A ​gyűlölet fája (Leslie L. Lawrence 5.) 143 csillagozás

Leslie L. Lawrence: A gyűlölet fája Leslie L. Lawrence: A gyűlölet fája Leslie L. Lawrence: A gyűlölet fája Leslie L. Lawrence: A gyűlölet fája Leslie L. Lawrence: A gyűlölet fája

Leslie L. Lawrence, a híres keletkutató és rovartudós Manilába, a Fülöp‑szigetek fővárosába érkezik, hogy megvásároljon egy értékes lepkegyűjteményt. Rövidesen kiderül azonban, hogy a gyűjtemény gazdája halott; a gyűjteménynek nyoma veszett; a manilai repülőtér majdnem felrobban; felbukkan Robert McKinley, aki nem kábítószercsempész, csak karatézik; Mr. Vu, aki sokat borotválkozik, és kést hajigál; továbbá jó pár nyughatatlan holttest, és Paz‑Marin, a cipőtalp puhaságú rendőrkapitány.
Csakhogy Leslie L. Lawrencet nem olyan fából faragták, hogy visszarettenjen e csip‑csup apróságoktól. Fogai közé szorítja pipáját, kezébe veszi .38‑as Smith and Wessonját, és irány Mindanao, a rejtélyes sziget…

Eredeti megjelenés éve: 1988

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Albatrosz könyvek

>!
Studium Plusz, Budapest, 2016
520 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155611247
>!
Gesta, Budapest, 2004
432 oldal · ISBN: 9639591041
>!
Gesta, Budapest, 1994
372 oldal · puhatáblás · ISBN: 9638229047

1 további kiadás


Kedvencelte 10

Most olvassa 1

Várólistára tette 12

Kívánságlistára tette 7


Kiemelt értékelések

>!
Lynn
Leslie L. Lawrence: A gyűlölet fája

Nem olvastam még Lőrinc. L. Lászlótól, sem Leslie L. Lawrence-től, de azt hiszem, ez a műve nem győzött meg, hogy sorba álljak a könyveiért a könyvtárban.
Kicsit olyan érzésem volt, hogy a párbeszédek kevesek, a tájleírás giccsesbe hajlik. Hiányzott belőle az a bizonyos szikra. Pedig repültek a gyilkos eszközök, szaporodtak a hullák, kavartak a szereplők. Engem kicsit zavart, hogy visszautalt LLL korábbi kalandjaira.

14 hozzászólás
>!
anesz P
Leslie L. Lawrence: A gyűlölet fája

Nem a legjobb könyve. Kevésbé bonyolult és szövevényes, mint a későbbiek, a megoldás is viszonylag egyszerű, majdnem megfejtettem az egészet. Ahhoz képest, hogy más könyveiben legalább 3 különböző banda különböző célokkal gyilkolászik, ez igazán egyértelmű volt. El sem akartam először hinni! :-))
Az alaplegenda vagy mítosz, ami szintén mindig van, sem szövevényes. Ezért a helyszín sem volt számomra olyan különleges, mint ahogy számítottam rá. Akkor jöjjenek inkább a tibeti szerzetesek és a jakvajas tea!
Viszont pozitívum, hogy végre megtudtam, hogyan ismerkedett össze Robert McKinley-vel, aki későbbi regényeiben is felbukkan olykor-olykor.

>!
DoraAnn
Leslie L. Lawrence: A gyűlölet fája

Nem hiszem, hogy van olyan könyve az írónak, amit ne szeretnék. Annak ellenére, hogy az alapok többnyire ugyanazok – már a tizedik oldalon hullába botlik az ember, egészen megmagyarázhatatlan dolgok történnek, és mindig megjelenik egy-két vadító szépség, akik elcsavarják főhősünk fejét –, annyira zseniális a történetvezetés, hogy képtelen vagyok megunni az LLL történeteket. Ezen kívül nagyon meg tudnak nevettetni; és bár ez a könyv most haloványabb volt humor szempontjából, a sztori ismét megvett magának.

>!
Aquarius
Leslie L. Lawrence: A gyűlölet fája

Talán három évenként sort kerítek egy L. L. L. könyv elolvasására. A gyűlölet fája, kifejezetten jó választásnak bizonyult. Remek karaktereket vonultat föl a szerző. Érdekes, rafinált a történetszövés. Élveztem benne a humort, ami remekül oldotta a sok hulla által okozott izgalmakat. Megkedveltem a cirkuszosokat, és McKinley is kifejezetten jó fejnek bizonyult. Paz-Marint már kezdtem sajnálni, annyit kapott szegény.
A közepétől nagyon beindult a történet és le sem tudtam tenni. Csattanós volt a vég-kifejlett és ért pár meglepetés. Igazán kellemes kikapcsolódást jelentett.

>!
Pikk
Leslie L. Lawrence: A gyűlölet fája

Nos.
Új tagként véleményezni. Izgalmas.
Laci bácsi egy ideje az egyik kedvenc íróim közé tartozik. Több művét is olvastam már és ez elütött valamennyire tőlük.
Az adott alkotás jól indult, egy megfejthetetlennek látszó gyilkossági ügy. Szokatlan fegyver, eltűnt hullák, és előkerülő hullák.
Eltűnő utas, halott eladó, de nem akarok elmondani mindent.
A kezdetekben nem tudtam annyira elvonatkoztatni a tíz kicsi négertől, de végül csak sikerült.
Az ügy nehezen indult, de később… én úgy vélem ahogy beindult a történet, az ügy egyre könnyebbé vált és ez már önmagában zavart és bár lehet, hogy az az oka, hogy Laci bácsinak ez korai regénye és emiatt még nem jártja át az a kiforrottsága az ő hagyományos témaköre, amikor keveri a legendákat a gyilkossági ügyekkel.
Ebből hiányoltam. A későbbi regényeiben jobban tetszik, hogy van valami igazi misztika és komolyabb gyilkosságok.
A tájleírás krakk volt. Nem tetszett, hogy az egyetlen igazi tájleírás a parton, az öbölnél volt és jóformán ismétlődött a legelső leírás csak máshogy írta le, de annyira még azt sem.
Bár mentségére szóljon, nem sok igazi helyszín volt, jóformán Paz-Marin bungalóinál voltak. De nem akarok nagyon kötözködni. A második kötetben legalább volt valami változás.
Kriminek jó volt, de nem ájultam el.
Az egyetlen pozitívum, hogy itt nem nagyon lehetett érezni azt azt, hogy sablonos lenne a történet. Bármennyire is éreztem az elején, hogy tíz kicsi néger, egy egyedi és még talán izgalmasnak is mondható gyilkossági üggyel örvendeztetett meg minket.
Összességében tetszett. Megérte elolvasni.
Voltak hiányosságok és negatívumok, de jó volt. Kellemes olvasmány volt és könnyen olvasható.

>!
Habók P
Leslie L. Lawrence: A gyűlölet fája

Jó volt, érdeklődéssel olvastam, nagyokat nevettem, megkedveltem Robert Mc.Kinley-t, de nem került a legjobban közé.

>!
bozs
Leslie L. Lawrence: A gyűlölet fája

Fogalmam nincs hány csillagot adjak, így kap egy közepest.
Mint ahogy mások is írták, nem volt túl izgalmas. Még akkor sem, ha állandóan meg akarták ölni és az emberek úgy hullottak körülötte, mint a lányom tejfogai 2 évvel ezelőtt. Azt vártam a legjobban, amikor a végén elmeséli, hogy ki és miért gyilkolászott ennyit.

9 hozzászólás
>!
Aaron_Rgd
Leslie L. Lawrence: A gyűlölet fája

Nagyon őszinte leszek: a legutolsó Leslie regény, amit olvastam, valójába nem is Leslie volt, hanem A kicsik. Mivel nagy kedvencem, minden a terv szerint ment, okés volt az egész. A tavalyi Kukorica Istennő énekel még mindig untouched, 100 oldal után (harmadszorra is) megköszöntem a munkát és visszatettem a polcra.
Amikor ez megjelent úgy voltam vele, hogy „régi” Leslie könyv, csak meg kéne venni, nem lehet ez annyira rossz. Hát, mit ne mondjak mindent felülmúlt! Bár k…va nehezen fogtam hozzá, megérte, mert azonnal magával ragadott. Nem tudnék normális értékelést írni róla, mert ezt el kell olvasni ahhoz, hogy az ember felfogja. Mindenesetre a Homokvihar részlet, ami benne van, nem tett rám annyira jó benyomást, így még meggondolom, hogy belevágok-e. A Gyűlölet Fáját azonban mindenkinel ajánlom, mert teljesen ki tud kapcsolni néhány napra. :D

>!
Péter_Szombati
Leslie L. Lawrence: A gyűlölet fája

Annak ellenére, hogy klasszikusnak tartják sokan, nekem ez a könyv nem jött be. Valahogy nem tudott érdekelni az alaptéma, és itt mintha a stílus se lenne annyira jó.

>!
KillerCat P
Leslie L. Lawrence: A gyűlölet fája

Nagyon szeretem a könyveit,de ez valóban kissé laposabbra sikeredett.


Népszerű idézetek

>!
Aquarius

Ha elszalasztottad a kedvező pillanatot, várj! Hátha jön egy másik. Ha nem jön, tévedtél… De többnyire jön. Akkor aztán ne habozz!

211. oldal

>!
Aquarius

Bizonyos közös érdekek elnyomhatják a negatív emberi tulajdonságokat. Ha a nagy veszély megszűnik, mindenkiből kibújik régi, elfelejtett énje.

195. oldal

>!
Aquarius

Szagot kaptam, mint a vadászkutya, csakhogy nem tudtam mit kezdeni vele. Olyan sötétben tapogatóztam, amelyben még egy szentjánosbogár is szupernóva-kitörésnek számítana.

45. oldal

>!
anesz P

– Na ja – mondta. – Csakhogy ő nem sékelt. Mit szól ehhez a figurához?
Ugrott egyet, ugrott kettőt, s olyasmiket csinált, amit egy tarantellapók csípte, középkorú mosónő csinált volna tükör nélkül is.

266. oldal

>!
Jeanette

Az állat olyan, mint a gyerek… Éhezik, nem panaszkodik, de ha belenéz a szemedbe, azt hiszed, hogy megszakad a szíved. És nem tudod megmagyarázni neki, hogy miért történik mindez… Ő meg csak néz, és nem érti, hogy egyszeriben miért veszítette el a szeretetedet. Azt hiszi, hogy te nem adsz neki enni… Várja, hogy megmagyarázd, hogy valahogyan megértesd vele, miért bünteted… Mit követett el, amiért büntetés jár… Szörnyű, szörnyű… Ezt te sohasem értheted meg!…

56. fejezet


A sorozat következő kötete

Leslie L. Lawrence sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Böszörményi Gyula: A Rudnay-gyilkosságok
George Cooper: Magánügy
Vavyan Fable: A pokol is elnyeli
Lőrincz L. László: A föld alatti piramis
Vavyan Fable: Mesemaraton – Emlékfutam
Cathrin Smith: Eredet
Nemere István: Ha kedves az életed
Frei Tamás: A megmentő
Peter Sheldon: Budai milliárdosok
Lőrincz L. László: Kilenc csontfarkas