Három ​sötét király I-II. (Leslie L. Lawrence 31.) (A Gonosz és a Fekete Hercegnő 3.) 105 csillagozás

Leslie L. Lawrence: Három sötét király I-II. Leslie L. Lawrence: Három sötét király I-II. Leslie L. Lawrence: Három sötét király I-II. Leslie L. Lawrence: Három sötét király I-II.

Leslie L. Lawrence ezúttal Montserrat szigetére utazik, hogy elkísérje Siskin nagymestert egy sakkversenyre. A versenyt megelőző napokban furcsa események játszódnak le: kísértetek riogatják a résztvevőket, megsütik Rovina asszony mongúzát, valaki medvecsapdába lép, majd megtörténik az első, kegyetlen gyilkosság.
A gyilkos sorban szedi áldozatait, és talán mindenkit megölne a verseny résztvevői közül, ha hősünk mellett nem állna ott Paul Billerbeck, a gumiasztal bajnoka, Haralambosz, aki egy kanna vörösborral felrobbantott egy halászhajót, és a titokzatos, ronda lány a vödrével és felmosófájával. A gyilkos hamarosan rádöbben, hogy méltó ellenfelekre talált.

Eredeti megjelenés éve: 2006

>!
Studium Plusz, Budapest, 2014
816 oldal · ISBN: 9786155463570
>!
Gesta, Budapest, 2006
774 oldal · puhatáblás · ISBN: 963959122X

Kedvencelte 13

Most olvassa 3

Várólistára tette 14

Kívánságlistára tette 6


Kiemelt értékelések

>!
ViraMors P
Leslie L. Lawrence: Három sötét király I-II.

Mondják, hogy ha egy könyvet olvastál a LLL sorozatból, olvastad mindet. Ezt a nézetet osztom én is, így tudtam, mire számítsak, pontosan azt is kaptam, és mindenki jól járt. Én biztosan :D
A fentieknek megfelelően a regény az első bekezdéstől kezdve pörög, és egy pillanatra sem áll le. Nagyjából tucatnyi különböző rejtélyt és talányt zúdít az olvasóra, és pár kisebb logikai bökkenőt leszámítva egész jól ki is bogozza őket a végére. spoiler
Adott egy sakkverseny, ahova már odajutni sem lehet zökkenőmentesen. Az első kötetben ugyan nem hal meg senki, ellenben a teljes szereplőgárda idegrendszere romokban hever, elvégre – eltérő indokokkal ugyan, de – a cél az, hogy mindenki keresztbe tegyen mindenki másnak… Aztán elindulunk a helyszínt jelentő Montserrat szigetére, és hirtelen hullani kezdenek a népek. Alapvetően nem szeretem azokat a történeteket, amik a zárd össze egy helyre a népeket, vágd el őket a külvilágtól és kezdd el irtani őket szituációra építenek. LLL azon kevés írók közé tartozik, akiknek mégis hajlamos vagyok elnézni, egyrészt, mert szórakoztatóan csinálja, másrészt mert olyan magas a lehetetlenség-faktor, ami annyira szörnyű, hogy az már jó. Vagy egyszerűen már megszoktam tőle XD
A sakkverseny mellett – természetesen – mindenkinek megvannak a saját egyéni céljaik, leszámolás, rablás, átverés, drogterjesztés vagy éppen a Gonosz és a Fekete hercegnő örök harca. Felbukkan a jó öreg 38-as Smith and Wesson, némi tibeti filozófia, pár kísértet, egy kis misztikum és a kedvenc LLL mellékkarakterem, Viorica Negrescu-Dan. Kiderül, mi köze Drakulának a sakkhoz, és a végére még a felmosóvödrök is gyanúsak.
Jóleső nosztalgiával száguldottam végig a könyvön, erre most nagy szükségem volt.

>!
Justabookworm7
Leslie L. Lawrence: Három sötét király I-II.

Na ez valami új és valami régi keveréke volt, mint valami 750-800 oldalas próbálkozás. Ami néhol zavaró és idegesítő volt, néhol pedig csak furcsa. Persze nyilvánvalóan egy jól sikerült műről beszélhetünk ezektől függetlenül is.

A karakterek nagyjából a megszokottak, rengeteg, az elején alig követhető szereplőkkel. Akik nagy része persze a könyv végére meghal. Aki pedig nem, az nagy valószínűséggel bűnös valamiben. Mert ha nem is ő vagy ők a gyilkosok, akkor is valamiben biztosan benne vannak.
Ebben a műben sem volt ez másképp. Kaptunk spoiler. Persze fogalmam sem volt, egészen a végéig ki is lehet a gyilkos, azonban nem csalódtam, jó szövevényes történet lett, egy kerek egész. Nem lehet könnyű ennyi szálat összefonni eggyé, minden elismerésem Laci bácsié!

Ami kicsit furcsa volt az az, hogy spoiler Már nagyon megszoktam, hogy ő a nagy nyomozó és a legtöbben ismerik is és hallottak is róla. Végül azért mégis minden a helyére került, igazi L.L.L lezárást kaphattunk.
Ami még idegesítő és igencsak idegtépő volt a műben, az Siskin volt. Szerintem néhol túlságosan is elviselhetetlenné sikerült, néhol már majdnem a hajamat téptem, hogy azért ennyire üldözési mániásnak lenni… Kikészítő volt.
És a harmadik „hibája” a műnek: Viorica. Ezúttal időben jelent meg, azonban annyira nem kapott sok szerepet mint az eddigiekben és kaphatott volna többet is, véleményem szerint.

Összességében azonban szórakoztató mű volt, a szellemekkel, az ismét jegyzetfüzetet kívánó gyilkosságokkal, a misztikummal és az egyéb kedvenc elemeinkkel. Habár eltűnő hullák ezúttal nem voltak, de nem is hiányzott, kaptunk helyette mást. Így továbbra is egy élvezhető művet kaptunk, kissé talán más stílusban az elején, azonban a végére egészen olyasmit kaptunk, amit már megszoktunk.

>!
Niki_
Leslie L. Lawrence: Három sötét király I-II.

Az egyik kedvencem az írótól. És imádom, hogy egyszerűen Leslie nem öregszik. :o)

8 hozzászólás
>!
Frank_Spielmann I
Leslie L. Lawrence: Három sötét király I-II.

Azt hiszem, az egyik legjobb könyve. De talán csak azért mondom, mert kitaláltam, ki a gyilkos… :) De a hangulata, az egész történet zseniálisan van fölépítve és megírva. És jellegzetesen LLL-es.

>!
Thorpapa
Leslie L. Lawrence: Három sötét király I-II.

A fekete hercegnős történetek közül ez tetszett a legjobban. Szinte alig tudtam letenni. Végre nem huncutkodta végig drága Leslienk a könyvet. Szuper karakterek vannak benne, izgalmas történet, nem lövöm le a poént, de a vége nagyon izgi. Bátran ajánlom minden 3L rajongónak. Mondjuk szerintem külön is lehet olvasni az előtte való 2 résztől.

10 hozzászólás
>!
looney
Leslie L. Lawrence: Három sötét király I-II.

Már egyszer nekikezdtem, de akkor sajna valahogy nem tudtam befejezni…
Ma végre sikerült és elmondhatom, hogy nagyon tetszett. Némileg hosszúra sikeredett, de azért nagyon jó lett! Az is nagyon tetszett, ahogy elvarrta a szálakat…

>!
bbedyy
Leslie L. Lawrence: Három sötét király I-II.

Elfogult vagyok mível nagyon szeretem az előző két Fekete Hecegnős könyvét Lacibácsinak, de ez valahogy nem lett az igazi. Szinte semmi köze nincs az előző két könyvhőz, ez első pár száz oldal olyan mintha sima LLL könyv lenne aztán hírtelen megjelenik Victoria majd el is tünik, nem sok szerep jut neki a történetben. A Gonosz sem igazán villog hogy ki is lenne ő. Kedvenc főhősünk meg mintha be lenne lassúlva és azt se tudná éppen mit is keres ott. Lehet, hogy jobban sűlt volna el ez a regény, ha szimpla őrült főgonosz van benne és nem akarja Lacibá bepaszírozi a Gonosz és a Fekete hercegnő sorozatba.

>!
Demóna
Leslie L. Lawrence: Három sötét király I-II.

Nem volt rossz, de azért nem is volt annyira húh, de izgalmas.


Népszerű idézetek

>!
ViraMors P

– Nem vagyok ismerős valahonnan?
– Várjon csak, várjon… Egy hete a szellemileg fogyatékosok intézetében jártam London mellett… mintha valóban hasonlítana az egyik ápoltra, de az lehetetlen, mert azokat nem engedik ki… Két héttel ezelőtt a New Hampshire-i börtönben a rablógyilkosok között… megvan! Maga az, aki megnyúzta az anyósát?
– Nem én vagyok.
– Aki… rárobbantotta a lakást egy csajra…?
– Még mindig hideg.
– Aki felakasztotta a sarki péket, csak azért, mert nem tudott visszaadni neki egy tízfontos bankjegyből…
– Hideg.

I. kötet, 23-24. oldal (Gesta, 2006)

4 hozzászólás
>!
ViraMors P

– Szerinte a fickó Európából jött, és aranycsináló volt. Alkoholista.
– Talán alkimista.
– Mindegy az, uram. Állítólag néhány száz évvel ezelőtt Németországban hordtak ilyen kalapot az alkoholisták. Aranyat akartak csinálni, ezért az ördöggel cimboráltak.

I. kötet, 83. oldal (Gesta, 2006)

10 hozzászólás
>!
ViraMors P

– Vigye el ezt az üveget, látni sem bírom! Ünnepélyesen megfogadom, hogy kerek egy hónapig…
– Paul!
– Na jó – sóhajtotta. – Kerek egy hónapig csak annyit iszom, amennyi jólesik.

II. kötet, 460. oldal (Gesta, 2016)

>!
Molnár_Nikolett

– Mi a fene történt?
– Sötét van – dörmögte egy botladozó árnyék.
– Magától jött rá, vagy súgott valaki?

>!
ViraMors P

– A sors összehozott Murillóval – mesélte Haralambosz. – Az igazi nevét nem tudom… de itt így hívják. És festő az illető.
– Nehogy azt mondja nekem, hogy ő is kísértet! A nagy Murillo kísértete!
– Biztosan nem az. Azért kapta a nevét, mert angyalkás képeket fest. Különben francia, és bolond. De minden helyi legendát ismer. Húsz éve él a kikötőben, hajókat fest.
– Az előbb mintha még angyalkákat festett volna.
– Angyalkákat hajókra.
– Mit keresnek az angyalkák a hajón?
– Tartsak magának előadást a művészi szabadságról?
– Eszébe ne jusson!

>!
Justabookworm7

– Önöket mért hozták be? – kérdezte kíváncsian.
A pokolba kívántam, de azért nem tehettem meg, hogy ne válaszoljak neki.
– Kísértetet láttam – mondtam.
– Miért? Ebben az országban nem szabad?
– Nem tudom – vontam meg a vállam. – Nem láttam kiírva a repülőtéren.
Paul Billerbeck, ahogy fedél volt a feje felett, gyorsan megváltozott. Csillogó monoklijával végigmustrálta a cellát.
– És ön, uram? – tudakolta Haralambosz.
Billerbeck Haralamboszra kacsintott.
– Én? Én egy levágott fej miatt vagyok itt.
Haralambosz szemében izgatott fény csillant.
– Maga vágta le?
– Nem. Azt azért nem. Csak… láttam.
Haralambosz megrázta a fejét.
– Furcsa szigetország ez, hallja! Sem kísértetet nem szabad látni, sem levágott fejet…

I. kötet, 41. oldal

>!
Justabookworm7

– Ön, ugye, akárcsak Biller… border úr… sajnálatos módon el fognak hunyni. És minden valószínűség szerint Mr. Haralambosz is.
– Talán nem.
– Biztos, ami biztos. Szóval, arra szeretném megkérni önöket, hogy ha már elhunytak… ne kísértsenek nálunk. Ott van a kikötő végén a Pávián … tessék talán áttenni oda a kísértés helyszínét. És tessék megpróbálni rábeszélni a többit is…
– Többit?
– Hát, a Holland családot, a levágott fejet, Judy Law-t, mindenkit, és a vigéc urat is, hogy költözzenek el innen. A Pávián sokkal kényelmesebb, nagyobbak a szobái is, az ellátás pokolian rossz, de hát a kísérteteket úgysem érdekli a kaja meg a pia, nem igaz?

I. kötet, 82-83. oldal

>!
Molnár_Nikolett

– Nos, az a helyzet, hogy attól az időtől kezdve… Judy Law visszajár, jobban mondva, a szelleme jár vissza.
– Kísérteni? – kérdezte Paul.
– Nem is plakátot ragasztani.

>!
Justabookworm7

Úgy értem, hogy a halottak alighanem összefogtak egymással: immár az élők az ellenségeik. Gyakran előfordul az ilyesmi.

I. kötet 13. oldal

>!
Molnár_Nikolett

Az élet célja a tökéletességre való törekvés. Nem fontos, hogy elérjük a tökélyt, sokkal fontosabb, hogy erre törekedjünk.


A sorozat következő kötete

Leslie L. Lawrence sorozat · Összehasonlítás
A Gonosz és a Fekete Hercegnő sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Vavyan Fable: Mogorva nyár
Evelyn Marsh: A máltai orvos
Peter F. Wolf: Bevállalós játék
Don Winslow: Drogháború
Nalini Singh: Angyaltánc
Anne Priest: Angyalkönny
Darynda Jones: Második sírhant
Ilona Andrews: Magic Bites – Pusztító mágia
Eric Van Lustbader: A Bourne-birodalom
A. J. Quinnell: A kék gyűrű