A ​vérfarkas éjszakája (Leslie L. Lawrence 7.) (A vérfarkas 1.) 368 csillagozás

Leslie L. Lawrence: A vérfarkas éjszakája Leslie L. Lawrence: A vérfarkas éjszakája Leslie L. Lawrence: A vérfarkas éjszakája Leslie L. Lawrence: A vérfarkas éjszakája Leslie L. Lawrence: A vérfarkas éjszakája

A ​Spitzhorn lábánál korán esteledik. Kellemes szénaillat áradt felénk egy udvarból. Müller felvillantotta a zseblámpáját, amikor fekete felhőfoszlányok úsztak a hold felé.
– Az ördögbe is – szitkozódott –, a végén még kitöröm a lábam, pedig rövidesen megtelik a hold.
– Közeledik a Vérfarkas éjszakája – mondtam.
Szemrehányóan rám nézett, és megcsóválta a fejét.
– Feltétlenül le kell mennünk abba a kocsmába? Mintha idefenn nem ihatnánk whiskyt vagy sört…
Éppen válaszolni akartam, hogy megígértük, amikor a telehold ezüstös tányérja megszabadult a felhők fogságából, és felragyogott a hegycsúcs fölött. A fenyők felé pillantottam, amelyek mozdulatlanul álltak, mintha ezüsttel öntötték volna le őket. Villámgyorsan megragadtam Müller karját, és kiütöttem belőle a zseblámpát. Még a száját is befogtam, nehogy kiáltani tudjon.
Nyöszörgött és hánykolódott a karjaim között.
– Nyugi – mondtam, és megszorítottam a csuklóját. – Nincs semmi baj, csak azt… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 1988

>!
Studium Plusz, Budapest, 2010
416 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789638844651
>!
Domonkos Stúdió, Szigethalom, 2007
ISBN: 9789630634809 · Felolvasta: Kassai Károly
>!
Gesta, Budapest, 2002
380 oldal · ISBN: 9638229837

2 további kiadás


Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Leslie L. Lawrence

Helyszínek népszerűség szerint

Hold


Kedvencelte 32

Most olvassa 9

Várólistára tette 34

Kívánságlistára tette 16


Kiemelt értékelések

FVCsilla P>!
Leslie L. Lawrence: A vérfarkas éjszakája

Jelen esetben is fordítva ültem fel a lóra, mert a második részt hamarabb olvastam. Nem is én lennék! Kifejezetten szeretem az író könyveit, a családi könyvtárban több könyve is féltve őrzött kincs. Nagyon szeretem ezt a stílust, könnyed és mégis jól kidolgozott. Humorral is fűszerezi a művét, pont annyi mese van a regényben, amennyire szükség van.

Navi P>!
Leslie L. Lawrence: A vérfarkas éjszakája

Olyan jót nosztalgiáztam :) Még a 90-es évek végén végtelenített verzióban olvastam Laci bácsi könyveit, s imádtam. Most sem csalódtam. A vége felé már tudtam, ki a tettes, de ettől még semmit sem vesztett a könyv az élvezeti értékéből. Elhagyatott helyszín (értsd: nem város), rengeteg hulla, még több gyanúsított, egy csipetnyi erotika, s a végén a Poirot-féle (Leslie-féle) tényfeltárás. Jó volt :)

Lunemorte P>!
Leslie L. Lawrence: A vérfarkas éjszakája

Te mit tennél, ha egy sötét és távoli kis falucskában gyilkolászna egy vérfarkas?? Megpróbálnál elmenekülni vagy nyomozni kezdenél, hogy vajon ki lehet a gyilkos? Egyáltalán létezik-e a vérfarkas vagy ez csak egy helyi legenda? Megszállnál-e egy olyan fogadóban, ahol villódzó szemű farkasfej vigyorog rád a falról?
Éppen Laci bácsizni volt kedvem a dedikálás után, aztán egy nagyon kedves barátom ajánlotta ezt a könyvet, miszerint Neki ez a kedvence az írótól… Meg a párom is nagyon ajánlotta, úgyhogy erre a kötetre esett a választásom. Mindvégig izgalmas volt a történet és a vége sajnos olyanra sikeredett, hogy kénytelen leszek hamarosan belekezdeni a folytatásba, mert nem hagy nyugodni a fantáziám….Hát, hát Laci bácsi… :)

1 hozzászólás
rosemary_goth P>!
Leslie L. Lawrence: A vérfarkas éjszakája

Párom kedvence Leslie L. Lawrence, ezért számomra nem is kérdés, hogy, ha jó könyvajánlás kell, kihez forduljak. Persze csak molyon kívül. :)

Bevallom, eleinte kicsit nehezen indult el a történet kereke. Össze kellett rázódnunk. De aztán alaposan sikerült összebarátkoznunk így kettecskén a vérfarkassal. Na meg persze Leslie L. Lawrence-el. A vén hóhányó!
Annak ellenére, hogy a főmufti megjelenésének pillanatától tudtam, hogy ő lesz a vérfarkas, azért élveztem a könyv végéig az eseményeket. Főleg az utánozhatatlan stílus miatt. Imádom az öreg Laci bácsi humorát. Azt hiszem, a külföldi sikereinek az is állhatta útját, hogy annyira speciális a humora, amit más nyelvre nagyon nehéz átültetni. off

Mivel ez a történet nagyon tetszett, fogok még csemegézni a szoba másik végében lévő könyvespolcról is a jövőben :) Van még ott, ahonnan ezt kaptam le :D

Garbai_Ildikó P>!
Leslie L. Lawrence: A vérfarkas éjszakája

Szórakoztató történet, kis misztikum ami persze, mint kiderül csak emberi kavarás. Izgalom és humor is akad bőven.Jól esett újra olvasni Laci bácsitól már hiányzott úgy érzem. Környezet csodaszép,rengeteg hulla, a szálak keverednek de mindenre fény derül..

2 hozzászólás
KillerCat>!
Leslie L. Lawrence: A vérfarkas éjszakája

Izgalmas és érdekes volt,bele is kezdek a következő részbe.

A_S1M0N P>!
Leslie L. Lawrence: A vérfarkas éjszakája

Még nem olvastam az írótól, bár apámnak az összes könyve megvan (valódi és álnéven írtak is), gyerekkoromban a folytatásával találkozhattam talán, amikor nővérem olvasta, majd pár mondatot hangosan is megosztott velem belőle, de azóta nem keresztezték útjaink egymást, maximum akkor, amikor ajándékba megvettem a következő, újonnan megjelenő kötetet.

Most egy kihívás miatt kerestem vérfarkasos könyvet, végül erre esett a választásom. Az eleje nem nyűgözött le, kicsit talán untam is (főleg az önajnározást, valamint a többi szereplő is szinte istenítette hősünket – bár biztos jogosan, előzmények ismerete nélkül nem tudok nyilatkozni), de ahogy egyre több lett a rejtély, úgy tudott magába szippantani a cselekmény is.
A karakterek érdekesek, pár igazán szimpatikus is volt, akikért lehetett izgulni.
A leírások is jók voltak, bár néha itt is túldicsérte magát főhősünk, de ez van, a történet ettől függetlenül egyre izgalmasabb, kiszámíthatatlanabb lett.

A vége bizonyos szempontból kicsit csalódás (spoiler), másrészt viszont tetszett, valamikor a folytatásra is sort fogok keríteni, de lehet, hogy lassan elolvasom az összes művét hazánk legendás írójának.

Aki egy rejtélyekkel, csavarokkal teli, izgalmas, félelmetes, de a humort sem nélkülöző történetet keres, szerintem nem lőhet mellé vele!
Nem tökéletes, de összességében jól szórakoztam.

KBCsilla P>!
Leslie L. Lawrence: A vérfarkas éjszakája

Szeretem az író könyveit, mert annak ellenére, hogy tele van borzongással, félelemmel, mindig van humoros oldala is.
Arról nem is beszélve, hogy csillog-villog a könyv a sok tusától, amellyel írója rendelkezik, és ezeket velünk is megosztja. Gondolok példának okáért arra, hogy hogyan és mi módon kell közlekednünk a havas-jeges hegyoldalon, hogy ne indítsunk el lavinát, és ne is fagyjunk meg menet közben.
Azt is szeretem, hogy saját maga a főhős, és nem átall magáról is elmondani tévedéseket, botlásokat.
Eleve úgy szoktam az effajta írásainak úgymond nekiesni, hogy előre beletervezem a meseszerű dolgokat, és így soha nem ér csalódás.

kitti_th P>!
Leslie L. Lawrence: A vérfarkas éjszakája

Az ösvény velencei tükörként verte vissza a holdsugarakat, s a fenyőerdő süvöltése hátborzongató gyászzenét szolgáltatott a félelem és a halál éjszakájához.

Ez talán a második könyv, amit az írótól olvasok, de nem csalódtam benne. Egészen a végéig fent tudta tartani az érdeklődésemet, számomra kellően borzongató és izgalmas volt, csak a legvégén jöttem rá, ki a tettes. Persze azt sajnálom, hogy nem sorban olvasom ezeket a könyveket, mert a visszautalások korábbi kalandokra kicsit bosszantottak, amiért nem ismerem őket.

Paulina_Sándorné P>!
Leslie L. Lawrence: A vérfarkas éjszakája

Tetszett a történet. Imádom az író stílusát. Nagyon tetszik, ahogy Leslie nyomoz, beszélget, felszedi a nőket. Nagyon jó helyszínen játszódott ez a történet is. Tetszik, ahogy elindul a nyomozás, megismerünk mindenkit. Ilyenkor rendszerint elveszítem a fonalat és már várom a végét, hogy kiderüljön az igazság.


Népszerű idézetek

Nefi>!

Úgy beszélt németül, mint egy kezdő nyelvtanfolyam leggyengébb tanulója az első félév végén. Csak a kiejtése volt valamivel rosszabb.

11. oldal

Lunemorte P>!

Most azonban… aludni kell… kell… Majd… holnap… Jó éjszakát, hegyek, jó éjszakát, istenek! Jó éjszakát, élet…

Lunemorte P>!

Sokszor hallottam már női visítást, s nem mondhatnám, hogy oda vagyok érte. Mint ahogy a visítós nőkért sem.. Olyan helyzetekben sem kedvelem őket, amikor pedig a visítás még leginkább megbocsátható.

Lunemorte P>!

– Csakhogy a törvényeket emberek készítették emberi lények számára, Herr Lawrence.

Kapcsolódó szócikkek: Leslie L. Lawrence
Lunemorte P>!

– Szereti a sört?
– Csak ha sok van belőle.

34. oldal , Pannon Könyvkiadó (1992)

Lunemorte P>!

Az élet már csak ilyen, bébi! Mindenki megkapja a maga jutalmát…

Lunemorte P>!

– Meztelen nők után leskelődik, engem meg majd a frász tör ki, hogy a Vérfarkas beleharap a fenekembe!

61. oldal, Pannon Könyvkiadó (1992)

Lunemorte P>!

– Tudod, mi lettem volna, ha fiúnak születek?
– Szerencsére nem születtél annak… erről volt alkalmam meggyőződni.
Érdeklődve felkönyökölt és megcsiklandozott.
– Nem győződnél meg még egyszer?
Mit tehettem volna? Végül is a beteg engedelmeskedni köteles az ápolójának.
– Tudod – magyarázta fél óra múlva –, az a helyzet, hogy Odüsszeusz lettem volna, ha fiúnak hoz a gólya. Mit szólsz hozzá?
– Szerencse, hogy lánynak születtél.

179. oldal, Pannon Könyvkiadó (1992)

Lunemorte P>!

Az ösvény velencei tükörként verte vissza a holdsugarakat, s a fenyőerdő süvöltése hátborzongató gyászzenét szolgáltatott a félelem és a halál éjszakájához.

Panda1416>!

– És mit látott? – kérdeztem előrehajolva, mert bármenynyire is meg voltam győződve róla, hogy az asszony idegbeteg, kezdett érdekelni a dolog.


A sorozat következő kötete

Leslie L. Lawrence sorozat · Összehasonlítás
A vérfarkas sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Kirsch Ákos: Árnyak a sötétben
Douglas Preston – Lincoln Child: Titkok háza
Justin Cronin: A tizenkettek
Dan Wells: Nem vagyok sorozatgyilkos
Alistair MacLean: Kémek a Sasfészekben
Vavyan Fable: Szamurájszív
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Karen M. McManus: Tartsd meg a titkot
Jo Nesbø: Hóember
Stephen King: Állattemető