A ​kútba rejtett szobor kolostora I-II. (Leslie L. Lawrence 44.) 27 csillagozás

Leslie L. Lawrence: A kútba rejtett szobor kolostora I-II. Leslie L. Lawrence: A kútba rejtett szobor kolostora I-II.

Leslie L. Lawrence Dzsampal kolostorában keresi az elrejtett gtert, a legendás aranyszobrot. Mások is keresik, és gyilkolni is hajlandók érte. Meg is teszik. Többször is, egymás után. Domingos de Carvalho új tetőt épít a kolostorra, Leticia hisztérikus rohamokat kap, Snoopy ennek ellenére elégedetten fütyörészik a nem is igazi folyosón. A gyanús lepcsa nyomódúcokat árul, majd fény derül egy régi kút titkára. Közben Nyömden is kijózanodik, az álarcos szerzetesek pedig eltáncolják a csam táncot. Mindenki örül a boldog végnek, kivéve, akik rossz újjászületést nyertek az istenektől.

>!
Studium Plusz, Budapest, 2016
610 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155611605

Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 9

Kívánságlistára tette 9


Kiemelt értékelések

>!
Saille P
Leslie L. Lawrence: A kútba rejtett szobor kolostora I-II.

A szokásos Leslie L. Lawrence regény, se nem jobb, se nem rosszabb. Bár talán a végén a magyarázkodás túl sok helyet foglal el, és ezert hamarabb véget ér mint a régebbi könyveiben, a végső nagy összecsapás,. Viszont az csavaros, hogy mindenki egy nagy aranyszobrot kerget, ám a végén kiderül, hogy nem is az az igazi kincs,hanem valami jóval értékesebb.

>!
Paulina_Sándorné
Leslie L. Lawrence: A kútba rejtett szobor kolostora I-II.

Szeretem azokat a történeteket, melyek a Himalájában játszódnak. Érdekes világ, érdekes emberek. Valahogy a főlámákat egy kicsit mindig „hibbantnak, furcsának” tűnnek. Imádom az író történeteiben, hogy mindig kerül egy lány, aki bejut a főhős mellé az ágyba. Ügyesen oldották meg a gter dolgát, tetszett, ahogy a kínaiak sejtették, de mégsem jöttek rá.

>!
Cherrytree P
Leslie L. Lawrence: A kútba rejtett szobor kolostora I-II.

Ez a regény megerősített abban, amit már eddig is tudtam: eltérő értékrendű emberek más-más dolgokat tartanak fontosnak az életben, és más-más dolgokra gondolnak, amikor azt a szót hallják, hogy „kincs”. :)
Tetszett, de most valahogy nem tudtam igazán ráhangolódni a témára. Talán kevesebb hullával is meg lehetett volna oldani az ügyet, így viszont tiszta lett a helyzet a végére, mint mindig.

>!
Ptahemwia
Leslie L. Lawrence: A kútba rejtett szobor kolostora I-II.

Örömmel konstatáltam, hogy jó döntés volt még bevállalni ezt a könyvet. Az előző regénye után ugyanis teljesen elveszítettem a reményemet, hogy olvasok még valaha jó történetet az írótól, aki egyébként az egyik kedvencem. De egy ideje már valahogy nem élveztem annyira a történeteket, mint régen, és a Homokvihar olyannyira kiábrándított, hogy elhatároztam, ez lesz az utolsó esély. Jól döntöttem, mert felfedezni véltem benne a régi élvezetes olvasmányok jegyeit, klasszisokkal jobb volt, mint a Homokvihar – már elnézést a kifejezésért, de – bugyuta és semmitmondó története és dialógusai. Visszaadta az íróba vetett hitemet és reményemet, hogy igenis, még tudja hozni a megszokott Lawrence-i színvonalat, fordulatosságot, és számomra elsősorban a történetbe szőtt izgalmas tudományos-történeti hátteret is.

>!
Daniel_Cserhalmi IP
Leslie L. Lawrence: A kútba rejtett szobor kolostora I-II.

Mint tudjuk, minden LLL regény ugyanolyan, ezért szinte minden értékelésem is ugyanolyan. Persze, többen megkérdezték már, hogy minek olvasom őket, amire nem az a válasz, hogy megszokásból, hanem az, hogy valójában érdekel a történet. A megvalósítás, a kivitelezés nem, hisz az ugyanolyan. Az ötlet, a sztori, ami miatt még mindig olvasom, bár tény, hogy jóval kevesebb örömmel, mint régen. Mit ad nekünk az új regény. Nem sokkal többet, mint eddig bármelyik. A szokásos sablon karakterek, akik mindegyike úgy viselkedik, mint valami idióta. LLL-t azért szokták szeretni, vagy legalább is régebben, mert bemutatott egy egzotikus országot, valamit megtudtunk a keleti kultúráról, de mindez most már kicsit unalmas. Most is adott egy kolostor, benne egy csomó ember, látszólag érthetetlen okból. És ha valami egyre zavaróbb a regényekben, az az irreális világ, amit teremt. Életszerűtlen. Nem attól lesz valami hiteles, hogy thankákról és lakhangról esik benne szó, hanem, hogy reális karakterek, reálisan élik regénybeli életük. Na, ez továbbra sincs meg a könyvben. A sokásosnál több benne a nyomdai hiba, és az egész olyan elnyújtott, rétestészta szerű. Korábban volt 10-12 szereplő, ezek szép lassan elfogytak, egyikük volt a hunyó. Most adott egy halom szereplő, de mikor az első áldozattal találkozunk, az olvasó azt sem tudja, hogy ki volt az. Szóval sok a töltelék szereplő. Ráadásul általában a „nagy leszámolás” résznél kiderül, hogy az ártalmatlan régészcsapat és a botanikusok valójában mind kokainlabort akartak csinálni, vagy hasonló. Ebben a regényben a fülszövegen is olvasható, hogy mindenki a gter nevű kincset keresi, és ebben a szálban azt nincs se fordulat, se csavar. Az utolsó 10 oldalon megírt valódi gter kapcsán megírt „fordulat” túlságosan kiszámítható. Szóval annak ellenére, hogy az utóbbi években azért nem voltak rosszak LLL regényei, ez most kicsit csapongó, és kusza lett. Régen minden jobb volt. Vagy csak az idő megszépíti az emlékeket. :)

>!
Leobelo
Leslie L. Lawrence: A kútba rejtett szobor kolostora I-II.

Tipikus Leslie L. Lawrence: a Himalája, gyilkosság, sok elkövető, sok áldozat, valami, ami mindenkinek kell, egy terv, ami befuccsolni látszik, de végül mégis sikerül, és természetesen a tibeti kultúra és hitvilág. Nem hiába az egyik kedvenc íróm. :)

>!
Busmen
Leslie L. Lawrence: A kútba rejtett szobor kolostora I-II.

Sajnos a megszokott történet :( Újat nem nyújtott , s most még a szokásosnál is kiszámíthatóbb és kevesebb volt a csavar . Ismét Domingos ismét a szokásos zsörtölődés…..

>!
lampard12
Leslie L. Lawrence: A kútba rejtett szobor kolostora I-II.

Ahogy a könyvben is írja Domingosról:nincsenek új történetek, csupán a régiek új szereplőkkel.Leslie L Lawrence könyvei is ilyenek és kell köztük hagyni kis időt,nem szabad egymás után többet olvasni,mert unalmassá válnak.Ebben a regényben a szereplők bemutatása annyira számomra nem jött be, elég felületes volt.Snoopy szimpatikus volt viszont, bírtam a "tesóm"ozást:)

>!
enceladus93
Leslie L. Lawrence: A kútba rejtett szobor kolostora I-II.

Jaj, Laci bácsi konkrétan megfeledkezett egy szereplőről, aki pedig ráadásul nem is játszott olyan kis szerepet! Már máshol is megjegyeztem, hogy jobb lenne módosítania a szerződését a kiadóval, évi két könyv helyett egy is elég lenne, az sokat javítana a színvonalon, nem kellene kapkodni… Vagy legalább cseréljen szerkesztőt. Biztosan látja más is a problémát, az ő környezetében is – senki sem mondja meg neki?

>!
lyneth
Leslie L. Lawrence: A kútba rejtett szobor kolostora I-II.

Kellemes volt, most egy kicsit más volt a kiindulási koncepció, mint a szokásos kolostoros könyveiben.


Népszerű idézetek

>!
galanm

A többit már el se kellett volna mondania. Szóról szóra azt mondta, amit már előre sejtettem. Nem először mesélte el nagyjából ugyanazt a történetet, csupán mindannyiszor más volt a szereplők neve. Ebből is látszik, hogy nincsenek új történetek a nap alatt, csak új szereplők és új helyszínek.

143. oldal (I. kötet)

1 hozzászólás
>!
Leobelo

-Ugyan már, Lisete – pödörte meg a bajuszát Domingos. – Nem kell rám vigyázni. Tudok én magamra. Mint például majd hazafelé is.
-Hazafelé? – kérdezte Lisete. – Hova haza?
-Hát a szállodánkban.
-És miért fordult meg egyáltalán a fejedben… hogy történhet valami hazfelé?
-Mert rendelek még egy kör whiskyt – mondta Domingos.


A sorozat következő kötete

Leslie L. Lawrence sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Stendhal: A pármai kolostor
Ken Follett: A katedrális
Dan Brown: Eredet
Böszörményi Gyula: A Rudnay-gyilkosságok
Cathrin Smith: Eredet
Zima Szabolcs: A makedón összeesküvés
Estelle Brightmore: 13. napon
Guillaume Musso: Holnap
Mario Puzo: A szicíliai
Steve Berry: Az elveszett parancs