A ​karvaly árnyékában (Leslie L. Lawrence 2.) 162 csillagozás

Leslie L. Lawrence: A karvaly árnyékában Leslie L. Lawrence: A karvaly árnyékában Leslie L. Lawrence: A karvaly árnyékában

Leslie L. Lawrence a híres keletkutató és rovartudós ezúttal Afrikába utazik, hogy nyomába eredjen a Crabus Maximusnak, a legendás óriásráknak. Vagy ez csak a látszat? Talán egyéb oka is van az utazásának? Ezt látszik bizonyítani a Karvaly felbukkanása is, akinek sötét árnyéka ráborul a dzsungelre. Aztán megölnek valakit, majd még valakit…
Leslie L. Lawrence fogai közé szorítja pipáját, kezébe veszi .38‑as Smith and Wessonját, és belemerül a Karvaly árnyékába…

Eredeti megjelenés éve: 1985

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Albatrosz könyvek

>!
Gesta, Budapest, 2000
476 oldal · keménytáblás · ISBN: 9638229543
>!
Pannon, 1993
352 oldal · puhatáblás · ISBN: 9637866396
>!
Magvető, Budapest, 1985
468 oldal · puhatáblás · ISBN: 9631405532

Kedvencelte 8

Most olvassa 3

Várólistára tette 17

Kívánságlistára tette 6


Kiemelt értékelések

>!
Dün SP
Leslie L. Lawrence: A karvaly árnyékában

A második Lawrence-élményem, amit sajna az első ( A föld alatti piramis ) igencsak elhomályosít.
Ráadásul ezt felváltva laptopon és hangosan fogyasztottam, ami nem tett jót az élvezeti értéknek, különösen, hogy hangosan esténként hallgattam, és sok minden kimaradt, amikor elaludtam. :)
Azért bírtam Lawrence humorát és hasonlatait ("…olyan lesz a gazdája feje, mint a zuhanyrózsa" – a szitává lövés mintájára, nekem tetszik :D, vagy "Mary észrevétlenül belecsípett a karomba, akkorát, mint egy félkilós keresztes pók.").
Egyébként, ha már céllal ( http://moly.hu/esemenyek/lorincz-i-hullaszamlalas-2010 ) olvastam:
A Fibonacci-sorozat ötödik tagjának megfelelő számú hulla termelődött benne, és meglepően kevés, testőrnyi számú hancúr volt a történetben. :)

7 hozzászólás
>!
linokumiko
Leslie L. Lawrence: A karvaly árnyékában

Nagyon élveztem! De ez tök más, mint az előző rész volt. Pár részlet nem stimmelt. Biztos, hogy a Molyon szereplő a jó sorrend? Anno össze-vissza olvastam és nem tűnt fel ilyesmi.
Ettől függetlenül ismét egy jó kikapcsolódás volt. Most Afrikában és nagyon tetszett, ahogy leírta. Szeretem az ilyen barangolós könyveket, ahol jobban megismerhetem a helyszínt is, nem csak a szereplőket, cselekményt. Ami egyébként itt is remek lendülettel haladt előre és a vége is szuper volt. (Bár azért gyanakodtam rendesen. :) )

>!
Pannon, 1993
352 oldal · puhatáblás · ISBN: 9637866396
>!
Habók P
Leslie L. Lawrence: A karvaly árnyékában

Szinte a legkevésbé tetszett. Túl bonyolult volt, nem igazán tudtam, hogy mikor miért történik valami. Majdnem abba is hagytam.

>!
Péter_Szombati
Leslie L. Lawrence: A karvaly árnyékában

Feleslegesen túlbonyolított, zavaros cselekmény, és itt már nagyon beütött a sablonfaktor, semmi újdonság, csak a szokásos Lawrence-féle kontrolcé-kontrolvé…

8 hozzászólás
>!
Cherrytree P
Leslie L. Lawrence: A karvaly árnyékában

Nekem igazából tetszett a történet, a karakterek, úgy általában az egész. No és amikor kiderült, ki a Karvaly, és mi is lehet az árnyékában…. :)
Nagyon jól szórakoztam rajta, érdekes volt és izgalmas, amennyire kell, és tetszett, ahogy a végén a szálak szépen kitekeredtek, és összeálltak valami kerek dologgá.

>!
Viktorius
Leslie L. Lawrence: A karvaly árnyékában

Igen, igen! Régen szórakoztam ilyen jól L.L.L. könyvön. Érződik rajta, hogy nem a frissebb regényei közül való, több ötlete pedig igazán tetszett is. Volt, amivel egyszerűen nem is találkoztam még más regényében. A szituáció ötletes, több szempontból hasonló a Holdanyó fényes arcához, bár az ügy nagysága és helyszíne miatt utóbbi jobban hihető. Egyetlen momentum kihagyásával sokkal jobb lett volna A karvaly árnyékában is. Tény, hogy kitaláltam, ki is az ellenség, ki a Karvaly, ráadásul épp azért, ami miatt pont nem kellett volna kitalálni, de nagyjából a megfelelő események miatt lettek feltűnőek, vagy bizonytalanodtam el a célszemélyekben.

Összességében elégedett vagyok a könyvvel.

>!
Llorente
Leslie L. Lawrence: A karvaly árnyékában

Nem sok párhuzam volt a Sindzse szemével, azt leszámítva, hogy Leslinek ismét egy vörösképű skót a legjobb pajtása a veszélyben, aki szintén újságíró. Ez a történet inkább hasonlított egy John C. Lendvay féle krimihez, mint egy Leslie L. Lawrence kalandos történethez. Valahogy eltűnt mrs. Lawrence. Leslie kérdés nélkül ágyba bújik egy holland bombázóval, de a feleségéről egy szó sem esik.
Nekem ez a történet is nagyon tetszett, jól meg volt koreografálva. Bonyolultan indul a történet, de fejezetről fejezetre egy tisztább a kép, és ha jól figyel az ember az apró jelekre, akkor a gyilkost is idővel felfedezi.

>!
Aurora_Serenity_White I
Leslie L. Lawrence: A karvaly árnyékában

Még régebben olvastam ezt a könyvet egyszer-kétszer, akkoriban nagyon tetszett, de már harmadjára nem nyújtott akkora élményt számomra.

>!
SteelCurtain
Leslie L. Lawrence: A karvaly árnyékában

Ha jól emlékszem ez volt kiadási sorrendben a második Leslie L. Lawrence könyv. Alapból gyengébb mint az elsőnek kiadott Sindzse szeme, ráadásul már itt sablonná merevedik mindaz amit az első regényből átvett, s ami aztán azóta is folyton és egyre gyengébb szinten visszaköszön valamennyi Leslie L. Lawrence írásból.

>!
vöri P
Leslie L. Lawrence: A karvaly árnyékában

Nem tudok jobb szót rá, mint hogy átlagos. Izgalmas volt, olvastatta magát, de láttam már fordulatosabbat, humorosabbat is. Az E/1-et most sem tudtam még megszokni, főleg, hogy túl sok információt tartott meg magának egészen a történet végéig. Egyszeri olvasásra elmegy.


Népszerű idézetek

>!
DoraAnn

Volt, aki az anyósát lökte a krokodilok közé. És képzeljék csak, a krokodilok megdöglöttek tőle! A szerencsétlen hapsi meg duplán ráfázott, mert az anyósát is visszakapta, és az okozott kárt is meg kellett térítenie.

>!
darkfenriz

Mary néha-néha megszorította a kezem, és csodálkozással vegyes büszkeséggel bámult a képembe. Úgy látszik, nehezen szokott hozzá a gondolathoz, hogy egy eleven „szupermannel” hozta össze a végzete.

433. oldal

>!
darkfenriz

– Nem lennék meglepve, ha ezt a yokohamai céget is felszámolták volna.
– Erre nem került sor. A cég ugyanis soha nem is létezett.

381. oldal

>!
darkfenriz

És a francia szakember ekkor elkövetett egy óriási hibát. Ahelyett hogy azonnal értesítette volna a cégét, megelégedett azzal, hogy a vállalatot nem érte semminemű kár, és elmerült a St. Pauli örömeiben.

391. oldal

>!
DoraAnn

-Na persze,- gondoltam magamban- itt mindenki megérez mindent, ennek ellenére hullunk, mint az őszi legyek, vagy megölnek, vagy leütnek bennünket.

>!
DoraAnn

-Majd meglátják. Mindenesetre úgy hírlik, hogy belelát a jövőbe.
-Az még nem lenne olyan nagy baj, csak a múltamba ne lásson bele!- visította egy éles női hang.

>!
darkfenriz

– Kezdjem magammal? Azt hiszem, nekem van a legrondább kiejtésem valamennyiük között. Egy skót úgy beszél angolul, hogy egy igazi angol elsírja magát. És esküszöm, így is van jól!

252. oldal

>!
Caulker 

Én nem hiszek a véletlenül repkedő golyókban. Véletlenül még a keselyű sem röpköd a levegőben, az is pontosan tudja, hogy mit akar. Hát még egy golyó!

79. oldal

>!
Ilus004

Tudtam,hogy nagy rizikót vállalok,de nem tehettem egyebet.Hátha csakugyan valami olyasmi van benne,amiről tudnom kell.Hátha ezért a táskáért ölték meg Deweyt,és rossz
nyomon járunk,ha robbanószerkezetet keresünk benne!…

>!
Fater

Mindig is hittem a véletlenekben, de azért a Távol-Keleten megtanítottak rá, hogy nem árt, ha az ember megpróbálja befolyásolni őket.


A sorozat következő kötete

Leslie L. Lawrence: Holdanyó fényes arca A Hari Krisna gyilkosságok

Leslie L. Lawrence sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Lőrincz L. László: A nagy mészárlás
Varga Bálint: Váltságdíj nélkül
Frei Tamás: A bankár
Borbás Edina: Hullámok csapdája
G. Szabó Judit: Különös sziget
Bíró Szabolcs: Sub Rosa
Bíró Szabolcs: Elveszett csillagok
Biró Zoltán: A hetedik holló
Biró Zoltán: A kard nyomában
Rejtő Jenő (P. Howard): Az elsikkasztott pénztáros / Egy bolond száz bajt csinál