A ​Fekete Özvegy (Leslie L. Lawrence 35.) 86 csillagozás

Leslie L. Lawrence: A Fekete Özvegy Leslie L. Lawrence: A Fekete Özvegy Leslie L. Lawrence: A Fekete Özvegy

Leslie L. Lawrence Szinavatra Rao főfelügyelő kérésére testőri feladatot vállal Angáriká, a népszerű színésznő mellett. El kell kísérnie védencét egy távoli dzsungelfaluba, ahol a színésznő filmet forgat. Már az indulást is baljós jelek kísérik, egy színésznő öngyilkos lesz, majd feltámad és meg akarja ölni a botcsinálta testőrt. A fenyegető jelek sokasodnak, gyilkosság gyilkosságot követ. A dzsungel haragvó démona, a Fekete Özvegy öldökli a színészeket. Vagy mégsem ő? Hősünk kezébe veszi 38-as Smith and Wessonját és beveti magát a dzsungelbe, hogy elkapja a gyilkost. És közben égnek a halotti máglyák…

Eredeti megjelenés éve: 2009

>!
Studium Plusz, Budapest, 2009
594 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789638844613

Enciklopédia 6

Szereplők népszerűség szerint

Leslie L. Lawrence · Káli · Visnu


Kedvencelte 9

Most olvassa 7

Várólistára tette 20

Kívánságlistára tette 10


Kiemelt értékelések

Lunemorte P>!
Leslie L. Lawrence: A Fekete Özvegy

Természetesen nem érnek fel a Lőrincz L. László megjelentetésű regényekkel a Leslie L. Lawrence könyvek, hiszen ezek szórakoztató krimik csupán (sokszor túlnyújtva).
Imádom Indiát, Kálit is. Nem véletlenül vettem le ezt a kötetet a polcról…Két kötetben lett nyomtatva, az első rész remekmű. Jókat derültem, jól esett tényleg nyomozni, ki lehet a gyilkos…Vajon tényleg túlvilági lény öldököl vagy ember áll a háttérben? A második rész jóval vontatottabb volt, de a végén azért mégis meghökkentem, tehát egynek jó volt ez. Az biztos, hogy totál másra gondoltam volna befejezésnek, egyáltalán nem volt kiszámítható…Sőt.
Aki pedig nem szereti Laci bácsi könyveit, annak egy tanács: ne olvasson egymás után egy csomó ilyen jellegű könyvet, mert akkor nem csoda, hogy nem értékeli a humort és a kalandot…

Paulina_Sándorné P>!
Leslie L. Lawrence: A Fekete Özvegy

Néhol azt hittem, hogy elalszom. Olyan lassan peregtek az események. Nem tudom, hogy miért nem tudott lekötni az első kötet megint, úgy mint az előzőnél. Amikor már begyorsulnak az események, közeledik a végkifejlet, onnantól már letehetetlen a könyv. Rose idegesítő egy szereplő, Angáriká-ról nem is beszélve.

Nymeriaa>!
Leslie L. Lawrence: A Fekete Özvegy

Meglehetősen nehezen szántam rá magam, ennek a könyvnek az elolvasására. Egyedül egy függőben lévő kihívás késztetett rá, hogy a kezembe vegyem. Korábban már voltak kísérleteim Leslie L. Lawrence regényekkel, de rövid időn belül le is tettem őket. Számomra elég vontatott volt az eleje, nagyon nehezen akartak beindulni a cselekmények, így az első könyv feléig teljesen unottan olvastam (valószínűleg ha nincs a kihívás ez a kötet is az elődjei sorsára jut).
De azután, mint egy varázsütésre elkezdett érdekelni a sztori, beindultak az események, megkezdődtek a gyilkosságok és azon kaptam magam, hogy érdekel ki az elkövető.
Eleinte féltem az indiai vonatkozásai miatt is, de szerencsére csak éppen annyit kaptunk belőle, hogy érthető legyen a sztori és kellő misztikumot adjon a gyilkosnak, (bár a sokadik száhim megszólítás után, már úgy éreztem falra tudnék mászni). A karakterek közül senki sem nőtt kimondottan a szívemhez, Leslieről néha az az érzésem támadt, hogy ő csak belecsöppent a dolgok közepébe és azt sem tudja hol van és kicsoda… Viszont a második könyv már nem volt híján a fordulatoknak, bevallom a végére elég szépen belemélyültem. Nem nőtt kimondottan a szívemhez a regény, valószínűleg csak ilyen egyszer olvasós sztori volt, de ki tudja, lehet még a közel jövőben újabb kísérletet teszek Laci bácsival.

mazsolafa>!
Leslie L. Lawrence: A Fekete Özvegy

Sajnos nagyon nem jött be. Valahogy a korai műveit sokkal jobban szeretem. Több bennük az ötlet és jobb a megvalósítás.

looney>!
Leslie L. Lawrence: A Fekete Özvegy

Nagyon jó könyv! Ismét csak bebizonyította, hogy nagyon jó író!!!
Aki azt állítja, hogy „fárad” Lacibá, az olvassa el ezt a könyvet! Rácáfol a vádaskodókra! : )

cirmilla>!
Leslie L. Lawrence: A Fekete Özvegy

Ez még a régi színvonal, tetszett. Jó volt nosztalgiázni.

ervinke73>!
Leslie L. Lawrence: A Fekete Özvegy

Nem vagyok egy nagy Lawrence-rajongó, olvastam tőle ezt-azt, A fekete özvegyet is úgy kaptam kölcsön. Alapjában véve tetszett, könnyű kis olvasmány, de nem rágtam tövig a körmöm.
Utánanéztem a szati (özvegyégetés) szokásának. Ami leginkább megfogott, hogy hátterében okként az áll (az is), hogy az indiai feleség lelki vezetőjének, gurujának tartotta férjét, annak halála után (mivel a földi lét csak viszonylagos) követi, hogy egy másik létben újra egyesüljenek. Emlékszem volt az utcánkban egy idős házaspár, és miután a férj meghalt, a felesége néhány nap múlva szintén.
Gonoszkodás képpen:mi van akkor, ha az indiai feleség hal meg előbb? A férj szintén máglyára kerül? (bár a szati szokása mára már eltűnt)

9 hozzászólás
explorerdora>!
Leslie L. Lawrence: A Fekete Özvegy

Nem szeretek félbehagyni semmit, szóval irtózatos tempót diktáltam annak jeléül, hogy számomra borzalmas volt és szenvedtem közben. Már az alap ötlet sem tetszett, de gondoltam, Laci bácsi kihoz belőle annyit, hogy elégedetten, hasat simogatva tegyem le, mint egy jóllakott kisgyerek. Az a has sajnos korgott, és üvöltött, mint egy vadállat. Éheztem. Éheztem a fordulatokra, a hoppákra, a csattanókra, egyszóval mindenre, ami miatt jó egy könyv. A tipikus LLL hangulat, ami most még inkább ront az értékén, mert elkezdtem unni, hogy minden nap ugyanaz az ebéd. Szóval nem, köszönöm szépen, nem kérek repetát.

Cassiopeia P>!
Leslie L. Lawrence: A Fekete Özvegy

Tipikus Leslie L. Lawrence könyv volt. A vallási vonal nagyon tetszett benne, a Fekete Özvegyet imádó dzsungellakó nép szinte megjelent előttem. Kissé Indiana Jones fílingem volt, miközben az áldozati szertartásra készültek, és nem is volt túl reális az ottani időhúzás, de azért így is kedveltem. Ami nem tetszett benne, hogy túlságosan kiszámítható volt, hogy ki áll a háttérben, én nagyon hamar rájöttem, és csak arra vártam, hogy végre kiderüljön már.
Összességében nem a legjobb könyve, de az ötlete tetszett, így a 4 csillag jár érte.


Népszerű idézetek

Lunemorte P>!

– Maga kávét iszik?
− Baj? − kérdeztem.
− Úgy tudom, az angolok inkább teáznak.
− Ez igaz, csakhogy én nem vagyok angol.
− Nem-e? Akkor mi a szösz?
− Magyar − mondtam.
Védmóhan alaposan megnézett magának.
− Pedig amúgy egészen európainak tűnik az arca.

I. kötet, 199-200. oldal

1 hozzászólás
Lunemorte P>!

– Biztos, hogy normálisak vagyunk mi?
A szúnyogok a fülünkbe zümmögték a választ. Szerencsére nem értettük.

I. kötet ,194. oldal

Lunemorte P>!

− Ébresszen fel, ha pisilnie kell, addig legalább kiolvasom a Háború és béke első két kötetét.

I. kötet, 195. oldal

Lunemorte P>!

Vannak pillanatok, amikor az ember úgy érzi, hogy a véletlen szándékosan a kárunkra keveri a kártyákat, jóllehet, ha a dolgok mélyére ásunk, rádöbbenhetünk, hogy a legtöbb esetben szó sincs véletlenről. Valaki keveri a kártyákat, az igaz, csak éppen nem a véletlen.

I. kötet, 218. oldal

Lunemorte P>!

− Most megvagy, te… rohadék! − nyögte hatalmas tenyerével a nyakam felé kapkodva. − Most… megvagy!
De nem voltam meg.

I. kötet ,233. oldal

Lunemorte P>!

− Mesélek magának egy viccet. Egy angol Indiába utazik. Barátai már jó előre figyelmeztetik, hogy vigyázzon, mert Indiában folyton késnek a vonatok. A férfi kiballag az állomásra, és várja a kalkuttai expresszt. Lássanak csodát: az expressz percnyi pontossággal megérkezik. Az angol ekkor értetlenül a kísérőjéhez fordul. „Nekem azt mondták odahaza, hogy Indiában mindig késnek a vonatok. Hát ez egyáltalán nem igaz. Ez is percnyi pontossággal érkezett!” A kísérő elmosolyodik. „Felhívnám a figyelmét, száhib, hogy ez még a tegnap reggeli vonat”. Jó, mi?

I. kötet, 59. oldal

Lunemorte P>!

−Tudja, hol lenne maga, ha én nem lennék?
− Itt biztosan nem − sóhajtottam.

I. kötet, 10. oldal

Lunemorte P>!

− A zsebe üres?
− Nem − mondtam.
− Mi van benne?
− Egy 38-as Smith and Wesson.
− Akkor bejöhet.

II. kötet, 95. oldal

Lunemorte P>!

− Hát ez roppant érdekes. Mr. Lawrence mást sem tesz, csak hullát talál.

I. kötet, 237. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Leslie L. Lawrence
Lunemorte P>!

− Elvégre nem lehetett minden este teázásra kényszeríteni valakit.

II. kötet, 321. oldal


A sorozat következő kötete

Leslie L. Lawrence sorozat · Összehasonlítás

Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Böszörményi Gyula: A Rudnay-gyilkosságok
R. Kelényi Angelika: A párizsi nő
Bíró Szabolcs: Elveszett csillagok
Arthur Conan Doyle: Sir Arthur Conan Doyle összes Sherlock Holmes története I-II.
Agatha Christie: Gyilkosság az Orient expresszen
Douglas Preston – Lincoln Child: Csendélet varjakkal
Carlos Ruiz Zafón: Lelkek labirintusa
Angela Marsons: Elfojtott sikoly
Arthur Conan Doyle: Sherlock Holmes történetei 2. / Adventures of Sherlock Holmes 2.
Jo Nesbø: Hóember