A ​vízidisznók gyöngyökről álmodnak (Leslie L. Lawrence 32.) 79 csillagozás

a Vizek Madonnája
Leslie L. Lawrence: A vízidisznók gyöngyökről álmodnak Leslie L. Lawrence: A vízidisznók gyöngyökről álmodnak Leslie L. Lawrence: A vízidisznók gyöngyökről álmodnak

Leslie L. Lawrence Venezuelába látogat, hogy a Rosario Nemzeti Parkban a vízidisznók és az anakondák életét tanulmányozza. A békés kutatómunkát kegyetlen gyilkosságok zavarják meg: ettől kezdve hősünk üldözötté válik, és csak úgy tudja megmenteni az életét, ha leleplezi a gyilkost. A kalandok során felbukkan Santarcangeli atya, az ördögűző Sylvinho testvér, a marcona Mortimer, a rámenős Angelica, a még rámenősebb Lucia Mendez, Violeta, aki többnyire meztelen, és Florencio, a csavaros eszű indián, valamint egy rejtélyes szobor, a Vizek Madonnája. És vízidisznók minden mennyiségben. A fehér keselyűk vijjogása nem sok jót ígér….

Eredeti megjelenés éve: 2006

>!
Gesta, Budapest, 2006
712 oldal · puhatáblás · ISBN: 9639591262

Kedvencelte 7

Most olvassa 5

Várólistára tette 19

Kívánságlistára tette 6


Kiemelt értékelések

>!
Szimirza P
Leslie L. Lawrence: A vízidisznók gyöngyökről álmodnak

Mostanában sokat olvastam az írótól, de határozottan ez egyik legjobb könyve eddig Izgalmas, fordulatos, vicces, érdekes. A címe megtévesztő, de a sztori nagyon jó.

>!
Leoni I
Leslie L. Lawrence: A vízidisznók gyöngyökről álmodnak

Jó könyv, béna címmel….egyetlenegy alkalommal volt szó a kapibarákról meg az ő gyöngyös álmaikról, kb. negyed sort tett ki…

1 hozzászólás
>!
Cherrytree P
Leslie L. Lawrence: A vízidisznók gyöngyökről álmodnak

Ez az egyik kedvenc történetem, jó volt újra elővenni!
Florencio az egyik kedvenc karakterem benne, a csavaros eszű kis indián, de persze a többiek nélkül semmi értelme nem lenne a sztorinak! :D
Izgalmas, vicces, érdekes.

>!
Bahon
Leslie L. Lawrence: A vízidisznók gyöngyökről álmodnak

Hozza a megszokott hangulatot, ami miatt újra leveszünk egy LLL regényt, de ebben talán túl sok volt a csavar.

>!
homre P
Leslie L. Lawrence: A vízidisznók gyöngyökről álmodnak

Egy újabb Leslie L. Lawrence könyv. A szokásos stílus Venezuelában. Izgalmas, fordulatos. A végén a szokás szerint minden összekuszálódik, de természetesen Leslie L. Lawrence átlátja a káoszt és minden nyitott kérdésre választ ad. Perdo Mendezt az elején kedveltem, később már nem annyira. Az unokahúg végig idegesített. Akárhogy is a Mendez testvéreket sajnáltam. Florencio alakja meg kellett a könyvbe, nagyon megkedveltem.

>!
meacska
Leslie L. Lawrence: A vízidisznók gyöngyökről álmodnak

Tipikus Leslie L. Lawrence könyv, hozza a szokásos színvonalat :)
Gyilkosságok, egyéb illegális tevékenységek sora, amiket természetesen a nők kedvence főhős a végére felgöngyölít.
Kedvenc nem lesz, de azért a vonaton hiányzott volna, ha nincs velem :)

>!
szkeri
Leslie L. Lawrence: A vízidisznók gyöngyökről álmodnak

L.L.L. könyvei közül az egyik kedvencem. Izgalmas, aranyos, vicces a szokásos stílusban. Nagyon jó kikapcsolódás.

>!
Marius_Fisher
Leslie L. Lawrence: A vízidisznók gyöngyökről álmodnak

Mint már mások is írták, ez egy tipikus L. L. Lawerence regény. Habár nekem ez volt a kedvencem, nekem nagyon tetszett ez egész könyv hangulata. Izgalmas volt. és tetszett benne, hogy a végére egy jó nagy csavart kaptunk az írótól.
Összegségében egy jó olvasmány, kellemes kikapcsolódás mindazok számára, akik szeretik az ilyen kalandregényeket.


Népszerű idézetek

>!
Zonyika P

– Láttál már kettévágott nadrágot?
– Micsodát? Kettévágott micsodát?
– Nadrágot.
– Nem én.
– Ne is láss. Nagyon szomorú látvány. Főleg, ha a kedvenced volt.

2. kötet, 204. oldal

>!
Zonyika P

Így aztán beütött a nagy, békés happy end.

2. kötet, 60. oldal

>!
Zonyika P

Aki keresett már valakit holdfényes éjszakán egy indián faluban, egymásra kísértetiesen hasonlító házak között, az tudhatja csak, mire vállalkoztam.

2. kötet, 94. oldal

>!
Zonyika P

Ekkor már a folyópart melletti dzsungelben jártam, amelyben köztudottam minden ehető. Elméletileg. Merthogy a gyakorlat egészen mást mutat.

2. kötet, 175. oldal

2 hozzászólás
>!
Zonyika P

Az anakonda kívülről szép látvány, belülről azonban már közel sem az. Belülről alatt az anakonda gyomra értendő. Merthogy az óriáskígyó mindent felfal, ami él és mozog, s bár az embert egészben nem tudja lenyelni, azért megesik, hogy jókat harap belőle, miután megfojtotta.

10. oldal

>!
pallen

Ebben a pillanatban kivált egy megtermett vízidisznó a legközelebbi csoportból, és futni kezdett felénk. Néhány lépésnyire tőlünk megtorpant, s lekuporodott a földre. Ránk nézett, behunyta a szemét, és a nap felé fordította az arcát.
– Mintha elaludt volna – mondtam.
– Álmodik – bólintott az indián.
– Miről álmodhat egy vízidisznó?
Florencio elmosolyodott.
– Gyöngyökről.
– Micsodáról? – hökkentem meg.
– Gyöngyökről. A vízidisznók szeretik a gyöngyöt.
– Miféle gyöngyöt? – értetlenkedtem.
– Hát a szép gyöngyöket. Nem hallottad még a történetet?
(…) egyszer egy indián, talán varao lehetett, arról beszélt, hogy amikor jaguáristen megteremtette a vízidisznókat, mindegyikük nyakába egy igazgyöngy nyakláncot akasztott kárpótlásként, mivelhogy ő is belátta: nem sikerültek valami jól a teremtményei. Ha alaposan megfigyeled őket, magad is láthatod, hogy a vízidisznó csak nehezen nyerhetne az állatok szépségversenyén.
(…)
Jaguáristen is rondának látta őket, ezért, mint mondottam, kárpótlásul a nyakukba akasztott egy-egy gyöngysort. A vízidisznók azonban valahogy elveszítették. Tudod hogy veszítették el?
(…)
– Úgy, hogy lebuktak a víz alá. Pedig jaguáristen meghagyta nekik, hogy csak a vizek partján legeljenek, s ha bele is mennek a folyóba, ne dugják a fejüket a víz alá. A vízidisznók egy ideig eszerint éltek, aztán hogy, hogy nem, megfeledkeztek a jó tanácsról. A kondavezér megpillantott valamit a víz alatt – talán egy különösen vonzó vízililiom gyökeret, s gyorsan lebukott érte. A többiek észrevették és követték. Valamennyien lebuktak a víz alá a gyökérért.
Amint a gyökeret falatozták a víz alatt, a folyó sodra lekapta a gyöngysort a nyakukról – kivétel nélkül valamennyiét. Hiába keresték, nem tudtak rábukkanni egyre sem. De nem is bukkanhattak rá, hiszen jaguáristen, értesülve könnyelműségükről, összegyűjtötte a gyöngysorokat, bezárta őket a páncélszekrényébe, és még most is ott őrzi valamennyit. A vízidisznók pedig azóta egyfolytában arról álmodoznak, hogy egyszer majd megtalálják a víz alatt a gyöngysoraikat, és ismét megszépülnek tőle.

22. oldal

>!
pallen

Megkérdezte, hogy miért lennének szamarak a tudós emberek. Hát csak azért – mondtam nekik –, mert nem figyelték meg az erdőket. Pirossal meg sárgával rajzolták ide a pacnikat, pedig még a vak is láthatja, hogy erre minden zöld. A tudósok hívhatják Kolumbiának és Venezuelának is a hegyeket és az erdőket, akkor is zöldek.

30. oldal


A sorozat következő kötete

Leslie L. Lawrence: Thumo A szrinpók völgyében

Leslie L. Lawrence sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Mario Vargas Llosa: Halál az Andokban
Bleeding Bride: A téboly kertje
Böszörményi Gyula: Ármány és kézfogó
John Cure: A gonosz új arca
Rainer Bernfeld: Szép kis meglepetés
Kondor Vilmos: Budapest noir
Gyürk Sarolta: A végső leosztás
Hajnal Géza: Káépület
Cathrin Smith: Eredet
Ebergényi Vicky: Marion Farrington I-II.