Huan-Ti ​átka (Leslie L. Lawrence 4.) 136 csillagozás

Leslie L. Lawrence: Huan-Ti átka Leslie L. Lawrence: Huan-Ti átka Leslie L. Lawrence: Huan-Ti átka

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A ​regény főhőse – a szerző több művéből már ismert – magyar származású angol biológus és orientalista Leslie L. Lawrence, aki most éppen Kínába utazik. A meglehetősen vegyes társaságot szállító repülőgépet eltérítik, s Laosz egyik kietlen vidékén, a dzsungel közepén, egy tenyérnyi repülőtéren landolnak. Senki nem ért semmit… rejtélyes események, gyilkosságok követik egymást. Miért? Lawrence így mérlegeli az eseményeket:
„Állítólag szájról szájra jár egy ősi legenda Huan-ti császár agyaghadseregéről, amelyet a császár a föld alá rejtett… Előtűnik a semmiből egy titokzatos kínai aki végigjárta a világ legnevezetesebb régiségboltjait és megpróbálja bemesélni a tulajdonosnak, hogy az agyaghadsereg valóban létezik és meg is lehet találni. Ezek után Bangkokban sinológiai konferenciát rendeznek, amelyre odacsalják azokat a tudósokat, akik az agyaghadsereg legendájával foglalkoznak. A tudósokat elrabolják, s oda viszik, ahol állítólag az agyaghadsereg rejtőzik.
Végül felbukkan… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 1987

>!
Gesta, Budapest, 2001
428 oldal · keménytáblás · ISBN: 9638229640
>!
Gesta, Budapest, 1993
358 oldal · puhatáblás · ISBN: 9638229012
>!
Népszava, Budapest, 1987
400 oldal · puhatáblás · ISBN: 9633225191

Kedvencelte 13

Várólistára tette 14

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

>!
KillerCat P
Leslie L. Lawrence: Huan-Ti átka

Nagyon tetszett. Végig agyaltam,de nem jöttem rá a megoldásra.

>!
Justabookworm7
Leslie L. Lawrence: Huan-Ti átka

Habár sokáig ült a polcomon, olvasatlanul, de megérte elolvasni. Tipikusan az a történet, amit L.L.L.-től várhattunk. Imádom amikor megkapjuk tőle a puzzle-darabokat és néhányat még össze is tudunk illeszteni, kaphatunk egy rész képet, azonban az egészet jó sok oldalon keresztül kifejti a végén. Ezúttal egy eltérített repülőn, ahol nem is kellett volna lenniük, találják meg az első holttestet. És igen, vegyük elő a jegyzetfüzetet, a holttestek számát jegyezni. Mert hullákban ezúttal sem lesz hiány. Habár ezúttal nem tűnnek el, de még így sem szűkölködhetünk az izgalmakban. Érdekes, figyelemlekötő mű, jó olvasni.

>!
Habók P
Leslie L. Lawrence: Huan-Ti átka

Egyike volt az első a tőle olvasott könyveknek, nem utolsósorban ezért lett a kedvenc íróm.

>!
Arianrhod MP
Leslie L. Lawrence: Huan-Ti átka

Lőrincz Lászlót azért érdemes olvasni, mert mindig megtud tőle az ember valami érdekességet a régészet és különböző vallások, mítoszok természetéről. Valójában a krimi-történet maga felejthető, bár szórakoztató. A Sárga Császár titokzatos alakja a történelemnek, és az agyaghadserege lélegzetelállító látvány élőben. Lehet, hogy mindenképpen megnéztem volna Kínában járva, de a könyv nagy lökést adott ahhoz, hogy el is akarjak oda jutni, és a saját két szememmel látni a gyönyörűen és egyedien előállított agyagkatonákat.

>!
Cherrytree P
Leslie L. Lawrence: Huan-Ti átka

Valamikor régen olvashattam már ezt a történetet, mivel nem emlékeztem rá részleteiben, de egy-két apróbb dolog beugrott menet közben. :) Sokáig várt a sorára a polcon, de nem volt ez hiábavaló. Szeretem ezt a sztorit, a helyszínt, meg mindent úgy egyben. Semmi felesleges szócséplés, minden apróságnak szerepe van. Szeretem Laci bácsi regényeit, úgy, ahogy vannak, és mindig nagyon várom már, mikor érkezünk el a célegyenesbe, hogy a kirakós darabjai helyükre kerüljenek, és minden furcsaság, vagy nehezen értelmezhető kis dolog értelmet nyerjen. Most sem volt másképp.

>!
Ajnácska
Leslie L. Lawrence: Huan-Ti átka

Nagyon izgalmas könyv, mint minden Leslie L. Lawrence. Tele a sajátos humorával és enyhe egomániájával (persze, hogy ő a fő hős :D). Nagyon szeretem pihentető és kikapcsolódás olvasni a könyvet. Rólam is folyt az izzadság a hőségtől és éreztem a mocsár szagát még akkor is amikor a könyvet már rég becsuktam. Folyamatosan derül fény a titokra, és akarattal vezet félre néha, hogy a könyv végén az összegzésben derüljön igazán fény mindenre. Nem tudtam le tenni és ha kénytelen voltam, napközben is gondolkodtam a rejtélyeken.

>!
takiko
Leslie L. Lawrence: Huan-Ti átka

Egy fokkal jobban tetszett, mint a Kicsik és annak a folytatása, de ezt is untam.Régen, amikor A megfojtott viking mocsarát olvastam tőle, még határozottan tetszett a stílusa, ezek a sztorik viszont elég laposak voltak, és túl kiszámíthatóak. Hiába ragyog még mindig folyton a hold a szereplők feje felett, a történet annyira már nem mozgatja meg a fantáziámat, mint régen. Lehet, hogy Leslie is feliratkozik nálam azon írók sorába, akiktől egy könyvet szeretek, a többi művüket viszont inkább hanyagolom.

>!
Leoni I
Leslie L. Lawrence: Huan-Ti átka

Érdekes megközelítése az agyaghadsereg-sztorinak, nagyon tetszett!


Népszerű idézetek

>!
Brigi1994

-Tud tájékozódni? -kérdezte suttogva Hardy.
-Olyan vagyok, mint egy iránytű -morogta elégedetten Dögevő. -Alig voltam nagyobb egy csecsemőnél, mégis hazataláltam, akárhová is csavarogtam el. Egyszer, amikor a nagybátyám…
-Később -intette le Hardy. -Merre?
Dögevő körbeforgott, dúdolt valamit, aztán pontosan az ellenkező irányba mutatott,mint amerre a repülőgépet sejtettem.
Egyáltalán nem az ő hibája volt, hogy mégsem találtuk meg.

>!
Cheril

Valamennyien meghajoltunk.Villalobos méltósággal,Dögevő viszont annyi bájjal,mint egy viziló a balettintézetben.

>!
Cicu

Volt valami apró disszonancia a hangjában,amire világos nappal talán fel sem figyeltem volna.Az éjszakai sötétség azonban,úgy látszik,jelentőségteljessé teszi a hangok minden rezdülését.

>!
Cicu

Wimmer úgy elfehéredett,mintha egy vödör meszet öntöttek volna a képébe.

>!
Cicu

Kétlépésnyire volt már csak tőlem,és még mindig beszélt.Fogadni mertem volna,hogy azt sem tudja mit.Csak mondta a magáét…Éppen akkor vetette rám magát,amikor vártam.Történetesen egy hosszabb mondat közepén.Nyílván így tanították a kiképzőközpontban.

>!
Cicu

Vang Pin felhördült az elégedettségtől,és nem vette észre,hogy gondosan elkészített csapdát kerülget.Azt hitte,ő az okosabb,közben a falu bolondját játszatták vele.

>!
Cicu

Lassú és mégis takarékos mozdulatai olyan ember benyomását keltették,aki pontosan tudja,mit csinál.

>!
Cheril

Azért a szavai mélyén ott éreztem egy kis bizonytalanságot is…Egész neveltetése és kiképzése arra irányult,hogy tudatosítsa benne az amerikai ember,és azon belül is az amerikai katona fizikai és erkölcsi fölényét a többi selejttel szemben.Most viszont,hogy teljesen egyedül,hasonszőrű barátaitól elszakítva csupa-csupa selejt közé került,megváltozott a dolgok optikája.Tanácstalan lett.

>!
Cheril

Néha attól tartottam,hogy Mal túljátssza a szerepét,és Wimmer rájön,hogy csak bohóckodunk.A tengerészgyalogos azonban olyan lelkiállapotban volt,hogy talán még azt sem vette volna észre,ha elnevetjük magunkat.

>!
Justabookworm7

Letettem a könyvet és kibámultam az ablakon.

(első mondat)


A sorozat következő kötete

Leslie L. Lawrence sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Frei Tamás: A bankár
Borbás Edina: Hullámok csapdája
G. Szabó Judit: Különös sziget
Bíró Szabolcs: Sub Rosa
Bíró Szabolcs: Elveszett csillagok
Rejtő Jenő (P. Howard): Az elsikkasztott pénztáros / Egy bolond száz bajt csinál
Kirsch Ákos: Vörös hó
Jud Meyrin: A múlt bűnei
Tomori Gábor: Szívcsakra
J. H. Busher: A Macskatalpú Brazíliában