Miranda ​koporsója (John C. Lendvay 6.) 224 csillagozás

Leslie L. Lawrence: Miranda koporsója Leslie L. Lawrence: Miranda koporsója Leslie L. Lawrence: Miranda koporsója Leslie L. Lawrence: Miranda koporsója Leslie L. Lawrence: Miranda koporsója

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A könyv főhőse John C. Lendvay Leslie L. Lawrence kriminalisztika tanára, a Nebet Het, a halottak úrnője című könyvből megismert magánnyomozó – professzor.
Lendvay a világháború alatt furcsa feladatot kap: egy skót bajtársa helyett meg kell jelennie annak egyik rokona temetésén, hogy barátja megkaphassa anyai örökségét. Lendvay barátja nevében beköltözik a kastélyba, ahol azon nyomban természetfeletti hatalmak veszik át az uralmat: megmozdulnak a koporsók a családi kriptában, vámpírok szívják az áldozatok vérét s maga Lendvay is halálos veszélybe kerül. Már csak a gyönyörű szép Rebeccában bízik, ám egy éjszaka arra ébred: Rebecca fekszik mellette, párnáján vércseppek, nyakán két éles fog szúrásának nyoma…

Eredeti megjelenés éve: 1991

Tartalomjegyzék

>!
528 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155463716
>!
Gesta, Budapest, 2002
462 oldal · ISBN: 9638229772
>!
Pannon, Budapest, 1991
366 oldal · puhatáblás · ISBN: 9637955496

1 további kiadás


Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

John C. Lendvay · Bobby McLoad


Kedvencelte 40

Most olvassa 3

Várólistára tette 37

Kívánságlistára tette 15


Kiemelt értékelések

Cukormalac P>!
Leslie L. Lawrence: Miranda koporsója

Mintha Rambo találkozna Drakulával… A második világháború utolsó napjaiban, Tonga szigetén John C. Lendvay megbízást kap skót bajtársától: helyettesítse őt egyik rokona temetésén, megtévesztve ezzel a nem teljesen épelméjű McLoad családot. A szerepjáték talán kissé túlságosan is jól sikerül, ám Johhny más miatt is kénytelen végeláthatatlan heteket tölteni a vadregényes birtokon, körülvéve az őrült famíliával: a kastély ódon falai között titokzatos vámpír jelenik meg éjszakánként; egy klasszikus magyar film szállóigéjét kölcsönvéve elmondhatjuk, hogy az akasztott emberek már a spájzban vannak; a villanykapcsolók mindig a legrosszabbkor tűnnek el, hiába lenne szükség rájuk; mindenki rejteget valamit és előfordulhat, hogy a szekrényből nem csak átvitt értelemben potyognak a csontvázak; Frederic bácsi pedig előszeretettel bujkál a kakukkos órában, de a pontos időt nem mindig találja el.

De mi köze mindehhez az elhunyt rokonnak és a mesés örökségnek? És ki lehet a titokzatos vérszívó? Egyáltalán: normális bárki is ebben a társaságban? Minden valószínűség szerint csak Lendvay és Shark hadnagy, akik végül együtt nyomozzák ki a rendesen összekuszált szálakat, pályázhatnak erre a címre Laci bácsi parádés regényében, mely – így, közel az életműve felén túl – simán a top tíz élére kívánkozik nálam. (Időnként az 1940-es éveket megidéző gótikus horrornak sem utolsó!) Igaz, hogy középtájon és a leszámolás előtt picit túl lett írva, de ettől függetlenül megvan benne minden, ami miatt kedvelem a műveit: pörgős, vicces és borzongató, szóval jól megszokott kikapcsolódásnak tökéletes és garantáltan emlékezetes marad azoknak, akik vevők az ilyen történetekre.

>!
528 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155463716
Leliana>!
Leslie L. Lawrence: Miranda koporsója

A könyv elejével úgy jártam, mint az a bizonyos kacsa a nokedlijával, húztam-húztam az olvasását, nem volt kedvem még lefeküdni sem, pedig nálam az alvás szent és sérthetetlen :P A közepén egy kicsit csökkent az érdeklődésem, a végét pedig eléggé elhúzta a szerző, nem szeretem az ilyen hosszú levezetéseket, ezért is a fél csillag mínusz. Voltak benne olyan részletek, amiket simán kitaláltam, de még a végére is bőven tartogatott meglepetéseket. Annak viszont örültem, hogy nem nagyon maradt olyasmi, amit ne leplezett volna le.
A szereplők közül Bobby volt a legszimpatikusabb, és jókat vigyorogtam főszereplőnk beszólásain is.
A hangulata nagyon tetszett, kicsit olyan volt, mint ha a Tíz kicsi négert kereszteztük volna A sátán kutyájával. Sötét, komor, misztikus volt, emellett mégis akadt mindig ok a mosolygásra is.
Első olvasmányom LLL-tól, de az már most biztos, hogy nem az utolsó. Igyekszem majd nem túl „töményen” olvasni, nehogy ráunjak, de így ez élvezetes és izgalmas volt. :)

4 hozzászólás
sztimi53>!
Leslie L. Lawrence: Miranda koporsója

Tizenegy éves voltam. Horrorkorszak dühöngött nálam. Elolvastam a Drakulát és még több vérre szomjaztam. Így került a kezeim közé Miranda koporsója. Délután kezdtem bele. A szüleim bulizni mentek éjszaka. Home alone. Hajnalig görnyedtem fölötte. Akkoriban még nem volt félelemérzetem. Legalábbis kevésbé volt fejlett. Végigizgultam, rajongtam érte. Még abban az évben többször újraolvastam. Kedvenc volt. A múltkor Fable kapcsán felmerült az, hogy felnőtt fejjel olvasva már nem ad ugyanolyan élményt. Hát emiatt nem veszem elő újra az egyik kedvenc vámpírsztorimat, szeretném ha megmaradna favoritnak.

Farkas_Éva P>!
Leslie L. Lawrence: Miranda koporsója

Annó nagyon régen ezzel a könyvvel kezdtem el olvasói karrierem. Leslie L. Lawrence fantasztikus író és ez a könyve is nagyon nagy kedvenc lett. Aki szereti a vámpíros történeteket humorral, izgalommal fűszerezve, annak mindenképp el kell olvasnia ezt a könyvet. A történet kibontakozása és a végén a csavar folyamatos izgalomba tartja az olvasót. A szereplők jók, a karakterek fejlődése érdekes és a végső fordulat mindenre magyarázatot ad….Egy szó, mint száz kapja kézbe mindenki, mert nem fogjátok megbánni :)

2019.
Bobby, Malcolm bácsi, Elvira mama, Frederic bácsi, Kitty, Judy, Peggy néni, William, Thomas, Nick bácsi, Rebecca, Ferdinand…
Shark hadnagy, Nelson őrmester….
csak, hogy később is emlékezzek a hatalmas családra és a nyomozó brigádra :)
Nagyon-nagyon rég volt már mikor először a kezembe volt ez a könyv. Szinte úgy olvastam, mintha új lenne, mert alig emlékeztem rá :) Persze voltak olyan jelenetek, amik igen, de mondhatom, hogy az újdonság varázsa most is itt volt mellettem.
Igaz lassan haladtam vele, de csak az egyéb elfoglaltságaim miatt. A könyv zseniális, mint minden Laci bácsi könyv.
A történet:
A McLoad családban régi hiedelem kering a feltámadó vámpír Miranda és Malvin néniről.
A hiedelem szerint a családban folyamatosan születnek vérengzők, akik gyermekkorukban spoiler követnek el„ de ez csak spoiler tart aztán kinővik.
Hősünk John C. Lendvay Tongán a háborúban találkozik az igazi Williammal, aki gyerekkorának vérengzője volt. spoiler
Miután William vissza tér a famíliához kezdetét veszi a hajsza. Miranda vissza tér, vért szív, gyilkosság-gyilkosságot követ.. De vajon ki a gyilkos és ki marad életben? Kié lesz a McLoad vagyon és mi lesz a spoiler sorsa? Kiderül e a turpisság, vagy minden az elképzelés szerint zajlik? Na erre a sok kérdésre mind választ ad a könyv :)
Laci bácsi ismét egy remek könyvet adott a kezünkbe.

6 hozzászólás
kolika>!
Leslie L. Lawrence: Miranda koporsója

Fordulatokkal teli könyv, hatalmas átveréssel a közepén. Főhősünk önként sétál bele a neki felállított kelepcébe. Kezdetben úgy tűnik, hogy kiválóan tölti be a balek szerepét, de egyre inkább magához tér, s végül minden turpisságra fény derül. A felismerésig nem egyszerű, könnyed út vezet. Körülötte ömlik a vér, jelentős szerepet kapnak a szamurájkardok, vámpírfogak, felvonulnak a terhelt főúri család fura, különc figurái. Hagyományok, babonák idéződnek fel, de tulajdonképpen sok minden csak szemfényvesztés, hogy elrejtse a valódi történéseket.
Elég hamar rájöttem, hogy ki áll a háttérben, miért hullnak el egyre-másra a család tagjai. De a tettek elkövetésének hogyan-ja, mikéntje végig érdekelt.
Annak ellenére, hogy baljós események, tragikus halálesetek történnek, a humor is jelen van a kötetben. Főhősünk veszélyben van, de még így is van ideje humorizálni. Na, meg persze a szép nők itt is zsongnak körülötte.
Rejtélyesnek, szórakoztatónak bizonyult a könyv.

Agatha>!
Leslie L. Lawrence: Miranda koporsója

Az egyik legjobb LLL, amit valaha olvastam.
Tele izgalommal, fordulatokkal, jó kis leírásokkal (a ködtől majd frászt kaptam minden egyes alkalommal). Imádtam a „körítést” is: jó hosszú múlttal rendelkező skót család, jó kis terhekkel és jó kis családi botrányokkal. Mindemellett nagyokat vigyorogtam a fogalmazás stílusán, nagyon jó kis hasonlatok voltak benne.
Meg persze, jól megvezetett, mikor kit helyezett a középpontba, rögtön az kezdett számomra gyanússá válni.

Ani88 P>!
Leslie L. Lawrence: Miranda koporsója

Nagyon abszurd könyv,de nagyon jó! Rég olvastam Lőrinc. L. Lászlótól spoiler, de biztos hamarosan újra neki kezdek egy könyvének.
Izgultam ,féltem,de nevettem miközben olvastam. Volt benne minden: vámpír, szellem, vérengző, törpék, elmebeteg család, szamurájkardok, dudaszó, köd, vér, lefejezés, titkok és „hagyományok” és mindezek mellett nagyon jó párbeszédek, amik sokszor viccesek vagy szarkasztikusak. A meggyilkoltak közül egyedül Bobbyt sajnáltam, jó figura volt és viszonylag normális tagja a családnak… spoiler
A fél csillag levonás csak azért mert a vége nagyon túl lett magyarázva.

5 hozzászólás
Zita_Csunderlik>!
Leslie L. Lawrence: Miranda koporsója

Viszonylag kevés olyan könyv van, amin megszakad az ember a röhögéstől, miközben hullanak a szereplők, mint a legyek. Ez a könyv egyértelműen közéjük tartozik. Első olvasásom volt még tinikoromban az írótól, és azóta is az egyik kedvencem maradt. Zseniális karakterek, rejtélyek, humor, és nagyon sok vér. Imádtam :).

NyZita>!
Leslie L. Lawrence: Miranda koporsója

Igazi klasszikus. Szerintem egyértelműen a legjobb Lawrence könyvek egyike. Tizenkét éves korom körül olvastam először. És utána vagy egy hétig a zsebemben kisollót szorongatva jártam iskolába a ködös reggeleken.

Iszonyúan hangulatos vámpírtörténet, ahol a régi kastélyban ipari méretekben halmozódnak a családtagok hullái, ahol félbolond nagybácsik bujkálnak az állóórában, a szomszédos kriptából pedig felváltva hallatszik halálsikoly és skót dudaszó. De akadnak még itt a mocsárban bringatúrázó torzszülöttek, vérfoltos tükrök és vízbefúlásra csábító kerti tavacskák.

Viharos, ijesztő estékre tökéletes olvasmány!


Népszerű idézetek

Leliana>!

Amilyen fafejűek voltak, ezt sem értették meg. Csak néztek rám, gülüszemekkel, mint a pandamackó az állatkerti látogatókra.

353. oldal

Agatha>!

A gyönyörűséges valaki egy lapos orrú erdei törzsfőnök kívánatos, éppen bimbózó, de már bimbózásban is cirka nyolcvan kilót nyomó leánya volt, akibe William McLoad első látásra halálosan beleszeretett. Szerelme aligha maradt viszonzatlan, amit az a tény is alátámasztani látszott, hogy a megismerkedésüket követő tizedik percben, miután McLoad megkérte e kezét, a lány igent mondott. Costello őrmester diszkréten figyelmeztette ugyan McLoadot, hogy házasságkötésük előtt illene legalább megtanulnia jövendőbelije nevét, mire McLoad azt válaszolta, hogy ez esetben hosszú éveket tölthetne nőtlen remeteként Tongán.

2. oldal

Nyctea P>!

A sors keze azonban közbeavatkozott.
Egészen pontosan egy láb, amely bármennyire furcsának is hangozzék, ez esetben a sors kezét testesítette meg.
A láb kinyúlt elém egy bokor árnyékából, éppen csak annyira, hogy végignyaljam tőle a gyöngykavicsot.

243. oldal

Hajnita71>!

A kerek hold megfogyatkozott: én tudtam egyedül a kastélylakók közül, miért. Rahu, az indiai isten, kiharapott egy jókora darabot belőle…

365. oldal

Piqlet1977>!

Az sem okozhatott volna nagyobb riadalmat, ha a halott kiszáll a koporsóból és a vasárnapi baseballeredmények után tudakozódik, mint amikor felbukkantam a temetőben.

66. oldal

Farkas_Éva P>!

Egyáltalán nem úgy, mint a primitív emberek hiedelemvilágában a bagoly. Ez a madár valóban halált hoz arra, akinek a feje fölé telepszik.
– Ez a madár nem akármilyen madár, emberek – hallottam a kémelhárító hangját. – Ez nem egy hülye, seggfej seregély, amelyet apró, piros rongyocskák lengetésével el lehet zavarni. Ez maga az ellenség, emberek.

Farkas_Éva P>!

Mivel telis-tele ment a fülem vízzel, ugrándoztam egy keveset. Akárhogy is ugráltam azonban, csak nem akart kifolyni belőle. Ekkor elhatároztam, hogy a jól bevált tongai módszerhez folyamodom.
Négykézlábra álltam, gyorsan jobbra-balra mozgattam a fejem, miközben mély, ugató hangokat adtam ki magamból.
Elégedetten tapasztaltam, hogy a tongai módszer Country City környékén is meghozza gyümölcsét.

Ani88 P>!

-Mi a helyzet Bobby?
-Eee… kérlek szépen, ne hidd, hogy feleslegesen és… legfőképpen udvariatlanul beleütöm az orrom olyasmibe, ami nem tartozik rám, de… miért ültél a hátamra?

147. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Bobby McLoad
Leliana>!

– Ugyan már, Billy. Az ő esetük egészen más. Ők valóban betegek voltak. Te pedig egészséges vagy, mint a makk.
Csak úgy, próbaképpen, belepislantottam Katharina néni tükrébe. Olyan egészséges makknak látszottam, hogy minden jóérzésű sertés kiköpött volna.

248. oldal

desertangelable P>!

Csak úgy, próbaképpen, belepislantottam Katharina néni tükrébe. Olyan egészséges makknak látszottam, hogy minden jóérzésű sertés kiköpött volna.

Kapcsolódó szócikkek: John C. Lendvay

A sorozat következő kötete

Leslie L. Lawrence: Damballa botja A vudu gyilkosságok

John C. Lendvay sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Meiszner Krisztina: MásValaki problémája
Riley Sager: Várj, amíg sötét lesz
Ker Dukey – K. Webster: Pretty Lost Dolls – Elveszett babácskák
Laurell K. Hamilton: A nevető holttest
Richard Chizmar: A rémkirály nyomában
Stephen King: Halálos árnyék
Stephen King: Borzalmak városa
Jim Butcher: Vérrítusok
Stephen King: A halálsoron
Chris Carter: Halállista