Az ​ördög fekete kalapja (Leslie L. Lawrence 12.) (A fekete kalap 1.) 214 csillagozás

Leslie L. Lawrence: Az ördög fekete kalapja Leslie L. Lawrence: Az ördög fekete kalapja Leslie L. Lawrence: Az ördög fekete kalapja Leslie L. Lawrence: Az ördög fekete kalapja

– ​Mi újság? Mit talált, Lawrence?
Kiemeltem a vízből a kalapot, és letettem a fedélzetre.
– Ajándékot.
– Mi ez? Egy kalap? És hogy érti azt, hogy ajándék? Ember, magának van kedve ebben a rohadt éjszakában is tréfálkozni?
Ezúttal komorabban csengett a hangom, mint szerettem volna.
– Mi sem áll távolabb tőlem, mint a tréfa! Odakint valakik tudják, hogy itt vagyunk a hajón, és… figyelmeztetni akarnak valamire.
– Te jó ég! Mire?
– Például arra, hogy ne hagyjuk el a bárkát.
– Egy kalappal?
– Nézze csak meg, mi van benne!
Gyanakodva a fejfedőhöz oldalazott, és óvatosan belepislantott.
– Mi… ez?
Leültem a deszkákra, és a dzsungelra meresztettem a szemem.
– Vér, Mr. De Leon – mondtam komoran – Méghozzá emberi vér. Hallotta az üvöltést? Nos hát, valakit megöltek a fák között. És az ő vére van a kalapban.
De Leon remegő kézzel az árbocba kapaszkodott.
– Ébresszen fel, Mr. Lawrence! Én fel… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 1990

>!
Studium Plusz, Budapest, 2014
528 oldal · ISBN: 9786155463471
>!
Gesta, Budapest, 2006
466 oldal · ISBN: 9639591254
>!
Gesta, Budapest, 2004
462 oldal · puhatáblás · ISBN: 9639591009

1 további kiadás


Enciklopédia 1


Kedvencelte 25

Most olvassa 4

Várólistára tette 20

Kívánságlistára tette 12


Kiemelt értékelések

Suba_Csaba P>!
Leslie L. Lawrence: Az ördög fekete kalapja

Volt itt minden, mint a búcsúban! Ördöghívők, fekete kalap, geológus-kútfúrók, nágák, olajmezők, hullák, whiskey, csontvázak, keleti misztikumok, egy malabári csigaházpipa, zsugorított emberfej, ördögtemplom és számtalan megfejtetlen titkok… Első LLL olvasásomnak szerintem egész jó volt. Fordulatos, izgalmas, kalandos, cselekménycentrikus könyvet kaptam tőle, nem kevés tudományos, humoros és természetfeletti adalékkal. A regény egyes szám első személyben íródott, ami miatt nagyon könnyen be tudtam vonódni a történetbe. Egy idő után ugyan volt, hogy elvesztettem a fonalat és néha az érdeklődésemet is… De összességében nem bántam meg, hogy elolvastam, mert kikapcsolt és szórakoztatott.
Ha igaz, hogy Laci bácsi minden regénye egy kaptafa, akkor most kicsit pihentetem őt. Elsőre egy 500 oldalnyi dózis most elég volt belőle. ;) Kicsit hosszúnak is éreztem ezt a könyvet.

8 hozzászólás
KBCsilla P>!
Leslie L. Lawrence: Az ördög fekete kalapja

Most aztán össze kellett kaparnom magamat, hogy tudjam követni az eseményeket.
Hol itt voltunk, hol ott, hol mocsárban, hol barlangban, hol a fa tetején.
Volt itt vihar, hajó a levegőben, ejtőernyős a szélben, meg az a sok fekete kalap, őrület.
De az a sanda gyanúm támadt olvasás közben, hogy itt aztán mindenki megőrült, és már kezdem magamon is érezni a jeleket.
:)
:)
:)
Mindezek mellett lényegesen laposabb lett, mint az eddig olvasottak, mintha megfáradt volna kicsit Laci bácsi, de elnézem neki, mert néha pihenni is kell.
Csak ne fekete kalapban tegye!

Llorente>!
Leslie L. Lawrence: Az ördög fekete kalapja

A könyv első negyedében próbáltam ráhangolódni a történetre, de valahogy nagyon nem sikerült. Aztán mikor végre véget ért a bohóckodás a fekete kalapokkal kezdett érdekelni a rejtély. De az érdeklődésem nem volt tartós, nem igazán hatott meg ez az ördögimádós történet, Lucifer tanácsa, és a barakkok közötti eszmecserék a nágák földjén. A főgonosznak a hengerekhez és dugattyúkhoz való perverz vonzalma se volt épp kedvemre való. És ez a befejezés. Olvastam már jó pár könyvet Lacibától, de most tettem fel magamban először azt a kérdést, hogy mi a fészkes fene történt itt.

Justabookworm7>!
Leslie L. Lawrence: Az ördög fekete kalapja

Nem volt a legjobb műve, nagyon nem. Ott kezdeném, hogy a címéből és az idézetből én azt hittem, hogy egy fekete kalapról lesz szó benne, és hogy az ördög fekete kalapja kifejezés metaforikus. Hát nem teljesen az volt, több fekete kalapról esett szó benne, amelyek többnyire a sátánimádók fején voltak. Mert hát róluk is szólt a könyv. Meg egy csapat geológusról, akik a végén mind meghaltak. Meg egy csapat zseniális bűnözőről. Vagy inkább egy párosról. És csapatról. Persze L.L.L.-nél senki sem lehet okosabb, ahogy hullanak az áldozatok, hősünk, ezúttal égből pottyant társával egyre közelebb kerülnek az igazsághoz ebben a bizarrul furcsa kombinációban. A dzsungel mélyén két tábor, egy sátánimádók és egy geológusokból álló, és egy csapat bennszülött. Túl sok ember és túl furcsa párosítás volt ez így nekem, sok homályosan maradt résszel; kissé olyan volt néhány helyen nekem mintha valami sűrű ködben mászkálnék… Egyszer el lehetett olvasni, de annyira nem is kötötte le a figyelmemet, hogy három csillagnál többet adjak rá.

Agatha>!
Leslie L. Lawrence: Az ördög fekete kalapja

Az a baj, hogy nem ez volt az első LLL könyvem, így tudom, hogy sokkal jobbat is tud a mester (pl. az én nagy kedvencem, ha indiai egzotikumra vágytok: Naraszinha oszlopa).
Nem haladtam vele, nem hajtott a vágy, hogy kiderítsem a rejtélyt, sőt más könyvbe is belekezdtem mellette.

BBianca>!
Leslie L. Lawrence: Az ördög fekete kalapja

Nem ez lett a kedvenc LLL könyvem… Lehet, hogy rossz időben olvastam és azért nem tetszett annyira, de szerintem ez egy gyengébben sikerült könyve az írónak, akit én egyébként imádok. A történet a szokásos módon indul, Leslie L. Lawrence megint ott van, ahol nem kéne és csak úgy hullanak körülötte az emberek. Csakhogy most szerintem túl gyorsan váltják egymást az események. Megszoktam, hogy általában megismerem a szereplőket, majd ugye jön a kötelező gyilkolászás, ezt követi a nagy végjátszma, és végül a rendőrök beavatása és itt szokott jönni nekem is a nagy „a-ha” élmény. De itt előbb volt a gyilkolászás, ráadásul nem is kevés , és csak utána ismerkedtünk össze a szereplőkkel és ez valahogy engem túlságosan is megzavart és el is maradt az a-ha élmény, valószínűleg valahol elvesztettem a fonalat. Nem ezt ajánlanám kezdő könyvnek, de az ebben a regényben is kiderül, hogy az író mennyire okos és szellemes! Szóval az írót mindenképp nagyon ajánlom, de (szerintem) ne ez legyen a kezdőkönyv! :)

Habók P>!
Leslie L. Lawrence: Az ördög fekete kalapja

Általában nagyon jó volt, de azért ebben voltak unalmas részek is.

Zyta88>!
Leslie L. Lawrence: Az ördög fekete kalapja

LLL újraolvasási hullámom negyedik áldozata. Ezt úgy emlékszem régen eléggé szerettem, és mostani fejjel is lényegesen jobb volt A suttogó árnyak öblénél vagy A megfojtott viking mocsaránál. A bűntény hogyanja és miértje szépen ki lett dolgozva, a kicsoda mondjuk nem volt nagyon meglepő, és nem azért, mert emlékeztem rá (mert amúgy nem). A humor is viszonylag rendben volt, itt azért volt pár jobb benyögés. De a Hannahanna méhei szintjét nem hozta egyáltalán. Azzal ellentétben itt például zavart, hogy ennyire hosszú volt, az első 100 oldal dögunalom volt nekem, és később is voltak felesleges körök. spoiler LLL nagyképűsége sem értem, hogy nem zavart régen. Lendvayval ilyen gond sem volt. Lehet azokat kéne inkább újraolvasnom. Mindegy, még van pár régi LLL a polcon, meg régi nagy kedvencemmel, a Halálkiáltókkal is teszek egy próbát. De mostani fejjel már ezerszer inkább egy Anthony Grey könyv, ha egy könnyed, humoros krimire vágyom.

Brigi007>!
Leslie L. Lawrence: Az ördög fekete kalapja

Az első könyve, amit olvastam :) Az ő stílusa is olyan, hogy hozzá kell szokni, de nem volt rossz a könyv :D

1 hozzászólás
Péter_Szombati>!
Leslie L. Lawrence: Az ördög fekete kalapja

Néhány jó ötlet van benne, de nem menti meg a középszerűségtől.


Népszerű idézetek

Molnár_Nikolett>!

Olyan lapokra tettem fel az életem, amelyekről azt sem tudom, hogy egyáltalán benne vannak-e a pakliban.

Sziduri P>!

– […] Ki ismerheti az igazi arcunkat? Még mi, önmagunk sem. Egyszer ilyen, máskor pedig másféle… Mit számít az, hogy mások minek neveznek? Az a fontos, neked ki vagyok.
[…]
– Értsd meg, nem tudlak úgy szeretni, ha nem tudom, ki vagy!
– Dehogynem. A szerelem önmagáért létezik. Nem a szerelem tárgya a fontos, hanem maga a szerelem.

357. oldal, 38. fejezet (Pannon Könyvkiadó, 1990)

kitti_th P>!

Mi lenne az ember célja ön szerint? Élni az életet önmagáért? Ez a lepkék stílusa, Mr. Lawrence. Szállni virágról virágra, és a tél első üzenetére lehullani az avarra. Akkor már inkább a méhektől tanulok. Gyűjtögetni, aztán elspájzolni magunkat jövőre!

376. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Leslie L. Lawrence
vegan_with_books>!

…Ki ismerheti az igazi arcunkat? Még mi, önmagunk sem. Egyszer ilyen, máskor pedig másféle…Mit számít az, hogy mások minek neveznek? Az a fontos, neked ki vagyok

357. oldal

Molnár_Nikolett>!

-Mit számít milyennek látjuk egymást? Az érzés a fontos. A szerelem: akarat. Szeretni akarsz,hát szeretsz:látni akarsz, hát olyannak látsz, amilyennek szeretnél. A tárgy csak alkalmazkodik.

gszarka>!

– Rövid leszek – kezdtem. – Nem akarom próbára tenni a tűrőképességüket.
– Az enyémet már próbára tette – vigyorgott Lal Bahadur. – Amikor a gépen értesültem róla, hogy maga van a dolgok közepében kihegyeztem a ceruzámat, és vettem egy új jegyzetfüzetet. Tudja, miért?
– Fogalmam sincs róla – mondtam. – Csak nem az aranyköpéseimet akarja felróni?
Ez esetben inkább márványtáblát kellett volna hoznia.
– A hullák számát szeretném feljegyezni. Ha maga egyszer elkezdi a munkát…!

360. oldal (Pannon, 1990)

Zyta88>!

– A végén még el leszek keseredve, hogy meg kell ölnöm.
– Ne vegye azért a szívére.
– Kösz, hogy vigasztal.

376-377. oldal

Zyta88>!

Ha akarok, magam is vízbe tudok fulladni, felesleges, hogy mások siessenek a segítségemre.

117. oldal

Zyta88>!

– Aki egy másik ember normáihoz képest furcsán viselkedik, még nem biztos, hogy őrült.

194. oldal

Zyta88>!

– Mi a fenét beszéltek maguk összevissza? – kérdezte enyhült ábrázattal.
– Úgy érti, hogy Mr. Asmodeus és én?
– Az a hülye és maga.

204. oldal


A sorozat következő kötete

Leslie L. Lawrence: Omosi mama sípja A Matteo Ricci gyilkosságok

Leslie L. Lawrence sorozat · Összehasonlítás
A fekete kalap sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Rejtő Jenő (P. Howard): Piszkos Fred, a kapitány
Dan Brown: Angyalok és démonok
Douglas Preston – Lincoln Child: Kénköves pokol
Böszörményi Gyula: A Rudnay-gyilkosságok
Bíró Szabolcs: Elveszett csillagok
Szélesi Sándor: Az ellopott troll
Cathrin Smith: Eredet
Adam Brown: A kód
Zima Szabolcs: A makedón összeesküvés
Estelle Brightmore: 13. napon