Miranda ​koporsója 179 csillagozás

Leslie L. Lawrence: Miranda koporsója Leslie L. Lawrence: Miranda koporsója Leslie L. Lawrence: Miranda koporsója Leslie L. Lawrence: Miranda koporsója

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A könyv főhőse John C. Lendvay Leslie L. Lawrence kriminalisztika tanára, a Nebet Het, a halottak úrnője című könyvből megismert magánnyomozó – professzor.
Lendvay a világháború alatt furcsa feladatot kap: egy skót bajtársa helyett meg kell jelennie annak egyik rokona temetésén, hogy barátja megkaphassa anyai örökségét. Lendvay barátja nevében beköltözik a kastélyba, ahol azon nyomban természetfeletti hatalmak veszik át az uralmat: megmozdulnak a koporsók a családi kriptában, vámpírok szívják az áldozatok vérét s maga Lendvay is halálos veszélybe kerül. Már csak a gyönyörű szép Rebeccában bízik, ám egy éjszaka arra ébred: Rebecca fekszik mellette, párnáján vércseppek, nyakán két éles fog szúrásának nyoma…

Eredeti megjelenés éve: 1991

>!
528 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155463716
>!
Gesta, Budapest, 2002
462 oldal · ISBN: 9638229772
>!
Pannon, Budapest, 1991
366 oldal · puhatáblás · ISBN: 9637955496

Enciklopédia 1

Szereplők népszerűség szerint

John C. Lendvay


Kedvencelte 29

Most olvassa 5

Várólistára tette 39

Kívánságlistára tette 10


Kiemelt értékelések

Leliana>!
Leslie L. Lawrence: Miranda koporsója

A könyv elejével úgy jártam, mint az a bizonyos kacsa a nokedlijával, húztam-húztam az olvasását, nem volt kedvem még lefeküdni sem, pedig nálam az alvás szent és sérthetetlen :P A közepén egy kicsit csökkent az érdeklődésem, a végét pedig eléggé elhúzta a szerző, nem szeretem az ilyen hosszú levezetéseket, ezért is a fél csillag mínusz. Voltak benne olyan részletek, amiket simán kitaláltam, de még a végére is bőven tartogatott meglepetéseket. Annak viszont örültem, hogy nem nagyon maradt olyasmi, amit ne leplezett volna le.
A szereplők közül Bobby volt a legszimpatikusabb, és jókat vigyorogtam főszereplőnk beszólásain is.
A hangulata nagyon tetszett, kicsit olyan volt, mint ha a Tíz kicsi négert kereszteztük volna A sátán kutyájával. Sötét, komor, misztikus volt, emellett mégis akadt mindig ok a mosolygásra is.
Első olvasmányom LLL-tól, de az már most biztos, hogy nem az utolsó. Igyekszem majd nem túl „töményen” olvasni, nehogy ráunjak, de így ez élvezetes és izgalmas volt. :)

4 hozzászólás
sztimi53>!
Leslie L. Lawrence: Miranda koporsója

Tizenegy éves voltam. Horrorkorszak dühöngött nálam. Elolvastam a Drakulát és még több vérre szomjaztam. Így került a kezeim közé Miranda koporsója. Délután kezdtem bele. A szüleim bulizni mentek éjszaka. Home alone. Hajnalig görnyedtem fölötte. Akkoriban még nem volt félelemérzetem. Legalábbis kevésbé volt fejlett. Végigizgultam, rajongtam érte. Még abban az évben többször újraolvastam. Kedvenc volt. A múltkor Fable kapcsán felmerült az, hogy felnőtt fejjel olvasva már nem ad ugyanolyan élményt. Hát emiatt nem veszem elő újra az egyik kedvenc vámpírsztorimat, szeretném ha megmaradna favoritnak.

Farkas_Éva P>!
Leslie L. Lawrence: Miranda koporsója

Annó nagyon régen ezzel a könyvvel kezdtem el olvasói karrierem. Leslie L. Lawrence fantasztikus író és ez a könyve is nagyon nagy kedvenc lett. Aki szereti a vámpíros történeteket humorral, izgalommal fűszerezve, annak mindenképp el kell olvasnia ezt a könyvet. A történet kibontakozása és a végén a csavar folyamatos izgalomba tartja az olvasót. A szereplők jók, a karakterek fejlődése érdekes és a végső fordulat mindenre magyarázatot ad….Egy szó, mint száz kapja kézbe mindenki, mert nem fogjátok megbánni :)

2019.
Bobby, Malcolm bácsi, Elvira mama, Frederic bácsi, Kitty, Judy, Peggy néni, William, Thomas, Nick bácsi, Rebecca, Ferdinand…
Shark hadnagy, Nelson őrmester….
csak, hogy később is emlékezzek a hatalmas családra és a nyomozó brigádra :)
Nagyon-nagyon rég volt már mikor először a kezembe volt ez a könyv. Szinte úgy olvastam, mintha új lenne, mert alig emlékeztem rá :) Persze voltak olyan jelenetek, amik igen, de mondhatom, hogy az újdonság varázsa most is itt volt mellettem.
Igaz lassan haladtam vele, de csak az egyéb elfoglaltságaim miatt. A könyv zseniális, mint minden Laci bácsi könyv.
A történet:
A McLoad családban régi hiedelem kering a feltámadó vámpír Miranda és Malvin néniről.
A hiedelem szerint a családban folyamatosan születnek vérengzők, akik gyermekkorukban spoiler követnek el„ de ez csak spoiler tart aztán kinővik.
Hősünk John C. Lendvay Tongán a háborúban találkozik az igazi Williammal, aki gyerekkorának vérengzője volt. spoiler
Miután William vissza tér a famíliához kezdetét veszi a hajsza. Miranda vissza tér, vért szív, gyilkosság-gyilkosságot követ.. De vajon ki a gyilkos és ki marad életben? Kié lesz a McLoad vagyon és mi lesz a spoiler sorsa? Kiderül e a turpisság, vagy minden az elképzelés szerint zajlik? Na erre a sok kérdésre mind választ ad a könyv :)
Laci bácsi ismét egy remek könyvet adott a kezünkbe.

6 hozzászólás
Agatha>!
Leslie L. Lawrence: Miranda koporsója

Az egyik legjobb LLL, amit valaha olvastam.
Tele izgalommal, fordulatokkal, jó kis leírásokkal (a ködtől majd frászt kaptam minden egyes alkalommal). Imádtam a „körítést” is: jó hosszú múlttal rendelkező skót család, jó kis terhekkel és jó kis családi botrányokkal. Mindemellett nagyokat vigyorogtam a fogalmazás stílusán, nagyon jó kis hasonlatok voltak benne.
Meg persze, jól megvezetett, mikor kit helyezett a középpontba, rögtön az kezdett számomra gyanússá válni.

EssentialHencsi P>!
Leslie L. Lawrence: Miranda koporsója

Most sajnálom igazán, hogy annak idején A föld alatti piramis volt az első LLL könyv, amit olvastam. Mert azt sajnos semmi sem tudja überelni. Pedig ez is jó volt, hozza a szokásos zsánereket, itt a rendíthetetlen magánnyomozó, aki semmitől se fél, az összes nő elalél a puszta látványától, de ő csak az egyiket varrja le rendesen, a többit pedig nem győzi elhessegetni, van családi titok, ami misztikus, rejtélyes, de persze emberi ármányok állnak a háttérben, gyanúsan fogyatkozó családtagok (ez olyan tíz kicsi négeres mindig), vicces hasonlatok, ami egy kicsit unalmas néha, aztán a megoldás. Még mindig az a véleményem, hogy az LLL regények egy kaptafára íródnak, de ha kellő kihagyás után olvassuk őket, maximálisan élvezhetőek.

linokumiko>!
Leslie L. Lawrence: Miranda koporsója

Nem ez Mr. Lawrence legjobban megkomponált könyve, de azért szórakoztató.
Kicsit lassan jutunk el a végkifejlethez, már a könyv közepén sejteni lehet, hogy ki Miranda. Az információ nincs olyan jól adagolva, elosztva a fejezetekben.
Viszont vicces, sokat nevettem rajta. Nagyon jók a hasonlatok és a cinikus fahumor, ami Lendvayból árad. Tele van intrikával és önző, gazdag családtagokkal.
Egyszer érdemes elolvasni. :)

>!
Pannon, Budapest, 1991
366 oldal · puhatáblás · ISBN: 9637955496
TeveLaci>!
Leslie L. Lawrence: Miranda koporsója

Nekem is ez volt az első LLL könyvem! Vámpíros könyvet akartam olvasni, és még azt se tudtam, hogy a szerző magyar…
Persze követte a többi és azóta is követi. :)

Na de a könyv!
Szerintem a leg- ötletesebb, izgalmasabb, fordulatosabb, humorosabb LLL könyvek közt van, végig szuper az egész! Nem is írok többet! Ezt a könyvet olvasni KELL! :)

Darabka>!
Leslie L. Lawrence: Miranda koporsója

Nekem ez volt az első LLL könyvem, de biztos, hogy nem az utolsó. Nagyon tetszett, még a végén is volt olyan fordulat, amire nem számítottam, szóval nagyon élveztem a könyv olvasását. :)

Rendbonto>!
Leslie L. Lawrence: Miranda koporsója

Ez egy vicces történet volt, akárhogy is nézem. De ezt pozitívként éltem meg, mert olvastatta magát, és le tudott kötni. Könnyed, szórakoztató regény Laci bácsitól, amiben a vámpír kultuszt szőtte bele egy családi hatalomjátékba. Megismerve a McLoad család tagjait fokozatosan rá kellett döbbennem, hogy egyikük se komplett. Nos szép lassan el is hullottak, némelyikük elég brutális módon. Tényleg szórakoztató krimi volt, bár néha forgattam a szemem, hogy miket műveltek a szereplők. Akadtak szituk, amikor se szó, se beszéd, én a főszereplő helyében, leléptem volna a színről, mert nem normális, ahogy egyes karakterek viselkedtek és reagáltak egy-egy eseményre.


Népszerű idézetek

Leliana>!

Amilyen fafejűek voltak, ezt sem értették meg. Csak néztek rám, gülüszemekkel, mint a pandamackó az állatkerti látogatókra.

353. oldal

Agatha>!

A gyönyörűséges valaki egy lapos orrú erdei törzsfőnök kívánatos, éppen bimbózó, de már bimbózásban is cirka nyolcvan kilót nyomó leánya volt, akibe William McLoad első látásra halálosan beleszeretett. Szerelme aligha maradt viszonzatlan, amit az a tény is alátámasztani látszott, hogy a megismerkedésüket követő tizedik percben, miután McLoad megkérte e kezét, a lány igent mondott. Costello őrmester diszkréten figyelmeztette ugyan McLoadot, hogy házasságkötésük előtt illene legalább megtanulnia jövendőbelije nevét, mire McLoad azt válaszolta, hogy ez esetben hosszú éveket tölthetne nőtlen remeteként Tongán.

2. oldal

Piqlet1977>!

Az sem okozhatott volna nagyobb riadalmat, ha a halott kiszáll a koporsóból és a vasárnapi baseballeredmények után tudakozódik, mint amikor felbukkantam a temetőben.

66. oldal

Farkas_Éva P>!

Egyáltalán nem úgy, mint a primitív emberek hiedelemvilágában a bagoly. Ez a madár valóban halált hoz arra, akinek a feje fölé telepszik.
– Ez a madár nem akármilyen madár, emberek – hallottam a kémelhárító hangját. – Ez nem egy hülye, seggfej seregély, amelyet apró, piros rongyocskák lengetésével el lehet zavarni. Ez maga az ellenség, emberek.

Farkas_Éva P>!

Mivel telis-tele ment a fülem vízzel, ugrándoztam egy keveset. Akárhogy is ugráltam azonban, csak nem akart kifolyni belőle. Ekkor elhatároztam, hogy a jól bevált tongai módszerhez folyamodom.
Négykézlábra álltam, gyorsan jobbra-balra mozgattam a fejem, miközben mély, ugató hangokat adtam ki magamból.
Elégedetten tapasztaltam, hogy a tongai módszer Country City környékén is meghozza gyümölcsét.

Nyctea P>!

A sors keze azonban közbeavatkozott.
Egészen pontosan egy láb, amely bármennyire furcsának is hangozzék, ez esetben a sors kezét testesítette meg.
A láb kinyúlt elém egy bokor árnyékából, éppen csak annyira, hogy végignyaljam tőle a gyöngykavicsot.

243. oldal

Leliana>!

– Ugyan már, Billy. Az ő esetük egészen más. Ők valóban betegek voltak. Te pedig egészséges vagy, mint a makk.
Csak úgy, próbaképpen, belepislantottam Katharina néni tükrébe. Olyan egészséges makknak látszottam, hogy minden jóérzésű sertés kiköpött volna.

248. oldal

Piqlet1977>!

– Mr. Malcolm McLoad üdvözli – mondta száraz fahangon. – Örül, hogy elfogadta a meghívását. Kérem, jöjjön közelebb!
Biccentettem, s nyugtalan pillantást vetettem a zsákomra.
– Nem lopják el?
Néhány pillanatig figyelmesen vizsgálgatta az arcom. Nyilvánvalóan arról akart meggyőződni, hogy csak szimplán hülye vagyok-e, vagy esetleg sértegetni akarom a McLoad családot. Ártatlanul álltam a tekintetét. Biccentett és becsukta a szemét. Biztos volt benne, hogy hülye vagyok.
– Errefelé nem szoktak lopni.
– Gyilkolni sem?
– Minden jobb skót családban gyilkolnak

67. oldal

desertangelable P>!

Csak úgy, próbaképpen, belepislantottam Katharina néni tükrébe. Olyan egészséges makknak látszottam, hogy minden jóérzésű sertés kiköpött volna.

Kapcsolódó szócikkek: John C. Lendvay

Hasonló könyvek címkék alapján

Csóti Lili: Hetedvérig
Laurell K. Hamilton: A nevető holttest
Mary Shelley – Bram Stoker – Robert Louis Stevenson: Három klasszikus rémtörténet
Charlie Huston: Félholtak
John Ajvide Lindqvist: Hívj be!
Justin Achilli: Giovanni
Stephen King: A halálsoron
Dan Wells: Nem akarlak megölni
Douglas Preston – Lincoln Child: Csendélet varjakkal