Miranda ​koporsója (John C. Lendvay 6.) 210 csillagozás

Leslie L. Lawrence: Miranda koporsója Leslie L. Lawrence: Miranda koporsója Leslie L. Lawrence: Miranda koporsója Leslie L. Lawrence: Miranda koporsója Leslie L. Lawrence: Miranda koporsója

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A könyv főhőse John C. Lendvay Leslie L. Lawrence kriminalisztika tanára, a Nebet Het, a halottak úrnője című könyvből megismert magánnyomozó – professzor.
Lendvay a világháború alatt furcsa feladatot kap: egy skót bajtársa helyett meg kell jelennie annak egyik rokona temetésén, hogy barátja megkaphassa anyai örökségét. Lendvay barátja nevében beköltözik a kastélyba, ahol azon nyomban természetfeletti hatalmak veszik át az uralmat: megmozdulnak a koporsók a családi kriptában, vámpírok szívják az áldozatok vérét s maga Lendvay is halálos veszélybe kerül. Már csak a gyönyörű szép Rebeccában bízik, ám egy éjszaka arra ébred: Rebecca fekszik mellette, párnáján vércseppek, nyakán két éles fog szúrásának nyoma…

Eredeti megjelenés éve: 1991

>!
528 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155463716
>!
Gesta, Budapest, 2002
462 oldal · ISBN: 9638229772
>!
Pannon, Budapest, 1991
366 oldal · puhatáblás · ISBN: 9637955496

1 további kiadás


Enciklopédia 1

Szereplők népszerűség szerint

John C. Lendvay


Kedvencelte 37

Most olvassa 3

Várólistára tette 37

Kívánságlistára tette 10


Kiemelt értékelések

Leliana>!
Leslie L. Lawrence: Miranda koporsója

A könyv elejével úgy jártam, mint az a bizonyos kacsa a nokedlijával, húztam-húztam az olvasását, nem volt kedvem még lefeküdni sem, pedig nálam az alvás szent és sérthetetlen :P A közepén egy kicsit csökkent az érdeklődésem, a végét pedig eléggé elhúzta a szerző, nem szeretem az ilyen hosszú levezetéseket, ezért is a fél csillag mínusz. Voltak benne olyan részletek, amiket simán kitaláltam, de még a végére is bőven tartogatott meglepetéseket. Annak viszont örültem, hogy nem nagyon maradt olyasmi, amit ne leplezett volna le.
A szereplők közül Bobby volt a legszimpatikusabb, és jókat vigyorogtam főszereplőnk beszólásain is.
A hangulata nagyon tetszett, kicsit olyan volt, mint ha a Tíz kicsi négert kereszteztük volna A sátán kutyájával. Sötét, komor, misztikus volt, emellett mégis akadt mindig ok a mosolygásra is.
Első olvasmányom LLL-tól, de az már most biztos, hogy nem az utolsó. Igyekszem majd nem túl „töményen” olvasni, nehogy ráunjak, de így ez élvezetes és izgalmas volt. :)

4 hozzászólás
sztimi53>!
Leslie L. Lawrence: Miranda koporsója

Tizenegy éves voltam. Horrorkorszak dühöngött nálam. Elolvastam a Drakulát és még több vérre szomjaztam. Így került a kezeim közé Miranda koporsója. Délután kezdtem bele. A szüleim bulizni mentek éjszaka. Home alone. Hajnalig görnyedtem fölötte. Akkoriban még nem volt félelemérzetem. Legalábbis kevésbé volt fejlett. Végigizgultam, rajongtam érte. Még abban az évben többször újraolvastam. Kedvenc volt. A múltkor Fable kapcsán felmerült az, hogy felnőtt fejjel olvasva már nem ad ugyanolyan élményt. Hát emiatt nem veszem elő újra az egyik kedvenc vámpírsztorimat, szeretném ha megmaradna favoritnak.

Farkas_Éva P>!
Leslie L. Lawrence: Miranda koporsója

Annó nagyon régen ezzel a könyvvel kezdtem el olvasói karrierem. Leslie L. Lawrence fantasztikus író és ez a könyve is nagyon nagy kedvenc lett. Aki szereti a vámpíros történeteket humorral, izgalommal fűszerezve, annak mindenképp el kell olvasnia ezt a könyvet. A történet kibontakozása és a végén a csavar folyamatos izgalomba tartja az olvasót. A szereplők jók, a karakterek fejlődése érdekes és a végső fordulat mindenre magyarázatot ad….Egy szó, mint száz kapja kézbe mindenki, mert nem fogjátok megbánni :)

2019.
Bobby, Malcolm bácsi, Elvira mama, Frederic bácsi, Kitty, Judy, Peggy néni, William, Thomas, Nick bácsi, Rebecca, Ferdinand…
Shark hadnagy, Nelson őrmester….
csak, hogy később is emlékezzek a hatalmas családra és a nyomozó brigádra :)
Nagyon-nagyon rég volt már mikor először a kezembe volt ez a könyv. Szinte úgy olvastam, mintha új lenne, mert alig emlékeztem rá :) Persze voltak olyan jelenetek, amik igen, de mondhatom, hogy az újdonság varázsa most is itt volt mellettem.
Igaz lassan haladtam vele, de csak az egyéb elfoglaltságaim miatt. A könyv zseniális, mint minden Laci bácsi könyv.
A történet:
A McLoad családban régi hiedelem kering a feltámadó vámpír Miranda és Malvin néniről.
A hiedelem szerint a családban folyamatosan születnek vérengzők, akik gyermekkorukban spoiler követnek el„ de ez csak spoiler tart aztán kinővik.
Hősünk John C. Lendvay Tongán a háborúban találkozik az igazi Williammal, aki gyerekkorának vérengzője volt. spoiler
Miután William vissza tér a famíliához kezdetét veszi a hajsza. Miranda vissza tér, vért szív, gyilkosság-gyilkosságot követ.. De vajon ki a gyilkos és ki marad életben? Kié lesz a McLoad vagyon és mi lesz a spoiler sorsa? Kiderül e a turpisság, vagy minden az elképzelés szerint zajlik? Na erre a sok kérdésre mind választ ad a könyv :)
Laci bácsi ismét egy remek könyvet adott a kezünkbe.

6 hozzászólás
kolika>!
Leslie L. Lawrence: Miranda koporsója

Fordulatokkal teli könyv, hatalmas átveréssel a közepén. Főhősünk önként sétál bele a neki felállított kelepcébe. Kezdetben úgy tűnik, hogy kiválóan tölti be a balek szerepét, de egyre inkább magához tér, s végül minden turpisságra fény derül. A felismerésig nem egyszerű, könnyed út vezet. Körülötte ömlik a vér, jelentős szerepet kapnak a szamurájkardok, vámpírfogak, felvonulnak a terhelt főúri család fura, különc figurái. Hagyományok, babonák idéződnek fel, de tulajdonképpen sok minden csak szemfényvesztés, hogy elrejtse a valódi történéseket.
Elég hamar rájöttem, hogy ki áll a háttérben, miért hullnak el egyre-másra a család tagjai. De a tettek elkövetésének hogyan-ja, mikéntje végig érdekelt.
Annak ellenére, hogy baljós események, tragikus halálesetek történnek, a humor is jelen van a kötetben. Főhősünk veszélyben van, de még így is van ideje humorizálni. Na, meg persze a szép nők itt is zsongnak körülötte.
Rejtélyesnek, szórakoztatónak bizonyult a könyv.

Agatha>!
Leslie L. Lawrence: Miranda koporsója

Az egyik legjobb LLL, amit valaha olvastam.
Tele izgalommal, fordulatokkal, jó kis leírásokkal (a ködtől majd frászt kaptam minden egyes alkalommal). Imádtam a „körítést” is: jó hosszú múlttal rendelkező skót család, jó kis terhekkel és jó kis családi botrányokkal. Mindemellett nagyokat vigyorogtam a fogalmazás stílusán, nagyon jó kis hasonlatok voltak benne.
Meg persze, jól megvezetett, mikor kit helyezett a középpontba, rögtön az kezdett számomra gyanússá válni.

Zita_Csunderlik>!
Leslie L. Lawrence: Miranda koporsója

Viszonylag kevés olyan könyv van, amin megszakad az ember a röhögéstől, miközben hullanak a szereplők, mint a legyek. Ez a könyv egyértelműen közéjük tartozik. Első olvasásom volt még tinikoromban az írótól, és azóta is az egyik kedvencem maradt. Zseniális karakterek, rejtélyek, humor, és nagyon sok vér. Imádtam :).

NyZita>!
Leslie L. Lawrence: Miranda koporsója

Igazi klasszikus. Szerintem egyértelműen a legjobb Lawrence könyvek egyike. Tizenkét éves korom körül olvastam először. És utána vagy egy hétig a zsebemben kisollót szorongatva jártam iskolába a ködös reggeleken.

Iszonyúan hangulatos vámpírtörténet, ahol a régi kastélyban ipari méretekben halmozódnak a családtagok hullái, ahol félbolond nagybácsik bujkálnak az állóórában, a szomszédos kriptából pedig felváltva hallatszik halálsikoly és skót dudaszó. De akadnak még itt a mocsárban bringatúrázó torzszülöttek, vérfoltos tükrök és vízbefúlásra csábító kerti tavacskák.

Viharos, ijesztő estékre tökéletes olvasmány!

linokumiko P>!
Leslie L. Lawrence: Miranda koporsója

Nem ez Mr. Lawrence legjobban megkomponált könyve, de azért szórakoztató.
Kicsit lassan jutunk el a végkifejlethez, már a könyv közepén sejteni lehet, hogy ki Miranda. Az információ nincs olyan jól adagolva, elosztva a fejezetekben.
Viszont vicces, sokat nevettem rajta. Nagyon jók a hasonlatok és a cinikus fahumor, ami Lendvayból árad. Tele van intrikával és önző, gazdag családtagokkal.
Egyszer érdemes elolvasni. :)

>!
Pannon, Budapest, 1991
366 oldal · puhatáblás · ISBN: 9637955496
TeveLaci P>!
Leslie L. Lawrence: Miranda koporsója

Nekem is ez volt az első LLL könyvem! Vámpíros könyvet akartam olvasni, és még azt se tudtam, hogy a szerző magyar…
Persze követte a többi és azóta is követi. :)

Na de a könyv!
Szerintem a leg- ötletesebb, izgalmasabb, fordulatosabb, humorosabb LLL könyvek közt van, végig szuper az egész! Nem is írok többet! Ezt a könyvet olvasni KELL! :)


Népszerű idézetek

Leliana>!

Amilyen fafejűek voltak, ezt sem értették meg. Csak néztek rám, gülüszemekkel, mint a pandamackó az állatkerti látogatókra.

353. oldal

Agatha>!

A gyönyörűséges valaki egy lapos orrú erdei törzsfőnök kívánatos, éppen bimbózó, de már bimbózásban is cirka nyolcvan kilót nyomó leánya volt, akibe William McLoad első látásra halálosan beleszeretett. Szerelme aligha maradt viszonzatlan, amit az a tény is alátámasztani látszott, hogy a megismerkedésüket követő tizedik percben, miután McLoad megkérte e kezét, a lány igent mondott. Costello őrmester diszkréten figyelmeztette ugyan McLoadot, hogy házasságkötésük előtt illene legalább megtanulnia jövendőbelije nevét, mire McLoad azt válaszolta, hogy ez esetben hosszú éveket tölthetne nőtlen remeteként Tongán.

2. oldal

Piqlet1977>!

Az sem okozhatott volna nagyobb riadalmat, ha a halott kiszáll a koporsóból és a vasárnapi baseballeredmények után tudakozódik, mint amikor felbukkantam a temetőben.

66. oldal

Farkas_Éva P>!

Egyáltalán nem úgy, mint a primitív emberek hiedelemvilágában a bagoly. Ez a madár valóban halált hoz arra, akinek a feje fölé telepszik.
– Ez a madár nem akármilyen madár, emberek – hallottam a kémelhárító hangját. – Ez nem egy hülye, seggfej seregély, amelyet apró, piros rongyocskák lengetésével el lehet zavarni. Ez maga az ellenség, emberek.

Farkas_Éva P>!

Mivel telis-tele ment a fülem vízzel, ugrándoztam egy keveset. Akárhogy is ugráltam azonban, csak nem akart kifolyni belőle. Ekkor elhatároztam, hogy a jól bevált tongai módszerhez folyamodom.
Négykézlábra álltam, gyorsan jobbra-balra mozgattam a fejem, miközben mély, ugató hangokat adtam ki magamból.
Elégedetten tapasztaltam, hogy a tongai módszer Country City környékén is meghozza gyümölcsét.

Nyctea>!

A sors keze azonban közbeavatkozott.
Egészen pontosan egy láb, amely bármennyire furcsának is hangozzék, ez esetben a sors kezét testesítette meg.
A láb kinyúlt elém egy bokor árnyékából, éppen csak annyira, hogy végignyaljam tőle a gyöngykavicsot.

243. oldal

Leliana>!

– Ugyan már, Billy. Az ő esetük egészen más. Ők valóban betegek voltak. Te pedig egészséges vagy, mint a makk.
Csak úgy, próbaképpen, belepislantottam Katharina néni tükrébe. Olyan egészséges makknak látszottam, hogy minden jóérzésű sertés kiköpött volna.

248. oldal

Zyta88 >!

– És… miért a tanítóval veretett meg? Neki… izé… nem volt keze?
– Kedves Johnny, a mi társadalmi köreinkben egy apa nem süllyedhet odáig, hogy saját kezűleg verje meg a gyerekét. Ez a tanító vagy a komornyik dolga.
Azt már meg sem mertem kérdezni, hogy a komornyik él-e még.

22. oldal

Zyta88 >!

– Karácsonyra kértem egy pónilovat. És nem kaptam. Randolph is kért, ő viszont kapott.
– Te miért nem?
– Na hallod? Egy többszörös gyilkosnak póniló?

22. oldal

Zyta88 >!

– Te nem vagy kutya! Nem vagy kutya! – bőgte szomorúan, miközben lassan lekászálódott rólam.
Képtelen voltam átérezni a bánatát. Őszintén szólva nemigen fordult még elő velem, hogy valaki azért csalódott volna bennem, amiért nem a négylábúak közül való vagyok.


A sorozat következő kötete

Leslie L. Lawrence: Damballa botja A vudu gyilkosságok

John C. Lendvay sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Stephen King: A halálsoron
Dan Wells: Az ördög egyetlen barátja
Laurell K. Hamilton: A nevető holttest
Blake Crouch: Wayward Pines
Stephen King: Halálos árnyék
John Cure: A fekete esernyős férfi
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Stephen King: Joyland
Sarah J. Maas: Föld és vér háza
Chris Carter: Halállista