Álmaim ​asszonya (Báthory Orsi történetei 1.) 80 csillagozás

Leslie L. Lawrence: Álmaim asszonya

Debby O'Hara átlagos amerikai tinédzserlány, egy kisváros középiskolájának tanulója. Semmiben sem különbözik a többi, hasonló korú lánytól, talán csak abban, hogy éjszakánként egy álombéli asszony látogatja, aki furcsa, régimódi ruhát visel, és érthetetlen, idegen nyelven beszél hozzá. Amikor szüleihez fordul, azok zavartan viselkednek, mintha titkot rejtegetnének. Közben sorozatgyilkos szedi áldozatait a környéken, aki Debbyre is kiveti a hálóját. Az álombéli asszony ekkor közbeavatkozik…

Eredeti megjelenés éve: 2012

>!
I.P.C., Budapest, 2019
puhatáblás · ISBN: 9789636357009
>!
Studium Plusz, Budapest, 2012
318 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155054457

Kedvencelte 9

Most olvassa 2

Várólistára tette 28

Kívánságlistára tette 22

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Dawnofmyth P
Leslie L. Lawrence: Álmaim asszonya

Könnyed,szórakoztató, haladós olvasmány. A fülszövege nagyon megtetszett, és elég jó a történet, de volt egy kis hiányérzetem. A vége szerintem egy kissé össze lett csapva. Bevallom nem találtam ki, hogy ki a gyilkos, pedig nem egy 600 szálon futó AC történet. Deby szimpatikus volt, kis agyafúrt lány, aki mindig belekeveredik valamibe. A szellem jelenlétével kicsit misztikus hangulata van, ez kimondottan tetszett. Kíváncsi vagyok a többi könyvre is, mert a szellem eléggé érdekel.

>!
Habók P
Leslie L. Lawrence: Álmaim asszonya

Most nem Lawrence mesternek van védőszelleme, hanem Debby O'Hara-nak. És kevesebb a hulla és több egy kicsit a melléfogás. Hiába, Debby még kislány (de az írót ismerve, lesz még belőle nagy is…) Mindenesetre egy új „nyomozóval” kicsit ritkíthatóak lettek a sablonok – ez bizony jót tett a történetnek. A humor ugyan vérszegényebb (vagy én vagyok immunis a kamasz nyelvezetre), de egyéb szempontból nem rosszabb az átlagos LLL krimiknél.

>!
Türkiz
Leslie L. Lawrence: Álmaim asszonya

Izgalmas volt, mint egy döglött hal Ha valaki nem volt tinilány, szerintem ne akarjon egy tinilány fejével gondolkodva regényt írni – vagy legalább hallgasson bele, hogy egy iskolaudvaron miről és hogyan beszélgetnek. Kétlem, hogy a mai lányok szóhasználatában túl gyakori lenne egy másik lányt vizslatva: „nagyobb a keble” kifejezés használata. De igazából nem is ez volt, ami kiverte a biztosítékot: sokkal jobban kiborított a „dumálni” szó, egy bekezdésen belül legalább hatszor. A sztorija sem volt eget rengető, így az egész úgy ahogy van, nem tetszett. Korábban is megállapítottam már, hogy LLL. könyveinek színvonala egy csökken, egyre sablonosabb. Most sikerült magát alul múlnia, így ha legközelebb olvasok is tőle valamit, az biztos, hogy korábbi (kb. 2000 előtti) műve lesz.

1 hozzászólás
>!
Maate
Leslie L. Lawrence: Álmaim asszonya

Nem volt ez rossz, a jótól viszont messze van.
Van egy lány, aki Laci bácsi:) Itt most nyilván cserélődtek a nemi szerepek, így nem főhősünk hajt rá az összes csajra, hanem a fellelhető összes férfi szereplő a kis Laci lányra. De tényleg mindenki, 15-65 között. De azért nyugi van, az első kötetbe még kiskorú, a másodikban is csak épphogy 18, ami Amerikában nem elég, így várhatunk a tavaszra, hogy az új kötetekbe már legyen izébizé is:)
A stílus Lawrence-s, rengeteg párbeszéd és szereplő és kihallgatott beszélgetések, annyi, hogy talán egyet csavar a végén és nincs hosszú szövegelés sem a finishbe.
Para elemek még kifejlődőben, persze aki nem veszi le még olvasás előtt, hogy a kislány magyar és örökbefogadták és a szellem is magyar csaj a középkorból, az még nem olvasott könyvet, de hát na, majd ezek is kiderülnek hamarost.
A címe meg a legbénább idén, mégha kifejező is.
Felesleges új vonalnak gondolom.

>!
kolika
Leslie L. Lawrence: Álmaim asszonya

Teljesen meglepődtem, hogy női főszereplőt választott a szerző, de azért meghagyta azokat a jellegzetes tulajdonságokat, amelyek rendszerint jellemzik a hőseit. Mindent tudnak, minden megoldanak, s közben a bajt elkerülik, vagy ha mégsem, akkor egy-kettőre sértetlenül kilábalnak belőle.
Tudom, hogy vannak még részei, de azért kissé hiányosnak érzem így a történetet. Eléggé gyanúsan viselkednek Debby szülei. Titkolnak valamit? Ki is az álmok asszonya? Mi a története? Mi a kapcsolata Debby-vel?
A gyilkos kilétére nem sikerült elég idejében rájönnöm, számomra az ok nem volt nyomós, ezért nem is gondoltam rá.
Nem nyújtott eget rengető élményt, de azért kíváncsi lettem. Főleg a fenti kérdésekre szeretnék választ kapni.

>!
gregsys
Leslie L. Lawrence: Álmaim asszonya

A vége kicsit összecsapott lett szerintem, de különben nekem tetszett. Üdítő volt így a forró nyári napokon.

>!
HTimi2
Leslie L. Lawrence: Álmaim asszonya

Nem volt rossz. Kicsit más, kicsit új, de alapjaiban véve mégis a régi. A könnyed olvasható stílus maradt, emellett viszont sokkal kevesebb a hulla, és a lehetséges gyanúsítottak száma is csökkent. Debby olyan igazi belevaló kiscsaj, csak szereti mindenbe beleütni az orrocskáját, amolyan Lawrence-sen. :) Ami zavart, hogy elég hamar rájöttem ki a gyilkos, pedig próbálta megkavarni Laci bácsi a dolgokat, de sajnos számomra elég egyértelmű volt. Ettől függetlenül érdekelnek Deborah O'Hara további történetei is.

>!
Bibi_️3 P
Leslie L. Lawrence: Álmaim asszonya

Nos.. azt hiszem ez lesz az eddigi legnagyobb kedvencem :) Imádom ezt a csajt és nagyon vártam a folytatást :) A legfurább mégis az, hogy egészen a végén esett le, hogy ki lesz a gyilkos… és a bosszúszomjas.. önbíráskodás…. hmm

>!
MT
Leslie L. Lawrence: Álmaim asszonya

Állítólag más, mint a többi Leslie L. Lawrence könyv, azonban megítélni nem tudom, mivel ez volt az első, amit tőle olvastam.
Az azonban biztos, hogy nem rettentett el a további könyvektől, ha azok is legalább ennyire jók.
Könnyed, olvasmányos stílus, laza kikapcsolódás, és ennyi pont elég…

>!
Studium Plusz, Budapest, 2012
318 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155054457
>!
meacska
Leslie L. Lawrence: Álmaim asszonya

Kicsit néha idegesített a főszereplő lány, Debbie viselkedése és jelleme, de ez inkább csak az első kötetre volt igaz. Látszik, hogy akkor még csak 14 éves volt, majd 18 lett. Azért remélem, hogy a naívságából veszít még egy icipicit! :)

Nem ez volt az első Lawrence-könyvem, nagyon kíváncsi voltam, hogy mit hoz ki az új nézőpontból az író, és igen, pozitívan csalódtam! Furcsa volt, hogy az eddig megszokott főszereplők helyett egy tini lány szemén át látjuk a világot és a gyilkosságokat; amikor a fülszöveget olvastam, tartottam is tőle: valahogy nem tudtam hinni abban, hogy egy mai tinédzser (aki ráadásul lány) szemszögéből is jó történet kerekedhet a generációs különbségek miatt, de azt hiszem, hogy sikerült!

Nem vagyok egy nagy krimi-olvasó, de még a gyilkosokat sem találtam ki :)

Egy dolgot bánok: nem derült még ki, ki az a Báthory Orsi és hogyan kapcsolódik Debbie-hez. Na, majd a következő kötetben (ami jövőre jelenik meg)!


Népszerű idézetek

>!
HTimi2

– Mit kerestél te azon az elátkozott helyen, Debby ?
– Csak…. odasétáltam – mondtam.
– Mi az, hogy odasétáltál?
Mit mondhattam volna erre? Kezdtem volna részletes magyarázatba, hogy az ember néha úgy érzi, hogy egy kicsit egyedül kell maradnia, és lehetőleg olyan helyen, ahol a mókusokon kívül senki sem jár. Kicsit kinézni a fejéből és elgondolkodni a világ nagy dolgairól. Ha elmondtam volna, megértették volna?
– Pihenni akartam – mondtam.
Anyám értetlenül meredt rám.
– Pihenni? Mi az, hogy pihenni? Itt van a szobád, itt vannak a könyveid… eh!
Talán el kellett volna mondanom nekik, hogy éppen ezektől akartam eltávolodni egy kicsit. A szobámtól, a könyveimtől, és talán még tőlük is.

88. oldal (Stadium Plusz Kiadó 2012)

>!
Habók P

Hiába ágáltam, hogy lassan felnőtt leszek, jogom van a kakaós müzlihez, eleresztették a fülük mellett.

>!
MT

Na, éppen ez hiányzott még nekem! Hogy irányítsanak. Az apám is irányítani próbált, az anyám is, sőt még a kutyám is, ha hagytam volna. Úgy hiányzott nekem egy újabb irányító, mint zebrának a csíkos pizsama.

>!
Molnár_Nikolett

Azért, mert valaki egy osztályba jár valakivel, egyáltalán nem jelenti azt, hogy bizalmas viszonyban áll vele, vagy hogy egyáltalán bármilyen viszonyban is állnak egymással.

>!
Annie04

Nagyon kérlek, Istenem, segíts rajtam, hogy múljék el rólam ez a sok szarság, amibe belekeveredtem!

>!
Molnár_Nikolett

Természetesen nem mondtam semmi ilyet, csak mosolyogtam tovább, mint hülye indián az eltört tomahawkjára.

>!
_ada 

Az élet olyan, mint egy bélyegalbum. Minden szereplőnek…megvan benne a helye.


A sorozat következő kötete

Báthory Orsi történetei sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Vavyan Fable: Szamurájszív
Douglas Preston – Lincoln Child: Titkok háza
George Mann: Mechanikus London
Böszörményi Gyula: A Rudnay-gyilkosságok
Cathrin Smith: Eredet
Bíró Szabolcs: Elveszett csillagok
Karen Marie Moning: Keserű ébredés
Steven Saylor: A hét csoda
Steve Berry: Az elveszett parancs
Ian Fleming: Dr. No