A ​vérfarkas éjszakája (Leslie L. Lawrence 7.) (A vérfarkas 1.) 310 csillagozás

Leslie L. Lawrence: A vérfarkas éjszakája Leslie L. Lawrence: A vérfarkas éjszakája Leslie L. Lawrence: A vérfarkas éjszakája Leslie L. Lawrence: A vérfarkas éjszakája Leslie L. Lawrence: A vérfarkas éjszakája

Ennek a könyvnek nincsen fülszövege.

Eredeti megjelenés éve: 1988

>!
Studium Plusz, Budapest, 2010
416 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789638844651
>!
Domonkos Stúdió, Szigethalom, 2007
ISBN: 9789630634809 · Felolvasta: Kassai Károly
>!
Gesta, Budapest, 2002
380 oldal · ISBN: 9638229837

2 további kiadás


Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Leslie L. Lawrence

Helyszínek népszerűség szerint

Hold


Kedvencelte 31

Most olvassa 10

Várólistára tette 34

Kívánságlistára tette 11


Kiemelt értékelések

Navi P>!
Leslie L. Lawrence: A vérfarkas éjszakája

Olyan jót nosztalgiáztam :) Még a 90-es évek végén végtelenített verzióban olvastam Laci bácsi könyveit, s imádtam. Most sem csalódtam. A vége felé már tudtam, ki a tettes, de ettől még semmit sem vesztett a könyv az élvezeti értékéből. Elhagyatott helyszín (értsd: nem város), rengeteg hulla, még több gyanúsított, egy csipetnyi erotika, s a végén a Poirot-féle (Leslie-féle) tényfeltárás. Jó volt :)

Lunemorte P>!
Leslie L. Lawrence: A vérfarkas éjszakája

Te mit tennél, ha egy sötét és távoli kis falucskában gyilkolászna egy vérfarkas?? Megpróbálnál elmenekülni vagy nyomozni kezdenél, hogy vajon ki lehet a gyilkos? Egyáltalán létezik-e a vérfarkas vagy ez csak egy helyi legenda? Megszállnál-e egy olyan fogadóban, ahol villódzó szemű farkasfej vigyorog rád a falról?
Éppen Laci bácsizni volt kedvem a dedikálás után, aztán egy nagyon kedves barátom ajánlotta ezt a könyvet, miszerint Neki ez a kedvence az írótól… Meg a párom is nagyon ajánlotta, úgyhogy erre a kötetre esett a választásom. Mindvégig izgalmas volt a történet és a vége sajnos olyanra sikeredett, hogy kénytelen leszek hamarosan belekezdeni a folytatásba, mert nem hagy nyugodni a fantáziám….Hát, hát Laci bácsi… :)

1 hozzászólás
Garbai_Ildikó P>!
Leslie L. Lawrence: A vérfarkas éjszakája

Szórakoztató történet, kis misztikum ami persze, mint kiderül csak emberi kavarás. Izgalom és humor is akad bőven.Jól esett újra olvasni Laci bácsitól már hiányzott úgy érzem. Környezet csodaszép,rengeteg hulla, a szálak keverednek de mindenre fény derül..

2 hozzászólás
KillerCat>!
Leslie L. Lawrence: A vérfarkas éjszakája

Izgalmas és érdekes volt,bele is kezdek a következő részbe.

Paulina_Sándorné P>!
Leslie L. Lawrence: A vérfarkas éjszakája

Tetszett a történet. Imádom az író stílusát. Nagyon tetszik, ahogy Leslie nyomoz, beszélget, felszedi a nőket. Nagyon jó helyszínen játszódott ez a történet is. Tetszik, ahogy elindul a nyomozás, megismerünk mindenkit. Ilyenkor rendszerint elveszítem a fonalat és már várom a végét, hogy kiderüljön az igazság.

lady_An>!
Leslie L. Lawrence: A vérfarkas éjszakája

Sorozatban olvastam korábban Laci bácsi könyveit, és szerintem újra kezdem majd őket, mert már csak foszlányokban emlékszem rájuk. Annyira emlékszem, hogy rejtélyesek, izgalmasak, humorosak.

2 hozzászólás
A_S1M0N P>!
Leslie L. Lawrence: A vérfarkas éjszakája

Még nem olvastam az írótól, bár apámnak az összes könyve megvan (valódi és álnéven írtak is), gyerekkoromban a folytatásával találkozhattam talán, amikor nővérem olvasta, majd pár mondatot hangosan is megosztott velem belőle, de azóta nem keresztezték útjaink egymást, maximum akkor, amikor ajándékba megvettem a következő, újonnan megjelenő kötetet.

Most egy kihívás miatt kerestem vérfarkasos könyvet, végül erre esett a választásom. Az eleje nem nyűgözött le, kicsit talán untam is (főleg az önajnározást, valamint a többi szereplő is szinte istenítette hősünket – bár biztos jogosan, előzmények ismerete nélkül nem tudok nyilatkozni), de ahogy egyre több lett a rejtély, úgy tudott magába szippantani a cselekmény is.
A karakterek érdekesek, pár igazán szimpatikus is volt, akikért lehetett izgulni.
A leírások is jók voltak, bár néha itt is túldicsérte magát főhősünk, de ez van, a történet ettől függetlenül egyre izgalmasabb, kiszámíthatatlanabb lett.

A vége bizonyos szempontból kicsit csalódás (spoiler), másrészt viszont tetszett, valamikor a folytatásra is sort fogok keríteni, de lehet, hogy lassan elolvasom az összes művét hazánk legendás írójának.

Aki egy rejtélyekkel, csavarokkal teli, izgalmas, félelmetes, de a humort sem nélkülöző történetet keres, szerintem nem lőhet mellé vele!
Nem tökéletes, de összességében jól szórakoztam.

kitti_th P>!
Leslie L. Lawrence: A vérfarkas éjszakája

Az ösvény velencei tükörként verte vissza a holdsugarakat, s a fenyőerdő süvöltése hátborzongató gyászzenét szolgáltatott a félelem és a halál éjszakájához.

Ez talán a második könyv, amit az írótól olvasok, de nem csalódtam benne. Egészen a végéig fent tudta tartani az érdeklődésemet, számomra kellően borzongató és izgalmas volt, csak a legvégén jöttem rá, ki a tettes. Persze azt sajnálom, hogy nem sorban olvasom ezeket a könyveket, mert a visszautalások korábbi kalandokra kicsit bosszantottak, amiért nem ismerem őket.

Shauna P>!
Leslie L. Lawrence: A vérfarkas éjszakája

Jó volt újra Laci bácsitól olvasni, és ismét rájöttem, hogy nagyon imádom Leslie L. Lawrence karakterét… :)
A szituáció a megszokott: A „szerencsétlen” rovartudós ebben a regényben is egy gyilkossággal találja szemben magát és mire kettőt pislog, már nyakig ül a pácban.
Természetesen most sem kell félteni hősünket, bár sokszor kerül hajmeresztő szituációkba, de nagy küzdelmek árán fényt derít a tettes kilétére.
Számomra körülbelül a regény felétől egyértelmű volt, hogy ki követte el a gyilkosságokat, de ettől függetlenül nagyon tetszett a történet.
Szeretem az író stílusát és a hasonlatokat, amiket használ, jót kacarásztam rajtuk.

rohanoazis P>!
Leslie L. Lawrence: A vérfarkas éjszakája

A maga műfaján belül szerintem igazán jó. Szóval szórakoztató és vannak benne teljesen hitelesnek tűnő jelenetek, mint például a falusi lincshangulat. A havas, dermesztően hideg svájci táj, a szikrázó hó, a ragyogó csillagok és a telehold hangulata is tökéletes. A történet a CIA-s, kommandós szereplőkkel kissé túlzás, de a vérfarkas is, persze.
A Leslie Lawrence könyvekre jellemző a meglehetősen jó helyismeret, s ezeknek az általában különleges, egzotikus helyeknek az érzékletes leírása. A feszültségkeltésnek is mestere az író, és az ilyen könyveknél ma már szinte elengedhetetlen szex-jeleneteknek is sikerül humorosan elvenni az élét. Ez, vérfarkas-legendára épülő bűnügyi-kalandtörténet persze erősen túlzás, így érzékelteti velünk az amúgy komoly tudományos pályát befutott író, hogy inkább műfaj-paródiának olvasandó a könyv.
Mindegyik Lőricz L. László tanár úr által írt könyv mögött komoly mítosz- és népi legendaismeret áll.
https://moly.hu/karcok/1202909
Ebben az 1988-ban megjelent könyvben pedig, ha csak egy rövid kis párbeszéd erejéig, de némi a napjaink meghökkentő történelméből is:
“Tipikusan svájci szemlélet, Mr. Maurer. Ha jól tudom, önöknél a nőknek még választójoguk sincs. Jellemző!
Éppen most dolgozik a parlament az új törvényen mondta Maurer megszeppenve.”
Nos, a Rubikon internetes oldalán Tarján Tamástól származó írásban a következő adatok találhatóak:
1971. február 7-én, a nyugati demokráciák közül utolsóként Svájc is választójogot adott női állampolgárai számára. (…) Annak ellenére, hogy a szövetségi államot érintő kérdésekben ezután már a „gyengébbik nem” is kinyilváníthatta akaratát, a kantonok nagyfokú autonómiája miatt helyi szinten ez nem mindenhol jelentett változást: az utolsó „maradi” tartományt, Appenzell Innerrhodent például csak a szövetségi bíróság 1991. évi határozata tudta rákényszeríteni a nők politikai egyenjogúsítására.
http://www.rubicon.hu/magyar/oldalak/1971_februar_7_sva…


Népszerű idézetek

Nefi P>!

Úgy beszélt németül, mint egy kezdő nyelvtanfolyam leggyengébb tanulója az első félév végén. Csak a kiejtése volt valamivel rosszabb.

11. oldal

Lunemorte P>!

– Szereti a sört?
– Csak ha sok van belőle.

34. oldal , Pannon Könyvkiadó (1992)

Lunemorte P>!

Sokszor hallottam már női visítást, s nem mondhatnám, hogy oda vagyok érte. Mint ahogy a visítós nőkért sem.. Olyan helyzetekben sem kedvelem őket, amikor pedig a visítás még leginkább megbocsátható.

Lunemorte P>!

– Csakhogy a törvényeket emberek készítették emberi lények számára, Herr Lawrence.

Kapcsolódó szócikkek: Leslie L. Lawrence
Lunemorte P>!

Most azonban… aludni kell… kell… Majd… holnap… Jó éjszakát, hegyek, jó éjszakát, istenek! Jó éjszakát, élet…

Lunemorte P>!

Az élet már csak ilyen, bébi! Mindenki megkapja a maga jutalmát…

Lunemorte P>!

– Meztelen nők után leskelődik, engem meg majd a frász tör ki, hogy a Vérfarkas beleharap a fenekembe!

61. oldal, Pannon Könyvkiadó (1992)

Lunemorte P>!

– Tudod, mi lettem volna, ha fiúnak születek?
– Szerencsére nem születtél annak… erről volt alkalmam meggyőződni.
Érdeklődve felkönyökölt és megcsiklandozott.
– Nem győződnél meg még egyszer?
Mit tehettem volna? Végül is a beteg engedelmeskedni köteles az ápolójának.
– Tudod – magyarázta fél óra múlva –, az a helyzet, hogy Odüsszeusz lettem volna, ha fiúnak hoz a gólya. Mit szólsz hozzá?
– Szerencse, hogy lánynak születtél.

179. oldal, Pannon Könyvkiadó (1992)

Lunemorte P>!

– Hallgasson ide! Először is mi a fenét keresett az a kutya éjjel a hegyre vezető úton?
– Mit tudom én! Sosem voltam még kutya!
– Ha hinni lehet a lélekvándorlásnak, még lehet.

36. oldal, Pannon Könyvkiadó (1992)


A sorozat következő kötete

Leslie L. Lawrence sorozat · Összehasonlítás
A vérfarkas sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Kirsch Ákos: Árnyak a sötétben
Justin Cronin: A szabadulás
Robert Ludlum: A Fantom
Dan Brown: Inferno
Douglas Preston – Lincoln Child: Titkok háza
Stephen King: A Setét Torony – Callai farkasok
Steve Berry: Az elveszett parancs
Tom Clancy: A kokain akció
Frei Tamás: A bankár
Jo Nesbø: Hóember