcs: Elveszett csillagok
Karen Marie Moning: Keserű ébredés
Steven Saylor: A hét csoda
Steve Berry: Az elveszett parancs
Ian Fleming: Dr. No