A ​rodzsungok kolostora (Leslie L. Lawrence 18.) 124 csillagozás

Leslie L. Lawrence: A rodzsungok kolostora Leslie L. Lawrence: A rodzsungok kolostora

Khumbu kolostora a béke szigete Himalájában. Ide érkezik Leslie L. Lawrence, hogy az ősi bonvallást tanulmányozza. A béke szigete azonban rövidesen a rémület templomává válik: kiharapott nyelvű halottak, kegyetlen gyilkosságok jelzik, hogy a kolostort megszállták a rodzsungok, az elátkozott holttestek. Hősünk ekkor fogai közé szorítja pipáját, s újdonsült barátjával, Domingos de Carvalho portugál nemessel elhatározza: a démonok szemébe néz….

Eredeti megjelenés éve: 1995

>!
Gesta, Budapest, 2009
456 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789639591479
>!
Gesta, Budapest, 1995
384 oldal · puhatáblás · ISBN: 9638229144

Kedvencelte 9

Most olvassa 2

Várólistára tette 19

Kívánságlistára tette 9


Kiemelt értékelések

Habók P>!
Leslie L. Lawrence: A rodzsungok kolostora

Nem is tudom, hogy maradhatott ki ez a kötet, és kár, hogy kimaradt, mert ez egyike a legjobbaknak. Domingos – egyik kedvenc mellékszereplőm – itt lép először színre. Ez a történet is olyan, mint a többi, Lawrence nagy kulimászba kerül (kerítik?) nagy a titokzatosság, folyik a vér, vándorolnak a hullák, és persze nem hiányzik egy ki szex sem. Megkapjuk a szokásos ismeretterjesztést is. Csak éppen mindez jókora adag humorral körítve. És ez a humor frissebb, mint az utóbbi évek könyveié.

suzyfox>!
Leslie L. Lawrence: A rodzsungok kolostora

Jól megvagyunk Leslievel, de most a vége magyarázat kicsit hosszabbra sikerült a kelleténél. Ezért kicsit már kezdtem unni. De előfordul, hogy a főgonosznak szómenése támad. Szerencsére volt benne humor és akció is bőven. Gondoltam, hogy valami nem kerek a rodzsungokkal, de azért ennyire „egyszerű” dologra nem számítottam. Domingos nagyon kis vicces volt, bár sajnos nem hallottunk végig minden történetet Teofilióról :)

Leobelo>!
Leslie L. Lawrence: A rodzsungok kolostora

Ez volt az egyik első Lawrence-könyvem, és ezt sikerült először megvennem. :) Szóval ez a könyv abszolút kedvencem. Izgalmas, a sok szereplő közül mire úgy gondolod, hogy tudod ki a gyilkos, az illető meghal, esetleg kiderül, hogy ő a jókhoz tartozik, és akit jónak gondoltál az a „rosszfiú”, vannak benne jó kis poénok, és Domingos de Carvalho. :)

Muciolvas P>!
Leslie L. Lawrence: A rodzsungok kolostora

Ezt tartom a szerző egyik legjobb, legizgalmasabb könyvének! Benne van minden, amit szeretek tőle: a történet csavargatása, nem várt fordulatok, olyan helyszínek, aminek én még a közelében sem jártam, és a távol-keleti kultúrák, melyekben a szerző nagyon otthon van. Imádom, hogy lehet ezekről tanulni, közben rendkívül szórakoztató és a számos liter kifolyt vért finom humor ellensúlyozza. Kíváncsi lennék, hogy ezt a sztorit egy vérengző thriller regényíró hogy is írná meg. Szerintem attól senki sem tudna aludni, de ettől, a humoros, de mégis izgalmas kaland-krimitől nyugodtan… :) Aki nem olvasott még Leslie L. Lawrence-t, az elsők közé ezt a könyvét vegye.

1 hozzászólás
Zahara3>!
Leslie L. Lawrence: A rodzsungok kolostora

Kicsit kiszámítható a történet, főleg akinek nem ez az első könyve az írótól. Ettől eltekintve élvezettel olvastam és mint, minden könyve ez is elvarázsolt. Tettszett a történet, a karakterek, a helyszín. Nekem ez is 5 csillag!

Near>!
Leslie L. Lawrence: A rodzsungok kolostora

Meg vagyok győződve róla, hogyha az első pár könyvem lenne ez tőle, akkor imádnám. Végig agyalnék, hogy mi folyik itt, k lehet a gyilkos, hogy és mint s miért, a végén pedig leesett állal néznék magam elé, ahogy az egész történetet újraértelmezem a megtudottak fényében.
Így viszont, hogy a milliomodik könyvem az írótól, már annyira nem érdekes, nem különleges. Időtöltésnek tökéletes, de sok új nincs benne sajnos. Persze még mindig szeretem a stílusát, jót mosolygok, vagy épp morgok, ha olyan jelenet van. De… de.

tündérrózsa>!
Leslie L. Lawrence: A rodzsungok kolostora

Életem első Lawrence könyve. :) És itt indult el a lavina…azóta szinte az összeset olvastam. Mivel ez volt az első, azóta is ezt szzeretem a legjobban. Talán tényleg úgy van, hogy aki egyet olvasott, olvasta az összeset, én mégis szeretem olvasni. Főleg azokat, amik kolostorban játszódnak :P

Pikk>!
Leslie L. Lawrence: A rodzsungok kolostora

Ezt imdádtam! Minden benne volt, amit egy igazi LLL regénytől elvárok!
Izgalom, legenda, humor, kaland.
Különösen imádtam a betoji lámákat, bár a hercegék eléggé idegesítő jelenségek voltak, de szemet hunyok e-felett.
Nekem nagyon tetszett.
Ami nekem kicsit szemet szúrt, hogy Leslie mintha nem nyomozott volna tisztességesen, azaz mit nem tudtuk, csak sejtettük, hogy valamin nagyon töri a fejét, de az író, nem nagyon adott belőle nekünk élményt, a végén azonban mindenre fény derül, és kiderül, hogy Lesli mindent tudott.
Ez minimális bosszúság volt. De összességében jó volt.

terembura>!
Leslie L. Lawrence: A rodzsungok kolostora

Képtelen vagyok elvonatkoztatni a Scooby-Doo rajzfilmektől (egy jó kis rémtörténet, amiről kiderül, hogy mégsem az, és az is kiderül, hogy senki nem az, aki). :) Minden újabb Leslie L. Lawrence történet egy-egy ilyen rajzfilmet juttat eszembe. Már írtam egy hasonló történet kapcsán erről.
Annak ellenére, hogy szeretem Laci bácsi könyveit, kicsit zavarnak, hogy mindet úgy fejezi be, hogy az utolsó 30-40 oldalon szépen mindent, szájbarágósan elmagyaráz, hogy mi is történt a könyvben. Most sikerült neki már olyan 100 oldallal a könyv vége előtt elkezdenie ezt a magyarázkodást, de legalább ide még belelopott egy kis akciót. :)
Mindamellett jó volt, sikerült kikapcsolódni vele. Az biztos, hogy az agysejteket nem égeti hamuvá, de valószínűleg nem is ez a szándék. :)


Népszerű idézetek

Near>!

Először is, meg szeretném kérdezni önt, hogy fenyeget-e bennünket valamiféle veszély? Nekem ugyanis az a kötelességem, hogy lehetőség szerint próbáljam megóvni Kungyigyalpo életét. Már csak azért is, mert feltett szándékom, hogy én magam fojtom meg.

120. oldal

Angele>!

    – Az lenne a kérésünk, hogy… keresd meg Dzongszar testvérünk nyelvét.

fht109>!

– Legutoljára egy lóban bíztam az indianapolisi derbin – mondta savanyú képpel a filmrendező. – Aztán az öcsém váltott ki a helyi börtönből, mert lecsuktak mint hajléktalant. Annyi pénzem sem maradt, hogy hazautazzam.
– Azóta utálja a lovakat, mi?
– Inkább a seriffeket. Elvégre nem a ló csukott le!

300. oldal


A sorozat következő kötete

Leslie L. Lawrence sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Réti László: Kaméleon
Vavyan Fable: Halkirálynő
Vavyan Fable: Vakvágta
Cornelie C. G.: Talán mindörökké
Gail Carriger: Blameless – Szégyentelen
George Cooper: Magánügy
Szélesi Sándor: Az ellopott troll
Vavyan Fable: Mesemaraton – Emlékfutam
Dan Brown: Eredet
Steve Berry: Alexandria link