Az ​üvegpadlós függőhíd kolostora I-II. (Leslie L. Lawrence 47.) 29 csillagozás

Leslie L. Lawrence: Az üvegpadlós függőhíd kolostora I-II. Leslie L. Lawrence: Az üvegpadlós függőhíd kolostora I-II.

Leslie L. Lawrence a Himalájába utazik, hogy megkeresse Mr. Ishida elveszett lányát, Midorit. Lukhang kolostora mellett üvegpadlós függőhíd épül. Vajon hová tűnt Midori? Feláldozták a hídépítők a régi isteneknek, vagy történik valami a kolostorban, aminek semmi köze a hídhoz? Vajon kicsoda és mit akar a közeli barlangban lakó istennő, Odzercsanma? Ki gyilkolja a hídépítőket? Miért épül egy ugyanolyan híd egy másik kolostorban, és miért segít hősünknek Peldan szerzetes, a varázsló láma? Mit keres az istennő a hullaházban? És csak egyre gyűlnek a fekete felhők a kolostor felett…

Hősünk, Leslie L. Lawrence rövid habozás után, kölcsönstukkerrel a zsebében megpróbálja felderíteni a függőhíd és a kolostor titkát.

Eredeti megjelenés éve: 2019

>!
I.P.C., Budapest, 2019
448 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636356958

Most olvassa 4

Várólistára tette 8

Kívánságlistára tette 11


Kiemelt értékelések

>!
Manocska0123
Leslie L. Lawrence: Az üvegpadlós függőhíd kolostora I-II.

Mivel olvastam már egy pár könyvét, pár szereplőt kitaláltam, de így is érdekes és szórakoztató volt. Szeretem azt a világot, amit átad, annyira sajátos hangulata van. A humora is jó valamint a jól tagoltság.

>!
gabona MP
Leslie L. Lawrence: Az üvegpadlós függőhíd kolostora I-II.

Először is azzal kezdeném, hogy szeretnék én 80 évesen ilyen könyveket írni! Annak ellenére, hogy az elmúlt években annyi kolostoros történet volt, hogy nehezen tudtam követni, ez az új most nagyon betalált. Az első kötet teljes mértékben, a második – ami sajnos egy kicsit túl lett nyújtva – már kevésbé, de így is elégedett vagyok. Sokat nevettem, a történet végig izgalomban tartott, és mivel szerintem ez a legfontosabb egy ilyen könyv esetében, végül négyest kap tőlem. Kíváncsian várom a többit, van még egy pár a polcon.

>!
I.P.C., Budapest, 2019
448 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636356958
>!
Daniel_Cserhalmi IP
Leslie L. Lawrence: Az üvegpadlós függőhíd kolostora I-II.

Meg szokták kérdezni, miért olvasok még mindig LLL könyveket? Nos, egyfajta tiszteletből. Mert ha a teljes életművet nézzük, akkor vannak jobb és rosszabb időszakok jobb és rosszabb regényekkel. LLL hamarosan 80 éves lesz, tehát olyan igazán átütő dologra gondolom senki nem számít. És amit eddig el lehetett mondani kritikaként, az most is igaz, sablon karakterek, ugyanazok a fordulatok, stb. Ha tetszik egy könyve, általában azért tetszik, mert jó benne az alapötlet. Nos, ebben sajnos nem az, és szerintem nem kell ismerni túl sok regényt ahhoz, hogy a végkifejlet kitalálható legyen. Sőt, az elkövetők személye is. Érezhetően kevés a „valódi” szereplő, mindenki más csak töltelék-karakter. Ráadásul a befejezés is túlságosan elnyújtott, és ahogy említettem, kiszámítható. Az egyik szereplő személyazonossága csak a végén derül ki, ami után a vérbeli LLL olvasók talán a fejükhöz kapnak, hogy ezt most miért. Tökéletesen ellentétben áll az eddig regényekből megismert karakterrel. És hát a szövegben elhangzik, hogy a főhős még fiatal ember, távol van még az 50-től, holott az első, 1983-as regény óta a regények világa sokat változott, csak ő maradt meg változatlanul, semmi fejlődés vagy bármi. Szóval marad a tiszteletből való olvasás, meg egy csomó régi, kellemes emlék.

>!
Ditke22
Leslie L. Lawrence: Az üvegpadlós függőhíd kolostora I-II.

Ismét egy nagy „lllawrences” kötet. Picit modernebb problémával megspékelt tibeti történet, jó sok holttesttel, szimpatikus apáttal és a picit misztikus tudással is rendelkező lámával, meg persze Lawrencel és az ő elmaradhatatlan pipájával és – most épp kölcsön – stukkerével. Igen, megjelennek a megszokott és már-már elvárt klisékkel, a tökéletes tibeti hangulattal, és budhizmussal. Úgy érzem, ebben a történetben picit több volt a humor, kicsit kevesebb az összeesküvés és a „rosszfiú”, épp ezért könnyebben megjegyezhetők a szereplők. Szórakoztató kikapcsolódás a strandon.

>!
VRRRT
Leslie L. Lawrence: Az üvegpadlós függőhíd kolostora I-II.

Negatívum, hogy a szerző úgy írt a könyvben japános dolgokról, hogy érezhetően halvány gőze sincs az egészről.(az oni az démont jelent, a kami lenne az isten)
Pozitívum, hogy a kolostoros cím ellenére változatosak voltak a helyszínek.

Összességében átlagosra sikerült.

>!
chazyseth
Leslie L. Lawrence: Az üvegpadlós függőhíd kolostora I-II.

Már elég rég olvastam LLL-könyvet, most sort kerítettem rá. Mondhatjuk ugyebár, hogy klisés, sablonos, stb., de akárki akármit mond, kikapcsolódásként kiváló bármely könyvét kézbe venni ;)
Ebben a kötetben is akad minden, ami kellhet, Nepál, szerzetesek, irónia, hegyek, barlangok, irónia, hiedelmek, hullák, nők, irónia, régi ismerős, irónia.
Most még magához képest a befejezés is szokatlanabb volt ;)
Lazulásnak mindenképp ajánlott ;) Köszönjük, Laci bácsi!


Népszerű idézetek

>!
szangi P

– Dőljön össze az a másik híd – morogta az apát.
– Az apát úr jókívánságait küldi a másik híd építőinek, s azt kívánja, hogy ezer évig álljon – fordítottam.

198. oldal

>!
szangi P

– Odajött hozzám. És tudja, mit kérdezett? Ó, istenem, olyan meleg és lágy volt a hangja, mint az angyaloké lehet… És… mintha meleg hullámok árasztottak volna el tőle… És amikor megkérdezte…
– Mit kérdezett meg? – türelmetlenkedtem.
– Azt kérdezte lágy, angyali hangján, hogy nem tudom-e véletlenül, merre van a hullaház

192. oldal

>!
szangi P

Jól nevelt ember volt – ezt akár tíz-tizenöt korábbi menyasszonya is megerősíthetné.

58. oldal

>!
szangi P

Ezen az éjszakán mintha a feje tetejére állt volna a világ. Úgy látszott, senki nem tud aludni. Jómagam persze ismertem az igazi okát. Az a helyzet ugyanis, hogy a kannibál Ráhu, az égi démon, gyakran megtámadja Holdistennőt, és nagyokat harap belőle, amit a műveletlenebb népek holdfogyatkozásnak neveznek. Ám mielőtt még beleharapna, kergeti egy kicsit. Csak úgy élvezetből, mint ahogy a macska játszik az egérrel. Ez az időszak, ami az üldözéstől az első harapásig terjed, zavart okoz a kozmoszban. Feszültséggel lesz teli a földi világ: soha annyi gyilkosság és erőszakos cselekedet nem történik, mint ebben az időszakban.

247. oldal

>!
kiralyl0528

– Állj! – Ha panaszkodni akarsz, bele se kezdj! Ha óhajtanál valamit tőlem, bele se kezdj! Ha a holnapi napról akarsz beszélni velem, bele se kezdj!
– Akkor mibe kezdetek bele? – kérdeztem.
– Például megkérdezhetnéd, hogy szolgál az egészségem.
– Hogy szolgál az egészséged, rinpócse?
– Utálom a kiváncsiskodókat – legyintett. – Az egészségem a magánügyem.

>!
Aligabacs

Nos, azt remélem, tudod, hogy a hegyeket Visnu teremtette.
– Ki ne tudná? – legyintettem fölényesen.
– A külföldiek többnyire nem ezt hiszik.
– A külföldiek általában tudatlanok – mondtam.
– Én is így látom – bólintott. – Na mindegy. Szóval, minden hegyet Visnu teremtett; azt a két hegyet is, amelyek egyikének az oldalába épült a kolostor: Lukhang. A két hegyet irdatlan mélység választja el egymástól. Ez pedig azért van, mert amikor Visnu a hegyek teremtésével bíbelődött, éppen a Garuda madár hátán ült – ez Visnu madara, remélem, hallottál róla.
– Hallottam – bólintottam.
– Nos, Visnu a madár hátán ült, és magasan repült, hóna alatt legalább tíz heggyel. Mert Visnu úgy rendezte el a hegyeket, hogy a hóna alá pakolta őket, és a Garuda hátára pattanva lehajította egyiket a másik után azokra a helyekre, amelyeket jó előre kinézett magának. Csakhogy közben vihar támadt, Garuda megijedt a villámoktól, és mielőtt még Visnu elkergethette volna a villámokat, két hegy a nagy rázkódástól kicsúszott a hóna alól. Nos, erről a két hegyről van szó. Ezek azóta is Visnu szent hegyei, és nem tűri, hogy bárki is megszentségtelenítse őket.

>!
Aaron_Rgd

A természetben sosincs száz százalék. Sosem lehetsz biztos benne, hogy nem jön-e közbe valami.

II. kötet; 116. oldal

>!
Aligabacs

– Mi történt itt? – kérdezte megtorpanva. – Blobzang rinpócse?
– Gyilkosság – mondtam.
A főláma vett egy mély lélegzetet.
– Most éppen… kit?

>!
Aaron_Rgd

– A japánokkal különösen sok a baj – sóhajtotta Pancsaraksa. – Megőrjíti az embert a fényképezési mániájuk. Ezek, száhib, még az egérlyukba is bemásznak, és a legmagasabb hegycsúcsra vagy akár egy óriásfa tetejére is felkúsznak, csak hogy szelfit készíthessenek magukról. Tudod, mi az a szelfi?
– Tudom – bólintottam.

I. kötet; 81. oldal


A sorozat következő kötete

Leslie L. Lawrence sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Böszörményi Gyula: Nász és téboly
R. Kelényi Angelika: Bűnös örömök városa
Carrie Cooper: Ügynök tűsarkúban
Palotás Petra: Szárnyaszegett pillangók
Réti László: Kaméleon
Vavyan Fable: Ki feküdt az ágyamban?
Szabó Tünde: Rácsok
Rejtő Jenő (P. Howard): Piszkos Fred, a kapitány
Holden Rose: A Nyúl akta
Csabai László: Szindbád, a forradalmár