A ​vérfarkas éjszakája (Leslie L. Lawrence 7.) 248 csillagozás

Leslie L. Lawrence: A vérfarkas éjszakája Leslie L. Lawrence: A vérfarkas éjszakája Leslie L. Lawrence: A vérfarkas éjszakája Leslie L. Lawrence: A vérfarkas éjszakája Leslie L. Lawrence: A vérfarkas éjszakája

„- Közeledik a Vérfarkas éjszakája – mondtam. Szemrehányóan rám nézett, és megcsóválta a fejét. – Feltétlenül le kell mennünk abba a kocsmába? Mintha idefenn nem ihatnánk whiskyt vagy sört… Éppen válaszolni akartam, hogy megígértük, amikor a telehold ezüstös tányérja megszabadult a felhők fogságából, és felragyogott a hegycsúcs fölött. A fenyők felé pillantottam, amelyek mozdulatlanul álltak, mintha ezüsttel öntötték volna le őket. Villámgyorsan megragadtam Müller karját, és kiütöttem belőle a zseblámpát. Még a száját is befogtam, nehogy kiáltani tudjon. Nyöszörgött és hánykolódott a karjaim között. – Nyugi – mondtam, és megszorítottam a csuklóját. – Nincs semmi baj, csak azt akarom, hogy ne kiáltson. Fordítsa lassan a fenyők felé a fejét… És nehogy kiáltson, az istenért! Müller felhördült, és kimeredt a szeme a rémülettől. A ragyogó holdfényben, az ezüstszínű fenyők előtt ott állt a Vérfarkas, s megbabonázva meredt a Havasi Kürt kivilágított ablakaira.”

Eredeti megjelenés éve: 1988

>!
Studium Plusz, Budapest, 2010
416 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789638844651
>!
Domonkos Stúdió, Szigethalom, 2007
ISBN: 9789630634809 · Felolvasta: Kassai Károly
>!
Gesta, Budapest, 2002
380 oldal · ISBN: 9638229837

2 további kiadás


Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Leslie L. Lawrence

Helyszínek népszerűség szerint

Hold


Kedvencelte 26

Most olvassa 13

Várólistára tette 28

Kívánságlistára tette 8


Kiemelt értékelések

>!
Navi
Leslie L. Lawrence: A vérfarkas éjszakája

Olyan jót nosztalgiáztam :) Még a 90-es évek végén végtelenített verzióban olvastam Laci bácsi könyveit, s imádtam. Most sem csalódtam. A vége felé már tudtam, ki a tettes, de ettől még semmit sem vesztett a könyv az élvezeti értékéből. Elhagyatott helyszín (értsd: nem város), rengeteg hulla, még több gyanúsított, egy csipetnyi erotika, s a végén a Poirot-féle (Leslie-féle) tényfeltárás. Jó volt :)

>!
Lunemorte MP
Leslie L. Lawrence: A vérfarkas éjszakája

Te mit tennél, ha egy sötét és távoli kis falucskában gyilkolászna egy vérfarkas?? Megpróbálnál elmenekülni vagy nyomozni kezdenél, hogy vajon ki lehet a gyilkos? Egyáltalán létezik-e a vérfarkas vagy ez csak egy helyi legenda? Megszállnál-e egy olyan fogadóban, ahol villódzó szemű farkasfej vigyorog rád a falról?
Éppen Laci bácsizni volt kedvem a dedikálás után, aztán egy nagyon kedves barátom ajánlotta ezt a könyvet, miszerint Neki ez a kedvence az írótól… Meg a párom is nagyon ajánlotta, úgyhogy erre a kötetre esett a választásom. Mindvégig izgalmas volt a történet és a vége sajnos olyanra sikeredett, hogy kénytelen leszek hamarosan belekezdeni a folytatásba, mert nem hagy nyugodni a fantáziám….Hát, hát Laci bácsi… :)

1 hozzászólás
>!
KillerCat
Leslie L. Lawrence: A vérfarkas éjszakája

Izgalmas és érdekes volt,bele is kezdek a következő részbe.

>!
Shauna
Leslie L. Lawrence: A vérfarkas éjszakája

Jó volt újra Laci bácsitól olvasni, és ismét rájöttem, hogy nagyon imádom Leslie L. Lawrence karakterét… :)
A szituáció a megszokott: A „szerencsétlen” rovartudós ebben a regényben is egy gyilkossággal találja szemben magát és mire kettőt pislog, már nyakig ül a pácban.
Természetesen most sem kell félteni hősünket, bár sokszor kerül hajmeresztő szituációkba, de nagy küzdelmek árán fényt derít a tettes kilétére.
Számomra körülbelül a regény felétől egyértelmű volt, hogy ki követte el a gyilkosságokat, de ettől függetlenül nagyon tetszett a történet.
Szeretem az író stílusát és a hasonlatokat, amiket használ, jót kacarásztam rajtuk.

>!
chhaya P
Leslie L. Lawrence: A vérfarkas éjszakája

A moly szerint ez L.L.L. egyik legolvasottabb könyve, ezért erre esett a választásom. Nos, fordulatokban és izgalmas helyzetekben valóban nincs hiány. A történet olyan szövevényes, hogy a végéig fogalmam sem volt a vérfarkas kilétéről. Mint egy brazil szappanopera – szép lassan kiderül, hogy mindenki ismer mindenkit, felbukkannak szeretők és ellenségek, kiderül, hogy ki mire képes a pénz és a bosszú érdekében… Mindez egy misztikus vérfarkas-babona mögé bújtatva.

Jó is lehetne, ha nem lenne túl sok történés belezsúfolva néhány napba. Tudom, hogy elsősorban szórakoztató regényről van szó, de rontja a hitelességét. Olykor nehéz komolyan venni L.L.L.-t is, aki előtt mint egyszemélyes felmentő hadsereg, nyomozó és aktuális nőcsábász előtt semmi titok nem maradhat rejtve. Aki mellesleg csak pihenni érkezett a panzióba, persze. Az apróbb figyelmetlenségekről már ne is beszéljük. Ha azt írja, hogy -30 fok van odakint és 20 centi friss hó esett, akkor két bekezdéssel arrébb ne áradozzon a falu házainak rikító piros tetejéről, oké?!

Amúgy nem volt rossz, egyszer olvasós kellemes kikapcsolódás, nem kell sokat gondolkozni olvasás közben.

>!
Thorpapa
Leslie L. Lawrence: A vérfarkas éjszakája

Azt kaptam, amit vártam. Ez még a régi Leslie.:) Itt még nincs annyi szex, nyomozás viszont van bőven, és nem annyira töketlen főhősünk, mint az újabb könyvekben.:) Kíváncsian várom a folytatást, de szerintem ott sem fog meglepetés érni.:)))

>!
BeliczaiMKata P
Leslie L. Lawrence: A vérfarkas éjszakája

Helyenként, főleg az elején gyakran összerándult a gyomrom. Aztán megszoktam az író stílusát, miszerint gyakran alkalmazott olyan szófordulatokat, hasonlatokat, hogy azt hihessem valós veszély fenyegeti a vérfarkas képében. Nem is tudom hanyadik után, felhagytam a borzongással, és végre tudatosítottam magamban, hogy „csak” krimiről van szó. Ha nem lőtte volna le ennyiszer a poént, én komolyan a végéig hajlandó lettem volna elhinni a vérfarkas sztorit! Hiszen nagyon kedvelem ezt a témát!

>!
Luna_Dephensis
Leslie L. Lawrence: A vérfarkas éjszakája

Hát… kicsit bajban voltam itt a csillagosztással…

Nem sok L.L.L. könyvet olvastam, de arra már rájöttem, hogy vannak bizonyos hibák, amik alighanem megtalálhatók valamennyiben. Főszereplőnk menthetetlenül tökéletes (és ez a tökéletesség irreálissá teszi) és egy olyan párhuzamos univerzum lakója amiben egyetlen szőke és telt keblű hölgy sem akad, aki esetleg csak elgondolkodna a lehetőségen, hogy ellenálljon csáberejének. Kevés szereplőről tudnám elmondani, hogy milyen a személyiségük, mert a karakterük igen… hmm… felületes? Mint mikor gipsz mintát veszünk egy ember arcáról, és a végeredmény valóban hasonlít az adott személyre, de ha megfordítjuk, nincs mögötte semmi. Üreges és élettelen maszk. Komolyan, talán a falu bolondja volt a kedvenc szereplőm, mert neki legalább volt valami személyisége (Főképp az, hogy bolond).
Hogy valami jót is mondjak – mert ugye csak ott az a 3 csillag-, a sztori érdekes volt. A hangulatot is egészen elkapta az író, érdekes volt maga a cselekmény, gyorsan pörögtek az események, nem aludtam el rajta. Akadtak ugyan kisebb bakik itt-ott, de ennek ellenére sikerült lekötnie a figyelmem. A tettesre elég hamar gyanakodni kezdtem, ettől független a hogyan? nagyon is érdekelt, noha ennek megoldásával nem voltam teljesen megelégedve. Valami váratlanabbra számítottam, na… Hát van ilyen.

>!
Wally
Leslie L. Lawrence: A vérfarkas éjszakája

Izgalmas volt és fordulatos. Imádtam a helyszínt, egy eldugott kis falu a hegyek alatt. Kíváncsi voltam már nagyon a végére, nem hagyott nyugodni, hogy ki a vérfarkas. Lawrence egy kicsit emlékeztetett Poirotra. Ez a második sorozatom az íróról, és remélem minden könyve ilyen, izgalmas lesz.

>!
Tiger205
Leslie L. Lawrence: A vérfarkas éjszakája

Első L.L.L. könyvem – s a mai napig a kedvencem. @Thorpapa értékeléséével egyetértek, hozzátéve, hogy amikor olvastam (90-es évek) még újszerű is volt, nem öntött el minket mindenhonnan ez a kaland-krimi-fantasy áradat.
Lacibá jó kis könyve ez!

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
Nefi P

Úgy beszélt németül, mint egy kezdő nyelvtanfolyam leggyengébb tanulója az első félév végén. Csak a kiejtése volt valamivel rosszabb.

11. oldal

>!
Lunemorte MP

– Szereti a sört?
– Csak ha sok van belőle.

34. oldal , Pannon Könyvkiadó (1992)

>!
Lunemorte MP

Az élet már csak ilyen, bébi! Mindenki megkapja a maga jutalmát…

>!
Lunemorte MP

Sokszor hallottam már női visítást, s nem mondhatnám, hogy oda vagyok érte. Mint ahogy a visítós nőkért sem.. Olyan helyzetekben sem kedvelem őket, amikor pedig a visítás még leginkább megbocsátható.

>!
Lunemorte MP

– Csakhogy a törvényeket emberek készítették emberi lények számára, Herr Lawrence.

Kapcsolódó szócikkek: Leslie L. Lawrence
>!
Lunemorte MP

Most azonban… aludni kell… kell… Majd… holnap… Jó éjszakát, hegyek, jó éjszakát, istenek! Jó éjszakát, élet…

>!
Lunemorte MP

– Meztelen nők után leskelődik, engem meg majd a frász tör ki, hogy a Vérfarkas beleharap a fenekembe!

61. oldal, Pannon Könyvkiadó (1992)

>!
Lunemorte MP

– Tudod, mi lettem volna, ha fiúnak születek?
– Szerencsére nem születtél annak… erről volt alkalmam meggyőződni.
Érdeklődve felkönyökölt és megcsiklandozott.
– Nem győződnél meg még egyszer?
Mit tehettem volna? Végül is a beteg engedelmeskedni köteles az ápolójának.
– Tudod – magyarázta fél óra múlva –, az a helyzet, hogy Odüsszeusz lettem volna, ha fiúnak hoz a gólya. Mit szólsz hozzá?
– Szerencse, hogy lánynak születtél.

179. oldal, Pannon Könyvkiadó (1992)

>!
Lunemorte MP

Az ösvény velencei tükörként verte vissza a holdsugarakat, s a fenyőerdő süvöltése hátborzongató gyászzenét szolgáltatott a félelem és a halál éjszakájához.

>!
Lunemorte MP

A hold magasan ragyogott az égen, mint az elmúlt éjszakák bármelyikén. A Spitzhorn büszkén nézett le ránk. A jeges hó ropogott a talpunk alatt, mintha nápolyiszeleteken jártunk volna. A fenyők magukra hagyott, tanácstalan menyasszonyként álldogáltak a holdfényben. Békés és egyúttal fenyegető volt minden, mintha vihart érzett volna a természet. Vihart, amely hamarosan és minden figyelmeztetés nélkül csap le ránk.

Kapcsolódó szócikkek: Hold

A sorozat következő kötete

Leslie L. Lawrence sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Mary Shelley – Bram Stoker – Robert Louis Stevenson: Frankenstein / Drakula / Dr. Jekyll és Mr. Hyde
Gaston Leroux: A véres bábu / A gyilkológép
John Ajvide Lindqvist: Hívj be!
Böszörményi Gyula: A Rudnay-gyilkosságok
Matthew Vigo: Rejtelem a déltengeren
Pill Pillgrin: Halálvirág
Matthew Vigo: Álarcok bel cantóban
Szerb Antal: A Pendragon legenda
John Cure: A gonosz új arca
Peter Weiler: A Márai-véletlen