Az ​ikrek ideje (Báthory Orsi történetei 5.) 22 csillagozás

Leslie L. Lawrence: Az ikrek ideje

Debby O’Hara használaton kívüli gyárépületet vásárol, amelyről kiderül, hogy titokban mégiscsak „használják”. Sokak szerint a régi vegyi üzem szerencsétlenül járt munkásainak szellemei kísértenek benne – utolsó szavaik keringenek az épület csőhálózatában. De mi is az igazság a titokzatos gyár körül? Ki akasztotta fel Mr. Hookert és ki követ el kegyetlen gyilkosságokat az üzem falai között? Valóban feltámadt Mr. Hooker halott felesége? Vajon Mr. Mlinarik spiritisztái idézték meg a szellemeket vagy egy rockbanda az oka mindennek? Esetleg a furcsa anyaggal festett freskók a falon?

Ismét felbukkan Báthory Orsi, az „álmok asszonya”, hogy segítsen kései leszármazottjának, Debbynek felfedni a gyár titkát.

Eredeti megjelenés éve: 2019

>!
I.P.C., Budapest, 2019
464 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636357030

Kedvencelte 2

Most olvassa 1

Várólistára tette 16

Kívánságlistára tette 18


Kiemelt értékelések

Paulina_Sándorné P>!
Leslie L. Lawrence: Az ikrek ideje

Ha a fele lett volna a történetnek, talál jobban megfogott volna, lekötött volna. Debbytől jó párszor a frász kerülgetett, idegesített sokszor. Viszont tetszett benne, hogy megjelent McKinley professzor és még Leslie-t is emlegette. :-) Báthory Orsiról jó lenne már többet tudni. Marisát imádtam, nem semmi egy nőszemély. Volt azért mosolygás is. Bár azért számomra bizar, de lehet, hogy valakinek bejön a lekvárfestészet. Néha elvesztettem a fonalat, hogy ki kicsoda. :-)

kuliga P>!
Leslie L. Lawrence: Az ikrek ideje

Hát ebbe a történetbe beleszaladtam, úgy kaptam le a könyvtár polcáról, hogy nem is néztem melyik kötet, csak azt, hogy még nem olvastam ezt a történetet. Azután rájöttem, hogy ezt a sorozat nem is nagyon tetszett, és csak az első két részt olvastam, arra sem emlékeztem. Így egy kicsit zavaró volt, hogy vissza-visszautaltak az előző eseményekre. Továbbra se sikerült a kísértetes szállal azonosulnom, talán én is marxista nézetű vagyok, mint Marisa (bár neki nem okozott gondott, hogy higgyen a kísértetben). Nekem ez a történet nem igazán jött be, bár maga a krimiszál mindig izgalmas. Lehet majd elolvasom a sorozatot elejéről és jobban megkedvelem, de csak valami nyugalmasabb időszakomban. Végül mégis 5 csillagot adtam, mert könnyen és gyorsan olvasható, izgalmas történet.

Leobelo P>!
Leslie L. Lawrence: Az ikrek ideje

Imádom Leslie L. Lawrence könyveit.
Sajnos azonban azt kell mondanom, hogy ennél ezerszer jobb könyvei vannak. Ne értsetek félre, tetszett ez a könyv is, de valahogy a Báthory Orsi könyvek nem lettek a kedvenceim, Valami hiányzik belőle nekem, de nem tudom megmondani, hogy mi. A történet jó, humor, izgalom jelen van, de mégis…
Ez az egyetlen oka a fél csillag levonásnak.

Nyuszibusz>!
Leslie L. Lawrence: Az ikrek ideje

Azt hittem, hogy tetszeni fog annyira mint az előző kötetek. Sajnos nem :( Már az elején túl sok szereplő került a képbe, ha meghalt közülük valaki jött a helyére vagy három új. Azt sem tudtam ki kicsoda. Az előző kötetek jobban tetszettek, ez most sajnos nem jött be annyira.

Niki_Salamon P>!
Leslie L. Lawrence: Az ikrek ideje

Leslie L Lawrence-től az első könyv amit olvastam az Álmaim asszonya volt (Báthory Orsi történetei 1) A kedvencem lett ez a sorozat, alig vártam hogy újabb és újabb részei jelenjenek meg.
A történet A múlt árnyai után folytatódik 2 hónappal. Laci bácsi rögtön a lényegre is tér már a könyv első oldalán: Debbynek újabb problémája akad -most éppen a gyárával- nincs idő a pihenésre szép lassan megkezdődnek a bonyodalmak: jönnek a szellemek, ismét hullanak az emberek és persze visszatérnek ebbe a könyvbe is az előző kötetekben megismert szereplők is. Számomra azonban ez nem a szokásos Debby O'Hara történet volt. Olvastam már sorozatot is Laci bácsitól és azt vettem észre, hogy ebbe a részbe azokból hozott át – legalábbis engem ez a megírt történet John C Lendvay-s könyvekre emlékeztet. Túl sok szereplő adta át egymásnak a „kilincset”,mire eltűnt egy rögtön érkezett egy másik a következő mondatban és így ment ez végig,míg végül túl sokan lettek számomra és úgy elvesztettem a fonalat,mint a végén a seriff.
Az előző részek jobban tetszettek, nekem ez a könyv most visszaesés azokhoz képest. Ettől függetlenül olvasható volt és persze nem maradt el a nagy csavar sem.

Erre a folytatásra 2 évet kellett várni. Megérte? Nem tudom, pedig nagyon vártam már.
Valahogy úgy érzem, hogy kicsit összecsapott lett (pedig idő volt rá).

Azt azonban sajnálom, hogy ebből a könyvből kimaradt Báthory Orsi története spoiler Illetve célzások voltak rá,de nem láttunk bele jobban.
Kíváncsian várom a következő részt, remélem nem kell sok időnek el telnie ahhoz, hogy folytathassuk tovább Debby kalandjainak olvasását.

Cherrytree P>!
Leslie L. Lawrence: Az ikrek ideje

Nekem mostanában mindegyik Báthory Orsi történet ötcsillag, ez van. Az ikrek ideje is rafináltan összerakott történet, végig azon agyaltam, ki kicsoda is, és mi lehet a háttérben. A szokásos LLL hatás nem maradt el. :)
80 év és 80 könyv, nem kis teljesítmény, és nagyon bízom benne, hogy még lesz lehetőségem jópár új történetet is olvasni Laci bácsitól!

enceladus93>!
Leslie L. Lawrence: Az ikrek ideje

LLL Báthory Orsi könyvei erősen kiemelkednek az utóbbi évek terméséből. Jót tesz neki, ha egy kicsit kimozdul a komfortzónájából.


Népszerű idézetek

dormandodo>!

A fájdalom olyan, mint a drága kincs, nem szabad, hogy sokan lássák, mert a gonosz vagy éppen kárörvendő szemek megszentségtelenítik. A szeretteink felett érzett fájdalom nem mutogatni való. Nem közügy.


A sorozat következő kötete

Báthory Orsi történetei sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Böszörményi Gyula: Nász és téboly
R. Kelényi Angelika: Bűnös örömök városa
Marilyn Miller: A vezér
Carrie Cooper: Ügynök tűsarkúban
Palotás Petra: Szárnyaszegett pillangók
Réti László: Budapest Boulevard
Réti László: Kaméleon
Rejtő Jenő (P. Howard): Vesztegzár a Grand Hotelben / A szőke ciklon
Szabó Tünde: Rácsok
Bíró Szabolcs: Elveszett csillagok