A ​Gonosz és a Fekete hercegnő (Leslie L. Lawrence 9.) (A Gonosz és a Fekete Hercegnő 1.) 292 csillagozás

Leslie L. Lawrence: A Gonosz és a Fekete hercegnő Leslie L. Lawrence: A Gonosz és a Fekete hercegnő Leslie L. Lawrence: A Gonosz és a Fekete hercegnő Leslie L. Lawrence: A Gonosz és a Fekete hercegnő

San Juan szigetén, a tengerparti csapszékekben csak suttogni mernek a rossz hírű, vámpírok lakta kastélyról, amely a város fölé magaslik. Ide tart Leslie L. Lawrence is, zsebében pipájával, és legendás .38‑as Smith and Wessonjával, hogy eleget tegyen a titokzatos Francis T. Drake meghívásának.
A kastélyba temetőn át vezet az út: a sírokon gyertyák égnek, s megölt állatok tetemei teszik még barátságosabbá az örök béke helyét…
Hamarosan megtörténik az első gyilkosság, amelyet újabb és újabb követ… Aztán előkerül a pipa és a .38‑as – no és a gyönyörű Viorica –, hogy segítségükkel hősünk összemérhesse erejét a Gonosszal.

Eredeti megjelenés éve: 1989

>!
Studium Plusz, Budapest, 2013
480 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789638873576
>!
Studium Plusz, Budapest, 2012
470 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789638873576
>!
Gesta, Budapest, 2005
418 oldal · keménytáblás · ISBN: 9639591181

2 további kiadás


Kedvencelte 69

Most olvassa 3

Várólistára tette 46

Kívánságlistára tette 14


Kiemelt értékelések

>!
Angele P
Leslie L. Lawrence: A Gonosz és a Fekete hercegnő

Mikor kis fiatalka lányka voltam még én, egy messzi – messzi galaxisban, akkor nagyon szerettem Leslie L. Lawrence könyveit.
Akkor nem gondolkodtam el rajta, hogy mekkora műalkotás vagy sem, sokan vagyunk így ezzel szerintem.
Azóta elolvastam sok műalkotást, de most elő fogom venni és pótolok egy kis ponyvát az életemből.
Nem tudom ez volt e az első, de azt tudom, hogy ezt nagyon szerettem. Izgalmas volt és humoros is, nem is értem, miért nincs rajta ez a címke minden könyvén.
És mellékesen azt se értem, hogy aki szerint minden könyve ugyanolyan, az miért olvassa el minden könyvét és aztán értékeli úgy, hogy „ugyan olyan, semmi újat nem tudod mondani”, aztán rányom vagy kettő csillagot? Javaslom keressen egy másik polcot a könyvtárban.

21 hozzászólás
>!
KingucK P
Leslie L. Lawrence: A Gonosz és a Fekete hercegnő

Nagyon izgalmas volt.
Az elején kicsit zavart, hogy nagyon emlékeztetett a Tíz kicsi négerre, de a második részében már nem gonolkoztam rajta. Tetszett a felvezetés és a félrevezetés.
Ami lehetett szerepelt a könyveben: krimi, thriller, mágia, vámpír, gonosz és magyar-román történelem…
Érdekes volt, szerintem a többi kapcsolódó könyvét is el fogom még olvasni :)

4 hozzászólás
>!
KillerCat P
Leslie L. Lawrence: A Gonosz és a Fekete hercegnő

Nagyon izgalmas volt,végig gondolkodtam a megoldáson,de nem jöttem rá.

>!
Felixa P
Leslie L. Lawrence: A Gonosz és a Fekete hercegnő

Úgy érzem, hogy ide most kevés az öt csillag…, mert simán felülmúlja! Valami fantasztikusan jó könyvet olvastam! Ilyen sem volt mostanában! Elég gyorsan beszippantott a történet, aztán jött a para, sőt gigapara… Módfelett izgalmas és hátborzongató történettel álltam szembe. Zseniális a cselekményvezetés, mesterien van adagolva az izgalom, és a humor is elmaradhatatlan része a sztorinak. Olyan nem-lehet-letenni és egy-szuszra-elolvasom kategória… :)

>!
Manocska0123
Leslie L. Lawrence: A Gonosz és a Fekete hercegnő

Nem tudtam eldönteni, hogy olvastam-e már, de szerintem igen. Ennek ellenére nagyon izgalmas volt végig, nagyon jól összerakott történet. Imádtam a Tíz kicsi négert, és itt is hasonlóan indul a történet, melyszerint elzárt helyre egy valósnak tűnő indokkal összehívnak jópár embert, és elkezdődnek a halálesetek. Ajánlom.

>!
Paulina_Sándorné
Leslie L. Lawrence: A Gonosz és a Fekete hercegnő

Tetszett a történet. Szeretem az író stílusát. Fel-fel villant olvasás közben, amiket egyszer összeolvastam Vlad Tepesről. Leslie szövege nagyon nagy, szeretem a humorát. Jó volt, hogy mindenféle szerepelt a könyvben – nyomozás, egy kis természetfelettivel megfűszerezve.

>!
Outwar
Leslie L. Lawrence: A Gonosz és a Fekete hercegnő

Örök emlék.Egyszer középsuliban az angol tanárunk háziként azt adta fel,hogy egy szabadon választott szöveget fordítsunk le magyarról angolra.Épp ezt a könyvet olvastam és úgy gondoltam,hogy az a rész amelyik VLad Tepes-ről szól,majd milyen jó lesz erre a célra.Beleadtam apait anyait,és másnap a maki tanártól kaptam egy nagy büdös egyest,mert úgy vélte másoltam a szöveget valahonnan.Mert annyira jó lett.De én megköszöntem azzal,hogy ennél nagyobb elismerést nem is kaphattam volna és azzal,hogy higgye el jobban örülök ezek után az egyesnek,mint az ötösnek.Ez csak ilyen kis személyes élmény,ami gondolom nem sok mindenkit érdekel majd.:D :D

>!
Gunray
Leslie L. Lawrence: A Gonosz és a Fekete hercegnő

Nekem első nagy olvasmányélményem az írótól a Felakasztott indián szigetén volt, anno izgatottan vettem le apa polcáról mert a boritók alapján azt hittem nagy horror regények ezek az LLL. könyvek :D de nem
Történetünk a 10 kicsi négeren alapulva egy szigeten játszódik ahol összehivnak egy pár embert hogy szó szerint kinyirják őket, de köztük van Leslie. L. Lawrence is aki sikeresen kiderít mindent.
Akárki akármit mond nekem örök kedvencei maradnak a történetei , jó humorával fűszerezve néha felkacagtam egy két beszóláson, régen olvastam őket így fel kell eleveniteni majd az eltünt emlékeket . Könnyű kis olvasmány csendes estékre vagy nyaralásra tökéletes. Nálam örök kedvenc marad a Gonosz és Fekete Hercegnő, emlékszem anno a hideg rázott egy két jelenetnél, én is a Drake kastélyban ragadtam barátainkkal, remélem legközelebb már a Himalájába vagy más egzotikus országba jutok Leslivel . :)

3 hozzászólás
>!
Thorpapa
Leslie L. Lawrence: A Gonosz és a Fekete hercegnő

Vámpíros tíz kicsi néger. ha egy mondatban kéne kifejeznem magamat:) tipikus Leslie könyv, nem estem hanyatt tőle, de nem is unatkoztam rajta. picit lassú benne a felfogása kedves nyomozónknak, de ezt nézzük el neki, viszont majdnem minden női szereplőt levarr:) igazi machon man:D

2 hozzászólás
>!
Vörös_Édua IP
Leslie L. Lawrence: A Gonosz és a Fekete hercegnő

Első könyvem volt LLL-től/-tól, de nyilván az első horror-krimi is, amit valaha olvastam.
Részleteket elég hamar megismertem belőle, még kisiskolás koromban volt egy „nagyonnagylány” osztálytársam, akinek már „szabad volt” ilyeneket olvasnia. (Ugyanannyi idős volt, mint én, 7-8 éves.) :D Tehát tőle ismertem meg néhány részletet a regényből, többek között az spoiler. Azzal az osztálytársammal amúgy is szerettük nagyon ijesztgetni egymást, aztán a sok kitalált rémtörténet után meg is feledkeztem a könyvről.
Pár évvel később -még mindig általános iskolás voltam, 10-12 éves- eltöltöttem egy nyarat a keresztanyámnál, akinek megvolt ez a könyv. Mikor megláttam a polcon, hirtelen eszembe villant, hogy hoppá, EZ AZ a könyv, amiről az osztálytársam regélt, nézzük, tényleg olyan ijesztő-e, amilyennek be lett állítva. Mivel a keresztanyámat nem igazán érdekelte, mit csinálok, hogy esetleg olyasmit olvasok, ami „nem nekem való”, így szép nyugisan elolvashattam a Gonosz és a fekete hercegnőt.
Ami azt illeti, olvasás közben borzongtam. Olvasás közben izgultam, mi lesz, akkoriban még rágtam a körmöm, szóval ezzel esélye sem volt megnőni. Még az is adott a hangulathoz, hogy az akkor még felújítás alatt álló tetőtérben olvastam, nyers deszkák, forgács, mindenféle lomok között.
Érdekes, újszerű volt számomra a történet, meg az egész műfaj. Voltak benne félelmetes, undorító részek, és néhány, amiket akkor még nem értettem (az erotikus jelenetek például egyáltalán nem jöttek át, csak évekkel később, mikor újra olvastam). Azt is simán elhittem, hogy tényleg Drakula tért vissza bosszút állni, és dühöngtem, hogy lehet ennyire hülye a főhős, hogy nem hiszi el. :D (Meg azért megpróbálkoztam a telekinézissel is… ma már okosabb vagyok, tudom, hogy azt csak a jedik tudják megcsinálni. :D)
Az viszont már akkor is feltűnt- és nem igazán tudtam hová tenni-, hogy a főhős nem hisz a természetfeletti dolgokban, vagy legalábbis nagyon szelektál, miben hisz, miben nem. Ugyanakkor ő maga tud „varázsolni”- de ha ugyanezt valaki más csinálja, az már „nem százas”. :D
Rémálmaim nem lettek tőle, szóval valószínűleg eléggé „érett” voltam már a horror befogadására, sőt, felkeltette az érdeklődésemet az igazi Dracul, meg úgy általában a vámpírok iránt.
Szóval sokáig bűvöletben tartott ez a könyv, hogy milyen különleges, egyedi, fantasztikusan van megírva…
Aztán felfedeztem az antikváriumokat, felfedeztem, hogy szinte fillérekért lehet kapni LLL műveit… úgyhogy gyorsan beszereztem ebből egy saját példányt -a lehető legolcsóbbat, ami szét volt esve… akkoriban még nem voltam ilyen finnyás, na meg anyagilag se voltam eleresztve-, ennek a folytatását, valamint a két vérfarkasos regényt. Hát, ahogy olvastam őket, csalódottságom nőttön nőtt, már a harmadik könyv olvasásakor feltűnt, hogy mindegyik történet ugyanúgy van felépítve, kb ugyanazok a típusú karakterek szerepelnek bennük, és általában ugyanazok a típusok hullanak el a történet során, a végső csattanó is körülbelül ugyanúgy játszódik le… szóval ez jócskán elvette a kedvemet LLL többi regényétől.
Végeredményben jó kis könyv ez, szórakoztató volt első, és második olvasásra is, a mai napig szeretem- csak nem kellett volna további könyveket is olvasni LLL-től, és realizálni, hogy olyanok, mint a mignon-ok: mind máshogy néz ki, más a díszítés, más színű a cukormáz, de belül mind ugyanolyan. Túl soktól csömöre lesz az embernek, esetleg elrontja a gyomrát is. De azért olykor jólesik fogyasztani. :) Mivel a régi antikvár példánytól már régen megszabadultam, lehet, beszerzek majd belőle egy zsírújat, ami nem antikvár saláta, és nem olyan egérszagú, hogy a macskáim szét akarják rágni. :)


Népszerű idézetek

>!
Frank_Spielmann I

Pedro viszont ott állt a pult mögött. Olyan Pedro, hogy pedróbb már nem is lehetett volna.

>!
shadowhunter1975 P

A komornyik felvonta a vállát.
– Hullák tárolásával kapcsolatos problémákra nem vagyok felkészítve, uram. Mindazonáltal, ha szabadna javasolnom, ideiglenesen, amíg a rendőrség el nem szállítja, a hűtőkamrát ajánlanám. Jó nagy és…
– Mi az az és? – támadt rá Seymour.
Francis ártatlanul rá emelte a szemét.
– Szükség esetén többen is elférnek benne, uram.
Nem kísérte kitörő tapsvihar udvarias jóslatát.

83. oldal (Pannon, 1989)

>!
Nyuszibusz

Régtől fogva utálom, ha a kísértetek, ahelyett, hogy békés igyekezettel, lánccsörgéssel, huhogással, csontállkapcsuk kattogtatásával ijesztgetnék a jámbor halandót, agresszív módszerekhez folyamodnak. Például nagyot ütnek a temetőkben kóborlók fejére. Az ilyen szellemeket, nincs mese meg kell fegyelmezni.

24. oldal

>!
shadowhunter1975 P

– Semmit nem látok, Bernie – panaszkodott a malacképű. – Tök sötét van odakint.
– Némileg világosabb lesz, ha kinyitja a spalettákat – mondtam.
– Nyisd ki, George!
George engedelmesen kinyitotta.
– Várjon meg egy villámot – javasoltam. – Villámfénynél jobban mutat a hulla kerítésen.

111. oldal (Pannon, 1989)

>!
shadowhunter1975 P

– Amíg álmodozott, döntöttem a sorsáról.
– Látja, ez érdekel. Megtart, vagy elcserél egy fiatalabbra?
– Bezárom.
– Bravó! Mindig is imádtam az agresszívan birtokló férfiakat.

244. oldal (Pannon, 1989)

>!
diamondfox P

Northcott fröcsögő gyűlölettel káromkodni kezdett. Vila-Prades felkapta a fejét és elismerően vigyorgott.
– Bravó, Mr. Northcott! Mindeddig azt hittem, nekem van itt a legpiszkosabb szám.

195. oldal

>!
diamondfox P

Aztán kivette az ősz hajú sípos kezéből a sípot, szájához illesztette és belefújt. A hét törpe bevonulási indulóját játszotta.

198. oldal

>!
Nyuszibusz

El sem tudja képzelni, mennyi esztétikum van egy szépen lesikált koponyában. Az ember a kezébe veszi, simogatja, simogatja…, s egyszercsak érzi, hogy megtelik az ujja begye elektromossággal, mintha abból a régi emberből belé áradna valami…

112. oldal

>!
simy69

Néhány pillanatig nem hallatszott más, csak elragadtatott sóhajok, aztán az üres vagy félig ürült poharak koppanása a tálcán. Jeff volt az első, aki megszólalt.
– Mi történik itt?
– Mr. Seymournak az a véleménye, hogy megismétlődik a tíz kicsi néger esete. Ez a titokzatos Mr. Drake idehívott, vagy jobban mondva idecsalt bennünket, hogy végezzen velünk – mondtam.

>!
_ada

A kíméletlen esőcseppek púpos hólyagokat húztak a kikötő vizére, a hullámverte csónakok eresztékei fájdalmasan nyikorogtak. A nap, amely még percekkel ezelőtt hatalmas narancsként trónolt az ég peremén, belehullott a felhőkbe. A szél arcomba vágta az esőt: kénytelen voltam biztosabb menedék után nézni.


A sorozat következő kötete

Leslie L. Lawrence sorozat · Összehasonlítás
A Gonosz és a Fekete Hercegnő sorozat · Összehasonlítás

Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Helena Silence: Ezüsthíd
Dan Wells: Nem akarlak megölni
David Mitchell: Felhőatlasz
Jandácsik Pál: Állatok maszkabálja
Szeghalmi Lőrincz: Levelek az árnyékvilágból
Kathy Reichs: Virals – Kincsvadászok
Stephen King: Álom doktor
Amanda Stevens: Örök kísértés
Chuck Wendig: Halálmadarak
Dean Koontz: A halott város