A ​jégbe fagyott sárkány kolostora I-II. (Leslie L. Lawrence 40.) (A Gonosz és a Fekete Hercegnő 4.) 53 csillagozás

Leslie L. Lawrence: A jégbe fagyott sárkány kolostora I-II. Leslie L. Lawrence: A jégbe fagyott sárkány kolostora I-II.

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Leslie L. Lawrence megbízást kap egy szenátortól, hogy keresse meg a Himalájában eltűnt lányát. Hősünk keresni kezdi, ám előtte megölik Rabdan szerzetest és a titokzatos, fekete kalapos embert. Megölnek másokat is, de Leslie L. Lawrence nem riad meg a gyilkosságoktól, iszik egy himalájai teát, megmenti Grolma istennőt, összeveszik Bob McKinley-vel, üldözni kezdi az imahengert forgató öregembert, akit szintén meggyilkolnak, valaki egyfolytában énekel, előbukkan a jégbe fagyott sárkány és megjelenik a nagy ellenfél, a GONOSZ, legvégül Viorica is. Csakhogy semmi sem úgy sikerül, ahogy szeretné. A végén azért rendbe jön minden. Vagy mégsem?

Eredeti megjelenés éve: 2014

>!
Studium Plusz, Budapest, 2014
508 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155463617

Enciklopédia 1


Kedvencelte 3

Most olvassa 3

Várólistára tette 15

Kívánságlistára tette 12


Kiemelt értékelések

>!
ViraMors P
Leslie L. Lawrence: A jégbe fagyott sárkány kolostora I-II.

A hegyek istenek.
Ők pedig nem kedvelik, ha lenézik őket.

Én meg üzenem az utolsó 50 oldalnak, hogy nem kedvelem, amikor teljesen hülyének néznek

Ha engednék a bennem lakó rémes lustaságnak, idemásolnám a Három sötét királyhoz art értékelésem, mert hogy 85-90%-ban megegyezne ezzel. Csak itt éppen nem a Sziget a sztrájkban című sokszereplős pszichodrámát követhetjük, hanem elkirándulunk Nepálba, ahol – kivételesen – természeti katasztrófára és egyéb turpisságra sincs szükség ahhoz, hogy elvágják a népeket bármi mástól, mert hőseink ezúttal házhoz mentek a pofonért: kb két napot autóztak hegynek fel a mindennemű civilizáltnak tartott vidékről.
Véletlenül se higgyétek, hogy reklamálni akarok, mert nem. LLL sorozat, aki egyet olvasott, mindent olvasott – mint az közismert. Szóval azt kaptam, amit kértem: pörgős, beszólogatós, helyenként misztikus. Két hulla között megférnek a keleti istenek, vagy éppen Drakula, némi történelmi kitekintés, no meg a Jó és Gonosz örök harca, lélekvándorlással vegyítve.
Csak a szokásos.
Ja, meg persze Viorica, aki kliséhalmaz mivolta ellenére is marad a kedvenc LLL mellékszereplőm :P
Az utolsó 50 oldalra viszont haragszom. Tisztában vagyok vele, hogy a sorozat minden kötete azzal zár, hogy leülünk, és elmagyarázzák, amit úgyis tudunk, mert elolvastuk, na de kérem… itt fél oldalt leszámítva mindent másodjára olvashattunk. Kivéve, amit harmadjára.
Ezt leszámítva jól elszórakoztam. Kár, hogy megint utólag jutott eszembe strigulázni a hullák létszámát :P

>!
Sylveris
Leslie L. Lawrence: A jégbe fagyott sárkány kolostora I-II.

Őt még a barátomtól kaptam. Imádtam a történetet, érdekes volt, kíváncsiságomat ezzel a könyvével is fent tartotta nálam. Imádtam!

>!
NewL P
Leslie L. Lawrence: A jégbe fagyott sárkány kolostora I-II.

Hozta a szokásos hangulatot, igen komoly történelmi kitekintéssel Vlad Tepesre. Még mindig szeretem a L. L. Lawrence könyveket.

5 hozzászólás
>!
Lisie87 P
Leslie L. Lawrence: A jégbe fagyott sárkány kolostora I-II.

Valahogy varázsát vesztette nálam LLL. Ugyan az a séma…
Ennek ellenére elolvastam, elszórakoztam vele, de nem nyújtott semmi pluszt, sőt ebben a könyvben főszereplőnk nem igen brillíroz. Az egész történetet lényegét és a titkokra a megoldást a fő gonoszunk meséli el az utolsó 100 oldalon. Leslie csak beszélget, járkál a kolostorok között és persze csábítgatja a nőket, közben meghalnak páran…és ennyi. A végkifejlet eléggé csapnivaló.

2 hozzászólás
>!
Inpu
Leslie L. Lawrence: A jégbe fagyott sárkány kolostora I-II.

Nem is tudom, miképpen rugaszkodhatnék neki. Egyrészt köt a tisztelet, melyet Laci bácsi úgy nagyjából az első húsz kötetével vívott ki a szememben (s mely tisztelet azóta is arra ösztönöz, hogy újra és újra próbát tegyek az új könyveivel is), másrészt olyan sokszor leírtam már, ami most ide kívánkozna, hogy arra már senki sem kíváncsi. Jómagam sem. Ugyanis ez a regény ismét csak vérszegényre sikeredett. Hiába a nagy múltú hagyomány, melynek jelen történet egy újabb epizódját képviseli (A Gonosz és a Fekete hercegnő sorozat), hiába az igéző helyszín és a hamisítatlan himalájai hangulat, ami kikerekedett belőle, az bizony meglehetősen lapos, vontatott, klisé-szerű, és legjobb indulattal is elmesélhető lett volna hetvenöt oldalban a két kötet több mint ötszáz oldalra rúgó terjedelme helyett. Szomorkodom…

>!
Habók P
Leslie L. Lawrence: A jégbe fagyott sárkány kolostora I-II.

Nem kerül nálam a legjobbak közé,. de a középmezőnyben jó helyen áll. Persze, sok a visszatérő elem, de hát visszatérő a helyszín és néhány szereplő is. Kicsit kevesebb benne a humor, de azért jó volt olvasni.

>!
Maate
Leslie L. Lawrence: A jégbe fagyott sárkány kolostora I-II.

Amikor össze kell rakni a munkába egy nagy táblát kézzel, pedig az alaptáblák alapján pár sor makró megírásával is meg lehetne csinálni napok helyett fél óra alatt akkor az ember hajlamos segítséget kérni a gazdinfóstól.
Namost konkrétan ezen „új” LLL regénynél is pont ez a helyzet. Ha én lennék aki megírta akkor kicsit ideges lennék, hogy haj mi munka kézzel megírni, mikor ezt pár makróval ugyanilyen eredménnyel össze lehetne rakni az eddigi könyvekből. Aztán lehet tényleg kész van már ez a program, mert tényleg nincs benne semmi ami akárcsak picit is eredeti lenne és ne szerepelt volna már az előző könyvekben, de ez gyakorlatilag a legkisebb tőmondatig igaz és hát ebben a regényben valahogy még nagyobb sablonok vannak átemelve, mert biztos vagyok benne, hogy max 3-4 LLL könyvből össze lehet rakni ezt a könyvet úgy, hogy csak a tulajdonneveket cserélheti ki az ember és max másfél oldalt írhat hozzá összesen, és egy napot szerkeszthet mondatszerkezetileg.
Szóval ha valami miatt már nem jelenne meg több LLL könyv, de a kiadónak még kellene, akkor Laci bácsi részesedésének feléért és max egy havi munkával én tudom szállítani a pont ugyanilyen könyveket, ezt tudom garantálni íráskézség nélkül is.
(úgy egyébként nincs a top legrosszabb 3 könyvben az elmúlt 10-ből, de igazából az elmúlt 5 könyv történetére sem emlékszem címről, annyira egyformák)

>!
Stephanie_Ford_és_Városi_Emese I
Leslie L. Lawrence: A jégbe fagyott sárkány kolostora I-II.

Kicsit olyan, mintha ezt már olvastam volna… más címmel. Vagy ez azért van, mert szinte minden könyvét olvastam? Mindenesetre nem bántam volna egy csavart a végéről.

>!
TeveLaci
Leslie L. Lawrence: A jégbe fagyott sárkány kolostora I-II.

Izgalmas krimi Leslie L. Lawrence főszereplésével, néhány visszatérő szereplővel.
A könyvben a szerző vegyíti a már védjegyévé vált kolostoros történetet és a gonosz és fekete hercegnő témát.
A fülszöveg enyhén spoileres, én kevesebbet árultam volna el.
Szerintem a legnagyobb spoilere a könyvnek az, ha már tudja az olvasó, hogy melyik sorozat 4. kötetéről van szó. Mennyivel nagyobbat ütne a történet, ha nem tudná!
Jó könyv, megéri elolvasni!

>!
Daniel_Cserhalmi IP
Leslie L. Lawrence: A jégbe fagyott sárkány kolostora I-II.

Egyrészt a Moly-ra helytelenül lett a könyv regisztrálva, mert a Gonosz és a fekete hercegnő szériának ez nem a 3., hanem a 4. darabja. De menjünk sorjában. Sajnos az utóbbi években a LLL könyvek eléggé egy kaptafára íródnak. Jó, mindig is egy kaptafára íródtak, de a régi regények színvonala messze magasabb volt. A párbeszédek mostanra eléggé mesterkéltté váltak, nincsenek jellemek, csak panel karakterek. Ugyanazok a bevett fordulatok, elemek…és persze sokan ezért is szeretik. Megmondom őszintén, én leginkább már csak tiszteletből veszem a könyveit. Így ha értékelni akarjuk a könyvet, akkor kénytelenek leszünk előkaparni az előző hármat is. A fenti sorokat pont ezért is írtam, mert belelapozva a többi könyvbe, a szövegezés nem tűnik ennyire zavarónak. Akkor tehát a nyitó darab, A gonosz és a fekete hercegnő eléggé alap, az Agatha Christie-féle Tíz kicsi néger átdolgozása. Ekkor kerül elő először a Draculesti és Danesti családok küzdelme. És sajnos innen lefelé vezet az út, mert a Sziget a ködben csak másolta az előző kötetet, és már nem volt benne akkora lendület. A harmadik könyv, a Három sötét király nem volt rossz, sőt az alapgondolata egész jó volt. Ezt pont az tette tönkre, hogy belekeverték a fenti családokat, és Draculestiek vonzódását a sakkhoz. Mégis a hosszú évek pocsék termése után ez a könyv ismét felfelé vitte a szerzői teljesítményt. És akkor itt vagyunk a Jégbe fagyott sárkánynál. Már a fülszövegből kiderül, hogy egy újabb darabja a ciklusnak…de sajnos nem hozott semmi újat, de még a régiek hagyományát sem vette át. Mondjuk szerencse, mert háromszor megírni ugyanazt…Így tehát nem várjunk sokat tőle…csak a szokásos elemeket, lásd fent. A regény hátterét nem nehéz kitalálni, a gyilkos személye sem túl bonyolult. Ettől persze a könyv elolvasható egyszer, nem több, és nem kevesebb, mint bármelyik másik regény…de mégis, ha valaki LLL-t akar olvasni, inkább a régebbieket ajánlanám.


Népszerű idézetek

>!
ViraMors P

− Teraszos művelés − bólintott. − Tudja, mi az?
− Hogyne tudnám. Ősi módszer.
− A babiloni Szemiramisz függőkertjei óta ismerjük, bár Szemiramisz inkább virágot nevelt a függőkertjeiben, mint vadkendert. Vagy ki tudja?

>!
ViraMors P

− Mondja… maga még nem gondolt arra, hogy a természetfeletti keze lehet a játékban?
− Nincs természetfeletti, Tom − ráztam meg a fejem.
− Éppen maga állítja ezt? − hökkent meg. − Mintha a cikkeiben és a könyveiben mást írogatott volna.
− Én csak azt írtam, hogy ami természetfelettinek hiszünk, nagyon is természetes, csak még nem ismerjük a törvényeit. Mindent természetfelettinek tartunk, amire még nem találtunk magyarázatot.

>!
TeveLaci

– Beleléptem egy mormotalyukba – mondtam. – Megrántottam a lábam.
– Errefelé nagyon kell vigyázni – bólintott. – Az egyik lovunk már az első napon kitörte a lábát és le kellett lőnünk szegényt… de ezt azért ne vegye magára – tette hozzá zavartan.

1. kötet, 198. oldal. (II. rész, 11. fejezet.)

>!
TeveLaci

Ha kicsi gyanakvás is lett volna bennem, azt is hihettem volna, hogy hallgatózott. Bennem azonban nem volt gyanakvás egy csepp sem. Biztos voltam benne, hogy hallgatózott.

2. kötet, 69. oldal (II. rész, 37. fejezet)

>!
ViraMors P

− Már azt hittem, hogy feldobta a bakancsát. Az olyan izgága fickók, mint maga, nem szokták sokáig húzni.
− Én leszek a kivétel − ígértem.
Tetőtől talpig végigmért, aztán lemondóan legyintett.
− Ahhoz sokkal jobban kellene öltöznie. Higgyen nekem, fiam: a kellemes viselet meghosszabbítja az ember életét. A kellemes és ízléses viselet pedig egyszerűen halhatatlanná teszi. Csakhogy magának halvány fogalma sincs róla, hogy mi az az ízlés.
− Mi a baja velem? − kérdeztem meghökkenve. − Nem volt olcsó, ami rajtam van…
− Ó, szegénykém − sajnálkozott. − Ki mesélte magának azt a marhaságot, hogy a magára aggatott cuccok ára és a jó ízlés kéz a kézben járnak?

>!
ViraMors P

A kastély elhagyottnak látszott, még csak madarak sem csicseregtek a kert fáin. Ez aztán mélyen elgondolkodtatott. Vajon miért van az, hogy attól a pillanattól kezdve, ahogy gazdái magára hagyják, a kastélyok csendes apátiába zuhannak? Mintha az a tény, hogy uruk vagy úrnőjük eltávozott tőlük, pánikba ejtené őket. Előbb pánikba, aztán apátiába.

>!
ViraMors P

Néhány nappal később már tízezer méter magasból néztem le a Himalájára. A hófödte csúcsok még innen, a magasból is fenségesek és egyben félelmetesek is voltak.
Néztem egy kicsit őket, aztán ráhúztam az ablakra az elsötétítő lapot.
Nem akartam lenézni rájuk.
A hegyek istenek.
Ők pedig nem kedvelik, ha lenézik őket.

>!
Babú

– Nagy kár – sóhajtottam.
– Magának – mondta. – De nem nekem. Itt sokkal jobban érzem magam… nyugodtan magamra is hagyhat, és elviheti a fenébe a narancsát.
– Nem is hoztam – emlékeztettem.
– Jellemző – sóhajtotta.

63. oldal

>!
AgiJovi

Úgy hiányzott nekem a Teodorescu szenátorral való találkozás, mint kecskének az énekóra.

(első mondat)

>!
Babú

– Itt a narancs! – emeltem fel diadalittasan a zacskót. – Amit tegnap annyira hiányolt.
McKinley megvetően elfordította a fejét.
– Tudnia kellene, hogy utálom a narancsot.

12. oldal


A sorozat következő kötete

Leslie L. Lawrence sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Ilona Andrews: Magic Burns – Perzselő mágia
Nalini Singh: Angyalkard
Anne Bishop: Vörös betűkkel
Kim Harrison: Every Which Way But Dead – Bárhogyan, csak holtan ne
Terry Pratchett: Baff!
Gail Carriger: Blameless – Szégyentelen
Charlaine Harris: Vérszag
Karen Marie Moning: Keserű ébredés
Karen Chance: Árnyak vonzásában