A ​Gonosz és a Fekete Hercegnő (Leslie L. Lawrence 9.) (A Fekete Hercegnő 1.) 330 csillagozás

Leslie L. Lawrence: A Gonosz és a Fekete Hercegnő Leslie L. Lawrence: A Gonosz és a Fekete Hercegnő Leslie L. Lawrence: A Gonosz és a Fekete Hercegnő Leslie L. Lawrence: A Gonosz és a Fekete Hercegnő

San Juan szigetén, a tengerparti csapszékekben csak suttogni mernek a rossz hírű, vámpírok lakta kastélyról, amely a város fölé magaslik. Ide tart Leslie L. Lawrence is, zsebében pipájával, és legendás .38‑as Smith and Wessonjával, hogy eleget tegyen a titokzatos Francis T. Drake meghívásának.
A kastélyba temetőn át vezet az út: a sírokon gyertyák égnek, s megölt állatok tetemei teszik még barátságosabbá az örök béke helyét…
Hamarosan megtörténik az első gyilkosság, amelyet újabb és újabb követ… Aztán előkerül a pipa és a .38‑as – no és a gyönyörű Viorica –, hogy segítségükkel hősünk összemérhesse erejét a Gonosszal.

Eredeti megjelenés éve: 1989

>!
Studium Plusz, Budapest, 2013
480 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789638873576
>!
Studium Plusz, Budapest, 2012
470 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789638873576
>!
Gesta, Budapest, 2005
418 oldal · keménytáblás · ISBN: 9639591181

2 további kiadás


Kedvencelte 72

Most olvassa 5

Várólistára tette 51

Kívánságlistára tette 20


Kiemelt értékelések

Angele P>!
Leslie L. Lawrence: A Gonosz és a Fekete Hercegnő

Mikor kis fiatalka lányka voltam még én, egy messzi – messzi galaxisban, akkor nagyon szerettem Leslie L. Lawrence könyveit.
Akkor nem gondolkodtam el rajta, hogy mekkora műalkotás vagy sem, sokan vagyunk így ezzel szerintem.
Azóta elolvastam sok műalkotást, de most elő fogom venni és pótolok egy kis ponyvát az életemből.
Nem tudom ez volt e az első, de azt tudom, hogy ezt nagyon szerettem. Izgalmas volt és humoros is, nem is értem, miért nincs rajta ez a címke minden könyvén.
És mellékesen azt se értem, hogy aki szerint minden könyve ugyanolyan, az miért olvassa el minden könyvét és aztán értékeli úgy, hogy „ugyan olyan, semmi újat nem tudod mondani”, aztán rányom vagy kettő csillagot? Javaslom keressen egy másik polcot a könyvtárban.

21 hozzászólás
Garbai_Ildikó P>!
Leslie L. Lawrence: A Gonosz és a Fekete Hercegnő

Nagyon régen olvastam ez a könyvét Laci bácsinak. Így szinte nem is emlékeztem rá,hogy itt aztán hullanak ám az emberek. A tíz kicsi négert juttatta eszembe. Csalogassunk pár embert egy helyre és agyafúrt módszerekkel öljük meg őket,és közben az idegeiken is játszunk pluszban. Persze itt azért nem ilyen egyszerű,mert mint kiderül két különálló ügy szálai keverednek össze.Persze Leslie nem lenne az aki ha nem tudná kinyomozni a rejtélyes gyilkosságokat.Lendületes,szórakoztató és olvastatja magát.Szokásos kis humort is csempésztünk a sok borzalom közé. Nagyon jól sikerült történet bátran ajánlom mindenkinek.

6 hozzászólás
KingucK P>!
Leslie L. Lawrence: A Gonosz és a Fekete Hercegnő

Nagyon izgalmas volt.
Az elején kicsit zavart, hogy nagyon emlékeztetett a Tíz kicsi négerre, de a második részében már nem gonolkoztam rajta. Tetszett a felvezetés és a félrevezetés.
Ami lehetett szerepelt a könyveben: krimi, thriller, mágia, vámpír, gonosz és magyar-román történelem…
Érdekes volt, szerintem a többi kapcsolódó könyvét is el fogom még olvasni :)

4 hozzászólás
Felixa P>!
Leslie L. Lawrence: A Gonosz és a Fekete Hercegnő

Úgy érzem, hogy ide most kevés az öt csillag…, mert simán felülmúlja! Valami fantasztikusan jó könyvet olvastam! Ilyen sem volt mostanában! Elég gyorsan beszippantott a történet, aztán jött a para, sőt gigapara… Módfelett izgalmas és hátborzongató történettel álltam szembe. Zseniális a cselekményvezetés, mesterien van adagolva az izgalom, és a humor is elmaradhatatlan része a sztorinak. Olyan nem-lehet-letenni és egy-szuszra-elolvasom kategória… :)

KillerCat>!
Leslie L. Lawrence: A Gonosz és a Fekete Hercegnő

Nagyon izgalmas volt,végig gondolkodtam a megoldáson,de nem jöttem rá.

Manocska0123>!
Leslie L. Lawrence: A Gonosz és a Fekete Hercegnő

Nem tudtam eldönteni, hogy olvastam-e már, de szerintem igen. Ennek ellenére nagyon izgalmas volt végig, nagyon jól összerakott történet. Imádtam a Tíz kicsi négert, és itt is hasonlóan indul a történet, melyszerint elzárt helyre egy valósnak tűnő indokkal összehívnak jópár embert, és elkezdődnek a halálesetek. Ajánlom.

Paulina_Sándorné P>!
Leslie L. Lawrence: A Gonosz és a Fekete Hercegnő

Tetszett a történet. Szeretem az író stílusát. Fel-fel villant olvasás közben, amiket egyszer összeolvastam Vlad Tepesről. Leslie szövege nagyon nagy, szeretem a humorát. Jó volt, hogy mindenféle szerepelt a könyvben – nyomozás, egy kis természetfelettivel megfűszerezve.

Gunray>!
Leslie L. Lawrence: A Gonosz és a Fekete Hercegnő

Nekem első nagy olvasmányélményem az írótól a Felakasztott indián szigetén volt, anno izgatottan vettem le apa polcáról mert a boritók alapján azt hittem nagy horror regények ezek az LLL. könyvek :D de nem
Történetünk a 10 kicsi négeren alapulva egy szigeten játszódik ahol összehivnak egy pár embert hogy szó szerint kinyirják őket, de köztük van Leslie. L. Lawrence is aki sikeresen kiderít mindent.
Akárki akármit mond nekem örök kedvencei maradnak a történetei , jó humorával fűszerezve néha felkacagtam egy két beszóláson, régen olvastam őket így fel kell eleveniteni majd az eltünt emlékeket . Könnyű kis olvasmány csendes estékre vagy nyaralásra tökéletes. Nálam örök kedvenc marad a Gonosz és Fekete Hercegnő, emlékszem anno a hideg rázott egy két jelenetnél, én is a Drake kastélyban ragadtam barátainkkal, remélem legközelebb már a Himalájába vagy más egzotikus országba jutok Leslivel . :)

3 hozzászólás
XX73 >!
Leslie L. Lawrence: A Gonosz és a Fekete Hercegnő

Ebben a könyvtármentes karanténidőszakban fölváltva olvasok elektronikus könyveket és a pincében/kamrában porosodó elfekvőket. (Míg kiválasztom kilenc doboz gyíkhús közül a legformásabbat és a tizenhárom paradicsomkonzerv közül a legszaftosabbat.) Apropó, szaft: a hullahegyek kihívás teljesítéséhez igyekszem olyan köteteket beválogatni, amelyben sok kliensre emlékszem. Ilyen ez a könyv is.

A szerző korai és izgalmas könyveinek egyike. Már sokszor olvastam, és már nagyon sokszor riogattam gyanútlan családtagokat alkonyatkor az öregtemetőben az olvasmányélményeimmel. Ez a könyv egy klasszikus (utánérzete?)

Thorpapa>!
Leslie L. Lawrence: A Gonosz és a Fekete Hercegnő

Vámpíros tíz kicsi néger. ha egy mondatban kéne kifejeznem magamat:) tipikus Leslie könyv, nem estem hanyatt tőle, de nem is unatkoztam rajta. picit lassú benne a felfogása kedves nyomozónknak, de ezt nézzük el neki, viszont majdnem minden női szereplőt levarr:) igazi machon man:D

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

Nyuszibusz >!

Régtől fogva utálom, ha a kísértetek, ahelyett, hogy békés igyekezettel, lánccsörgéssel, huhogással, csontállkapcsuk kattogtatásával ijesztgetnék a jámbor halandót, agresszív módszerekhez folyamodnak. Például nagyot ütnek a temetőkben kóborlók fejére. Az ilyen szellemeket, nincs mese meg kell fegyelmezni.

24. oldal

Frank_Spielmann I>!

Pedro viszont ott állt a pult mögött. Olyan Pedro, hogy pedróbb már nem is lehetett volna.

shadowhunter1975 P>!

A komornyik felvonta a vállát.
– Hullák tárolásával kapcsolatos problémákra nem vagyok felkészítve, uram. Mindazonáltal, ha szabadna javasolnom, ideiglenesen, amíg a rendőrség el nem szállítja, a hűtőkamrát ajánlanám. Jó nagy és…
– Mi az az és? – támadt rá Seymour.
Francis ártatlanul rá emelte a szemét.
– Szükség esetén többen is elférnek benne, uram.
Nem kísérte kitörő tapsvihar udvarias jóslatát.

83. oldal (Pannon, 1989)

shadowhunter1975 P>!

– Amíg álmodozott, döntöttem a sorsáról.
– Látja, ez érdekel. Megtart, vagy elcserél egy fiatalabbra?
– Bezárom.
– Bravó! Mindig is imádtam az agresszívan birtokló férfiakat.

244. oldal (Pannon, 1989)

shadowhunter1975 P>!

– Semmit nem látok, Bernie – panaszkodott a malacképű. – Tök sötét van odakint.
– Némileg világosabb lesz, ha kinyitja a spalettákat – mondtam.
– Nyisd ki, George!
George engedelmesen kinyitotta.
– Várjon meg egy villámot – javasoltam. – Villámfénynél jobban mutat a hulla kerítésen.

111. oldal (Pannon, 1989)

_ada >!

A kíméletlen esőcseppek púpos hólyagokat húztak a kikötő vizére, a hullámverte csónakok eresztékei fájdalmasan nyikorogtak. A nap, amely még percekkel ezelőtt hatalmas narancsként trónolt az ég peremén, belehullott a felhőkbe. A szél arcomba vágta az esőt: kénytelen voltam biztosabb menedék után nézni.

_ada >!

Hogy a napfény ragyogása érvényesülhessen, árnyékra is szükség van. Mit érne a világ árnyék nélkül?

diamondfox P>!

Northcott fröcsögő gyűlölettel káromkodni kezdett. Vila-Prades felkapta a fejét és elismerően vigyorgott.
– Bravó, Mr. Northcott! Mindeddig azt hittem, nekem van itt a legpiszkosabb szám.

195. oldal

diamondfox P>!

Aztán kivette az ősz hajú sípos kezéből a sípot, szájához illesztette és belefújt. A hét törpe bevonulási indulóját játszotta.

198. oldal

simy69>!

Néhány pillanatig nem hallatszott más, csak elragadtatott sóhajok, aztán az üres vagy félig ürült poharak koppanása a tálcán. Jeff volt az első, aki megszólalt.
– Mi történik itt?
– Mr. Seymournak az a véleménye, hogy megismétlődik a tíz kicsi néger esete. Ez a titokzatos Mr. Drake idehívott, vagy jobban mondva idecsalt bennünket, hogy végezzen velünk – mondtam.


A sorozat következő kötete

Leslie L. Lawrence sorozat · Összehasonlítás
A Fekete Hercegnő sorozat · Összehasonlítás

Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Justin Cronin: A szabadulás
Stephen King: A Setét Torony – Callai farkasok
Anne Rice: Interjú a vámpírral
Jandácsik Pál: Állatok maszkabálja
Dan Wells: Nem akarlak megölni
Stephen King – Peter Straub: A fekete ház
Stephen King: A halálsoron
Stephen King: Éjszakai műszak
Libba Bray: The Diviners – A Látók
Anne Rice: A múmia