A ​Gonosz és a Fekete Hercegnő (Leslie L. Lawrence 9.) (A Fekete Hercegnő 1.) 385 csillagozás

Leslie L. Lawrence: A Gonosz és a Fekete Hercegnő Leslie L. Lawrence: A Gonosz és a Fekete Hercegnő Leslie L. Lawrence: A Gonosz és a Fekete Hercegnő Leslie L. Lawrence: A Gonosz és a Fekete Hercegnő

San Juan szigetén, a tengerparti csapszékekben csak suttogni mernek a rossz hírű, vámpírok lakta kastélyról, amely a város fölé magaslik. Ide tart Leslie L. Lawrence is, zsebében pipájával, és legendás .38‑as Smith and Wessonjával, hogy eleget tegyen a titokzatos Francis T. Drake meghívásának.
A kastélyba temetőn át vezet az út: a sírokon gyertyák égnek, s megölt állatok tetemei teszik még barátságosabbá az örök béke helyét…
Hamarosan megtörténik az első gyilkosság, amelyet újabb és újabb követ… Aztán előkerül a pipa és a .38‑as – no és a gyönyörű Viorica –, hogy segítségükkel hősünk összemérhesse erejét a Gonosszal.

Eredeti megjelenés éve: 1989

>!
Studium Plusz, Budapest, 2013
480 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789638873576
>!
Studium Plusz, Budapest, 2012
470 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789638873576
>!
Gesta, Budapest, 2005
418 oldal · keménytáblás · ISBN: 9639591181

2 további kiadás


Kedvencelte 76

Most olvassa 6

Várólistára tette 64

Kívánságlistára tette 27


Kiemelt értékelések

Angele>!
Leslie L. Lawrence: A Gonosz és a Fekete Hercegnő

Mikor kis fiatalka lányka voltam még én, egy messzi – messzi galaxisban, akkor nagyon szerettem Leslie L. Lawrence könyveit.
Akkor nem gondolkodtam el rajta, hogy mekkora műalkotás vagy sem, sokan vagyunk így ezzel szerintem.
Azóta elolvastam sok műalkotást, de most elő fogom venni és pótolok egy kis ponyvát az életemből.
Nem tudom ez volt e az első, de azt tudom, hogy ezt nagyon szerettem. Izgalmas volt és humoros is, nem is értem, miért nincs rajta ez a címke minden könyvén.
És mellékesen azt se értem, hogy aki szerint minden könyve ugyanolyan, az miért olvassa el minden könyvét és aztán értékeli úgy, hogy „ugyan olyan, semmi újat nem tudod mondani”, aztán rányom vagy kettő csillagot? Javaslom keressen egy másik polcot a könyvtárban.

21 hozzászólás
Garbai_Ildikó P>!
Leslie L. Lawrence: A Gonosz és a Fekete Hercegnő

Nagyon régen olvastam ez a könyvét Laci bácsinak. Így szinte nem is emlékeztem rá,hogy itt aztán hullanak ám az emberek. A tíz kicsi négert juttatta eszembe. Csalogassunk pár embert egy helyre és agyafúrt módszerekkel öljük meg őket,és közben az idegeiken is játszunk pluszban. Persze itt azért nem ilyen egyszerű,mert mint kiderül két különálló ügy szálai keverednek össze.Persze Leslie nem lenne az aki ha nem tudná kinyomozni a rejtélyes gyilkosságokat.Lendületes,szórakoztató és olvastatja magát.Szokásos kis humort is csempésztünk a sok borzalom közé. Nagyon jól sikerült történet bátran ajánlom mindenkinek.

6 hozzászólás
Lisie87>!
Leslie L. Lawrence: A Gonosz és a Fekete Hercegnő

Aki olvasott már LLL-től, az tudja, hogy mire számítson, hiszen a legtöbb könyve ugyanarra a sémára épül. Mégis szeretjük olvasni.
Kicsit nosztalgiázva vettem kezembe a könyvet, mert egy ideje már nem olvastam tőle, azért a jóból is megárt a sok.
Az első könyv olyan 4 csillagos volt, könnyed, gyorsan haladós, semmi extra, a második könyvben felgyorsultak az események és jó volt a végkifejlet, ezért az 5 csillagosra értékelném. Így lett 4,5.
Volt egy halvány gyanúm a házigazda kilétét illetően, ami be is jött végül. :D De azt nem hiszem el, hogy az első karóba húzás után nem jutott eszébe LLL-nek spoiler. Szerintem már a legtöbb ember ismeri a havasalföldi fejedelem történetét. Nyo mindegy…

5 hozzászólás
KingucK P>!
Leslie L. Lawrence: A Gonosz és a Fekete Hercegnő

Nagyon izgalmas volt.
Az elején kicsit zavart, hogy nagyon emlékeztetett a Tíz kicsi négerre, de a második részében már nem gonolkoztam rajta. Tetszett a felvezetés és a félrevezetés.
Ami lehetett szerepelt a könyveben: krimi, thriller, mágia, vámpír, gonosz és magyar-román történelem…
Érdekes volt, szerintem a többi kapcsolódó könyvét is el fogom még olvasni :)

4 hozzászólás
KillerCat>!
Leslie L. Lawrence: A Gonosz és a Fekete Hercegnő

Nagyon izgalmas volt,végig gondolkodtam a megoldáson,de nem jöttem rá.

DreamR IP>!
Leslie L. Lawrence: A Gonosz és a Fekete Hercegnő

Jó kis kavarodásos összevisszaság volt, én élveztem. Bár azt azért bevallom, hogy a hidraulikus páncélajtóknál meg a lézersugárral lövöldöző középkori lovagpáncéloknál elég nagyra meresztettem a szemem. Itt valami más megoldást kellett volna találni, mert szerintem ez nagyon kilógott a sztoriból.Nem szabad nagyon belegondolni az ellentmondásokba, meg a logikátlanságokba, miközben az ember olvassa, és akkor oké.

Manocska0123>!
Leslie L. Lawrence: A Gonosz és a Fekete Hercegnő

Nem tudtam eldönteni, hogy olvastam-e már, de szerintem igen. Ennek ellenére nagyon izgalmas volt végig, nagyon jól összerakott történet. Imádtam a Tíz kicsi négert, és itt is hasonlóan indul a történet, melyszerint elzárt helyre egy valósnak tűnő indokkal összehívnak jópár embert, és elkezdődnek a halálesetek. Ajánlom.

Paulina_Sándorné P>!
Leslie L. Lawrence: A Gonosz és a Fekete Hercegnő

Tetszett a történet. Szeretem az író stílusát. Fel-fel villant olvasás közben, amiket egyszer összeolvastam Vlad Tepesről. Leslie szövege nagyon nagy, szeretem a humorát. Jó volt, hogy mindenféle szerepelt a könyvben – nyomozás, egy kis természetfelettivel megfűszerezve.

negoti P>!
Leslie L. Lawrence: A Gonosz és a Fekete Hercegnő

Nagyon jó volt ez a regény, izgalmas és szórakoztató krimi még akkor is ha a halál számtalan módon lepi meg a regény szereplőit és nem mindig gusztusosan. Én nagyon bírom LLL humorát és poénjait és annak ellenére, hogy a regényei hasonlóak, de a egzotikus helyszínek és az említett változatos elhalálozások miatt még érdekesek is tudnak lenni, sőt ezek mellett még könnyed olvasmánynak is mondhatóak. Ebben a regényben megjelenik Vlad, és Hunyadi Mátyás, kísértetek és páncélos lovagok és persze Leslie L. Lawrence aki majd rendet tesz a káoszban.

2 hozzászólás
Deák_Emese>!
Leslie L. Lawrence: A Gonosz és a Fekete Hercegnő

Eddig ez a kedvencem könyvem az írótól. Megvan benn minden amitől tipikus Lawrence, egy 38 -as Smith and Wesson, valakit biztos le „baby”- nek, és a legszörnyűbb válogatott halálnemekben hullanak az emberek. Elég horrorisztikusra sikerült, keveredik benne Drakula és a Tíz kicsi néger. Egy titokzatos kis szigetre látszólag véletlenszerűen meghívnak több embert. A helyiek szerint vámpírok lakják a rég elhagyatottan álló kastélyt. Az ide érkező idegenek nem foglalkoznak a helyi rémtörténetekkel, maradnak, vonza őket a felajánlott díj, siker és pénz. Ahogy főszereplőnk, én sem tudtam rájönni hogy ki lehet a tettes. Az elején lassan haladunk. A végére viszont igen felpörögnek az események, de a páncélajtók meg a lézersugárral lövöldöző lovagi páncélok engem is nagyon megleptek, egy kicsit már túlzásnak éreztem. A címválsztas pedig egy kicsit becsapós volt. Összességében tetszett, ajánlom.


Népszerű idézetek

Nyuszibusz>!

Régtől fogva utálom, ha a kísértetek, ahelyett, hogy békés igyekezettel, lánccsörgéssel, huhogással, csontállkapcsuk kattogtatásával ijesztgetnék a jámbor halandót, agresszív módszerekhez folyamodnak. Például nagyot ütnek a temetőkben kóborlók fejére. Az ilyen szellemeket, nincs mese meg kell fegyelmezni.

24. oldal

Frank_Waters I>!

Pedro viszont ott állt a pult mögött. Olyan Pedro, hogy pedróbb már nem is lehetett volna.

shadowhunter1975 P>!

A komornyik felvonta a vállát.
– Hullák tárolásával kapcsolatos problémákra nem vagyok felkészítve, uram. Mindazonáltal, ha szabadna javasolnom, ideiglenesen, amíg a rendőrség el nem szállítja, a hűtőkamrát ajánlanám. Jó nagy és…
– Mi az az és? – támadt rá Seymour.
Francis ártatlanul rá emelte a szemét.
– Szükség esetén többen is elférnek benne, uram.
Nem kísérte kitörő tapsvihar udvarias jóslatát.

83. oldal (Pannon, 1989)

shadowhunter1975 P>!

– Amíg álmodozott, döntöttem a sorsáról.
– Látja, ez érdekel. Megtart, vagy elcserél egy fiatalabbra?
– Bezárom.
– Bravó! Mindig is imádtam az agresszívan birtokló férfiakat.

244. oldal (Pannon, 1989)

shadowhunter1975 P>!

– Semmit nem látok, Bernie – panaszkodott a malacképű. – Tök sötét van odakint.
– Némileg világosabb lesz, ha kinyitja a spalettákat – mondtam.
– Nyisd ki, George!
George engedelmesen kinyitotta.
– Várjon meg egy villámot – javasoltam. – Villámfénynél jobban mutat a hulla kerítésen.

111. oldal (Pannon, 1989)

_ada >!

A kíméletlen esőcseppek púpos hólyagokat húztak a kikötő vizére, a hullámverte csónakok eresztékei fájdalmasan nyikorogtak. A nap, amely még percekkel ezelőtt hatalmas narancsként trónolt az ég peremén, belehullott a felhőkbe. A szél arcomba vágta az esőt: kénytelen voltam biztosabb menedék után nézni.

_ada >!

Hogy a napfény ragyogása érvényesülhessen, árnyékra is szükség van. Mit érne a világ árnyék nélkül?

diamondfox>!

Northcott fröcsögő gyűlölettel káromkodni kezdett. Vila-Prades felkapta a fejét és elismerően vigyorgott.
– Bravó, Mr. Northcott! Mindeddig azt hittem, nekem van itt a legpiszkosabb szám.

195. oldal

diamondfox>!

Aztán kivette az ősz hajú sípos kezéből a sípot, szájához illesztette és belefújt. A hét törpe bevonulási indulóját játszotta.

198. oldal


A sorozat következő kötete

Leslie L. Lawrence sorozat · Összehasonlítás
A Fekete Hercegnő sorozat · Összehasonlítás

Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Carlos Ruiz Zafón: Marina
Sarah J. Maas: Föld és vér háza
John Cure: Hontalan lelkek
Robert McCammon: Egy fiú élete
Justin Cronin: A szabadulás
Stephen King: Állattemető
Stephen King: Kedvencek temetője
Darren Shan: Árnyak asszonya
Stephen King: Tóparti kísértetek
Stephen King: A Setét Torony – Callai farkasok